Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:29 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Сериал: Stranger Things (2016)
МнениеПубликувано на: Сря Юли 27, 2016 11:27 am 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Изображение

Creators: Matt Duffer, Ross Duffer
Stars: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard
Year: 2016
IMDb:http://www.imdb.com/title/tt4574334/?ref_=nv_sr_1
Rating: 9.2/10
Country USA
Trailer:

Storyline: In a small town where everyone knows everyone, a peculiar incident starts a chain of events that leads to the disappearance of a child - which begins to tear at the fabric of an otherwise peaceful community. Dark government agencies and seemingly malevolent supernatural forces converge on the town, while a few locals begin to understand that there's more going on than meets the eye. /IMDB

Персонално мнение: Рядко се намира сериал (или филм) в днешно време, който толкова убедително да впримчи зрителя в първите 10 минути. С множество препратки и намигвания към творчеството на Стивън Кинг (дори шрифта на логото на сериала), сериалчето успява да вкара изключително добре атмосфера, както благодарение на историята, така и на саундтрака (БОЖЕ, това интро@.@), актьорско изпълнение (да се шашне човек, че само Уинона Райдър е известното име в сериала) и изключително добра продукция. Действието се развива през 80-те години, което едновременно навява носталгични нотки и снабдява зрителя с лека доза параноя и страх от неизвестното, предизвикани дори само от напомнянето, че едно време мама и тати не можеха да те проследяват по телефона на улицата и ако си изчезнеш, може бая дълго време да не те намерят.
Горещо препоръчвам на всеки фен на мистерията, трилъра, УМНИТЕ ДЕЦА (no, srsly o.o), Dungeons & Dragons ( :P ) и The Clash(you'll understand what I'm talking about)
Enjoy. And send feedback.

Профил  

Заглавие: Re: Сериал: Stranger Things (2016)
МнениеПубликувано на: Сря Юли 27, 2016 2:55 pm 
Аватар

Е след толкова хвалби от твоя страна няма как да не го погледна, макар че не съм особено голям фен на Стивън Кинг.

МнениеПубликувано на: Чет Юли 28, 2016 1:18 pm 
Аватар

Изгледах го.

Цялостно беше ОК.

They were beating us a little too hard over the head with the various references. A few were subtle, but most were not. Доста забавно ми е също и като си представя създателите какви точно нърдове си мислят че е таргет аудиторията им. Малко ми идва като с fake gamer girl-овете, дето знаят няколко мейнстрийм заглавия и почват да се мислят за големите разбирачи. Рефърънсите до голяма степен бяха ултра мейнстрийм, та цялото нещо излиза като жалък опит да намажат от сега модерното преексплоатиране на нърд културата напоследък (като многобройните боклукчиви superhero филми), но реално с нищо не показаха че те наистина са толкова големи фенове колкото искат да си мислиме.

Хубаво 80-те, но носталгия нямаше, защото една е реалността покрай нашите панелки, и съвсем друга в предградията в Хамерика. Също така бяха се престарали с пресъздаването на ония времена, и това е свързано както и с рефърънсите така и с музиката. На някои места беше доста не пасваща според мен (като например Elegia на New Order на fake погребението на Will), и цялостната визия и атмосфера ми дойде прекалено клиширана.

Самата история не беше нищо особено. Дори стандарна до голяма степен, но беше горе-долу добре представена. Режисурата ми беше малко прекалено стандартна тип "вижте колкото як и cinematic сериал сме!" напъни. Не че не се е получило но не ме впечатлява.

Не мога да не го сравнявам сериала с Twin Peaks. Там вярно че героите не се завъртаха толкова добре в цялата мистерия (дори голяма част бяха ненужни и не допринасящо почти нищо), но пък там режисурата и mind fuck левела си е ниво Линч (а и най-важните герои бяха много по-добре според мен като актьорска игра), както и автентичността е на 100% (а Fire Walk With Me за мен е върха на този "suburban mystery" под жанр).

И другото нещо с което не мога да не го сравня е Akira (което би трябвало да е търсен ефект от страна на сериала, предвид как изглежда Ел). Колкото и неща с тема mind powers да гледам (като например Chronicle, още един филм който копира Akira), той си остава най-доброто нещо в тази сфера, особено като се добави че near future-а е много по-добър сетинг за това, защото с всичките тия тайни правителствени организации малко прекалено клиширано и unbelievable се получава в contemporary сетинг, докато в near future по-лесно го преглъщаш елемента military experiment. Смисъл супероръжие с което да се борят срещу комунистите? Сириъсли???

