Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:12 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Филм: A good year / Добра година
МнениеПубликувано на: Пет Апр 25, 2008 7:02 pm 
Аватар

Изображение

A good year

Описание:
Кроу играе безскрупулен бизнесмен Макс Скинър, чиято единствена цел в живота е трупането на богатство на гърба на другите. Засмукан в бързината на живота и водовъртежа на парите, той е егоист, женкар, не се интересува особено от друг, освен от себе си. Но когато наследява ототдавна забравеният си чичо лозе в Южна Франция, напористият и устат Скинър започва да намалява темпото и се отдава на простите и безкрайно ценни житейски радости. На фона на опияняващия пейзаж на Прованс и постепенно навлизащата в живота му фигура на една закачлива, независима французойка (Марион Котияр), той постепенно започва да се връща към корените си и да открива красотата на живота. „Добра година” е една забавна и естествена комедия, която човек би искал да вкуси лично.
/преработено ревю от замунда xD./

Страна: САЩ

Година: 2006

Времетраене: 113 минути

Жанр: Комедия, Драма, Романтичен

В ролите: Том Холандър, Марион Котийар, Ръсел Кроу, Албърт Фини

Режисьор:Ридли Скот

Трейлър: http://www.youtube.com/watch?v=FuEgvuwurD8

Лични впечатления: Това бе един истински естествен и изключително приятен филм, които те предразполага с лежерната си слънчева обстановка. Понякога ми писва от плоски и безмислени филми като Трите Хикса, Американски пай, Селото и всякаквите други холивудски изгъзици /извинявам се за думата/ и ми се ще да погледа един такъв филм, който да ме открехне тъй да се каже към очарованието на живота.
Филма ме шашна ме със своята простота, чистота в кадрите, заснети сякаш с повея на вятъра, историята е една проста и реална, страхотната режисура като цяло..
Едно имение със старовремска къща, някога била богата, но сега времето е оставило отпечатък върху нея.
Филмът е заснет на някакво изключително красиво място, предполагам някаква провинцийка във Франция, което ме накара да гледам захласнато през повечето време от филма.. Особено моментът, където се наложи Макс да направи снимки на къщата.. Сугооой..
И сякаш на всичкото отгоре се оказа, че любимата ми френска песен (Alizee - Moi Lolita) е към саундтрака на този филм. Като я чух по средата и идилията беше пълна.

Предполагам изобщо няма да допадне на всички, но на мен лично много ми хареса, един филм, тотално мой стил..

Оценка 9/10, просто обичам такива филми ^^'' Няма да дам 10 от 10 заради краят, който ми беше малко лигав, можеше да не е такъв.. xD.
За всеки, на когото му допадне този филм, препоръчвам и "Под небето на Тоскана" ^^. На абсолютно същата тематика, с много подобна история.

Deep roots are not reached by the frost.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 25, 2008 7:52 pm 
Аватар

Аааа много як филм,супер е!Много ми хареса ^^"

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 25, 2008 7:54 pm 
Аватар

Той е един от филмите, които може би няма почти никакво действие, но пейзажите могат да те накарат да се чувстваш перфектно... :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 25, 2008 9:51 pm 
Аватар

Имаше преди време една статия за издънките на големите режисьори и точно този се състезаваше за Ридли Скот. Ако не се лъжа го пишеха "Филма, в който Ръсел Кроу само обикаля и пие вино" :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 12:34 pm 
Аватар

Готино филмче, на мене ми допадна като го гледах :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 8:55 pm 
Аватар

xkivax написа:
Готино филмче, на мене ми допадна като го гледах :)

'Ми,от лични наблюдения,не съм видял да има и 1но нещо,което някой е постнал из тоя раздел,и което да не ти е допаднало,честно казано ~_______~

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 11:58 pm 
Аватар

Мии има :") Пък ако искаш даже мога да си направя списък с омразните филми, да пусна по една търсачка за всеки и да плюя наред ^^ Ама предпочитам да не го избивам на хейтинг.
Пък и допадна/хареса etc. са ми в личната оценка към 6-7-8/10 (т.е. не казвам,че филмът е велик, любим или нещо такова, казвам,че ми е допаднал за гледане и не ми е било неприятно да се цъкля час и половина-два пред монитор/тв) (:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 8:06 pm 
Аватар

niksaan написа:
Имаше преди време една статия за издънките на големите режисьори и точно този се състезаваше за Ридли Скот. Ако не се лъжа го пишеха "Филма, в който Ръсел Кроу само обикаля и пие вино" :lol:

Еми, всеки човек има различни вкусове, така че не се учудвам, че са се намерили и такива хора, които да оплюят филма.. Едно добро нещо винаги има почитатели и хейтъри. :}
А това със "само обикалял и пиел вино" е било много плоско xD...

Deep roots are not reached by the frost.
 Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 23, 2009 6:18 pm 
Аватар

[dimension] написа:
niksaan написа:

Еми, всеки човек има различни вкусове, така че не се учудвам, че са се намерили и такива хора, които да оплюят филма.. Едно добро нещо винаги има почитатели и хейтъри. :}
А това със "само обикалял и пиел вино" е било много плоско xD...

Ми той само тва прави във филма :lol: :lol:
Пък и тоя коментар не е с цел да покаже колко е тъп филма, това е най-интересния филм без действия, който съм гледал всъщност...
Но просто... няма действие... :lol: :lol:

Профил  

Заглавие: Re: Филм: A good year / Добра година
МнениеПубликувано на: Чет Юни 25, 2009 12:47 am 
Аватар

беше малко :tired: ,но пайзажите...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]