|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:04 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Филми: The Matrix Trilogy Публикувано на: Пон Май 05, 2008 10:33 pm |
Hedon |
|
|
|
Режисьор: Лари Уашовски / Анди Уашовски В ролите: Киану Рийвс, Лорънс Фишбърн, Кари-Ан Мос, Джо Пантолиано, Хюго Уивинг Държава: САЩ Година: 1999 Времетраене: 136 минути Резюме: Филмът-предвестник на новото хилядолетие, изпълнен със загадъчност и зашеметяващи, специално създадени и невиждани досега визуални ефекти. --------------------------------------------------------------------------------- Режисьор: Лари Уашовски / Анди Уашовски В ролите: Киану Рийвс, Лорънс Фишбърн, Кари-Ан Мос, Джейда Пинкет Смит, Глория Фостър, Хюго Уивинг Държава: САЩ Година: 2003 Времетраене: 138 минути Резюме: Би ли могла тази война да свърши още утре? Струва ли си да продължаваме да се бием? Струва ли си да умираме за това? ------------------------------------------------------------------------------------- Режисьор: Лари Уашовски / Анди Уашовски В ролите: Киану Рийвс, Лорънс Фишбърн, Натаниъл Лийс, Моника Белучи, Иън Блис, Хари Леникс, Джейда Пинкет, Мери Алис, Хюго Уивинг, Кари-Ан Мос, Нона Гей Държава: САЩ Година: 2003 Времетраене: 128 минути Резюме: Всичко, което започва, някога свършва. Лични оценки: 9/10, 5/10, 3/10Лично мнение:Morpheus: This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes. Blue or Red Pill?^^
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Май 05, 2008 11:23 pm |
|
elyon |
|
|
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 1:58 pm Мнения: 773 Местоположение: On a desert island with Asami *drooling*
|
Първият филм ми е сред любимите, после обаче историята прекалено се разводнява Хареса ми в отношение, че развиха още силите на Нео, обаче края на историята ми се стори доста глупав. Пък и при положение че в началото на втория филм вече Нео си беше Избрания, с всичките му там екстри, които произтичат от позицията му на такъв, просто не беше същото - докато се стигне до някакво разкритие само бой, преследване, хвърчене... Третата част пък си беше един голям локум
Лично мнение: Първия филм рулз, другите два в една или друга степен съкват
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Май 05, 2008 11:37 pm |
|
ZerraX2 |
|
|
Регистриран на: Нед Юни 17, 2007 12:13 pm Мнения: 1937 Местоположение: Valhalla Axe Mastery:Over 9000!!! Хоби: Pagan
|
GoDSmAcK написа: За мен матрицата свърши с първата част. Останалите два филма съкват яко.
х2 макар че и 2ката ми хареса,главно заради пояната на 2мата близнаци
И на 1цата саундтрака и е по-як
nз: The Prodigy - Mindfields
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Май 06, 2008 9:37 am |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Ми кво да ви кажа, аз мразя фантастика, оказа се че и трите филма ми харесват... Всъщност във втория филм само не ми харесаха някои части от филма... Но все пак... Битката с медузите на третата част е... велика!
Пък да не говорим Нео как ги размяташе във втората част.
"mе, mе, mе..."
"And me too..."
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Сеп 04, 2008 11:49 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
Ах тая матрица....
Има нещо вярно в това, че продълженията не струваха, но аз лично съм доволна от тях, най-малкото заради саундтрака, готините бойни сцени и култовите реплики. Доста дълго време се зомбирах и с трите филма...първия си е култов от всяка гледна точка, във вторият лиготийката (и речта на Архитекта) ми дойде малко в повече, но ми хареса като екшън, а в третият накрая ми идваше да замеря екрана с нещо тежко, но като излязох от салона, учудващо осъзнах, че ми хареса. Даже ходих да го гледам втори път, като тогава закъснях за прожекцията и се пребих, ако щете вярвайте, 3 пъти по стълбите докато си стигна мястото, само защото не отлепих очи от екрана. Просто филма така ми влияе.
Обичам героите....Нео е машина, нищо че от време на време го хваща шубето, Тринити до едно време ми беше идолка (touch me and that hand will never touch anything again >.<), а агент Смит ми е ужасно симпатичен гадняр.....
Абе...определено червеното хапче
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Сеп 05, 2008 12:04 am |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
KISSSY написа: Ах тая матрица.... Има нещо вярно в това, че продълженията не струваха, но аз лично съм доволна от тях, най-малкото заради саундтрака, готините бойни сцени и култовите реплики. Доста дълго време се зомбирах и с трите филма...първия си е култов от всяка гледна точка, във вторият лиготийката (и речта на Архитекта) ми дойде малко в повече, но ми хареса като екшън, а в третият накрая ми идваше да замеря екрана с нещо тежко, но като излязох от салона, учудващо осъзнах, че ми хареса. Даже ходих да го гледам втори път, като тогава закъснях за прожекцията и се пребих, ако щете вярвайте, 3 пъти по стълбите докато си стигна мястото, само защото не отлепих очи от екрана. Просто филма така ми влияе. Обичам героите....Нео е машина, нищо че от време на време го хваща шубето, Тринити до едно време ми беше идолка (touch me and that hand will never touch anything again >.<), а агент Смит ми е ужасно симпатичен гадняр..... Абе...определено червеното хапче
С всичко тва се съгласявам особено с агент Смит и с идеята, че и другите филми стават за нещо...
