Дата и час: Съб Фев 01, 2025 12:46 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 8 от 9 [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/
МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 9:12 pm 
Аватар

perfect-blue написа:
Logrus написа:
За завършеността мисля, че няма какво толкова да се изпише - беше ни показано как един "нормален" човек излиза от строя и как един единствен човек успя да въздейства на хиляди други и да доведе до определени "ненормални" ситуации.

Suddenly - Adolf Hitler!

Logrus написа:
Нито една история не започва от нулата и не завършва с нулата, освен ако някой не седне да напише "кратка история на света, от големия взрив, до Апокалипсиса", което надявам се осъзнавате, че е нелепо :D

2) Mда, защо да си играем да синтезираме градивното и екзистенциалното, съществували още преди нас и ще съществува много след нас, като е много по-лесно да хванем някакав изкуствено създаден строй, който е болно АКТУАЛЕН в момента и много по-лесен за асимилиране, от масите. Но никога масите не са диктували развитието на човека, а отделни хора, които гледат отвъд настоящият момент. И никога развитие, основано на агресия, не е просъществувало - имало е своите пикове, да, но краят му винаги е идвал, по-силен и от най-големият апогей на агресията.

Logrus написа:
ПБ картинката, която пусна е толкова нелепа, че за малко си помислих, че просто ей така от скука пишеш, без да влагаш нещо повече. Кой знае може и да съм прав.

1)прафф си, чакам да ми се свалят различни версии на бляк опс 2, че все забива, и драсвам по някой ред да храня троловете. А и те как се паляят... като Рим при Нерон - да ти е кеф да ги гледаш.

Отзад напраед.
1)Ако бях в Зоопарка, освен табелата "не хранете маймуната" щеше да има и отдолу обяснение "защото ако види, че имате храна, ще дойде да ви я вземе". :hat:

2) Ще помисля малко и за да не е офтопик, ще ти отговоря в стила на филма.

3) Чак Хитлер не, но във филма ясно показаха, че бройката на файтклубаджийте възлиза на число с поне 4 нули.

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 10:37 pm 
Аватар
*

Повечето участвали в разговора дори нямат идея за стандартите в Америка. Оценявам факта, че хората обичат да дискутират и спорят за разни неща, но то все пак ние Българите знаем всичко. =) Дори за неща от преди 500 години, повечето сме присъствали на важните събития, които са се случвали - следим всички международни медии, знаем за всеки един черен петък, знаем за тайните общества, знаем кои са илюминатите, знаем кой президент чия пешка е, знаем как се променят валутите, знаем как банките засмукват имотите на хората, знаем какви суми се въртят в американските университети, знаем колко пари печели америка от воините... сигурен съм, че всичко е ясно на всички.

Някои вече дълбоко преуспяли в живота обясниха как стои въпроса с това да си кадърен и начетен, и да притежаваш острови на стойност 10 милиона не е никакъв проблем, особено като свръх-грамотния образован Бил Гейтс. Предполагам, че неговите деца е трябвало да бъдат адски кадърни и начетени индивиди, за да имат част от това наследство. Бахти, сигурно са си спукали гъзовете.
Какво остава за всички други, които оставят всичко на децата си от стотици години и още от малки им изграждат характер със стоманена гримаса, за да заемат тяхното място и целия цикъл да продължи. Баси, тия сигурно и те се пръскат от кадърност.

Забелязах, че имаше и акцент върху агресията. Very far away. Това е само частта, която привлича вниманието върху идея. Нещо, което напоследък не се случва в нито една книга и в нито един филм. Агресията на обществото, за което говореше Логруса. Това вече не съм сигурен, че бих го окачествил като агресия. Но и не виждам смисъл от търсене на истината точно в тази тема.
Повечето са повече от доволни и с удоволствие биха били част от "системата" срещу някой друг лев. Fuck em.

