Дата и час: Съб Фев 01, 2025 1:02 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 9 [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/
МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 7:04 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Logrus написа:
теб ти казват, че не трябва да си агресивен, но те заобикаля агресията във всякакви форми, което е нормално защото такъв е живота, обаче този конфликт между "какво те учат и какво е в действителност" съсипва човек. Прави те на мармалад. Осакатява те.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance ако някой иска да почете по темата.

Само не мога да се съглася с последните две изречения. Човешкия мозък си намира начини да разреши този дисонанс. Във филма е показан един начин. Може би според теб това е осакатяване? Според мен не е, но ши стане ибаси и философската шитня ако тръгнем да дискутираме и разчепкваме това ><

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 11:04 pm 
Аватар

До някъде мога да се съглася и с двамата. Не знам за другите, но на мен би ми било приятно да влезнем в малко по-философски обсъждания на този филм. Мисля, че той е един от филмите, за които си заслужава да се по философства.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BD%D1%81

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 12:25 am 
Аватар

Lawliet написа:
Не знам за другите, но на мен би ми било приятно да влезнем в малко по-философски обсъждания на този филм.

Недей...
These are not the droids you're looking for.
Не и в този форум.
Просто не можеш да го направиш тук.
Откажи се :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 3:48 am 

Удивявам се как по този филм има 6 страници, а някой наистина добър, като Pi или The Fountain e заебан. После се сещам в кой форум съм и... спирам да съм удивен.

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 4:07 am 
Аватар

:hmm: Фонтанът ... този блудкав филм заслужава повече от Fight Club? Стига се превзема кокона такава :doh:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 10:36 am 
Аватар

perfect-blue написа:
Удивявам се как по този филм има 6 страници, а някой наистина добър, като Pi или The Fountain e заебан. После се сещам в кой форум съм и... спирам да съм удивен.

Явно не си прочел коментарите досега. За този филм има много противоречиви мнения, за това има и много коментари. Ако си беше направил труда да прочетеш коментарите на другите хора, щеше да разбереш този факт и сам.
П.С. Пише се Удивлявам, а не Удивявам. И пред "като" няма запетая, защото е използвано за сравнение. И моята граматика е зле, но поне се опитвам. Досега съм гледал да избягвам подобни забележки, но твоята преструвка на всезнайко ме нервира.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 11:51 am 
Аватар
*

Logrus написа:
:hmm: Фонтанът ... този блудкав филм заслужава повече от Fight Club? Стига се превзема кокона такава :doh:

Логрусе, благодаря, че пишеш вместо мен в тази тема. :lol:

Иначе - може да сравним примерно двата края на Фонтана и на Боен Клуб - Хю Джакман става гологлав по няква причина, излита медитирайки със скръстени крака, след като е открил астралния свят на маите и... филмът приключва. Всеки зрител си тегли различни изводи за това, което е почуствал и видял. Филмът е красив и много хубав, но е измъдена работа малко. You pulled me through time.

Боен Клуб - всички голями кредитни компании се разрушават. Знаем колко процента от парите на американците са "виртуални". Уолстрийт, богаташи, гейм овър за всички, дето се поставят като по-престижна (раса) от всички останали. Хора, дето имат костюми на стойност годишната ви заплата стават нормални хора. Неутрализира се цялата "система". И излиза един кок за финал.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 12:45 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Squall_1st написа:
Знаем колко процента от парите на американците са "виртуални". Уолстрийт, богаташи, гейм овър за всички, дето се поставят като по-престижна (раса) от всички останали. Хора, дето имат костюми на стойност годишната ви заплата стават нормални хора. Неутрализира се цялата "система". И излиза един кок за финал.

Еммм...то анархистите така разправят ама всъщност ако стане такова нещо най-много ниската и средната класа ще изгори от такова развитие. В крайна сметка повечето богати пак ще са относително богати и повечето бедни пак ще са бедни, но всички ще са много по-зле от преди. Но то и идеята не е да подстрекава някой в действителност да направи такова нещо, а да се привлече вниманието към прекомерната разлика между класите. И не само.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 1:22 pm 
Аватар

perfect-blue написа:

Ти пак ще влизаш в темата за изцепките ми се струва :lol:
Още малко ти остава, само да споменеш Реквием за една мечта...

