Дата и час: Съб Фев 22, 2025 10:27 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 70 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Сериал: Под прикритие (2011)
МнениеПубликувано на: Вто Апр 26, 2011 2:36 am 
Аватар
Цар Алко

"Под прикритие" (2011)
Изображение

Жанр : Криминален, Драма, Екшън

Продуцент: Димитър Митовски

Режисьори: Димитър Митовски, Димитър Гочев, Виктор Божинов

В ролите : Ивайло Захариев, Владо Пенев, Михаил Билалов, Захари Бахаров, Ирена Милянкова и др.

Държава : България

Година : 2011-????

Времетраене : 12x50 мин.

Официален сайт

Резюме : Едно обикновено момче от краен софийски квартал става първият полицай под прикритие в България. Принуждаван като малък от баща си да краде и да мами, Мартин се превръща в перфектния лъжец. Това негово умение, както и ненавистта му към подземния свят, го правят най-подходящия човек за опасна мисия - да бъде внедрен в престъпната организация на голям и влиятелен бизнесмен.

Профил  

Заглавие: Re: Сериал: Под прикритие (2011)
МнениеПубликувано на: Вто Апр 26, 2011 2:55 am 
Аватар

Toва...не изглежда толкова лошо. Трейлърът ми хвана окото, въпреки че доста банално го докарват. Ще му дам шанс, що пък не :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Апр 26, 2011 2:58 am 
Аватар
Цар Алко

а бе засега не е чак толкова зле, в смисъл - в първи епизод ни запознаваха с героите, след това навързаха и историята, има някои бели конци, за които си траем... :)
Ако сега започваш да го гледаш - първи го има с HD качество в оф. сайт, втори вече можеш на тв рип да го караш от някой торент :).

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 26, 2011 1:17 pm 
Аватар

Много лоша актьорска игра. Трудно се гледа.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 26, 2011 1:45 pm 
Аватар

Поредното разхищение на пари. Адски тъпи диалози, лоша дикция или пък позициониране на микрофоните, а може и двете, актьорската игра е отвратителна, сюжета е направо потресаващ, сценариста смучи ако пръстите си, режисьора май е единствения, които прави нещо смислено.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 27, 2011 3:33 am 
Аватар

Страшно интересен сериал, актьорската игра на Захари Бахаров е много добра, макар че много критици твърдят, че само той не се е отличил с нищо особено. В сериала забелязах много познати гласове от ефира на БНТ. За мене това е много свеж сериал, който показва нов тип режисура, която е иззета от други сериали. Но според мене точно това ни трябва, нещо различно и ново, поне на фона на старите ни продукции. Сюжета е интересен, може да се каже като от книга изваден, разбира се без най- големите подробности, действията се развиват аналогически типично за подобен тип жанр. Диалозите са типично наш тип направени, комедията също се долавя в някоя друга сцена, което разведрява малко или много положението.
На кратко, много отдавана не съм гледал сериал или филм, който така силно да ме увлече, че да не усетя колко бързо е стигнал края си. Според мене имаме напредък в киното, може да е малък, но поне започнахме от някъде.

МнениеПубликувано на: Сря Апр 27, 2011 11:05 pm 
Аватар

Да започна от някъде. От плагиатсването.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 28, 2011 2:20 pm 
Аватар

ДА!

Всяко изкуство започва от плагиатстването. Само смей да ми противоречиш :lol:
Помисли малко и ще видиш, че е така.

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 29, 2011 11:37 am 
Аватар

Ъъъ веднага ти противореча. Интелектуалното взаимстване! Много е по-различно от плагиатстването. Все пак има лека подсказка къде е разликата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 29, 2011 12:35 pm 
Аватар

Лека е само гледната точка на неутралния наблюдател, за преките участници може да е твърде лична и да се стигнат и до по-груби слова.

Добре един въпрос - ако си чел на Филип Хосе Фармър "Създателят на вселени" , на много места, включително и от Зелазни (ако не се лъжа) се посочва, че това е книгата вдъхновила "Хрониките на Амбър" . Забележи думичката -вдъхновила. Между двамата писатели има публично положително отношение, което смекчава обстоятелствата. Един неутрален наблюдател би използвал "интелектуално взаимстване".
Но - да кажем че спорят двама фенове, единият на ФХФ, другият на Зелазни. Първият казва "твоят любим автор е откраднал идеята от моят, той е плагиат" и дефакто е прав. И трите са верни. Истината е, че в зависимост ангажираността към "проблемът" ще бъде използвана различна дума, но истината си остава една.

Друг пример - поредиците "Мечът на истината" и "Колелото на времето" . Мечът е един почти 100% преразказ с елементи на разсъждения на Колелото. Едно време на шега си направих списък на елементите взети от Гудкайн за книгата си и той е ОГРОМЕН :tv: Това за мен е 100% плагиатствот, с тази разлика, че за мен Гудкайн е 10 пъти по-добър писател от Джордън . Просто му липсва собствено въображение (Джордън затова е по-добър разказвач на приказки, това трябва да му се признае).

