|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:44 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Чет Апр 09, 2009 10:54 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
„Здравей, България” - 09 Април - insert video here, when online Трябва ли да се показват трупове и подобни по ТВ/вестници - медиите изобщоАко излезе някъде това по в-боксове или от НТВ го пуснат, гледайте го. Отвратих се. Отвратих се от човешката природа и от днешните поколения... но не- не говоря за децата пак, говоря за техните родители. Ситуацията бе следната, не го хванах от началото, та имена не знам - Нова телевизия, сутрешен блок, Лора Крумова(водеща) в средата между 2ма фоторепортера, криминалисти(не съм сигурен, но са ми познати лица) и отсреща им 2 .... нецензурните думи за после... жени. Млади жени, хубави, нормално изглеждащи. Тема на дисксията бе - трябва ли по медиите да се дават в най-суров вид кадри от инциденти, включващи трупове, размазани по паважа мозъци, локви от кръв с удавени в тях хора, мъртви дечица и прочее неща, които после с години може да те преследват в сънищата ти. Против това бяха фотаджийте, което е нормално, щото те бяха свясни хора "ЗА"... ама едно такова детинско, кухо, необмислено, неаргументирано "ЗА" бяха девочките.... Някак не виждам смисъл, защо да изтъквам общочовешките и морлани ценности и норми, които не биха позволили на нормален човек, бил той и репортер, само за да спечели някой и друг лев отгоре, да сложи на първа страница на вестника си разчленен човешки (а и какъвто и да е друг) ТРУП. За това, нека посоча "аргументите" на.... .... хмм... човек не може, жена не върви, нз какво да сложа, а не е хубаво да псувам.... та - - "Това възпитава!". Едната от участничките се хвалеше с това, че кара децата си да гледат новини. И се радва, едва ли не, като може да й покаже нещо такова. Това възпитавало. На въпроса от Лора Крумова "КАКВО възпитава това?!??" обаче, така и не се отговори. Жена на такава възраст с такова мислене... и после защо 5токласник нарязал друг в мазето на баба му... после защо в училищата има побоища, защо има наркомания и прочее... защо децата са гадни лекета, а не деца. Ами... къде ли е проблема, така като погледнеш днешния родител. - "Това е интересно!!!". Представяте ли си?! Ще се опитам да пресъздам историята, не пледирам за достоверност или цитат, но същата, описа как един път, стигнала по-бързо от полицията и линейката, защото била по-близо до инцидента. На инцидента видяла умиращ полицай. Кръвта бликала буквално от сърцето му. И тя застанала над него - той умрял в ръцете й... и тя го разказваше с еуфория и го нарече "ИНТЕРЕСНО". Не се е опитала да му помогне, не се е паникьосала да избяга, не се е замислила - тя е отразила историята си!!! Тя е репортер!! ТОВА Е ИНТЕРЕСНО o_O Що за човек може да каже нещо такова?! Какви ще са децата на един такъв човек... - "Това е непрофесионално" - отблеяза другата, когато един от репортерите разказа подобна на горната случка, но вместо да се радва, че човек умра в краката му, той се е отдръпнал на поне 20м и е чакал да дойдат органите на реда. Че с колегата му са трили снимки, собствени, с които е можело пари да спечелят(това те не го казаха, аз го добавям), за да избегнат публикуването им. - "Това е реалността" - даааммм, и за това трябва да я набиеме на всички деца и техните родители в главата, да видят колко ш*#@*% свят живеят... Защото едно е да информираш за нещо, друго е да го ПОКАЗВАШ "de visu"!! - "Ми тогава и еротичните снимки трябва да се махнат" - ДА, ТРЯБВА!!! Кой пък им успорваше това не разбрах... макар, че сравнението между готина гола кака и готина гола разленена кака някак изобщо, ама изобщо, ама ХИЧ не ми се връзва... А семейството на тия хора? Как бе, как не видях да изпишат телефон да се обадя.... макар, че нз дали щях да си стърпя нервите и може би щях да изпсувам твърде мн и да ме отрежат... идеше ми да набия един тиган на телевизора... Интересно ми е ТЕЯ ..... ....................... ............ ....... ........... някой ден ако видят децата си, или родителите си, размазани по някой тротоар, по телевизията, преди дори да узнаят за инцидента, колко ли ще им е интересно?! Съжалявам, че в студиото трябваше да се спазва добър тон, иначе предполагам и този въпрос щеше да изникне... макар, че с такива хора какво да говориш. И това, дами и дечиня, са съвременните репортери... и аз ако искам да стана журналист или нещо такова - и ако тия трябва да са ми шефки... хах. По-добре да бъркам по кофите........................ Ама не.. така не става мн ясно.. трябва да го гледате, за да прецените какви ............... ........ .............................. бяха въпросните......... дами
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 12:03 am |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Те и преди години по централните новини на БНТ когато водеща беше Милена Милотинова дадоха чеченец как обезглавява пленен руски войник. Малоумници журналисти и редактори колкото щеш.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 12:07 am |
|
640509-040147 |
Silent Assassin |
Регистриран на: Пет Юли 22, 2005 1:50 pm Мнения: 1856 Местоположение: Шумен/Русе
|
трябва да се показват, когато не се смята, че е от сериен убиец. те обикновенно оставят нещо специфично като подпис, което е по-добре да остане в тайна, защото ако някой друг убиец знае какво е то и може да реши да му прехвърли вината, което нарушава нормалните улики и затруднява повече разследването.
така че, да, но не във всички случаи!
_________________ and don't panic.
Др. Хаус написа: Rational arguments don’t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people. Сезон 4, епизод 2
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 12:22 am |
|
Squall_1st |
* |
|
Error, site not recognized - insert video here, when online
ok.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 12:33 am |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Само ако са на журналисти, депутати или юзъри от тоя форум...
Всичко друго е престъпление срещу човечеството...
хах-хах
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 1:16 pm |
|
Karibdus |
|
|
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 1:36 am Мнения: 3340 Местоположение: MetalLand
|
пфф кога са показвали тея тупалки деба аз като чуя там го описват как са го киллнали некаф и си викам баа чей да видя какво е станало с трупът обаче какво ... колци показват 1 какпа кръв и стига толкова
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 5:01 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Не бе, дайте да показваме кървища и убийства на децата, да израстнат възпитани и разумни! Да знаят, че света не е розов, а червен - накиснат в КРЪВ. Да знаят, че да видиш размазан човек на улицата не е нещо страшно, а интересно, любопитно и най-нормално... Да може някое чаве като мен и вас, като размажат баща му на някой тротоар, то да разбере от новините, а?!?!?!?!?!? Да видиме малко мозък по телевизията днес, защото света не е розов и защото това е "реалността" и новините не са за деца!!! По интересно е как някой умира, отколко как някой бива спасен/ Като говорят за толкова измрели в бедствия, поне да видиме малко трупове а/ Или една червена точка върши работа... каче ли някога сте извръщали поглед, като кажат, че е за над 18 годишни, а вие не сте/били/? Да сме наясно колко е опасно нещо? С какво това е допринесло, статистически с КАКВОТО и да е, освен лоши сънища за хора със слаби сърца? Т'ва че вие сте некви четириканални нищо не значи... - има хора които преживяват нещата. Мозъка е пригоден да имитира всяко нещо което види... някой може да си иде от ужас покрай дневни новни бе! Но предполагам, това ше е просто поредната новина за вас?! На ваща баба сигурно й е било МНОГО трудно, че не е знаела колко нещастници и не-щастници има по тоя свят... Ма нееееееее, знаете ли к'во... земете си намерете работа в някоя морга или погребално бюро и т'ва е...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 5:37 pm |
Bleed4me |
|
|
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:47 pm Мнения: 2991 Местоположение: Германия, Бремен