Прекланявам се пред всичките ви знания, от които извира мъдростта на живота, пред житейския ви опит, в който явно нон стоп сте се сблъсквали с всякакви хора; кадърни, мързеливи, работливи. Със сигурност ми дадохте много повече материал за размисъл от каквото и да е друго нещо, което случайно бих нанизал в интернет.

Някой сега ще се опита ли да каже нещо лошо за филма, докато засяга някоя негова мисъл, момент или идея, без да ми говори абстрактни (или повърхностни ала ограничено ми е виждането) мнения, дето изтичат като жълта течност по някой улук, за когото на никой наричащ себе си "киноман" не му пука.

Do you read everything you're supposed to read? : )

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 10:49 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Squall_1st написа:
Предполагам, че неговите деца е трябвало да бъдат адски кадърни и начетени индивиди, за да имат част от това наследство. Бахти, сигурно са си спукали гъзовете.

Ако не са ще го загубят това наследство за отрицателно време. Татко им като си замине кой ще им сменя памперсите? Всеки може да спечели от тото и след това да го профука. Ако си глупав и мързелив никакви финансови дадености няма да ти помогнат.

Squall_1st написа:
Какво остава за всички други, които оставят всичко на децата си от стотици години и още от малки им изграждат характер със стоманена гримаса, за да заемат тяхното място и целия цикъл да продължи. Баси, тия сигурно и те се пръскат от кадърност.

Значи хем от малки им скъсват задниците от учене за това как да не си затрият бизнес империята, хем са некадърни, така ли? Нещо не схванах >>

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 10:59 pm 
Аватар
*

Явно мислиш за семейството на Бойко Борисов, а не за това на, както си позволих да спомена, Бил Гейтс. It's a matter of perspective and imagination.

И в тези така наречени дискусии нещата никога не се въртят около заглавието на темата, а върху това кой как ще превърти някоя идея, за да обори нечия друга перспектива и мисъл. Преди две години бих казал, че съм заобиколен от герои, докато гледам такива велики форумни събития. В момента е по-скоро смешно и ограничено. Дори ако се търсят минуси, каквито не се пишат(снимката с Пит беше КРАЯТ), те ще изплуват. Дет се вика, който търси - намира.

Пет страници по-късно в темата, вместо някой да задълбае в някоя обоснована и/или ясна идея на филма, под коментар (и сатър) са мненията на други хора и това кой какъв е. Ето, примерно, ПБ съвсем ясно се отзова, че му е все тая за филма и темата, стига да има кой да му се връзва. Това само по себе си означава, че му е все тая за филма или идеята за някаква смислена дискусия. Proceed, pls.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 11:19 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Е, не това дали системата работи както трябва е много съществена тема във филма. Според теб е тотално развалена (както е показано във филма), а според мен това е силно (много силно) преувеличено и е необходимо само настройване, а не сриване. И тези цитати, които даваш от филма са интересни, но просто не отговарят на действителността. Защото в крайна сметка тия коли дето многострадалните работници ги карат са правени от 10-годишни китайчета, за които въпросните работници са на същото ниво като тези зли богаташи. И ако караме по тази нишка на разсъждения, за да няма несправедливост не трябва да има хора.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 11:28 pm 
Аватар
*

Само един цитат използвах. Две страници по-назад използвах още един, който дори не беше цитат, просто беше фрагмент от него в изцяло друга мисъл. Медиите много добре отразиха някои неща - като десетките затворени банки и стотиците хора, изхвърлени на улицата. Как виждаш това като нормално не съм сигурен. Разбира се, аз мисля и много конспиративно, защото вярвам, че има конспирации. Който му е интересно може да намери тонове материал. Най-малкото е да видиш Буш как в ефир си казва " Еми, да, аз съм част от тайното общество ЧЕРЕПИ И КОСТИ. " Абсолютно в реда на нещата. Президент.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 11:33 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Къде видя да съм писал, че е нормално? Неведнъж казах, че трябва да се донатамъни. Но разрушаването на система ще доведе до пълен геноцид и в крайна сметка фундаментално различна и по-добра от сегашната едва ли ще се измисли. Изключвам евентуални еволюционни процеси, разбира се.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 11:42 pm 
Аватар
*

Да де, за това мислех, че още в миналите страници се разбрахме, че сме на едно мнение. Но под други обстоятелства...

