Дата и час: Съб Фев 22, 2025 7:45 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Негативното влияние на чалгата и как да и противодейства
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 30, 2014 2:43 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Нали се сещаш, че всичко е въпрос на вкус...и настроение.
Какво ще рече "стойностна", "приятна" и "красива"? Нали се сещаш че това са относителни понятия?
И след като oversoul-a така хубаво спомена, че днешната класическа музика е филмовата музика, аз много лесно мога да кажа, че за мен има такива парчета оттам пред които и "класиките", дето така хубаво се изброяваха по-горе не струват и пукнат грош. Тамън и една дума за текст даже нямат, може ли да се каже че това е неадекватно?
Ало, разберете го това, че музиката не подбира, на всекиму влияе различно, харесва се различно, откъде пък накъде ще тръгнете вие да определяте кой колко е адекватен или "стойностен" според това каква музика го движи? о.о

По-рано бях тръгнала да обяснявам, че имам познати, които се пръскат еднакво на Сабатон и на орк. Кристали, тия хора в коя категория трябва да ги сложа, в тази на извънземните ли?

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 30, 2014 3:30 pm 
Аватар

:lol: Я по-добре кажи кога се пръскат на орк. Кристали. :drunk: :hotl:

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 30, 2014 4:06 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

когато и да е...но сигурно е след Сабатона :lol:
Никога няма да забравя Лъчо (Ludgidia123), който на един мой рд седя като статуя от Великденските острови на всичката жица, която му пуснахме с цел да го развеселим малко, ама като чу ЖИК ТАК и Слави Трифонов и светна като коледна елхичка....

Нали знаеш, че алкохола не те прави друг човек, само ти сваля задръжките :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 30, 2014 5:47 pm 
Аватар
Културовед

Е, кво стана, защо ни забраняваш да определяме хората по някакви параметри.
Забелязал съм, че един тип хора слушат чалга, друг тип хора не слушат чалга. Сега.. и изключения има, разбира се, но са малко.

Съгласен съм, че 'красота' и т.н.т. са относителни неща (едно вътрешно гласче ми казва: "ах, не думай, бе, брат!"), аз ти казвам моето мнение. Не ти казвам да не я слушаш, или нещо такова.

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 30, 2014 7:07 pm 
Аватар

Чалгата поражда дискусии, ако не друго ;д
Но иначе срсли,това което слушаш ти влияе

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 30, 2014 7:08 pm 
Аватар

Под музика аз разбирам две неща, текст и звук. Текстовете на чалгата са мега глупостите... "ти пак ли си с нея?!" "обичаш ли ме?" "отново болка в сърцето" т.н. Много малко песни ми харесват в този жарн и сигурно се броят на едната ми ръка (да отточна имам 5 пръста на нея).
От към звука или там както си искаите си го наричайте. Повечето песни си са добре нагласени. Но, проблема е на какъв децибел ще го слушаш, защото нали знаеш до еди колко си децибела е добре. А представи си като го надуеш като идиот.

KISSSY написа:
Някой от вас пускал ли е The Voice напоследък? Там уж чалга няма, но всяка втора песен е за задници и общо взето деградирал морален компас. Рокаджийте пеят за наркотици сякаш взимането им подобно на БОНБОНКЬЕ е хубаво нещо....всеки втори "уапау", пардон рапър е твърде напушен за да излезне от филма......в метъла или има нюанс на вандализъм или на самоубийство, зависи в коя разновидност влезнем.....а аргумента ми за джаза се съдържа почти изцяло в текста на "All that jazz"....

В рапа може да се говори за наркотици и за други неща, но искам само да погледнеш текстовете им и тези на другите жанрове и погледни с каква точно по - добрите рапъри ги създават. Нека да сравним композиция и текст на рап. И двете се изисква големи интелектуални способности.
Говоря за тези който сами си пишат текстовете, сравнявам най - добрите не забравяй това. Защото тук не говорим за излаците в The Voiceshit.

Лично съм виждал човек да си пусне да слуша мега шита "ти отново ли си с нея" и се чуди защо съм тъп и къде бъркам в връзката...
Не всеки жанр е за постоянно слушане и тука споменавам Чалгата защото не е за всеки ден в ушите.

Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2014 10:12 am 
Аватар
Spamoza Vulgaris

много мразя да ме карат да се уточнявам по 50 пъти.

