Дата и час: Съб Фев 22, 2025 10:28 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 9 от 13 [ 193 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Филм: Prometheus (2012)
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2012 2:25 am 
Аватар

perfect-blue написа:
Алиена какво е - хорър фантастика.

Да, така пише в wikipedia, ама не е. Оставям на страна the science part, защото Alien е най-scientifically correct филма на това и миналото столетие (с Prometheus просто затвърдиха това). И след като horror-a разчита единствено на това как група от незапомнящи се персонажи (i. e. група досадни тийнейджъри) са заплашени от чудовище... какво друго да е освен slash horror? ...IN SPACE! :D In fact, Starship Troopers 2 http://www.imdb.com/title/tt0367093/ има по-добри елементи на horror от Alien :lol: И какво ми лафиш като по-учебник, все1 I give a rat's ass, какво пише еди-си-къде и какво всъщност е искал да направи Ридли Скот.

Всъщност сега си давам сметка, че Alien не е sci-fi horror, а алегория за horrible sci-fi =))

Хей, хей, Властелина на Пръстените да не би пък да е fantasy horror? Там пак има големи и страшни чудовища, които убиват хора? Има ли такова нещо fantasy horror изобщо? Ако няма... Холивуд, какво чакаш!!!

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2012 3:58 am 
Аватар

Аз очаквах повече или по скоро нещо различно. С това тръбене на "prequel" очаквах да видя от де са се пръкнали ксеноморфите ама то се оказа някво сайд стори за други извънземни от които сме се пръкнали правили си генетични експерименти с пришълците и резултата накрая е още един вид пришълец - като че ли с предалиена не осраха достатъчно работата. Баш за елиънчетата пак нищо не се знае. Прометеус си е направо нов филм с някви бегли наченки на ксено и спокойно може да си го направят на отделна трилогия, което е вероятно и да стане.

МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2012 4:06 am 

Coup de Grâce, не ми се четат несвързани и алогични заключения. Като казвам, че е хорър фантастика, не съм чел уикипедия, а за разлика от теб ползвам главата си.

Незапомнящи се персонажи в Alien? Tова може да го каже само тийнче, което очаква с нетърпение всяка нова серия на хАмерикански Пай, отгледано и закърмено с Джонас Брадърс и HighSchoolMusical. Кой е незапомнящ се персонаж - Том Скерит от Contact? Harry Dean Stanton, който се снима във филми от преди ваш'те да са били родени? Иън Холм от Петият Елемент, От Ада и Властелинът на пръстените? Или Джон Хърт, чиито герой прави туиста в Контакт? Ама това че ТИ не можеш да запомниш актьорите не ги прави незапомнящи се за останалите зрители.

И от какъв зор скочи на Властелина? Генериране на рандъм заглавие? Тая пуста женска логика, как не може да се фокусира и 5 секунди върху едно нещо...

МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2012 4:49 am 
Аватар

Защо изреждаш имената на актьорите? :doh: "Персонаж" i. e. character, театрална & филмова роля. Get it, Scooby-doo? Героите на тези актьори са незапомнящи се, там са за да бъдат убити. Няма никаква дълбочина в образа им.

Основата на хорър филмите, ключовият елемент, е това да симпатизираш на героите. Не изпитваш horror/чувство за страх от самото чудовище/убиец, страхуваш се за съдбата на героите, защото инвестираш емоция в тях. Когато героите във филма ти са досадни, глупави, незапомнящи се etc. проваляш този елемент, и филма ти става шибан slash horror... in space!

Също както в Prometheus. Освен Shaw и David, няма нито един друг character, който да се отличава с нещо, и нали помниш какво става с останалите? Те не са предназначени за по-велико дело. Която и да е блондинка можеше да е Викърс. Който и да е дъртак можеше да е Wayland, а не да слагат грим. Терон и Пиърс са много добри актьори, но по никакъв начин не правят филма по-добър. Те са просто там. For a paycheck.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2012 1:42 pm 
Аватар
*

Първият филм излиза през 1979, когато в киното все още е било бедно на филмове и жанрове. Ти слагаш етикети, които едва ли не са станали съществуващи жанрове, по-малкото дори популярни, чак през последното десетилиетие.