|
Ми те са забранени за деца Иначе по темата: кратко и ясно : Не, не трябва. Тези които подкрепят това да се показват да не би да са израснали под влиянието на подобни материали и да го смятат за изклщчително полезно. Едно на ръка, че това е изключително нехуманно, а и от друга страна неща като 18+ не се слагат напразно. По-млад индивид възприема по силно и не е в състояние да оцени правилно информацията. Не почвайте да се изкарвате като много печени в такива отношения. "Ооо той е безчувствен към такива гледки, смята ги за естествени, какво студено отношение, ма не го ли е страх, аууу колко е готин и сериозен, и зрял, каква силна личност". Ми не е така Наличието на силни емоции е в повечето случаи показател за здрав организъм (психически и физически) Както Саян спомена, мозъка имитира всичко което види с помощта на тн огледални неврони. Колкото по-млад е един организъм, толкова по-силно биват активирани те. Всъщност младото човешко същество няма да изкопира поведението на трупа, а по-скоро отношението което се показва към него. Губи се уважението към смъртта... А криминалните репортери винаги са били баси педерасите, те трябва да са последните да поучават нашите деца на подобни неща.
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 6:37 pm |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
SayanMk написа: Не бе, дайте да показваме кървища и убийства на децата, да израстнат възпитани и разумни! Да знаят, че света не е розов, а червен - накиснат в КРЪВ. Да знаят, че да видиш размазан човек на улицата не е нещо страшно, а интересно, любопитно и най-нормално... Да може някое чаве като мен и вас, като размажат баща му на някой тротоар, то да разбере от новините, а?!?!?!?!?!? Да видиме малко мозък по телевизията днес, защото света не е розов и защото това е "реалността" и новините не са за деца!!! По интересно е как някой умира, отколко как някой бива спасен/ Като говорят за толкова измрели в бедствия, поне да видиме малко трупове а/ Или една червена точка върши работа... каче ли някога сте извръщали поглед, като кажат, че е за над 18 годишни, а вие не сте/били/? Да сме наясно колко е опасно нещо? С какво това е допринесло, статистически с КАКВОТО и да е, освен лоши сънища за хора със слаби сърца? Т'ва че вие сте некви четириканални нищо не значи... - има хора които преживяват нещата. Мозъка е пригоден да имитира всяко нещо което види... някой може да си иде от ужас покрай дневни новни бе! Но предполагам, това ше е просто поредната новина за вас?! На ваща баба сигурно й е било МНОГО трудно, че не е знаела колко нещастници и не-щастници има по тоя свят... Ма нееееееее, знаете ли к'во... земете си намерете работа в някоя морга или погребално бюро и т'ва е... Колкото и да се хабиш няма да промениш хорското мнение по въпроса.Нали за това е темата,да се сподели какво мисли човек.Мисля,че разбирам какво искаш да кажеш,но колкото и да го изопачаваш няма да промени факта,че според някои показването на трупове и подобни по медиите трябва да се прави.
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 8:14 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
MorticiaN написа: Да бе, още малко и ще забранят филмите с кървища за децата! Oh, wait... Ма разбира се, то разлика няма между филм и реалност, нали? Ти всъщност виждал ли си на живо труп? Ама не обработен вече от някое погребално бюро ами чистак новичък размазан от някой джип? И си помисли дали искаш и децата ти да ги гледат тези неща. Смъртта е нещо грозно и не трябва да се профанизира по такъв начин. Филмите са си филми. Те не са действителност.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 9:30 pm |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
Темата според мене се нуждае от малко реализъм,по-конкретно една две снимчици от това какво може да бъде побликувано СНИМКИТЕ НЕ СА ЗА ЛИЦА ПОД 18 ГОДИНИ !!! Та сега въпроса е дали искате вашата по-малка сестра,брат или децата ви да видят нещо подобно по телевизията???
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|