Дата и час: Съб Фев 22, 2025 7:41 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Сериал: Sherlock (2010 - ?)
МнениеПубликувано на: Вто Юли 03, 2012 1:06 pm 
Аватар

Трябва да се съглася с... ами с всичко :lol: Готин е сериала, нова интерпретация, ала-бала, ама с нищо не изненадва и дори на мен ми се вижда малко надценен. На всичкото отгоре образът на Мориарти ми е много слаб, (особено ако трябва да го сравнявам с това, което ни поднесе Джаред Харис) ама нищо, то тоя на Айрин компенсира :lol: Бе не е зле, още повече като се замисля какви други бози има, като цяло е над средното ниво, ма... още му трябва, за да се нареди поне в моята челна класация. Чакаме с нетърпение да видим какво е измислил Шерлок и как ще се измъкне тоя път :arrow:
Ще е хубаво, ако поне тоя път ми разбие теорията на пух и прах и зяпна, нали :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 1:59 pm 
Аватар

Чак след година 3 сезон ;(

За през това време, видяхте ли това ?
http://www.mangapanda.com/sherlock

Първия чаптър движи 1/1 със сериала, не знам на кого е нужно това, но ... meh...

МнениеПубликувано на: Пон Ное 12, 2012 11:28 am 
Аватар

WrathOfGod написа:
Поредният глупав американски римейк. Ей, тази завист колко сериали опозори така...

Брато, в голяма грешка си, сериала е на BBC, с английски сценаристи и актьори.

Пък и поне от това, което съм чел за Шерлок Холмс, а аз прочетох един от три тома веднага след като изгледах двата сезона, тоя сериал най-впечатляващо, точно и креативно представя историите. Като хванеш "Знакът на четиримата" и прочетеш началото за часовника на Уотсън, веднага се сещаш как това е преправено в сериала с телефона на Уотсън. Като прочетеш "Етюд в червено" виждаш как са си играли, като са обърнали думата "Rache", която в книгата Шерлок доказва, че е немската дума "отмъщение". В сериала той се подиграва с един от детективите (мисля, че Андерсън беше), след което му казва, че всъщност се е опитвала да напише Rachel. Като хванеш Скандалът в Боливия и прочетеш как Шерлок Холмс създава смут в стаята на Айрийн Адлър за да разбере къде крие тя компрометиращите лорда писма, ако си гледал внимателно сериала, ще се сетиш как той кара Уотсън да задейства алармата с димящ вестник и по същия начин, макар и малко по-различен, тя поглежда към сейфа. Като четох безбройните описания на поведението на Шерлок, можех да си спомня как всяко потриване на ръцете, всеки поглед, подробно описан в книгата, е предаден от Бенедикт Къмбърбач (актьора, който играе Шерлок в сериите) перфектно.

Тука не се опитвам да ти докажа, че сериалът е готин :lol: Тука ти казвам моето лично мнение за сериала и как той ми се вписва в представите за интересно нещо. Пък и на BBC нещата винаги са ме трогвали. Сещам се за Монти Пайтън и актьорите от Black Adder, а Робин Худ беше нещо, което хем отговаряше на всичките ми представи за Робин Худ, хем ги изнасилваше по ебати бруталния начин. Щом става въпрос за кино и телевизия, британците имат адски високи стандарти. Най-малкото QI и всичките документални филми са ти пример за това как нещата, излизащи от BBC, са предимно плод на начетени и интелигентни индивиди.

Не ти казвам, че нямаш право да не го харесваш. Всеки си има право на вкус. Казвам ти, че сериала е гениален и ако това не ти харесва, можеш да направиш ти сериал по Шерлок Холмс - аз бих се радвал да го видя. :)

Joy написа:
На всичкото отгоре образът на Мориарти ми е много слаб, (особено ако трябва да го сравнявам с това, което ни поднесе Джаред Харис) ама нищо, то тоя на Айрин компенсира

И той май така преиграва в книгите, но не мога да ти кажа със сигурност.
Това, което мога да ти кажа е, че и мене много повече ме кефи Мориарти във филма на Гай Ричи. Просто това, което той прави там, е всичко, което съм си представял като съм чувал името "Мориарти".

zlobcho написа:
Няма го момента с голямата изненада. Убийците са предсказуеми, престъпленията прекалено лесни, а тръпката я няма никаква. :huff:

Първо - противоречиш си, защото първо казваш, че умозаключенията са добри, после казваш, че всичко е предсказуемо.

Все пак и аз предвидих в първия епизод, примерно, че

Не си ли се замислил, че това е направено нарочно? Пък и щом толкова се радваш на умозаключенията му, как те успяват да те изненадат, като те самите са нужни за решаването на случая? Щото е едно да ти дадат 4 човека, обвързани със случая, в една стая в началото на всеки епизод и да ти кажат "един от тях е, решавай кой". Така имаш 25% вероятност да отгатнеш от началото, като тая вероятност се увеличава постепенно с уликите, представени в епизода.

НО НЕ - ти дори и да можеш да разбереш КОЙ е престъпникът, това не е достатъчно, защото ти трябва да видиш как е направил престъплението, какви улики е оставил, които го изобличават и колко са очевидни тия улики.

ЗАТОВА е направен Шерлок Холмс. Шерлок Холмс е написан за метода на дедукция, който Артър Конан Дойл е видял в Джоузеф Бел (и други вдъхновения има де, но това е най-яркото според много източници). Не можеш просто да кажеш "аааа... тоя го е направил" и да се изхилиш надменно. Затова го има Уотсън - той е нашия простосмъртен поглед - и в сериала и в книгите и разказите. Ти го виждаш през неговите очи, с неговите обикновени заключения. Уотсън често е разбирал някакви улики и е стигал до някакви интересни заключения. Както и ти като зрител, очевидно. Но нищо, което да се равнява на Шерлок.

Сори за дългия пост :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 20, 2012 11:04 am 
Аватар

А между другото някой да има някаква представа кога третият сезон ще го пуснат, освен вече известното другата година? В смисъл за дни няма как да говорим, но за месеци или поне кой сезон? :D Ебаси. Имам чувството че чакам от векове. :lol:
Иначе е много як сериал. Всъщност те го дават и по бнт, заедно с Torchwood. Явно са фенове на BBC :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 13, 2014 12:07 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

*bump*
Трети сезон излезе целия, някакви коментари?

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 13, 2014 12:19 pm 
Аватар

1-та серия е вървежна, ще видим до края дали ще запазят темпото. :roll:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]