Героите не били запомнящи се...
Ти май сериозно мислиш, че пишеш за Scream? Най-малкото андроидите във всяка една част са запомнящи се - актьорите изобщо няма да ги споменавам, защото ПБ вече го направи.

Все пак, предвид факта, че си по-нелогичен от генератор на рандом числа, хаха, мисля, че основния ти проблем е, че разсъждаваш над тази култова класика по доста некоректен начин. Аз за такива хора като теб на майтап направих анкетата Star Wars vs Alien. Първо, че ги разглеждаш като баш съвременни хорър филми, в които примерно някой казва кендимен пет пъти в огледалото и получава кука в гърбицата, второ, че дори не си ги разбрал и сам не може да прецениш какъв жанр са и за какво става на въпрос.

Симпатизирането на героите е присъщо за листопад и стъклен дом, тук не говорим за симпатия, защото тя би била много трудна, ако, както твърдиш, не бяха запомнящи се и нямаха дълбочина - ти към човешката раса ли ще симпатизираш просто? То тогава може да се направи и невероятно силен хорър върху peta и хората да симпатизират с невероятно силен хорър привкус затуй, че разни животинки им вадят очите и им режат ташаците, докато са живи.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2012 8:35 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Coup de Grâce написа:
Основата на хорър филмите, ключовият елемент, е това да симпатизираш на героите. Не изпитваш horror/чувство за страх от самото чудовище/убиец, страхуваш се за съдбата на героите, защото инвестираш емоция в тях. Когато героите във филма ти са досадни, глупави, незапомнящи се etc. проваляш този елемент, и филма ти става шибан slash horror... in space!

Ша ма извиняваш ама Хъдсън с "Game over man! GAME OVER!" си ми остава най-запомнящия се персонаж от всички филми. Като цяло първите два пришълци поставят основите на този жанр, така че е малко смешно да говориш за незапомнящи се герои ><

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2012 2:54 am 
Аватар

Squall_1st написа:
Ти май сериозно мислиш, че пишеш за Scream?

Добре, кой е елемнтът в Alien който предизвиква horror в публикатa :?:

И извинявай, ама Scream е просто slash horror... it's not in space.

Въпрос за 1 книжен лев >>>

Кой tagline не e към slash horror movie?

A) They were warned... They are doomed... And on Friday the 13th, nothing will save them.
B) In space no one can hear you scream...
C) Don't Answer The Door, Don't Leave The House, Don't Answer The Phone, But Most Of All, Don't SCREAM.
D) A scream that wakes you up, might be your own...

Ами, че за Scream си пишем... ама в космоса =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2012 3:17 am 
Аватар

Много ме разочарова филма. :headbang2:

Ето това е музика!!!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2012 9:17 pm 
Аватар

Велик филм.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 07, 2012 3:13 pm 
Аватар
*

Coup de Grâce написа:
Squall_1st написа:
Ти май сериозно мислиш, че пишеш за Scream?

Добре, кой е елемнтът в Alien който предизвиква horror в публикатa :?:

И извинявай, ама Scream е просто slash horror... it's not in space.

Въпрос за 1 книжен лев >>>

Кой tagline не e към slash horror movie?

A) They were warned... They are doomed... And on Friday the 13th, nothing will save them.
B) In space no one can hear you scream...
C) Don't Answer The Door, Don't Leave The House, Don't Answer The Phone, But Most Of All, Don't SCREAM.
D) A scream that wakes you up, might be your own...

Ами, че за Scream си пишем... ама в космоса =))

Ти май не разбра досега, че на никого не му пука за slash horror и въобще за това какъв термин е това. Не ми пълни главата с глупости. Не ти харесва филмът, правиш асоциация с Тарзан и Хелрайзър, so be it. Няма смисъл да се пише повече по този въпрос с теб.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 11, 2012 10:12 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Страхотна атмосфера!Евала просто на целия екип, който го е подготвил визуално.
Вкара ме "във филма", така да се каже, без да ме пусне до края.
Изкуството на Гигер оживя, буквално.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 17, 2012 11:29 pm 
Аватар

Днес го гледах.

Честно казано бях се наспойлил изключително много за филма и бях готов за "дрисъкът на хилядолетието" (както се изказа P-B в една друга тема).