Ако вьобще сте си мислили, че другите екшъни могат да се сравняват с тая трилогия, ДОРИ и с двойката - жестоко се лъжете.
По замисъл бие всички екшъни...
Не ме интересува от кое аниме/манга/т.н. са взели идеята, важното е че гледах с голям интерес. Другото го казват всички еднакви критици (а тва различни критици да имат едно и също мнение, трябва да са ебати критиците, заклевам се)...
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Сеп 05, 2008 3:41 am |
|
HollowMan |
|
|
Регистриран на: Съб Апр 29, 2006 3:39 am Мнения: 691 Местоположение: EXILED
|
я, ква е тая тема ве...
трилогията според мен е най-гениалното постижение в киното от Люмиер насам. няма друг такъв филм, няма и да има.
няма да се вускам в обеснения, разяснения и т.н. относно стойността на вторите два филма (които бият първия отвсякъде, ма то трябва мозък, ю ноу), общата идея, или връзката му с ГИТС... само ще кажа, че е съвършеното комбо м/у форма и съдържание. мн малко филми са на неговото ниво...
и още нещо. основния му проблем е, че бива разглеждан като филм. тоест - или като див екшън, в който случай съква заради дългите и безсмислени философски отклонения, или като сериозен философски сай-фи трилър, в който пък случай съква заради дългия и безсмислен екшън.
а филма е един свят. една вселена. от - до. ако се разглежда като епос, като философски трактат и мит-повествование за героя (Нео) - като фолкор, не като "филм", то тогава нещата придобиват един съвсем различен отенък.
и разбира се, има филми, "филми" филми, които превъзхождат матрицата по отношение на драмата, например. превъзхождат го и по актьорска игра, по въздействие и пр... филма дори не влиза в класацията на сериозните шедьоври на европейското кино. но той има съвсем друга цел, извършва съвсем различна функция, и естествено, е "облечен" в съвсем различна черупка.
според мен лично, ако го нямаше екшъна, ама хич, не само тва което ви се струва излишно, всичкия екшън - филма нямаше да бъде толкова оплют. просто 3/4 от олигофрените дето го гледат и обесняват как първата и втората не се връзват, а края няма нищо общо с началото и кви са тия петнайсе минутни монолози, всички тия хора, дето са отишли в киносалоните само щото са гледали трейлъра с якото пуцане.. просто нямаше да ги има. с вкарването на по-лесно смилаемите "слоеве" във филма, с отварянето му към една по-широка публика (щото честно колко хора биха гледали 9 часа размисли в/у Бодриар) филма моментално се обрича на противоречиви оценки... и нормално.
а тва че цялата тая философия е пречупена по този гениален начин през сайбърпънк визията на двамата Уашовски, именно тоя баланс, за който споменах, е едно от нещата, което правят филма толкова гениален... и т.н. и т.н. и т.н..... уж нямаше да се впускам в излишества XD
за финал бих искал да цитирам нещо, което Nem13 каза в една друга тема: Цитат: Истински добрите филми, които харесвам и които са оставили някакъв отпечатък в мен, винаги са имали огромна маса фенове и огромна маса хейтъри и не са се изкачвали толкова високо в позициите именно заради хейтърската банда. Истинските произведения на изкуството са ценни само когато предизвикват конфликт между хората за това, колко са добри. Само когато разбунват духовете и създават противопоставяне на уравновесяващите се сили. тъй като това важи с пълна сила за трилогията... PS: некво забавно е да четеш на ordinary people мненията за тоя филм... Цитат: трилогията е една от малкото игрални сайбърпънк продукции yeah, right...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Сеп 23, 2008 11:18 pm |
|
Moriko |
|
|
Регистриран на: Пет Яну 05, 2007 11:33 am Мнения: 150 Местоположение: Midguard
|
Филмите са страхотни. Имат замисъл, изключително свястна идея и невероятна експресивност. Не ми пука какво казват разни рабирачи. Още щом изгледах първия филм ми стана, че продължение ще има. Все пак бива ли такова чудо на кино изкуството от самото начоло на 21 век да остане с отворен край? Спец ефектите, бойните сцени и играта на актьорите са нещо, което само по себе си показва, че историята си заслужава всеки долар. Така че ще си изровя филмите от архива с дискове вкъщи, ще взема червеното хапче и ще вляза отново в Матрицата.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|