Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:22 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 6 [ 90 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: "Keep walking" (или какво е реклама със стил)
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 11:27 pm 
Аватар

Темата е следната :
Мисля, че повечето от вас са гледали великолепната реклама на Johnnie Walker.
Тук можете да видите етапите от създаването на рекламата.
А това е филмче за екипа, идеята и процеса на създаване на рекламата.

Първо искам да се изкажа, че това е една от най-професионално направените реклами, които съм виждал, второ, че това е една от най-красивите реклами, които съм виждал и трето, че това е една от най-въздействащите реклами, които съм виждал.

Следва да ви попитам какво мислите за внушенията на рекламата?
Посланията на рекламата? Можете да поразсъждавате, ако искате.

Нека попишем и за предназначението на рекламата. Нейното предназначение е да те накара да пиеш най-продаваното уиски в света. А доктори доказват, че то е немалко отровно за организма.
Но самата реклама е толкова добре направена, че и на мен ми се допи този скоч. Факт е, че "Johnnie Walker" имат традиции в добрите реклами и умелите послания.

В заключение искам да видите как с нещо толкова хубаво и полезно може да се рекламира нещо отровно и неполезно. :wink:

Изображение

Последна промяна Mephisto на Пон Ное 26, 2007 3:11 pm, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 11:43 pm 
Аватар

Хмхм.. много хубава тема.. първо уиски не обичам и не пия.. второ тая реклама не ме кефи чак тоолкова много, колкото други по-стари на Johnnie Walker /ама всъщност сега като я чух на английски звучи доста по добре ^^/.. обаче определено винаги адски много съм харесвала самото им мото "Keep Walkin".. даже често ми се случва да си го повтарям в трудни ситуации.. и понеже имам завидното желание някой ден да стана част от рекламната индустрия, бих се радвала ако някой ден достигна дори и 1/8 от оригиналноста на рекламите на Johnnie Walker ~.~

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 11:54 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

:shock: Красота... не я бях гледал, 10х.
Това действително е реклама с класа и тежест, рядкост за днешният, поне български ефир. Всъщост по принцип рекламите рядко са толкова стабилно направени и дори не се сещам за друга такава.

Мисля, че внушенията на рекламата в днешно време са нетрайни и буквално неефективни. Пробваш нещо давано по телевизията само в краен случаи. Първо се пробват неща, препоръчани от близки, после се пробват неща, които сам забелязваш в магазина и чак тогава идват рекламите. Говоря от името на цялото ми семейство, смятам.
Реклами като тази наистина оставят послание, но такива реклами не се срещат под път и над път. Повечето, се старят просто да ти вземат вниманието, дори да те дразнят, въпросът е с едно или друго да се присетиш за тях като влезеш в магазина. =/ Предимно тия дето дразнят или са абсурдни се запомнят. Другият вариант са нон-стоп повтарящите се, които рано или късно се причисляват към дразнещите.
Но тая реклама, която показа, само с едно гледане я зпомних и ще има да я разказвам на околните не малко време. Това е реклама!!!

Иначе да, малко е иронично, последното изречение от поста ти, но такъв е живота - вреден, и все пак погледнато от гледна точка на андроида, какво ще ни навреди едно уиски? Ние имаме ТОЛКОВА МНОГО в тоя живот, което не оценяваме, че направо е трагикомично. Даваме всичко, за да стигнем до безсмъртност, но не можем... той пък е в огледалото. Човек трябва да цени живота си, а уискито си е благинка в умерени количества =D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 11:55 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Янчо бахти темата ти е убиййствено в духа на цялото ни време,по добре не бих задал въпроса си ако питам нещо такова
Моят отговор ще е кратък защото мразя да се обяснявам дълго,при условие че малко хора ще разберат какво се опитвам да кажа(това се дължи на неспособността ми да формулирам мислите си в правилни изречения)-рекламите са новия Хитлер,новия Бонапарт и всички големи хипнотизатори от миналото,те те карат да се смееш,да се ядосваш,да си купуваш живот от който нямаш нужда.Те са масовата истерия обладала всички жители на нашето малко земно кълбо.Не говоря само за телевизията-огледайте се само да погледнете през прозореца и ще видите поне два постера,погледнете в екрана точно над поста си там има една симпатична табелка :wink: .Иначе ако говоря за тази реклама-това беше филм според мен-мини,но филм.И то от най-касовите ако излезне в пълен вариант-защото обикновенно концепта на рекламата се съкращава поне 20-тократно преди да бъде пусната в ефира.

