|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:15 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Вестници: 19' Публикувано на: Сря Окт 22, 2008 4:53 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
19min Безплатният ежедневник
19min е първият безплатен ежедневен вестник разпространяван в София(май?). По другите градове имаше разни други, но едва ли могат да се сравнят с тиражите на 19', които от седмица на седмица се увеличават като гледам. В безплатният ежедневник може да намерите всичко необходимо, в ~23 стр, в скромна разфасофка, непретендираща за високо качество. Кръстословичка, хороскопче, спорт, живот, жълтини, политика... по страничка-две за всичко и най-важното - на спокойно заглавие!
Не знам за вас, но на мен ми е ПИСНАЛО от тия "скандални" вестници по сергийте и то отдавна. То бива бива зор да се продаде, ама като ми плеснат някви червено-черни заглавия колкото се може по-големи "УБИТ" и подобни думички направо ми иде да си купя един вестник и да го скъсам е така... =/ Кога па ше дам пари за такива нещастни издания o_O
Да не говориме, че всеки модерен човек си ползва нета, където новините излизат по-бързо от телевизиите, че дори самите телевизии си взимат новините от нета <_< За чии ще плаща за хартия в неприятен формат* със скандални заглавия... Но ето, този вестник се разграбва доста бързо. Единственото неприятно ми е, че намирам навсякъде нахвърляни вестничета - изчетено и захвърлено насред улицата, но това не е проблем на 19', а на българското възпитание и култура =// Освен това съм чувал, че някои хора си взимат по 10 рано сутрин o_O баси мизерията...Но все пак мисълта ми бе - специално тази ежедневна информация е нормално да желаем да е безплатна, след като си я получаваме така или иначе безплатна от други медии. За това 19' е вестник, който ИМА успех.
Предпечатната им подготовка малко смуче на моменти, но тук говориме за безплатен ежедневник, не мисля, че това е проблем. * - Някои хора пък се оплакват от формата, че е мъничък, което на мен ми харесва... междудругото, българските вестници са доста зле и доста далеч от стандартите за вестник. Вземе някой чужд.... Монд дипломатик или вижте на снимка японските вестници. Форматът е такъв, че човек може да се завие с него... та на 19' малкия формат ми е само предимство. Така и така никой друг ежедневник май не е в качествен формат, поне така ми е компактен.
Дано скоро се появи и по другите градове~ Вашите отзиви/коментари/критики.... виждали ли сте, чели ли сте, вземата ли си?
Аз лично всяка сутрин или към обяд - бе когато имам възможност - взимам. За делничното ми ежедневие това е една много приятна губивремка, в приятни цветове и компактен размер. Прочитам това-онова в свободното си време, между лекции и такива дупки, които не са достатъчни за да търся нет или нещо друго...ПП: нз дали знаете, но такива вестници се разпространяват на световно ниво .. в смисъъл - в Унгария например - имат безплатен ежедневник "15мин". Във Франция - "20мин"... и такива други някакви .. може и да бъркам кой къде е, но мислъта ми е - формата и дизайна са същите(както и наименованията де). ^_~
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 23, 2008 9:48 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Каква реклама прави? Първо на първо - услугата е безплатна, второ на второ - това е социален коментар, а не реклама на вестник.
Относно ситуацията с Бг вестниците:
Такааам - нашите вестници (купешките), почти всики до един по международна дефиниция са таблоиди и => несериозни. Представете си тогава в каква категория попадат нашите "жълти" вестници... черна дупка.
Само "Капитал" е сравнително на ниво в България, може би и "Дневник". Дам, и двата вестника са на един и същи издател. Това не е реклама, това е факт; ако искате поразпитайте малко в икономическите и бизнес среди кой Бг вестник е най-добър.
Относно самата идея за вестниците:
Живеем в информационна епоха, когато можеш да научиш в Интернет кой е станал президент на САЩ минути след официалното преброяване на гласовете. Телевизията се бави (освен ако не пусне блиц-новина), а самите вестници - още повече. Те отразяват вчерашни събития. Идеята на вестника вече (или в бъдеще ще е) не толкова да те информира, колкото да прочетеш професионалното мнение на даден човек за дадено събитие, за което вече знаеш, да видиш интервю, etc.
Относно 19 минути:
Интересно ми е кой го издава и с каква цел? Такова нещо като истински 'неутрален' вестник няма, дори само да се хванем за подборът на новините - еми това пак работи в нечия полза...
Последна промяна Morri D'in на Чет Окт 23, 2008 10:02 pm, променена общо 1 път
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 23, 2008 9:57 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
К'ва реклама бе, а вие като пускате теми за филми не ги рекламирате изобщо, а Този раздел е за обсъждане на медии, предавания, излъчвания, отразявания и прочее...
Та 100%, за съжаление, в България тоя вестник обслужва нечии интереси, но за съжаление не съм се сдобил с никаква информация относно миналото му за сега. Само издателската му кантора е на София Прес и ЯВНО имат връзка/са същите като издателите на списанието Слава. Заради което евентуално ще си купя 1 брой да видя в контактите нещо повече за издателите и печатарниците...
Не ми се вярва обикновенно 'светско' списанийце да има ресурсите да пусне безплатен вестник в такъв тираж. Иначе ми прави впечатление, че на доста снимки е изпуснат референт и че статиите във вестника са анонимни (ползва се 19' ).
Друго интересно покрай този вестник ми е, че никъде никой не отбелязва(виж първия пост края), че такива вестници има на запад и дори в същият формат..... =/
Надявах се някой да има повече инфо, но ще се разбере.
Впрочем - може би в момента е само на разпространение в София, по др. градове нз да го има, но май има амбициите да се разпространи в близко бъдеще...
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Окт 23, 2008 10:09 pm |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
Morridin написа: Каква реклама прави? Първо на първо - услугата е безплатна, второ на второ - това е социален коментар, а не реклама на вестник.
SayanMk написа: К'ва реклама бе, а вие като пускате теми за филми не ги рекламирате изобщо, а Този раздел е за обсъждане на медии, предавания, излъчвания, отразявания и прочее...
Малее човек да не попита,ще ме изядете с парцалите егати хората,не бъдете толкова нападателни.
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|