Така, че когато ти ми говориш за "интелектуално взаимстване" аз виждам едно чисто и просто по-възпитано и добре облечено плагиатство.

:hat:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 29, 2011 2:29 pm 
Аватар

От местопрестъплението: София

...на това ми прилича постера : D

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 30, 2011 1:05 am 
Аватар

Лоргусе, според библиотеката зад мен е малко трудно "Мечът на истината" да е взаимствал от "Колелото на времето" освен ако не говориш за някои книги по-близки до сегашния момент. Първите от всяка една поредица са с разлика поне 4 години. Също така не смятам, че двете са близки по някакъв начин освен, че са фентъзи, а там е малко трудно да си оригинален и да не взаимстваш. Макарче на мен ми се искаше Джордан да бе взаимствал, защото ми липсваха елфити и джуджетата. Има един друг аспект, в който приликата също не може да се избегне, но това вече зависи от познанието на предмет наречен теория на художественият образ.
Та относно идеята от където и да я вземеш, ако можеш да я промениш, да я облечеш по друг начин и да създадеш нещо ново (както според критиците е направил Джордан със света на Толкин), то не мисля че това е плагиатсване. Плагиатсването си е почти буквален копи пейст, които се прави от не креативни хора (почти целия раздел творчество за пример) или уж възобновяването на стара история, римейк.
Повечето нови български филми следват структурата в България е било лошо - опит за бягане/успешно бягство - връщане в родината - края тъжен или оптимистичен зависи от режисьора и все някъде се слага секс сцена или няколко. Филма се пълни с кофти реплики, изсмукани от пръстите диалози и евтина емитация на пресъздаване конфликта добро зло. Нищо повече в повечето неща. А този сериал е пълна скръб.
Между другото някой разбира ли ги какво говорят без да увеличава телевизора до край или да гува колонката за по-добра чуваемост? А диалозите не звучат ли глупаво, направо нереалистични?

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 30, 2011 2:15 pm 
Аватар

Ще ти коментирам офтопика създаден от мен, че сериала само го прехвърлих, още не съм се наканил да го изгледам, ще изчакам и втория епизод, за по-силен ефект :tv:
Разбрах те, нямам какво повече да добавя по темата, казах вече че според мен как ще нарече едно нещо основно зависи от личната ти заинтересованост и също така съм съгласен, че ИМА разлика и понякога твърде ясна, друг път - като според мен с горните два примера - твърде объркана. Как и защо си приличат Колелото и Мечът вече не помня, Колелото отдавна съм го чел и нямам никакви намерения да препрочитам за Н-ти път. Навремето книгите излязоха почти едновременно в България и ги четях по едно и също време, което засили усещането за еднаквост и тогава можех да посоча къде и как си приличат.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 30, 2011 10:26 pm 
Аватар
*

Странен спор между Драма Дракона и Логрус. Драма Дракон скоростно е напънал сивото същество и е изродил солидни извивки на речта "лоша дикция ИЛИ ПЪК лошо позициониране на...", дори да не бях чел ревюта на критици, това нямаше как да не ми се вижди поне малко смешно. "Да започва от някъде", което след като прочетох миналия пост, разбрах, че означава "Да, започва от някъде". Странно една запетая колко много може да промени нещата, нали? o_o Но момчето ме кефи, преди време като че ли имам спомени, че пишеше едно и също като всички останали, по-късно започна упорито да събира възможно най-точните нещица сбити в малко изречение.

Сериала още не съм го гледал, но тези коментари, които прочитам до момента, някак си изобщо не ме интересуват. Нормално е да гледаш нещо супер добро като Др. Хаус и после да опиташ нещо нашо, което като качество ще е далеч от много други продукции, и да нарониш пропити късове хляб с кока кола отгоре, навръзвайки на пръв път поглед смислени епитети, с достатъчно известни професии, реализирани във филмовата индустрия, и после да се чудиш защо нещо не е наред.

Иначе много хора знам, че асоциацират Колелото с Меча, но ето какво става всъщност... и двете книги имат имба персонажи, които започват от нулата, а придобиват артефакти и специални умения. В дълбочина Мечът е много по-добрата книга, защото, като изключим политическите конфликти между земите, замесени с нон стоп упоменатата каменна гримаса на Калан и нейното постоянно присъствие в пет последователни глави, разполага с много силни моменти, изпълнени с напрежение, мъка и екшън. Пък и на всичкото отгоре е супер готино написано, което, доколкото знам, се дължи на перфектния български превод, а не толкова на Гудкайнд.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 01, 2011 1:44 am 
Аватар

Само аз ли умирам от смях като в трейлра чуя "Едно момче от Люлин"?

Мен ме радва, макар че генста идеята е малко тъпа и, че дали мацката и главния или две картонени техни фигури, ефекта е никакъв...

Косъма и Бахаров са яки, Деян Донков де се бута и за не знам, ама ме радва...

Качеството идва с практиката...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 70 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]