Бях чувал че в САЩ рекламите определят почти целия бит на един гражданин-от облеклото до тоалетната хартия с която се бърше-смисъл ако няма реклама за дадено нещо американеца няма да знае какво да си купи или къде да отиде на почивка :lol:

рекламите рекламират само вредни неща-не ме питайте защо прекалено е дълго и нелогично за обяснение,но това е моето мнение :P

SayanMk написа:

Иначе да, малко е иронично, последното изречение от поста ти, но такъв е живота - вреден, и все пак погледнато от гледна точка на андроида, какво ще ни навреди едно уиски? Ние имаме ТОЛКОВА МНОГО в тоя живот, което не оценяваме, че направо е трагикомично. Даваме всичко, за да стигнем до безсмъртност, но не можем... той пък е в огледалото. Човек трябва да цени живота си, а уискито си е благинка в умерени количества =D

бих казал че няма думи-подобно нещо исках да кажа :lol: :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 1:02 am 
Аватар

добре де, само на мен ли ми се струва плоска тая реклама?
хубаво, красиво е направена, поиграли са си с ефектите, но...
въобще не можа да ме "грабне". особено посланието - прекалено ми е straightforward, прекалено... как да кажа... като за идиоти. не обичам такива реклами, честно кaзано. звучи все едно че са си блъскали главите да измислят нещо въздействащо, ама са се престарали и сега... кви са тия общочовешки истини, ебаси. да не говорим че въобще не съм съгласен с the whole immortality thing... ма тва е друг въпрос.
да, готина реклама е, но елементарна. като пълнеж, не като форма.
формата радва окото, макар и да не е баш моя тип... ама пълнежа - звучи като американски римейк на европейски филм - сдъвкано и готово за гълтане...

ето един пример за реклама, която е едновременно красива и въздействаща, макар и по много различен начин. и според мен има доста повече замисъл от тази на JW... след като я гледах за първи път стоях като ударен с мокър парцал пред телевизора, уникална е...

и като стана въпрос за красива реклама -

STR8.

абсолютна е, просто няма такава реклама, чувствена и въздействаща много по-силно, според мен, именно защото не разчита на изтъркани размисли. всъщност изтъркани е най-точната дума за клипа на джони уокър.
и бтв тва последното ми е любимата реклама и може би най-красивото съчетание между звук и картина, което някога съм гледал.

и тия два примера ги дадох като умишлено противопоставяне на клипа с андроида, не за офтопика, а за да се опитам да онагледя... дано се получи...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 1:20 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
HollowMan написа:
и тия два примера ги дадох като умишлено противопоставяне на клипа с андроида, не за офтопика, а за да се опитам да онагледя... дано се получи...

получи се-иначе и според мен рекламата е куха :roll:
определено-просто за мен е направена визуално като за голям екран
and that's all :P

иначе за твоите клипчета не мога да кажа нещо по-добро-има концепцията на кръчмарски виц първия :?
а втория въобще не ми хареса
сега обаче не ми се занимава да ти търся контраатакуващи клипчета гоме :oops:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 1:39 am 
Аватар

винаги съм си мислел че рекламата не може да бъде стойностно нещо, явно има и изключения :wink:
може да се замислиш наистина над посланието което предава тази реклама, и може да се позамислиш дали андроида е прав :?:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 1:40 am 
Аватар

Имаше 1 друга реклама на JW с 1ни хора, уфффф
сега трябва да я намеря...момент.... *търси в нета*
ето я!
Нямам коментар, просто брилянтно изпълнение, послание и замисъл!!

П.С.: трябва да си лягам, утре ще пиша повече по темата

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 3:46 am 
Аватар
Ecchi Warrior

За разлика от вас и противно на обичайното ми отношение, този път ще изразя мнението си само с две думи -> НЕ СТРУВА...
Да ме впечатли?!? С идея... с красота?!? Къде ги видя :o .
Лично аз не намерих нищо в нея което да ми хване окото за повече от 3 секунди...

