Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:29 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 62 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Телевизии:Отношението и възприемането на шоуто "Big Brother"
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 10:30 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Омразата към Big Brother - основателна или не?
    Изображение
    Image: google images.

....С появата на популярното световно предаване BigBrother, се появиха и безброй спекулации, обвинения и какво ли още не. Не-малка част от тях са негативно насочените коментари относно съдържанието на предаването и хората вътре. На всички е известно, че не се подбират напълно случайно хора, а стереотипи и то водещите от тях. За голяма част от хората, особено по форума, изгелжда това е простотия, която не бива да бъде гледана, защото от нея се оглупява...

....По начало идеята на Големият Брат е да представлява социален експеримент, обхващащ различни хора, попаднали в едно тясно място, в което трябва да съжителстват. За да има контрол и да бъде шоу, освен последвалите взаимоотношения, се намесват и мисиите давани от Големият Брат, с които да се провокират ситуации, чиито реакции са най-важното в шоуто.

........Гледна точка, на мразещите:
....Според голяма част от хората обаче, ББ, поне нашият, е простотия. Той отразява само упадъка от българското общество, като едно кирливо отражение на българският народ, един позор и резил за нас, като граждани на България! В същото време, не малък % от тези хора, може би, олицетворяват самите съквартиранти в помещението на ББ.... Но това не пречи тежко да се възмущават от хората вътре, влезли кой за пари, кой за слава, кой за купона...
Освен това - гледаме шоу, не социален експеримент, тук всичко е нагласено и нещата се провокират изкуствено, ситуациите се създават изкуствено, изолираността на хората не е като в атомно убежище и те са наясно, свободата им да се откажат по всяко време я имат, въобще - тръпката до някъде се убива...

........Моята гледна точка:
....Аз обаче не съм на горното мнение, по обясними причини. Първо, простотията, която лъха от ББ е простотията, която лъха от България. Ако си затворите очите за ББ, то е като да вървите със завторени очи по улицата, защото с такива хора се размианвате ежедневно, многократно(е, или поне тези в по-големите градове). Не е нужно да се натоварвате допълнително, но за разлика от улицата, тук можете да се.. посмеете, примерно. Замислете се и в колко от ситуациите, ставащи в къщата, сте попадали самите вие и как сте реагирали тогава?
....Освен това - гледаме шоу, където всичко е режисирано, освен човешкият разум. Надявам се разбирате, че колкото и $ да има човек, съзнанието не може да бъде "купено". Ситуациите, в които ги поставят, макар и изкуствени, макар и режисирани, са ситуации, които могат да се случат на всеки. Реакцията им, което е разбираеми - е човешка. Социалният експеримент е на лице. Какво повече от това? Свободата, с която разполагат, може да изменя експериментът от началният му замисъл, но не е като да го прави незначителен ;]

....Зааа коментарите от страна на не-гледащите, по адрес на гледащите, изобщо няма да коментирам c_C. Това е най-абсурдното. Човек, който гледа предаването Х е зле?! Гениално c_C Виж- да кажеш, че да пращаш смс-и е зле, това вече и аз го подкрепям, ама всеки си знае...

Note: НЕ ВИ питам за мнение за BigBrother, макар, че може да се окаже неизбежно да го дадете. По-скоро за отношението към него и третирането му. Както може да се забележи от всяка тема за ББ по форума, 90%+ от мненията са изградени от един необоснован ред "хейтене", който изразява личното отношение на потребителите за предаване, което никой не ги задължава да гледат - в това няма нищо лошо. Но ми е писнало от хора, които не поглеждат себе си, а ми казват на мен "как може да гледаш тая простотия" O_o... well.. with mah eyezes ya kno', предимно. <_>

Вашето мнение по темата?! Въпроси няма да ви задавам, коментирайте темата своеволно и насочено.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 10:46 pm 
Аватар

Ах... отдавна минах периода, в който им се чудя на хората как могат да гледат Биг Брадър...

Примирих се с факта, че има достатъчно тъпи хора, които да си губят времето с подобни глупости... Оттам нататък... предаването е тъпо и колкото и пъти да се обръщам към подобни предавания с мисълта "Па мое и да греша и да не е толкова лошо" продължавам да потвърждавам становището си...

А дали ми е обосновано хейтенето....
Както казах на Dunan_Knut под хейта ми има такава плодовита почва, че да нахрани целия китайски народ...
Тва че вие не се съгласявате с мене си е ваш проблем :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 10:46 pm 
Аватар

Това гледа ли го някой? :lol: :lol: :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 10:51 pm 
Аватар