Всеки от гореизброените стилове има шитни.....по последни данни Lil Wayne също се водеше към рапа, но той ми е още по-противен и от силиконовите безмозъчни пайнерки. И The Voice го споменавам като пример за "комерсиална музика, която се слуша от масата в днешно време", която уж НЕ Е чалга. Но някакси някои песни ми оставят същия вкус в устата както "ей дупета, много ги мразим гъзетата" :pokey:
Темата е "негативното влияние на чалгата", аз казвам "откъде пък накъде само чалгата има толкова негативно влияние?"
И не, мууне, никой не ти казва че не е останала музика за слушане....казвам да не слагате хората под общи знаменатели само защото "слушат гадна чалга, ебатьи :pokey: :pokey: :pokey: "

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2014 11:46 am 
Аватар

Ние не слагаме всеки под един знаменател само 70% от хората :P
Да си го кажем в очите, всичко е относително. Както и факта, че повечето песни по планетата не струват.

Тая тема нещо я взимаш на сериозно.

Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2014 12:04 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Cha0s написа:
Да си го кажем в очите, всичко е относително. Както и факта, че повечето песни по планетата не струват.

факт :hat:

Cha0s написа:
Тая тема нещо я взимаш на сериозно.

нещо си се объркал

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2014 12:05 pm 
Аватар
Културовед

KISSSY написа:
Всеки от гореизброените стилове има шитни.....по последни данни Lil Wayne също се водеше към рапа, но той ми е още по-противен и от силиконовите безмозъчни пайнерки.
Е, хубаво, има комерсиална музика, поне има и не-комерс за разлика от чалгата. :roll:
KISSSY написа:
И не, мууне, никой не ти казва че не е останала музика за слушане....казвам да не слагате хората под общи знаменатели само защото "слушат гадна чалга, ебатьи :pokey: :pokey: :pokey: "
Ама и аз не съм казал, че си го казала (добре, де, във втория пост не съм). Казах просто, че ще си ги групирам както искам и няма как да го промениш това. :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2014 12:48 pm 
Аватар

Много знаете вие какво има "чалгата", като всичките ви познания за нея идват от кол и въже събирана информация. Чули сте някоя песничка, не ви е харесала и юруш на маслините.
Чалга културата е едно. Там простотията е чак престъпление, което закона не го лови. Музиката, от друга страна, е инструмент (проводник) за "чалга културата", но не неин създател. Създателите й търсете там където са интелигентните хора, с вратовръзките и скъпите часовници, които имат изгода от цялата тая простотия.

Аре марш да си напишете домашното, че много глупости изписахте, наивници такива :P :lol:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2014 2:38 pm 
Аватар

То по тая логика се върти всичко в тоя свят. Но не за това говорим тука, кой си пълни джобовете. Ние си имаме пари не ни интересува кой ни манипулира. Темата е по - сериозна от това. :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 01, 2014 2:42 pm 
Аватар
The No-Goodnick

Logrus написа:
Чалга културата е едно. Там простотията е чак престъпление, което закона не го лови. Музиката, от друга страна, е инструмент (проводник) за "чалга културата"

Че то... не е ли баш т'ва един от замислите на темата, ерго "негативното влияние" демек the prolonged exposure to this music leads to така наречената "чалга култура" :confused:
Не съм музикант(нито пък учен), че да имам извинение да критикувам стила с нещо по-различно от моите лични предпочитания, та... yeah, it's not my jam :lol:
(мисля, че имам някои неща, които смятам за приемливи и забавни, но те май са от периода когато в Булгаристан се правеше поп-фолк)

Лично мисля, че смятам, че потапянето в каквато и да е култура до определени крайности, води до не-приятни резултати. Било то метъл културата, рап културата, чалга културата, dubstep културата, културата породена от класическа музика(т'ва май не съм го фразирал както трябва :lol: ) и т.н., принципно в крайностите има неприятни гледки и в същото време те са обикновено най-явните екземпляри на дадена култура и следователно от тях се взимат примери за цялото.
(та... да... тука идва и мястото на "не слагайте всичко под общ знаменател", както вече бе споменато)

(Why am I even writing in this topic?)

Така... какво друго да кажа/напиша? Сигурни ли сте, че темата е за тука? Как гледам май може да се обърне на култура :lol:

Гледайки първия пост в темата, какво ли мога да коментирам...
Класика - идеално. Принципно не съм от хората, които харесват on mass нещата дето им се вика "класика"(било то филми, книги... ... ... к'во друго има?), защото явно имам един хубаво изчанчен вкус, но при музиката май не е така.
Джаз - great. И то като класическата музика, по-често мисля, че съм оставал доволен отколкото разочарован.
Рок - след 70те... значи... 80те? Yeah, as far as I can recall, I like 80s rock.

(Wait... What was I writing, again? Why am I writing here?)

Та... да... разнообразието е хубаво нещо.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]