|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 2:02 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 18, 2015 10:48 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Опресних си малко паметта с книгите и ви пиша един кратък обзор, ако ви е интересно да четете ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) . ДжРРМартин ги пише, в 9 от 10 случай, доста по-достоверно нещата, отколкото ни ги показват в сериала. Примерно с Джон. Стражата го изтърпя това с диваците, понесе всичките му славни идеи, не на последно място защото наистина при тях нещата са в гъза ... това, което не изтърпяха беше желанието му да захвърли своите отговорности и да стане предател, което в сериала беше отрязано. Накратко той заявява пред диваците и стража, че отива да потърси отговорност от Болтън, който му беше пратил едно мило писмо. Диваците се присъединяват към Джон, в нещо като импровизирана армия, а Стража използва момента да му тегли ножа, оти този път наистина е тръгнал по пътя на предателството. А да и лично го убива неговия приятел от Стража, този с който са от началото заедно. В сериала, тази логика беше тъжно изместена от някакви емоционални драми и малки момченца. Сериозно ли след като някой в Стража е видял белите бродници (не само Сам и Джон), ще направят такава глупост, като да тръгнат да си отмъщават на Джон защото бил пуснал диваците. Имаше доста врани сред онази битка. Логично е първо да напълнят гащите, после който оцелее и стигне до Вала да каже на ВСИЧКИ какво се задава и след като групово си почистят гащите, дето пак са ги напълнили, някой да се сети, че Джон може би е доста умно копеле, че е пуснал диваците и иде нещо бая страшничко. Дорн беше в гъза от всякъде. Първо главата на рода Мартел беше просто сакат чичак, дето дава някакви заповеди, дето не са много ясни на никой (най-вече на зрителите, което е и проблема). Нямаше ги интригите на Дорн, нямаше ги принцовете, договора с Таргериън и тн и тн. Просто цялата сюжетна линия беше едно зверско губене на време и хубави цици. Пак фрапиращи разлики. Варус не е в Кралски чертог. Той има много важна роля, като фигура, която иска да качи Денерис (или несъществуващия й брат) на трона, като балансира с нещата във Вестерос, така че да не се утрепат всички и все, но и да няма силен лидер, който да прегази всяко Таргериънче. Варус се страхуваше от Станис и направи всичко, да се чете помогна на всеки който можеше нещо да направи, да го спре. И като съм подхванал Станис. Защо от първата му поява, феновете му от книгите (включая и мен) роптаем срещу неговия образ в сериала. Последните му действия бяха на отчаян безумец, през цялото време повтаряше Тронът Тронът Тронът. Всъщност как стоят нещата, по логиката на Мартин. Мелисандра намира Станис (преди или след като той разбира за копеленцата на Церсей). Тя го убеждава, че той е преродения Азор Ахай. Старк му пише да възстанови закона в кралството, да заеме подобаващата му се длъжност като крал на Вестерос, след смъртта на брат му. Казва му и за децата. Този човек прави всичко по силите си, да свали проклетото семейство на Ланистърите от трона (казвам проклето, заради интригите и инцеста на Церсей с Джейми). Брат му, педераста, го предава и заради своето предателство и наглост (длъжаща се и на интригите на Тирел) бива доста елегантно екзекутиран ( с магия) така, че да се запази целостта на армиите. От там до Вала историята ви е ясна. До момента с издънките срещу Болтън. Както вече написах той не е безумец. Събира си армия от северняци и няма такива простотии като "20 добри мъже" офффффф още ме нервира тая глупост. Станис не гори никого, не взима жена си и детето, не взима Мелисандра (или тя не идваше с него). В крайна сметка неговата история остава неясна в книгите, дали е жив или мъртъв, както и съдбата на неговата армия. Денерис - там нещата са малко или много същите. Липсват интересни сюжетни линии, някои персонажи са заменени с други. Както Тирион заменя стария рицар, което е ок. Като цяло само глупостите с харпиите, бяха по-досадни. Историята на Аря е ... ок Историята на Санса е доста по-добра от това, което Мартин е написал. Онази лъже-Аря е скучна и досадна (лично мнение хех). Брин е еднакво смотана и в книгите и в сериала. Джейми го нахендриха в скучния Дорн. Бран го показаха до където е и неговата история в книгите. Рикон също е някъде и нещо става с него, което не ни се показва/разказва. Като цяло най-нелогичните неща бяха потъкването на Станис като персонаж и безумията в Дорн. Дано 7ми сезон (и книга) оправи малко нещата.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 18, 2015 1:42 pm |
![Аватар](http://i232.photobucket.com/albums/ee34/KISSSY_P/avlm.png) |
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
кефи ме, че поддържаш разговора...нека и аз се включа Чел ли си чаптъра не Теон от следващата книга? Бил е прочетен на някакъв конвеншън или е лийкнат в блога на Мартин, не помня вече. Много готино засяга Станис и това е главната причина аз да беснея срещу развитието на Станис в сериала. Както и това на Санса, предвид че изобщо не съм съгласна, че това в сериала е по-добро от историята й в книгите, най-малкото защото представя Кутрето в една изключително нехарактерна светлина, а именно на пълен глупак. Кутрето е единствения тип, който поне според мен може да се мери с Варис по лукавство и хитрина. Според мен тия двамата са главните действащи лица в играта на тронове, докато всички останали фамилии и предполагаемо влиятелни и силни герои са просто марионетки в ръцете им. Кутрето е мощен манипулатор, действа така че никой не може да го пипне и с пръст и никога, ама никога не сваля гарда. В книгата държи Санса близо до себе си, продължава да я манипулира за своя собствена изгода и не я разкрива, защото тя му е най-силния коз. И най-важното, тя още му вярва, че той й мисли само доброто, докато в сериала той просто я хвърли на кучетата и тя си научи урока. Абсурдно е тя да му има доверие повече, ако го направи, заслужава да умре повече от баща си, просто защото толкова голяма глупост не се толерира в тоя свят. Видяхме да умират хора с доста повече съобразителност.