пп.
koala написа:
ето я!
Нямам коментар, просто брилянтно изпълнение, послание и замисъл!!

Брилянтно ли? ОмГ... Това е толкова далеч от брилянтността колкото структурната динамика на ядрените процеси в свръхнова спрямо тези протичащи в двигател с вътрешно горене...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 4:17 am 
Аватар

За мен рекламите на "Johnnie Walker" винаги са ме впечатлявали и пленявали с тяхната класа. Мислите до които е стигнало човечеството са прeдадени кратко и ясно.
Ако ви се гледа друга добра реклама....
http://www.youtube.com/watch?v=USz3dZpVs8I&feature=related - До голяма степен изразява и рекламната индустрия....Какво стой зад една реклама? Какво всъщност ни се предлага? Какво продават?
Мечти!
P.S. За мен не е брилянтна, но е добра!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 11:07 am 
Аватар

Радвам се, че сте показали други готини реклами.
На коала и на Шноличка клиповете ги бях гледал.

Ся за две мнения малко коментар :

1.HollowMan

Да, аз казах, че има и други много яки реклами. Просто на мен лично тази ми допада много. Бтв, str8 имат също много добри реклами (това е и едната причина да ги ползвам).
Обаче според мен рекламата с андроида не ти е харесала, защото както ти сам каза
Цитат:
да не говорим че въобще не съм съгласен с the whole immortality thing...

Аз съм МНОГО съгласен с "the whole immortality thing" + някои модификации, следователно е логично МНОГО да ми хареса.
Вкус. :wink:

2.Belgarion - същото ми е мнението, просто твоят вкус се разминава с този вложен в рекламата. И...
Цитат:
Това е толкова далеч от брилянтността колкото структурната динамика на ядрените процеси в свръхнова спрямо тези протичащи в двигател с вътрешно горене...

Да, далеч са, но не и несвързани.
И двата процеса са толкова велики, колкото са и хората, които са ги измислили. :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 12:44 pm 
Аватар

Хм само една от рекламите не бях гледала и това е тази на shnolichka. Като цяло всичките показани реклами са страхотни и то наистина не само заради красотата, а заради това колко истинност има в тях.
На Johnie Walker посланията са прости, но са подсилени с красотата. Използвайки ефектите нещо просто се превръща в нещо зрелищно и лесно влиза под кожата. В реклмите са вложение идеите за еволюцията. Независимо, че това няма нищо общо с една напитка. И рекламате не би ме накарала да си купя една бутилка xD
Винаги съм обичала рекламите на New Yorkerk. Влюбена съм в тях още от както гледах тази реклама. Рекламите им са красиви и оригинални. Последните две изразяват идеята, че човек никога не знае какво представлява човека до него, което е много близко до моето разбиране за света и възприятие. Малко ме дразни чак, че нямаме магазин тука xD
Рекламата за красотата също много ми харесва, защото показва, че не може да вярваме на индустриите. Сегашните изисквания за красота са над стандарта и са почти непосилни за спазване. Но малко не схванах в какво кара жените да участват. Все пак виновна е природата, че не всички жени са красиви. Не може да обвиняваме индустриите за това, че галят окото xD

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 12:57 pm 
Аватар

ето две реклами още за коментиране :)
http://www.youtube.com/watch?v=RgwkFn4M ... re=related

http://www.epica-awards.org/assets/epic ... /05512.htm

на компа на които съм в момента няма кирилица , а с кирилизатора съкс на хард и ще пропусна моите коментари ... ина4е рекламатата с андроида е яка, само малко куци са репликите .. гласа на актхора е страшен

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 1:29 pm 
Аватар
Мародераторче

Nilion написа:
Независимо, че това няма нищо общо с една напитка.

Това е най-правилното мнение от всички :mrgreen:

иначе рекламата която пусна съм я гледал но толкова се изкефих че си я припомних :lol: :lol: :lol: :oops:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 2:29 pm 
Аватар

Харесват ми рекламите, които показвате. Коментарите също са смислени. :wink:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 6 [ 90 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]