A good year
Описание:
Кроу играе безскрупулен бизнесмен Макс Скинър, чиято единствена цел в живота е трупането на богатство на гърба на другите. Засмукан в бързината на живота и водовъртежа на парите, той е егоист, женкар, не се интересува особено от друг, освен от себе си. Но когато наследява ототдавна забравеният си чичо лозе в Южна Франция, напористият и устат Скинър започва да намалява темпото и се отдава на простите и безкрайно ценни житейски радости. На фона на опияняващия пейзаж на Прованс и постепенно навлизащата в живота му фигура на една закачлива, независима французойка (Марион Котияр), той постепенно започва да се връща към корените си и да открива красотата на живота. „Добра година” е една забавна и естествена комедия, която човек би искал да вкуси лично.
/преработено ревю от замунда xD./
Страна: САЩ
Година: 2006
Времетраене: 113 минути
Жанр: Комедия, Драма, Романтичен
В ролите: Том Холандър, Марион Котийар, Ръсел Кроу, Албърт Фини
Режисьор:Ридли Скот
Трейлър: http://www.youtube.com/watch?v=FuEgvuwurD8
Лични впечатления: Това бе един истински естествен и изключително приятен филм, които те предразполага с лежерната си слънчева обстановка. Понякога ми писва от плоски и безмислени филми като Трите Хикса, Американски пай, Селото и всякаквите други холивудски изгъзици /извинявам се за думата/ и ми се ще да погледа един такъв филм, който да ме открехне тъй да се каже към очарованието на живота.
Филма ме шашна ме със своята простота, чистота в кадрите, заснети сякаш с повея на вятъра, историята е една проста и реална, страхотната режисура като цяло..
Едно имение със старовремска къща, някога била богата, но сега времето е оставило отпечатък върху нея.
Филмът е заснет на някакво изключително красиво място, предполагам някаква провинцийка във Франция, което ме накара да гледам захласнато през повечето време от филма.. Особено моментът, където се наложи Макс да направи снимки на къщата.. Сугооой..
И сякаш на всичкото отгоре се оказа, че любимата ми френска песен (Alizee - Moi Lolita) е към саундтрака на този филм. Като я чух по средата и идилията беше пълна.
Предполагам изобщо няма да допадне на всички, но на мен лично много ми хареса, един филм, тотално мой стил..
Оценка 9/10, просто обичам такива филми ^^'' Няма да дам 10 от 10 заради краят, който ми беше малко лигав, можеше да не е такъв.. xD.
За всеки, на когото му допадне този филм, препоръчвам и "Под небето на Тоскана" ^^. На абсолютно същата тематика, с много подобна история.