|
Дата и час: Чет Фев 13, 2025 1:04 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Май 28, 2007 9:35 pm |
|
UchichaSasuke |
|
|
|
TheUnknownOne написа: Прогреса е напред...
Ретрото е ретро с причниа... щото му е минало времето... капиш ?
Капя ама си остава по-стойностна от сегашната боза
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Май 28, 2007 10:15 pm |
|
theDarkSite |
|
|
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 2:02 pm Мнения: 1155 Местоположение: Howl's Moving Castle
|
TheUnknownOne написа: theDarkSite написа: Не че новото е лошо, но просто няма нищо ново, което да се покаже на слушателите и дефакто слушаме едно и също постоянно, и тъй като класиката не може да се повтори, съвременната музика е провал в опита да наподоби старото Просто ни трябва нещо ново Къде слушате бе, слушатели... новите неща няма да те плеснат в челото веднага по емтиви или там планета или квото гледате...
Елате на парти ;>
Ти остави електрониката, тя си поддържа имиджа, като постоянно прави нови въведения в и без това много разнообразните си жанрове, евала, поне тя е поддържана заедно с Jazz-a (все още ) Ама я ми дай пример за Рок или Метъл банда, създадена в близките 5 години, която да не повтаря нещо вече измислено, или рапа, или дори сапуненият поп Мтв е един комерсиален боклук, който показва тази музикална бедност на съвременното общество - всеки гледа да печели пари, а най-лесно е да се копира нещо, като се смени един и друг тон или някоя и друга дума в текста... Извинявай, да му имам и copy/paste-a
П.П. единственото, каквото гледам аз, е juno.co.uk + DC -> невероятна комбинация ако искам нещо ново и яко
|
|
|
Заглавие: Re: Музикална дискусийка Публикувано на: Чет Юни 04, 2009 11:12 am |
|
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Да кажем,че не всичко старо е било хубаво(наистина имало е купища простотии сред нещата,които приемаме за класика сега),но въпреки това в днешно време-визирам последните 5-6 години да кажем- аз не мога да открия нито една група,която да хване вниманието ми. ;/ Повечето просто ме карат да ги изключвам на 3-тата секунда. Говоря за комерсиалната музика,за тази която по времето когато моето поколение бяхме малки не само че се слушаше от всички,но и досега ми харесва,та и на много други хора.Вече я зачисляват към ретро(нещо много глупаво,но както и да е) Важното е,че в момента хубавите песни са кавъри или директно жестоко откраднати елементи,докато другите 99% не стават за слушане. Не говоря само за българска или само за чужда музика,а като цяло
|
|
|
|
Заглавие: Re: Музикална дискусийка Публикувано на: Чет Юни 04, 2009 4:48 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Иронично е преди 20 години колко много са правили с колко беден инвентар, а сега колко се е развила техниката и колко еднообразно звучи всичко... Но все пак "стара музика" не значи "добра музика"... Музиката преди 20 години и преди 40 (и преди 60) също е имала своите падения... Но все пак затова слушаме примерно AC-DC, Beatles, Deep Purple, Pink Floyd... щото те са едни от творците, които са издържали достатъчно време, че да можем и ние да се насладим. Защото примерно половината от бълвочите, които произвеждаме след 50 години няма да се запомнят... Защо ли? Ми защото просто те нямат постоянни фенове. И се разпространява скандалното им отношение, а не музиката им... Пример: Азис... Ако Азис беше народен певец (защото той народни песни може да пее... МОЖЕ ДА ПЕЕ!) щеше да е два пъти по-неизвестен, но сто пъти по-добре звучащ... А ако ще си говорим за рокенрола и "ретрото" (което много почна да си изменя значението) също имаме легенди... В момента се сещам за имена като Кирил Маричков, Валди Тотев, Васил Георгиев, Георги Минчев (който до последно пя истински), по дяволите дори и Тоника още свирят, че и даже некви чалгари са почнали да се зарибяват по тях... и т.н. и т.н. А за тези, които жалеят за старата музика... ето ви един линк - http://home.arcor.de/roumen/stories/mitko.htmП.П. Знам, че това определено не е толкова старo, колкото описвам, но наистина ме е яд, че когато спомена Контрол, всички ме гледат все едно говоря за група от 4 тийнейджърчета в гараж, основана оня ден...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|