CG-то беше от barely OK до супер зле през повечето време (особено чудовището, и особено в последните епизоди). Имаше и някои continuity errors които забелязах, и някои неща бяха dosta тъпо и anti-climactic завършени (и то най-вече с героите които умират).

За умни деца ОК, но имаше някои много тъпи възрастни и тинейджъри :lol:.

Та общо взето сървисабъл, но не показва нищо интересно или оригинално. It's just served in a comparative inoffensive manner, considering all the trash out there.

Достатъчно ми хареса да гледам и евентуален 2ри сезон, но силно се надявам да е по-оригинален като история и развитие.

I hope that's enough feedback for you Kisssy. :)

МнениеПубликувано на: Съб Юли 30, 2016 11:18 pm 
Аватар

Ставаше само да си загубиш време ей така. Сега ще почета малко Lovecraft да си припомня какво е хубав хорър сюжет.

Ghostbuster написа:
bg_voin - не виждам причина да те интересува, така че защо се заяждаш?
Пост-а ти е бсолютно безсмислен.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2016 3:45 pm 
Аватар

Дори любимия ми цинемаскротум го е коментирал сериала :lol:

Аз не знам дали бих го гледал, по-скоро не :tv: напоследък филмите и сериалите съм ги пратил в девета глуха/

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2016 5:42 pm 
Аватар
Културовед

От тоз сериал най-много ми прави впечатление колко добра е Winona Ryder.

За сериала по-добро определение от "freaks & geeks meets Twin Peaks" не мога да дам. :lol:

Малко не ми стана ясно защо шерифа го оставиха да живее след като влезна в лабораторията, преби 5 човека и за малко и да си тръгне. А онзи готвач го застреляха общо взето on sight...
Тва малкото момиченце супер много време се чудих момче ли е или момиче. Още повече се забърках когато някъв дядка взе да говори за "He." Накрая и перуката не помагаше. :|

Тия в първия епизод как се зарибяваха с D&D, направо не беше истина. Как ми се иска да имах приятел който да си играе да подготвя 2 седмици кампания. Или поне приятелите ми да играеха D&D. :lol:

Все още не съм изгледал последния епизод, но и това ще стане... малко по-нататък. :)

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2016 11:22 pm 
Аватар

Ставаше. Не му трябва повече feedback.

МнениеПубликувано на: Вто Авг 02, 2016 11:35 am 
Аватар

Гледах до 3ти епизод и дотук изглежда като нещо, от което можеш да почерпиш гориво за следващия кошмар.
Първи впечатления:
Саундракът ме кара да искам да слушам повече new wave и synthwave (related music content: https://www.youtube.com/watch?v=kqC0OscEZTc ) :lol:
Сигурно го обясняват в следващите епизоди, но изглежда като "чудовищата" да си пренасят жертвите в alternative dimension на същото място. Така изглежда логично да излиза през стената и Will да пише, че е "right here".
Героинята на Winona е пълна кукувица и актрисата много добре се справя :lol:

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 03, 2016 2:03 pm 
Аватар

С първите серии успява да те върне към старото кино и това много ми допадна. С напредването на сериала обаче някак си почна да ми затъпява. Компютърните ефекти бяха зле. Оценката му е малко завишена по сайтовете, но може би това е, понеже яко ги тресе носталгията.

МнениеПубликувано на: Чет Авг 04, 2016 12:44 am 
Аватар

Moon написа:
От тоз сериал най-много ми прави впечатление колко добра е Winona Ryder.

Според мен в почти всяка сцена преиграва здраво, а понякога имах чувството, че беше някакъв комедиен персонаж, който трябваше да предизвиква смях у мен докато оплаква изчезнали си син :dontknow: Srsly she sux and I am not saying this because she's a kike.

Ghostbuster написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 04, 2016 1:24 am 
Аватар

Аз също не съм впечатлен от нейната игра, децата далеч по-добре си изиграха ролите.

МнениеПубликувано на: Вто Авг 09, 2016 10:59 am 
Аватар

I loved that show. Може би заради всичките homages към Кинг, but I still loved it.
И задето Майк имаше плакат на The Thing в стаята си :lol: (по-скоро в мазето)

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 09, 2016 2:13 pm 
Аватар

Те в една сцена даже го гледаха.

Ghostbuster написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 09, 2016 2:49 pm 
Аватар

Там къде беззъбия звънна на даскала по нощите ли?

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 09, 2016 8:10 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

lovelyangel666 написа:
I loved that show. Може би заради всичките homages към Кинг, but I still loved it.
И задето Майк имаше плакат на The Thing в стаята си :lol: (по-скоро в мазето)

yiss
waiting for season 2 actually

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]