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 11:51 pm 

Сегашната система я има такава, защото, познай - дества. Ако една система не действа, ще изкара малко време или изобщо няма да се развие. Хората заради това са хора, защото се развиват - дори и сегашната система да е позатлачена, с някое по-рязко раздрусване ще се понамести сама. Опа, раздрусване, не сриване.

Скуал, от това че ми е през нали за тази тема не следва по никакав начин, че ми е през нали за всяка друга. Макар че в точно този форум като цяло е така.

Признай си, че те е яд, че не вкарвам огромният си интелектуален потенциал в смислени дискусии по темата, а фърча из облаците с разни числа и фонтани?

Но ако все пак реша да задълбая по темата, тогава ще кажа, че смятам... опса, Бляк Опс Цвай ми се инстална, брб.

МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 11:52 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

не се ли отклонихме прекалено много от филма? :baby:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 15, 2012 11:58 pm 
Аватар
*

perfect-blue написа:
Сегашната система я има такава, защото, познай - дества. Ако една система не действа, ще изкара малко време или изобщо няма да се развие. Хората заради това са хора, защото се развиват - дори и сегашната система да е позатлачена, с някое по-рязко раздрусване ще се понамести сама. Опа, раздрусване, не сриване.

Скуал, от това че ми е през нали за тази тема не следва по никакав начин, че ми е през нали за всяка друга. Макар че в точно този форум като цяло е така.

Признай си, че те е яд, че не вкарвам огромният си интелектуален потенциал в смислени дискусии по темата, а фърча из облаците с разни числа и фонтани?

Но ако все пак реша да задълбая по темата, тогава ще кажа, че смятам... опса, Бляк Опс Цвай ми се инстална, брб.

Прав си. Този форум и аз го приемам като абсолютен болсак.
Но повече от всичко ме е яд, че не хареса Прометей, поради обосновани причини, обаче.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 16, 2012 12:12 am 

KISSSY написа:
не се ли отклонихме прекалено много от филма? :baby:

Не, само така ти се струва. Това е извратената женска логика в действие. Само си мислиш, че сме сме отклонили, но с това си отклоняване симулираме отклоняването на лирическият герой във филма (филма от темата, нали?) от общоприетите правила и норми, де-стандартизирането на закрепотеняло мислене на средностатистическата мравка в огромният мравуняк на залетия от консуматори живот, които идеализират съществуването си с неосъзнати безсмислици, централизират живота си около дребни проблеми и затварят мисленето си в черупка, за разбиването на която е нужен по-силен удар. Точно като във филма, било то при боят човек срещу човек, или сриването на кредитните компании.

МнениеПубликувано на: Пет Ное 16, 2012 12:33 am 
Аватар
Spamoza Vulgaris

демек да, много.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 16, 2012 12:40 am 
Аватар

Logrus написа:
Че хората харесват филм, който им казва, че не трябва да го харесват (перефразирам) ... така ли "псуваш" боен клуб пред феновете? Стига бе ... МАЛКО Е ... дай още.

Ето ти още:

бал съм ти и "перефразирането".

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 23, 2012 7:16 am 
Аватар

Разгледах 8-те страници с коментари (бегло) и все пак не открих да се споменава името Чък Паланюк (автора на Fight Club), което е малко кофти. В смисъл... ако ТОЛКОВА много ви интересува идеологията зад FC, може просто да прочетете книгата и да научите малко повече за Паланюк... и как той дори не гледа сериозно на тази си творба. It's just a book. И ако някой от другите му книги биват филмирани (както се говори от доста време), Fight Club ще ви се стори като разходка в парка :D

А фЮлмОт... перфектен е на всички нива. It does justice to a good book.

Последна промяна Coup de Grâce на Пет Ное 23, 2012 7:25 am, променена общо 3 пъти

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 8 от 9 [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]