Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Жанр: Ужаси = съвременната филмова индустрия
МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2009 9:29 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение
Това е то, съвременната филмова индустрия - ужасите!

В що за извратен свят живеем, че на хората/вас ви се гледат само страскащи УЖАСИ?! Нямате си достатъчно стрес в живота, та дайте да си набавяме повече ? @_@
На всеки месец-два влизам в апъл да си гледам трейлъри и над 60% от филмите са УЖАСИ. Най-скапаното е, че някои от тях са прикрити под титли като "sci-fi", което ме привлича и пускам си аз щастлив трейлъра на HD да му се накефя, в случай, че става и изведнъж някви страскащи елементи, някви летящи бабички-демони, някви... абе ЕЙ, тоя тъп трейлър в началото му пишеше "удобрено за ВСИЧКИ аудитории" :taz: Тъпанарщина. И т'ва деца дето НЕ искат да гледат ужаси как ше се предпазят от такива трейлъри. С черен постер и един надпис на плаката и едното "sci-fi" в жанра....
пфффффффф....
И това е! Комедии се правят 1-2/годишно, които са мега-зле и обикновенно са за идиоти
Sci-fi без елементи на страх и ужаси трудно си намира човек :evil: :bash: :taz:
Романтиките се изтъркаха до една, само на анимета вече ги има. Драмите също май?
Екшън в днешно време е равно на "безмислен филм с готЕни ефекти"
И то други жанрове НЯМА във съвременната филмова индустрия!! Всичко друго е УЖАСИ FFS!!! :rant:

Както и да е, малко за самия жанр:
http://en.wikipedia.org/wiki/Horror_film
Филмите на ужасите се целят да изкарат на яве емоциите страх, терор, ужас и СТРЕС от гледащите. Повечето такива филми включват някакво "зло", което се появява най-неочаквано за зрителя, изкача от нищото, съпътствано с гръмка музика, писъци и прочее, които целят да стресират зрителя на база на инстинкти - от незнайното и непознатото и едва тогава разкриват неблагоприятния образ на въпросното "зло", което най-често е асоциирано със смърт. След натрупване на стрес от тъмната, мрачна атмосфера и сплашващите музикални ефекти, вече полу-разложено човешко тяло, което се движи е доста внушнително.

Тенденции:
Преди 10-15 години, бяха зомбитата
Преди 2-3 години бяха малки мъртво-бели момиченца
Сега са БАБИЧКИ FFS :pokey:
Утре?

Та вие харесвате ли ужаси? Защо?? Малко ви е изпълнен живота с такива, та искате още? Ходите ли на кино да гледате ужаси?
Забелязвате ли (****ната, според мен) тенденция, че в днешно време други филми не се правят(почти)?
На какво се дължи тази тенденция според вас?
Може и да кажете кой ви е любимия хорор филм, но без постери и шотове или поне ги слагайте в спойлер-таг (не че ме грее, тъй като мразя ужаси, но нали темата е за жанра)?
Каква е тая тъпотия обикновен sci-fi филм да се базира не на история и sci-fi а на СТРЯСКАНЕ с някъв полу-кошмарно изглеждаш злодей, който се мярка за 5 минути във филма ама ТОЧНО толкова, колкото да го ОСЕРЕ напълно...(катоо ония филм дето тряяше да взривяват слънцето, ма некъв смотаняк дет праеше лицеви на слънце стана solar-man и почна да избива екипажа ЗАЛУДУ no-reason superman killer ---- fail.)

Профил  

Заглавие: Re: Жанр: Ужаси = съвременната филмова индустрия
МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2009 10:26 am 
Аватар

Ми, около 50% от филмите по кината (поне сега и последният път като ходих) са комедии/драми и останалото са екшън/адвенчъри, тук-таме някоя анимация и може би хорър. Наистина не знам какво се оплакваш. Даже аз мога да кажа същото, което ти казваш за хорърите, но за комедиите.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2009 11:07 am 
Аватар