И ако стане, тогава ще е момента аз да кажа:
"Аз па се кефя на Sideways" и съвсем да се приключи тая тема.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 2:49 pm 
Аватар
*

Safiir написа:
Squall_1st написа:
Знаем колко процента от парите на американците са "виртуални". Уолстрийт, богаташи, гейм овър за всички, дето се поставят като по-престижна (раса) от всички останали. Хора, дето имат костюми на стойност годишната ви заплата стават нормални хора. Неутрализира се цялата "система". И излиза един кок за финал.

Еммм...то анархистите така разправят ама всъщност ако стане такова нещо най-много ниската и средната класа ще изгори от такова развитие. В крайна сметка повечето богати пак ще са относително богати и повечето бедни пак ще са бедни, но всички ще са много по-зле от преди. Но то и идеята не е да подстрекава някой в действителност да направи такова нещо, а да се привлече вниманието към прекомерната разлика между класите. И не само.

Въпрос на перспектива е дали ще изгори, при положение, че тя в момента гори също. Предпоставката за тази идея е, че е надградена една йерархия, но тези най-долу които вършат битовата работа всъщност движат адски много и най-вероятно повече от тези, които са най-горе - а това сме ние, на дъното, които служим на хора, дето не им се налага да правят кой знае какво.

" Ние ви пазим докато спите. Караме колите ви. " т.н.т.

А, човекът, който движеше целият цирк не беше материална фигура, беше само алтер его, което вкарваше нещата в ред, който смяташе за добър вариант. Примерно и във V for Vendetta накрая унищожават сграда, в Escape from L.A. също спираха всички сателитни връзки и разкостиха всичко, но нямаше установен ред и хората вероятно щяха да са по-зле.

Файт Клъб създава едно дружество между хора, първоначално нисши, после няма значение. Защото филмът отваря и затваря много страници от еволюцията и самия живот. За духовната война, за мястото на мъжа като мъж в обществото. Това е революция.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 3:02 pm 

case closed

Изображение

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 3:14 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

понеже Тайлър, а не Брад е участвал в рекламата :roll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 3:31 pm 

Lawliet написа:
perfect-blue написа:

Явно не си прочел коментарите досега. За този филм има много противоречиви мнения, за това има и много коментари. Ако си беше направил труда да прочетеш коментарите на другите хора, щеше да разбереш този факт и сам.
П.С. Пише се Удивлявам, а не Удивявам. И пред "като" няма запетая, защото е използвано за сравнение. И моята граматика е зле, но поне се опитвам. Досега съм гледал да избягвам подобни забележки, но твоята преструвка на всезнайко ме нервира.

Lawliet написа:
До някъде мога да се съглася и с двамата. Не знам за другите, но на мен би ми било приятно да влезнем в малко по-философски обсъждания на този филм. Мисля, че той е един от филмите, за които си заслужава да се по философства.

Все мий на акъло, че сЪ опитваш с граматиката...
Аслъ удивявам се пише. Ти удивлен ли си, или удивен?

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 3:48 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Squall, разбирам те напълно. Ама реалността не е такава. За да работи едно общество трябва да има мениджър. Няма как иначе. Винаги е било така и докато не се измисли някакво общо съзнание или нещо подобно ще продължава да бъде така. Има изписани много трудове по въпроса. Не е като да казвам нещо ново ><

И ако този мениджър пострада тези "долу" ще страдат много повече. Точно сега като сме в криза много ясно се вижда - какво им е на богатите? Загубиха малко пари (някои даже спечелиха много), но продължават да са си шефове и да си живеят охолно.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 7:17 pm 
Аватар

Е добре целия смисъл в образа изграден от Чарли Чаплин (The Tramp) какъв е? Не е ли точно на Малкия човек, потъпкван от всички останали?

Дали идеята ще е по-базова или преплетена през модерното западно общество е все тая. Клуба не е първия филм който я представя (и не добре), да не говориме в литературата.

Това което Бийста написа за мен си остава най-правиленото мнение в темата.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 9 [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]