Дата и час: Чет Фев 13, 2025 1:06 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Музикална дискусийка
МнениеПубликувано на: Съб Юни 06, 2009 6:47 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
GoDSmAcK написа:
Само аз ли на месец свалям поне по 1 добър албум. Естествено според мойто мнение, все още се прави качествена музика, въпроса е да си я намериш. И не си мислете, че групите от преди 20-30 години са измисляли стиловете са измисляли музиката. И те са вдъхновявани от някъде, и те са вземали от изпълнители преди тях.

Естествено,никой не го отрича.
Идеята е как са го правили- преди (поне според мен) са "прерисували" внимателно,щрих след щрих,нагаждали са "картината" според собственото си виждане и са получавали нещо качествено.
Сега взимат фороапарата,снимат,обработват на пейнт,да кажем, и директно пускат.
Метафората ми сигурно е много несполучлива,но да се надявам,че поне някой ме е разбрал.

А за добрите неща-естествено че има качествена музика,но идеята е че преди тази качествена музика се е слушала от всички-сега трябва да си я търсиш.
В масмедиите не се котира качественото.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 06, 2009 3:51 pm 
Аватар

Vego написа:
*некви фото-пейнт (Пейнт wtf?) глупости за некви снимки lol *
Метафората ми сигурно е много несполучлива

О нима?

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 7:34 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Ya right
Затова трябва да се роя в ласт.фм-а 2 часа, за да намеря ЕДНА песен дето да ми хареса :?
В днешната комерсиална музика ще има едно-две добри попадения....не казвам, че ги няма но едно 80% от това дето пускат по MTV, VH1 И т.н. са песни, които по звучене ВЕДНАГА ще ти напомнят на някой друг отдавнашен или не чак толкова хит. Просто някои неща се изтъркват супер бързо....за сметка на това някои от старите изтъркани шлагери още мога да ги слушам без да ми писне. Защо - защото са добри и допадат на вкуса ми. От новите хитове само една песен е постигнала тоя ефект О.о Факт. :/ не знам за вас как е

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 12, 2009 2:26 pm 
Аватар

lithium написа:
Както в момента все още слушаме Beatles, The Clash, Bob Dylan, The Smiths така в бъдеще съм сигурен че ще продължим да слушаме Radiohead, Arctic Monkeys, Incubus...

Братле, не знам за Radiohead, обаче винаги проблема е бил рекламата... Примерно толкова малко хора знаят изпълнители от сорта на, да речем, Дейв Матюс и Джон Бътлър... (да живее youtube, защото май само youtube ги прави известни)... Щото винаги се е слушало скандалното... По едно време Бийтълс са могли да се нарекат "скандални"... А виж след 50 години колко се е изменило значението на тая дума... Не че нямаме музика... просто нямаме желание да я чуем... Но съм почти сигурен, че сред многото изпълнители днешно време, тия дето ще се запомнят са хората, които ще останат на сцената с качествената си музика и ще се застоят...
Ако не друго, дано като имам деца, да не се хваля само с музика от времето на баща ми... ами и от моето време...
И все пак си оставам с мнението, че скандалните групи са имали много по-голям успех... Хората като отидат на концерт все едно не им се слуша само музика, ми искат и шоу да гледат... Може и да звучи глупаво, ама на мене шоу не ми се гледа... поне не ако след шоуто няма музика... Щото всеки мое да се облече в пола и да се гримира... но само на този човек му отива:

Изображение
(Мамка му щеше да е много по-ефективно, ако имах снимката с въпросния концерт xD )

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 22, 2009 3:15 pm 
Аватар

Проблемът на новата музика е, че всичко е прекалено неестествено. В момента хората разчитат най-вече на електрониката енд стъфф и не обръщат внимание на самите си заложби/талант и т.н. В днешно време дори и в музиката "на живо" се включват разни елементи който не са точно "на живо". В миналото не е било така, вероятно заради липсата на технически прогрес, но поне тогава хората са се мъчели, прекарвали са 6-8 и повече часа в репетиции и т.н Ето вижте примерно тук: http://www.youtube.com/watch?v=KduxC-rafTE
Дори хармониите на гласовете са на живо, което е изключително трудно. Да не говоря за банди като Бийтълс, при които доста често има моменти, които се пеят на 2 или повече гласа. Колкото и да напредваме технически, съмнявам се, че електрониката ще може да пресъздаде някога нещо толкова хубаво, като това:
http://www.youtube.com/watch?v=KCE5aPnB5aI
това:
http://www.youtube.com/watch?v=teXOPAFMOp0
или дори това:
http://www.youtube.com/watch?v=uxhezJG_KGw
Да, тук се използват средства за усилването на звука, дори и за изкривяването му, но нищо повече. Всичко е в ръцете на самите изпълнители...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]