Според мен темата е по-скоро за друг раздел, но като цяло пък не я и харесвам. Може би тук вече можем да намесим вкусовете за кино.
Извинявам се за цвета.
Та вие харесвате ли ужаси? Защо?? Малко ви е изпълнен живота с такива, та искате още? Ходите ли на кино да гледате ужаси?
Не, не харесвам ужасита. Но ги гледам от чисто професионална гледна точка. Ще ти дам пример. Филмите "Кошмар на Елм Стрийт". Една невероятно дълга поредица. Но в тази поредица можеш да видиш как се развиват ефектите. Какво ново измислят, като ефекти, какво старо подобрявят, за да привлекат зрителя и да го задържат. Същото е и с Тексаско клане. На тази тема има цели пет (или четири бяха) филма. Същото важи и за поредицата "Friday The 13th ". Ужаса е една богата почва и могат много неща да се направят. За съжаление на това рядко се гледа като изкуство, а изобретатолността на отговорноците по ефектите надминава представите ни. Пак за съжаление през последните години изглежда се изчерпаха от идей и започнаха да се връщат към стари сценарии, като просто леко ги преработват. Старите злодей ги изтупаха от прахта. И на всичкото отгоре нещата започнаха да стават (почти) само ефекти.
Иначе ходил съм на кино да гледам "Поличбата 666", която в последствие се оказа, че е римейк. Извинявай, но новата версия я бяха барнали отвсякъде и изглеждаше доста по-добре.

Забелязвате ли (****ната, според мен) тенденция, че в днешно време други филми не се правят(почти)?На какво се дължи тази тенденция според вас? Ето точно заради тези въпроси смея да критикувам познанието ти за киното и оценката ти. Правят се много филми и то прилични (за масата). Да, хорара наистина се налага като жанр, но хората обичат да бъдат плашени. А и да не забравяме, че няма нищо по-лошо от тъпите американски комедии. Два пъти повече се смях на G.I. Joe: The Rise of Cobra, но това е друга тема.
Значи правят се много филми, защото не е само американско кино. Има френско, руско, италианско, немско и английско. Това са основните школи. И разбира се азиатското, което според мен е малко по-тегаво и част от страните подражават на американското. Ей забравих индийското да спомена. :lol: Така че айде пак д си помислиш за "тенденция, че в днешно време други филми не се правят", било то почти или не. :wink:

Може и да кажете кой ви е любимия хорор филм, но без постери и шотове или поне ги слагайте в спойлер-таг (не че ме грее, тъй като мразя ужаси, но нали темата е за жанра)?
Определено "То" от 1990 (дано не греша по Стивън Кинг). Просто това е едно от първите ужасита, които седнах и го изгледах на компютъра от до и то по тъмно. Определено хората са се постарали много повече отколкото при сегашните.

Каква е тая тъпотия обикновен sci-fi филм да се базира не на история и sci-fi а на СТРЯСКАНЕ с някъв полу-кошмарно изглеждаш злодей, който се мярка за 5 минути във филма ама ТОЧНО толкова, колкото да го ОСЕРЕ напълно...(катоо ония филм дето тряяше да взривяват слънцето, ма некъв смотаняк дет праеше лицеви на слънце стана solar-man и почна да избива екипажа ЗАЛУДУ no-reason superman killer ---- fail.)
Интересен пример, но всеки екшън, всеки sci-fi си има стряскащите ефекти. "Върхът на Данте", "Армагедон", "Пътешествие до центъра на земята" и т.н. Във всичко, дори в сериалите, криминалните и екшъните разбира се има ефекти използвани в ужаситата. Било то много кръв, било нещо, което изкача изведнъж пред кадъра, било някоя страшна, обезобразена физиономия и все такива неща. Загледай се и ще видиш, че няма филм, които да е sci-fi и да няма поне един-два момента, в които да те накара да настръхнеш.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2009 12:39 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Asdfcho, не съм се интересувал много по темата и по жанра, действително. Не ме кефи вече този жанр от доста време насам, само се стряскам и не мога да спя спокойно =/ Темата е инспирирана от непрекъснатите хорър трейлъри и превенцията им спрямо другите... Филма не се сещам как се казваше. Нещо ставаше дума, чее слънцето ще изгасваа, та да му правят нещо като шоково взривяване, което да го завърти отново... некви такива работи. Хубаво филмче беше до самия край, когато намериха няква станция от предишна експедиция(МАЙ) и там някъв уж мъртъв със 40000 изгаряния, ама жив нали ( =/ ) тръгва да ги избива...

WrathOfGod, мен само ужасите ми правят впечатление. Тъпите комедии дето са пълни идиотщини и съвсем малко смях не мисля, че са повече от хорърите. Ся, може и да бъркам де... тази ми тема не е подготвяна, просто си излях хейта над тоя жанр.

d_d, занимаваш се с това, или си просто доста запален? Иначе моля, нямам против критика върху познания/мнения... но естествено, че насочвам вниманието на читателите на темата единствено към комерс-киното, което се следи!! Колко души от форума следят излизащите в Европа/Азия филми? А колко комерса, излъчван по кината?? За това хорора си се налага като жанр, масов. Това, че по Европа се правят(примерно, нз така ли е) мн повече дейли лайф филми, отколкото САЩ бълват хоръри, не може да спечли битката, така да се каже : ) Идиотските комедии, дето не са и смешни, не казвам, че трябва да печелят над хорърите, но има и други жанрове.
В последно време се забелязва и друга тенденция, за която щях да пускам тема, но се разколебах - адаптацията. На аниме, на игри, на манга. Това е пъти ама ПЪЪЪЪТИ по-добре от измисляне на нови "оригинални" сюжети или хорори или тъпи комедии. А ся че ги осират пък е трета тема... =Д

"То" е отвратителен филм от който ме беше страх години наред. Нз как така го гледах като бях още доста малък... всъщност като бях по-малък гледах яко ужаси #_# И действително е добър пример за "евъргриин" филм на ужасите..

