Дата и час: Сря Фев 12, 2025 9:01 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 14 от 63 [ 943 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 63  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011)
МнениеПубликувано на: Сря Авг 10, 2011 12:26 pm 
Аватар
*

Logrus написа:
От друга - Мечът е яко подплатен с философски идеи от писател, които има силното желание, но не е могъл да се издигне над това, което самия той е чел и си мисли, че разбира. Тоест той не е философ, в този смисъл на думата, в които Аристотел, Платон и Кант (три рандом титани) са. Ако беше, вече да е залегнал в учебната програма на развитите страни. Книгата де.

Философско по такъв начин? Има много неща, наистина, които приличат на философски мисли. В момента не се сещам за определени, но всичките са готини и са в диалог, а други даже са съвсем истина, когато са изписани в няколко ситуации.

— Добре! — обяви Зед и се изправи, за да си сипе още една паница от тенджерата.
Ричард изчака старият му приятел да си напълни паницата, след това заговори.
— Калан ми каза какво се е случило снощи. Разказа ми как си я накарал да ти каже за Шота.
Калан застина с такова изражение, сякаш я бе ударил гръм.
Зед подскочи и се завъртя към нея.
— Защо си му казала! Мислех, че не искаш да знае, че ти…
— Зед… аз никога…
На лицето на Зед се изписа гримаса. Той бавно се извърна към Ричард, който беше забил поглед в паницата си и методично лапаше лъжица след лъжица каша.
Не си направи труда да погледне нагоре.
— Не ми е казвала, но ти току-що го направи.
Ричард пъхна последната лъжица в устата си и след като преглътна, я облиза и шумно я пусна в алуминиевата паница.
Лицето му, спокойно и триумфиращо, се извърна към мигащите очи на магьосника.
— Първото правило на магьосника — провъзгласи той с едва забележима усмивка. — Първата стъпка да повярваш в нещо е желанието да го приемеш за истина… или да се страхуваш, че е истина.
— Казах ти — изфуча Калан срещу Зед. — Казах ти, че ще разбере.
Зед не й обърна внимание; очите му не помръдваха от Ричард.
— Миналата нощ си го помислих — обясни Ричард, оставяйки паницата си на земята. — Реших, че си прав, че трябва да знаеш какво е казала Шота. В крайна сметка нали си магьосник, може би има нещо, с което можеш да ни помогнеш да спрем Мрачния Рал. Знаех, че няма да се успокоиш, докато не разбереш какво се е случило. Реших да ти кажа днес, но после се сетих, че ти най-напред ще се опиташ да измъкнеш нещо от Калан по един или друг начин.
Калан се отпусна върху одеялото си, заливайки се в смях.
Зед стегна гръб и допря юмруците си до хълбоците.
— По дяволите! Ричард, ти имаш ли някаква представа какво направи току-що?
— Магия — усмихна се Ричард. — Един номер, ако е добре изпълнен, е магия — той сви рамене. — Поне така са ми казвали.
Зед бавно кимна.
— Наистина — той издигна тънкия си пръст към небето, блясъкът се върна в напрегнатите му кафеникави очи. — Ти изигра един магьосник със собственото му правило. Нито един от моите ученици-магьосници никога не е успявал да направи подобно нещо — той се приближи, лицето му цъфна в усмивка. — По дяволите, Ричард! Имаш я! Имаш дарбата, момчето ми! Можеш да станеш магьосник от Първия орден, като мен.
Ричард се намръщи.

Logrus написа:
Не обичам да чувам словосъчетанието "задължителен продукт" защото е прекалено натоварено със значения, които да си го кажем право - никой не може да изпълни. Задължителен за кого ? За негърчетата в Сомалия? За китайския фермер? За американския реднек? За пернишкия голфър от дискотеката ?
ноу фъкинг уей

Обаче "Играта на тронове" дава лесни за смилане, зрелищни и приятни за ума и окото картини. Приятни най-вече, според мен, защото са свеж полъх от страната на разнообразието и това си личи със страшна сила във втория том ... да не спойлвам :P Третият имам някакъв смътен спомен, че се затлачваше и четвъртият, които категорично и без съмнение (което само по себе си е ужасяващо) е оплют от ВСИЧКИ :D че е безобразно слаб.
За финал - Играта е това, което щеше да бъде Хари Потър, ако не беше написан от домакиня.

Аз мога да кажа, че е абсолютно задължително един добре развит младеж, който току що е завършил престижното си училище, да седне и да гледа Fight Club. По един или друг начин, това ще е добро за неговото развитие. Това мога и да го твърдя, понеже аз самия извисявам това произведение като култ, който е задължителен. Но знам, че информацията в него е отвъд нещата, с които подминаващите ни по улицата хора, биват обременявани. Не е нужно да има непокъртима причина за това нещо, просто аз смятам, че така е правилно. Както смятам, че и преди тази възраст е добре да си прочел Дон Кихот и Малкият Принц. Училищата се занимават с такива неща, кое нещо в каква възраст да бъде прочетено, преработено в етап, когато индивида ще получи най-доброто от него.

Огън и Лед - Сексът продава... това е сериала. Книгата има много пейзажи и прочее, но това е заигравка с въображението на човек, в това е истинската сила на книгите, но не съвсем, когато става въпрос за околна среда и предимно нея. Мечът на истината не е чаак толкова философски, колкото се опита да го докараш, той подбутва философски въпроси, които не са били дялани преди това, а самия той ги задава в свят, който заслужава те да бъдат топик на размисъл. Колкото до минусите, ако наистина се срещат такива, те са прекалено многото политически гримаси и спорове, проводени от юридически лица за това коя война как и къде ще се проведе, но в заключение нивото, на което бяха направени самите тереториални войни и тактики, бяха като историческа постановка на истинска война. Мечът на Истината: Първото правило на магьосника - влиза и в реалния живот, като истинско правило. Ние сме. Магьосници.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 10, 2011 10:15 pm 
Аватар

Fight Club трябва да се чете, не гледа. Не знам де, аз прочетох книгата и след това гледах филма и ми се видя доста слаб. А GoT всъщност и на мен от 3-те епизода които съм видял ми се струва зле. А това че секса продава важи и за другите сериали на HBO но доколкото разбирам от хора гледали повечето им сериали имат неща които компенсират за това в излишък.