Но да се върна към Станис. Станис в книгите е единствения жив герой, поддържащ идеята за чест и достойнство. И се справя доста добре, предвид че се опъна на Мелисандра и й заяви, че няма да прави повече глупости и да разединява армията си като гори верни нему хора (в книгите вдига почти целия Север срещу Болтъните, докато в сериала всички го напуснаха защото е фанатизиран глупак и това доведе до смъртта му), хвана Теон и се учи как да го използва срещу Рамзи и баща му и реално на мен ми е адски интересно да видя докъде ще доведе нещата.
Джон.......беше "убит" защото беше готов да жертва принципите на нощната стража за да се бие за семейството си, не заради шибаните диваци. Не че това не наля масло в огъня, но е факт, че хората му осъзнаваха какво се задаваше и осъзнаваха необходимостта да приберат потенциалните врагове преди да са станали сигурни врагове. Дотука сериала просто покрива основното, а то е че Джон умира от несъобразителност и тъпотия. МНОГО се надявам обаче наистина да има смисъл от Мелисандра на стената.
В края на крайщата само Аря и Церсей си вървят по линията. Денерис е малко на кантар, предвид, че изобщо не трябваше да вижда Тирион, но да и тя си върви по историята. Липсва ми несъществуващия й племенник. Никой не може да ми каже, че е маловажен за историята, просто няма как да ме убедят в това. На кантар съм и за това дали искам да продължа да гледам сериала, предвид, че ми е по-интересна линията на книгите. Догодина ще си проличи.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 18, 2015 4:42 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
бтв не съм я чел тази глава, нещо бях подучул, но дотам. Ако имаш линк на български, метни ми го, иначе предполагам лесно ще се издири на английски в гугъла.
Логиката на сериала да вкарат никому неизвестен персонаж срещу това нещо да прави актрисата на Санса ... е прилична. Вярно реализацията не върха, но по-добре от мнимата Ария, според мен. Иначе, че Кутрето се изложи така, съгласен съм.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Юни 19, 2015 11:02 am |
![Аватар](https://i.imgur.com/ZiBF4De.gif) |
lovelyangel666 |
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Те не е като да не са вкарвали никому неизвестен персонаж, like Thalissa or what her name was again? Жената на Роб? Въобще сериалът представи Роб баш като някакъв хлапак дето ще зареже всичко за някаква селянка дето видял на полето, а не заради Джейн Уестърлинг дето я ебал защото се грижила за него и трябвало да поеме отговорност като мъж, което е няколко идеи по-приемливо. As in да мислиш с уя си и междувременно да поемаш отговорност, а не просто да мислиш с уя си. Related to the last season: http://9gag.com/gag/arRpgzK
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 09, 2016 3:24 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=51491_1567497378.png) |
ONEPIECEFTW |
Модератор |
Регистриран на: Вто Юли 16, 2013 11:44 pm Мнения: 1791 Местоположение: Japan
|
Яката работа, нямам търпение.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 26, 2016 9:20 pm |
ONEPIECEFTW |
Модератор |
|
Ето го с хубаво качество. Направи ми впечатление гиганта, когато разбива вратата на Зимен чертог(или Castle Black). И колко Дрогон е пораснал ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) Два пъти по-голям от 5 сезон.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 08, 2016 11:31 am |
ONEPIECEFTW |
Модератор |
|
Продължение на последната сцена. Май Оли и компания ще умират. Дух ме изкефи супер много. И разбира се, Давос. Един от любимите ми персонажи. Интересни ще са нещата преди да съживят Джон. П.П: И видях една дискусия, Рикън е при Ъмбър, преди да се разделят Бран казва на Оша да го заведе там. Но от трейлъра се вижда, че Ъмбър се бият за Болтън(може би защото държат в плен лорда им). Мисля, че Рикън ще бъде убит от Рамзи, но е само предположение
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|