Ми нз дали всеки sci-fi има... сигурно си прав, амаа.. има разлика. Сега гледам примерно клипчета от Diablo 3, където има огромнооо страшно чудовище, което МЕ КЕФИ ЗВЕРСКИ МНОГО @__@ Хари Потър, как някви супер-готини Дементори изпиват човешките емоции - КЕФЯТ @__@ В същото време ако ми покажеш трейлърче със злобно ухилена бабка, която от нищото скача и изяжда някво (бременно) момиче и после излита през прозореца простреляната 3 пъти с ловна пушка с гръмка музика за фон... ми това ще ми изкара акъла за 2 дни напред, деа. От една страна въпрос на подход и появяване на "лошкото", от друга страна - май както майка ми бе казала преди 15 години и аз й се чудех - " по-страшно за мен от човека няма =/ "

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2009 1:20 pm 
Аватар

Asdfcho, "Проект съншайн", ако не греша. Даже го гледах наскоро в замундата (вчера или ония ден). В инетерeс kа истината е странно, че напомня на "Ядрото", филм в който отиват да "съживят" ядрото на земята.

SayanMk, ми води се, че професионално се занимавам с това.

Последна промяна dream_dragon на Съб Авг 22, 2009 10:17 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2009 10:49 pm 
Аватар

Ако се зачита за хорър, щото не съм на ТИ с хорър филмите - Dreamcatcher по Стивън Кинг...

Всичко друго или е ужасно тъпо или по-скоро спада към психо-трилърите или по-скоро мистерии...
Леко мрачно и доста интересно...

Като да речем 1408... или Saw... нямам нерви да търпя руси американки (тука ще цитирам някой, който не помня кога и по къв повод го е казал) с много силикон и никъв инстинкт за самосъхранение...

И общо взето не правят нищо друго освен да пищят и да реват за хората, които не са могли да спасят... понеже са били твърде заети да врякат и правят тъжни физиономии през цялото време!!!

Макар и Dreamcatcher да не е единственото по Кинг, което съм гледал, е единственото, което може да се брои за хорър (може и да не се - казах, не разбирам много от жанра) и което ми е харесало. Имаше си го напрежението, имаше си ги и бруталните сцени (като дебелака в кенефа с кървящия гъз... :lol: ) ...

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2009 11:54 pm 
Аватар

На Horror-ите им мина времето вече изкарват само глупости за някви тьпи тинейджьрчета(дето повечето от тях са адски малоумни и разбира се 1 или 2-ма се открояват за да са cool геройчетата които спасяват всички или се жертват за нещо) попаднали еди кьде си и някой или нещо ги гони и следва 20 мин. сцени само на черва,рязьне на крака,обезглавяване и смях на убиеца.

Хубав хорор е The Thing както и Elm Street ама там са ефекти :roll:
от наскоро гледаните сигорно Mirrors :?
Friday The 13th новият беше хубав но не е хорор..повечето е да се радваш на Jason как ги сече.
В момента само азиатските хорори стават за гледане.

МнениеПубликувано на: Нед Авг 23, 2009 12:40 am 
Аватар

SayanMk написа:
(катоо ония филм дето тряяше да взривяват слънцето, ма некъв смотаняк дет праеше лицеви на слънце стана solar-man и почна да избива екипажа ЗАЛУДУ no-reason superman killer ---- fail.)

Дааа, филма се казваше "Sunshine" мисля и ми изкара акъла на няколко места :cold:

Обичам да гледам ужаси :death: ама да не съм самичък, 'щото ми става едно такова spooky :cold:
А филма който най-много ме е изплашвал е "Creep", не го гледайте тоя филм :lol:

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 24, 2009 6:26 am 
Аватар
*

Coup de Grâce написа:
SayanMk написа:
(катоо ония филм дето тряяше да взривяват слънцето, ма некъв смотаняк дет праеше лицеви на слънце стана solar-man и почна да избива екипажа ЗАЛУДУ no-reason superman killer ---- fail.)