@Logrus, мисълта ми беше това което Сквал изрази доста по-добре във връзка със Меча.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 11, 2011 6:04 pm 
Аватар

Цитат:
Сериалът по Огън и Лед е нещо от сорта на Секс, секс и кратко сражение.

Цитат:
Огън и Лед - Сексът продава... това е сериала.

Еми личи си колко внимателно сте следили историята. :) Нищо лично, обаче нито една от секс сцените - с изключение на една единствена между Дани и Дрого - не ми изглеждаше на мен приятна и продажна. Колкото до фенсървиса - гледай True Blood, ей това вече е фенсървис. Тук всичките фенсървис сцени са кратки и не правят кой знае какво впечатление... освен ако само тях не гледаш. ;) Това е HBO и без такива сцени практически не може, но в 10 часовата продукция се броят на пръстите на едната ти ръка сцените, които не служат по никакъв начин да историята или изграждането на персонажите. Историята е заплетена и с много герои и нишки, и определено не е за всеки вкус, обаче да се твърди, че се опира само на секс е, с цялото ми уважение, идиотско. Още повече, че сте чели книгите.

But it sure is exhausting, livin' in chains
It’s paradoxical in every way
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2011 12:56 am 
Аватар
Цар Алко

'Game of Thrones' production expands to Croatia, Iceland

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 31, 2011 1:20 pm 

Сериала е супер, макар и книгите да са по - добри. Съгласявам се с мнението, че сексът продава, защото явно е така, но всеки с каквото е способен си прави сериала... Иначе има ли очакващи втория сезон?

МнениеПубликувано на: Вто Ное 01, 2011 10:08 pm 
Аватар

Естествено ;) Даже повече и от шестата книга (която ще излезе, може би, в следващото десетилетие).

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2011 5:05 am 
Аватар
Цар Алко

Цитат:
0:14 - Stannis

0:15 - Melisandre

0:58 - Catelyn & Ser Loras

1:17 - Margery & Renly

1:20 - Theon & Drowned God Priest

1:46 - Renly with Brienne

1:49 - Davos

Цитат:
Танц с дракони, автор Мартин, Джордж Р. Р., мека корица. 1 19.96 лв. 19.96 лв.
Доставка 1 5.00 лв. 5.00 лв.
Всичко (с ДДС) 24.96 лв.
:baby:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 22, 2011 12:40 am 
Аватар
*

ShaLaLa написа:
Цитат:
Сериалът по Огън и Лед е нещо от сорта на Секс, секс и кратко сражение.

Цитат:
Огън и Лед - Сексът продава... това е сериала.

Еми личи си колко внимателно сте следили историята. :) Нищо лично, обаче нито една от секс сцените - с изключение на една единствена между Дани и Дрого - не ми изглеждаше на мен приятна и продажна. Колкото до фенсървиса - гледай True Blood, ей това вече е фенсървис. Тук всичките фенсървис сцени са кратки и не правят кой знае какво впечатление... освен ако само тях не гледаш. ;) Това е HBO и без такива сцени практически не може, но в 10 часовата продукция се броят на пръстите на едната ти ръка сцените, които не служат по никакъв начин да историята или изграждането на персонажите. Историята е заплетена и с много герои и нишки, и определено не е за всеки вкус, обаче да се твърди, че се опира само на секс е, с цялото ми уважение, идиотско. Още повече, че сте чели книгите.

Здравей, непознато за мен момиче. По начинът, по който пишеш, съм абсолютно сигурен, че си момиче. Моят не-проблем е, че мога да гледам този сериал без да се зарибявам и да си въобразявам глупости, понеже съм чел книга, която ми е харесала. Историята е яка, но и много идиотска. И този секс, за който говоря... лично не ме дразни, даже е добре направен, просто е прекалено много. На теб чистилили са ти дланите със спирт, когато приятеля ти се е вживявал, че е варварин и ти е скачил отзад с кожената бухалка... не, нали. Примерно в тази сянка сериала е прелестен. И актьорите не са шест-пет, яки са, но не ми е толкова интересно. В книгата има различни неща с тези, които са избрали за да са в сериала, но мен и книгата не ми харесваше много, така че. Мнението ми е, че е приятно за гледане, но не бих казал нищо отвъд това, не съм привързан и не смятам, че е омг.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2011 11:34 am 
Аватар

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 13, 2011 12:44 pm 
Аватар

супер нямам търпение

МнениеПубликувано на: Пон Яну 16, 2012 4:59 pm 
Аватар

май че не е написано
втория сезон започва на 1 април, мислех че ще е по-рано, но поне вече имаме дата

http://myanimelist.net/profile/nozo
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 30, 2012 9:13 am 
Аватар

Best. Teaser/Trailer. Ever. :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 30, 2012 11:17 am 
Аватар

^^ Just came to post it! :rocknroll:

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 03, 2012 5:00 pm 
Аватар
*

Между другото, тази не ме кефи изобщо, но ме кефи, че този със странното име я разпра. Със сигурност жените са на точното си място в този сериал. :mrgreen:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 29, 2012 4:28 pm 
Аватар

Изображение
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 14 от 63 [ 943 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 63  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]