|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 1:02 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Вто Ное 13, 2012 7:04 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Logrus написа: теб ти казват, че не трябва да си агресивен, но те заобикаля агресията във всякакви форми, което е нормално защото такъв е живота, обаче този конфликт между "какво те учат и какво е в действителност" съсипва човек. Прави те на мармалад. Осакатява те. http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance ако някой иска да почете по темата. Само не мога да се съглася с последните две изречения. Човешкия мозък си намира начини да разреши този дисонанс. Във филма е показан един начин. Може би според теб това е осакатяване? Според мен не е, но ши стане ибаси и философската шитня ако тръгнем да дискутираме и разчепкваме това ><
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 12:25 am |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Lawliet написа: Не знам за другите, но на мен би ми било приятно да влезнем в малко по-философски обсъждания на този филм. Недей... These are not the droids you're looking for. Не и в този форум. Просто не можеш да го направиш тук. Откажи се
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 10:36 am |
|
Lawliet |
|
|
|
perfect-blue написа: Удивявам се как по този филм има 6 страници, а някой наистина добър, като Pi или The Fountain e заебан. После се сещам в кой форум съм и... спирам да съм удивен. Явно не си прочел коментарите досега. За този филм има много противоречиви мнения, за това има и много коментари. Ако си беше направил труда да прочетеш коментарите на другите хора, щеше да разбереш този факт и сам. П.С. Пише се Удивлявам, а не Удивявам. И пред "като" няма запетая, защото е използвано за сравнение. И моята граматика е зле, но поне се опитвам. Досега съм гледал да избягвам подобни забележки, но твоята преструвка на всезнайко ме нервира.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 11:51 am |
|
Squall_1st |
* |
|
Logrus написа: :hmm: Фонтанът ... този блудкав филм заслужава повече от Fight Club? Стига се превзема кокона такава Логрусе, благодаря, че пишеш вместо мен в тази тема. Иначе - може да сравним примерно двата края на Фонтана и на Боен Клуб - Хю Джакман става гологлав по няква причина, излита медитирайки със скръстени крака, след като е открил астралния свят на маите и... филмът приключва. Всеки зрител си тегли различни изводи за това, което е почуствал и видял. Филмът е красив и много хубав, но е измъдена работа малко. You pulled me through time. Боен Клуб - всички голями кредитни компании се разрушават. Знаем колко процента от парите на американците са "виртуални". Уолстрийт, богаташи, гейм овър за всички, дето се поставят като по-престижна (раса) от всички останали. Хора, дето имат костюми на стойност годишната ви заплата стават нормални хора. Неутрализира се цялата "система". И излиза един кок за финал.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 12:45 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Squall_1st написа: Знаем колко процента от парите на американците са "виртуални". Уолстрийт, богаташи, гейм овър за всички, дето се поставят като по-престижна (раса) от всички останали. Хора, дето имат костюми на стойност годишната ви заплата стават нормални хора. Неутрализира се цялата "система". И излиза един кок за финал. Еммм...то анархистите така разправят ама всъщност ако стане такова нещо най-много ниската и средната класа ще изгори от такова развитие. В крайна сметка повечето богати пак ще са относително богати и повечето бедни пак ще са бедни, но всички ще са много по-зле от преди. Но то и идеята не е да подстрекава някой в действителност да направи такова нещо, а да се привлече вниманието към прекомерната разлика между класите. И не само.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 1:22 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
perfect-blue написа: Удивявам се как по този филм има 6 страници, а някой наистина добър, като Pi или The Fountain e заебан. После се сещам в кой форум съм и... спирам да съм удивен. Ти пак ще влизаш в темата за изцепките ми се струва Още малко ти остава, само да споменеш Реквием за една мечта... И ако стане, тогава ще е момента аз да кажа: "Аз па се кефя на Sideways" и съвсем да се приключи тая тема.
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 2:49 pm |
|
Squall_1st |
* |
|
Safiir написа: Squall_1st написа: Знаем колко процента от парите на американците са "виртуални". Уолстрийт, богаташи, гейм овър за всички, дето се поставят като по-престижна (раса) от всички останали. Хора, дето имат костюми на стойност годишната ви заплата стават нормални хора. Неутрализира се цялата "система". И излиза един кок за финал. Еммм...то анархистите така разправят ама всъщност ако стане такова нещо най-много ниската и средната класа ще изгори от такова развитие. В крайна сметка повечето богати пак ще са относително богати и повечето бедни пак ще са бедни, но всички ще са много по-зле от преди. Но то и идеята не е да подстрекава някой в действителност да направи такова нещо, а да се привлече вниманието към прекомерната разлика между класите. И не само. Въпрос на перспектива е дали ще изгори, при положение, че тя в момента гори също. Предпоставката за тази идея е, че е надградена една йерархия, но тези най-долу които вършат битовата работа всъщност движат адски много и най-вероятно повече от тези, които са най-горе - а това сме ние, на дъното, които служим на хора, дето не им се налага да правят кой знае какво. " Ние ви пазим докато спите. Караме колите ви. " т.н.т. А, човекът, който движеше целият цирк не беше материална фигура, беше само алтер его, което вкарваше нещата в ред, който смяташе за добър вариант. Примерно и във V for Vendetta накрая унищожават сграда, в Escape from L.A. също спираха всички сателитни връзки и разкостиха всичко, но нямаше установен ред и хората вероятно щяха да са по-зле. Файт Клъб създава едно дружество между хора, първоначално нисши, после няма значение. Защото филмът отваря и затваря много страници от еволюцията и самия живот. За духовната война, за мястото на мъжа като мъж в обществото. Това е революция.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 3:31 pm |
perfect-blue |
|
|
|
Lawliet написа: perfect-blue написа: Удивявам се как по този филм има 6 страници, а някой наистина добър, като Pi или The Fountain e заебан. После се сещам в кой форум съм и... спирам да съм удивен. Явно не си прочел коментарите досега. За този филм има много противоречиви мнения, за това има и много коментари. Ако си беше направил труда да прочетеш коментарите на другите хора, щеше да разбереш този факт и сам. П.С. Пише се Удивлявам, а не Удивявам. И пред "като" няма запетая, защото е използвано за сравнение. И моята граматика е зле, но поне се опитвам. Досега съм гледал да избягвам подобни забележки, но твоята преструвка на всезнайко ме нервира. Lawliet написа: До някъде мога да се съглася и с двамата. Не знам за другите, но на мен би ми било приятно да влезнем в малко по-философски обсъждания на този филм. Мисля, че той е един от филмите, за които си заслужава да се по философства.
Все мий на акъло, че сЪ опитваш с граматиката... Аслъ удивявам се пише. Ти удивлен ли си, или удивен?
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Сря Ное 14, 2012 7:17 pm |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Е добре целия смисъл в образа изграден от Чарли Чаплин ( The Tramp) какъв е? Не е ли точно на Малкия човек, потъпкван от всички останали? Дали идеята ще е по-базова или преплетена през модерното западно общество е все тая. Клуба не е първия филм който я представя (и не добре), да не говориме в литературата. Това което Бийста написа за мен си остава най-правиленото мнение в темата.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|