Дааа, филма се казваше "Sunshine" мисля и ми изкара акъла на няколко места :cold:

Обичам да гледам ужаси :death: ама да не съм самичък, 'щото ми става едно такова spooky :cold:
А филма който най-много ме е изплашвал е "Creep", не го гледайте тоя филм :lol:

Ти какво, да не си на 14г?

Наистина мина епохата на филмите с кетчуп, но има няколко заглавия, които въпреки това харесвам. Харесвам и други филми от 90те, в които обаче преобладва смеска от хорър и нещо, което може би е по-успешен вариант от чистия хорър. В момента съм на мнението, че хоръри, комедии и романтики не трябва да се гледат - окей, има доста романтични особи, за които е ясно, че гледат този жалък жанр, но за жалост преобладават и рязко се засилва броя фенове на Здрач. Филм, който е привлекателен като пътно транспортно произшествие. Реално погледнато, в последно излезналите дизастър, епик и суперхироу комедии, особено голям смисъл няма. Същото се отнася и за хорър жанра, който прогресивно потъва надолу. Отвреме на време се намират хора, с които е забавно да се гледа и този жанр, тогава правя компромис, но за последните няколко години харесах само две заглавия - Martyrs и Three Extremes. Гледам някакъв филм, от който накрая нищо не помня. Е, много добро, ебати. На всичкото отгоре и няма моменти, които да те държат в напрежение, абсурд е да се споменава сцена, която пък може да те стресне. ( Отварям скоба за всички хейтъри, които НЕ ГИ Е страх от изчадията в тези филми, но умират от страх, когато видят комар в стаята си, гъсеница пред вратата си, паяк в банята и т.н.т. - Кефите ме, обичам ви ) Иначе любимият ми хорър остава The Grudge 1. Преди години, когато го гледах, издавах подобни звуци на две мои съученичките, които случайно бяха гледали филма, а уплашените им физиономии бяха нещо, което можеше да накара човек да се просълзи.

Последна промяна Squall_1st на Пон Авг 24, 2009 3:27 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 24, 2009 8:21 am 
Аватар

Добри хоръри вече няма(според мен), или са с корени от миналия век - Nightmare on Elm Street, Friday the 13th. Личен фаворит си ми е `IT/ТО`` по Стивън Кинг,филма си има всичко. Също наскоро гледах късно (10 - 11 часа) един филм,с някви викинги. Помна че имаше берсерки ( захапани от валкирии) и нормални.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 24, 2009 10:30 am 
Аватар

може би вече е казано преди мен- тва е мнението на повечето фенове на жанра.

В днешно време няма много добри филми на ужасите.Хората в индустрията преобладават идиоти. Правят филми за чудовища,убийци и т.н., които са супер стереотипни, безлични и плоски. Правят го без капка стил, с много кетчуп и евтини стряскащи трикове. Подхвърлят по някои цици, че зрителя да не се отегчи от сцените в които няма кървища.

В момента добрия хорър идва от япония, от гейм индустрията. Визирам SILENT HILL серията като най ярък пример. Съгласен съм че напоследък и тя замира,но това е защото оригиналния и екип вече не я прави- занимават се европейски и американски студия- конами я заряза. Първите две игри в поредицата са абсолютно най доброто което съм виждал- толкова силна атмосфера, стилни кадри-просто произведение на изкуството, добра история, дълбоки персонажи, съспенс.. Resident evil от друга страна- абсолютно плоска (та вдлъбната) история,плоски персонажи- пълна противоположност- но забавен геймплей. Forbidden siren,fatal frame- пак не лоши игри (макар супер изнервящи)..

Друго са филмите от японския хорър- много от тях получиха американски римейк. Холивудските римейки са преоб;адаващо ужасни. Сайлънт хил филма беше добре режисиран като работа на камерата,ефекти и т.н..но беше абсолютен боклук като история и персонажи- никога не съм бил толкова разочарован от филм по игра. Резидент ивъл филмите също са ужасно тъпи. Предизвестена смърт не беше лош филм,ама втората част беше много зле,просто защото холивуд се намеси в сценария. Не е лесно да се пише добър трилър, и още повече- хорър трилър, за това филмовите сценаристи според мен трябва да се откажат- да оставят това на стивън кинг и другите класици в жанра. Да се съсредоточат да пригаждат тези книги за лентата. Иска ми се да видя повече филми които са по други писатели,не само стивън кинг. Хауърд Лъвкрафт, Едгар Алан По..

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 22, 2009 4:42 am 
Аватар

на мен хоръри не ми харесват
не че се плаша, просто ми са тъпи подобни глупости, един sci-fi с яки ефекти е стотици пъти по-добър, дори и с тъпа история

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]