Отражение на - колко е тъп българския народ . За мен това е ултимативната простотия . Рейтинга му доказва ,че има достатъчно малоумници , които да го гледат . За мен човек , който го гледа и му се радва и му е 'фен' има доста бедна култура и мозъчни гънки .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 10:53 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Отражение на заобикалящата ни простотия?И съм съгласен и не.
Съгласен съм че простотията се шири навсякъде и във все по-големи и ужасяващи количества,което се дължи на необразоваността,липсата на правилно възпитание и влиянието на същата тази телевизия по която се излъчва "социалния експеримент"
Според мен това не е социален експеримент,а точно шоу от типа "Хляб и зрелища".
Този подход за задържане населението да изгражда интелект и лична преценка чрез налагане на едно ораторско мнение и становище сред всички и повтарянето му многократно е толкова стар и изпитан че няма накъде повече.Незнам дали повечето тук са запознати но има книга http://en.wikipedia.org/wiki/Nineteen_Eighty-Four в която има точно типажа от който е взета идеята за големия брат,и от нея може да се добие голяма идея за това което става в днешни дни.
Гледал съм шоуто за да добия редстава и да го анализирам,но просто програмсхемата му е дори по-проста от тази на другите шоута.
Всичко според мен е направено за да задържа вниманието на масата чрез това което харесва-в бг-случая това са интриги и клюки-това което българите най-много обичат да дискутират.

Това е от мен :arrow:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 10:54 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Гледат го, и то не малко хора *тук казвам, че не съм един от тях*. Няма да го хейтя, просто няма смисъл. Не го гледам, защото не е интересно, както Саян каза: "всичко в него е изкуствено" (както и в останалите "риалити" шоута по бг телевизиите)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:15 pm 
Аватар

AOK написа:
Това гледа ли го някой? :lol: :lol: :lol:

x2

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:30 pm 
Аватар

Аз наблюдавам и двете страни- тези, които "се кефят на max" на ББ и съответно са много доволни от простотията в къщата и тези, които тотално го отричат. Аз съм по средата- следя за какво става на въпрос, но не отричам, че простотията е пълна, "то без нея няма шоу"...Яд ме е, че всички в медиите си мислят, че ние пасем трева и не знаем как стоят нещата :? .
Също така НЕ мисля, че човек който гледа/не гледа ББ трябва веднага да се заклейми " Ти си прост, ти си тъп" (мисля, че тази реплика важи и за двата варианта). Писнало ми е от изключително крайни изказвания, всеки си има някакво мнение, предпочитание и т.н. и не мисля, че това определя колко умствен багаж има даден човек.
Отношението на хората(българите специално) към ББ въобще не е за учудване, масово не се харесва поради много причини. Една от тях е това, че се пръскат страшно много пари за нещо, от което обществото няма крайна нужда, а в бедна страна като нашата това не може да остане незабелязано. Друга причина е моралът, който вече е на изчезване и то не само у "младото поколение". Хората смятат, че простотията, показвана в ББ влияе лошо, но според мен това са глупости, защото всеки си има глава на раменете и сам може да прецени дали това, което се случва в едно "риалити" шоу ще повлияе на поведението и мисленето му или не.

Последна промяна vivianne на Пон Ное 17, 2008 12:52 am, променена общо 2 пъти

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:32 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
@vivianne забравяш че когато отделния човек се смеси с масата губи част от трезвеността си...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:33 pm 
Аватар

vegetosayajin написа:
@vivianne забравяш че когато отделния човек се смеси с масата губи част от трезвеността си...

Но пък си мисли, че е доволен...
Така че...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:33 pm 
Аватар

И да, и не, не го гледам, не искам да го гледам, не ме бърка кой го гледа и кой - не

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:35 pm 
Аватар

lzpreslav написа:
И да, и не, не го гледам, не искам да го гледам, не ме бърка кой го гледа и кой - не

Така май е най-добре...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:51 pm 
Аватар
Модератор

Откровено казано съм гледал Big Brother bg 1 до средата и Big Brother 3 Germany и нито едно не ми хареса....в България се разчита на селенията...по тази причина съм бойкотирал нова телевизия....

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2008 11:56 pm 
Аватар

Не гледам ББ, просто не ме вълнуват махленските свади, на които без проблем мога и да се нагледам щом изляза от входа си.
Но омразата, която хората изпитват към това предаване ми е малко странна. Сякаш е породена от някакво безсилие. И не от безсилие спрямо простотията, която ни била заобикаляла. Какво значи това? Всеки го слушам да се опкава как го заобикаляла простотия...Какво значи да те заобиклая? Ти седиш в центъра и си единствения недостигнат. Или ние? Аз се смятам за част от тази простотия, аз сум част от масата. Всеки един от нас е. Колкото и да сме умни, хубави и единствени на мама и на тате, влизайки в обществото и установявайки някакво положение в него ние ставаме част от масата. Та идеята ми беше, че омразата към предаване сама по себе си е изклучително жалка проява. Най-малкото, че така пак се става част от масовката. Но пък омразата е чувство. И никой няма право да забранява или осъжда чуждите чувства. Аз не мога да мразя предаването, но мога да не се интересувам от него и да не пълня джобовете на онези от Нова, които ако не друго, то поне паричките си правят.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 02, 2008 12:47 am 
Аватар

направено от промити мозъци с цел промиване на мозъци а участниците са с промити мозъци и гледащите също за това първото отпада, не че има няква разлика щото цялото предаване е слабоумно

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 62 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]