Бих казал че критиките на хората към филма са оправдани, но реакцията им е пресилена, защото са били с грешни очаквания. Героите и действията им наистина са плачевни (а силни герои са важни за дълбоки филми. Справка GitS няма един слаб персонаж, а главния в края на филма става Ubermensh). Но големия проблем на филма според мен тръгва от жанровете. Хорър и дълбок филм е като жена шофьор и негър скиор, както е израра. Няма такова животно.

Замислих се, тъй като Блейдрънър също е на чичко Ридли, също е сай-фай, пък е и любимите ми филми, плюс че дава началото на един от най-любимите ми жанрове - киберпънк, ако Прометей беше издържан не като предистория на Пришълеца, а я като чист сай-фай ала Космическа Одисея, я като някакъв умопомръчителен киберпънк, можеше ли да бъде по-добър филм? И често казано според мен не може да бъде. Истиски добър филм от "space slasher" (забележете кавичките) е невъзможно да се направи.

Но според мен Скотчо дори не се е опитал да прави дълбок филм. За мен това си е баш Пришълеца през 2012. И модерната формула е с повечко "да разбием светогледа на масата с 50 IQ". И се е получило ОК. Не е добър филма защото никой не се е опитвал да прави space slasher филм добър защото е невъзможно.

И мен като на Вего ми хареса как беше пипнат визуално филма. Под визуално имам предвид интериорите на Прометей, скафандрите, alien артефактите и гнусотии, инженерите, костюмите им, командния корпус на корабите им и пр. (доколкото разбрах Giger не е работил по филма, и макар и добри вижуълите наистина не са на ниво Giger). Чудовищата бяха слаби. Нямаше герой който да ми хареса, Дейвид за мен не е толкова герой колкото конвиниънт плот прогресор, защото и той като всички останали прави нелогични неща и като цяло не е изграждан като "добър" (от writing преспектива) персонаж. Елизабет чак сега осъзнавам че е била "главният" персонаж. Сериозно, за всичките трейлъри, спойлери, ревюта и т.н. тя ми се струваше толкова безхарактерен и безсмислен герой че никога не бих предположил че тя ще е главно лице. Макар че във 2рата половина на филма малко по-добре сякаш беше като действия. Само малко.

И от Одисеята насам все си мисля че в сай-файя космическите кораби трябва да имат възможно най-малко аеродинамичната фома. То е ясно че излитат, презимяват се и летят в атмосфера, но според мен идеята на сай-файите са точно такива "не се бях замислил" сцени и моменти. Така де фикшън върху итересен сайънс > real world правдоподобие. Не че Прометей и извънземните кораби бяха много аеродинамични, не не са като
Изображение

Последна промяна Wind_Falcon на Пет Юли 20, 2012 3:15 am, променена общо 11 пъти

МнениеПубликувано на: Сря Юли 18, 2012 12:45 am 

Друг тъп момент - събуждат инжИнерЪ след 2000 години сън, оня станA, освести се, и почна да мачка, всякаш e бил полегнал за малко, и даже не е и заспивал. Евала технолъджи, се извънземни да беха!

МнениеПубликувано на: Чет Юли 19, 2012 7:50 pm 
Аватар
*

perfect-blue написа:
Друг тъп момент - събуждат инжИнерЪ след 2000 години сън, оня станA, освести се, и почна да мачка, всякаш e бил полегнал за малко, и даже не е и заспивал. Евала технолъджи, се извънземни да беха!

Нямаме инфо за организма им или нещо, което иначе би му пречило да стане веднага и да ги смачка. Той е силно ъпгрейднат човек: физически, интелигентно и всякак. Т.е. критиката ти не е издържана. Но определено ме накефи, че андроида му казва " Този човек смята, че може да му дадете живот? " инжинера просто му откъсна главата - вече дали е разбрал, че е андроид или просто прояви гняв към хуманоидните не знам и не зная какво да си мисля... Но в този момент бях изненадан, шокиран и просто знаех, че е момент за терор. И като цяло от там насетне всичко се разви супер яко, докато негъра не остана на кораба само за да присъства на собственото си погребение.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 20, 2012 3:10 am 
Аватар

Забавното е че като са толкова повече от нас, как са могли да осерат положението и да изпуснат био-оръжията си върху самите тях.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 9 от 13 [ 193 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]