Правя тема за предаването Myst Историята на това култово по рода си предаване,започва още по ММ(за година ще ви излъжа,щото първото ми предаване бе със играта Shizm,а там се изиграха много игри,поне по ММ) Самото предаване е за неокултурата - за всичко, свързано с Интернет, високите технологии, японската анимация, алтернативното кино, компютърните игри и всичко около тях Ако не бе това предаване,може би нямаше да се запозная със света на гейминга като цяло,нямаше да се влюбя в адвенчър & куест игрите,и нямаше да съм му такъв верен фанатик Както по горе написах,самото предаване стартира по ММ,но после през 2004,се пренесе в ББТ,и там се изгради същата уникална,сама по себе си атмосфера(още помня Слави как в едно предаване си търсеше противници по соул калибур 2,и Снейк,този извратен откъм думи субект,респект към всички от предаването) Беше съвсем жалко,че бе спряно(а бяха анонсирали че ще са в лятна почивка)но феновете си спомняха с умиленйе,за тези славни времена Докато ... Миналата година моя брат близнак(да бъде благословен тоя субект,и той нърд като мене)ми показа едно клипче по youtube,от Старкрафт 2 лаунч партито,на което Роро аносира Мйст(последва 12 часова ерекция,с продължение един македонски хайдушки поздрав и 2 л каменица) ТОВА ме бе хвърлило в небесата После разбрах,че във фейсбуук имало страница на предаването,и това бе единствената ми причина да си направя акаунт там После разбрах,че на анивенчър Роро щял да анонсира информация за мйст(там го бях помолил,дали ще дават Мйст 5,и той потвърди,че ще е една от игрите) После жадно поглъщах новините от страницата във фейсбуук(и още поглъщам) След това WoW Cataclysm Launch Party - там той пак щеше да казва нещо за Мйст,ама нейсе(после го каза по страницата във фейсбуук) И сега аз( и останалите фенове)чакам завръщането на това култово за родния небосвод предаване,свързано със много добри спомени,много увъртания със мойте родители за да го гледам,незабравимите безсънни нощи,и още много хубави неща
Сега очаквам старта със нетърпение,и бих казал един цитат от Мйст 4 - "The end has not yet been written"
Последна промяна Talos на Вто Яну 04, 2011 11:06 am, променена общо 6 пъти
_________________ Дори когато си най-зле,това не трябва да те кара да падаш духом Просто се радвай на живота,и се усмихвай ^_^ ^_^ ^_^
Заглавие: Re: Предаването Myst
Публикувано на: Пон Яну 03, 2011 1:46 am
ExcHyper2
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 7:48 pm Мнения: 4585 Местоположение: By The Wall
Това бе предаването, което най-силно ми повлия в по-нататъшното развитие. Имаше една уникална атмосфера, която няма как да се опише. Всичко в него беше просто невероятно, с нетърпение чаках всяко следващо негово излъчване. В съзнанието ми просто са вклинени спомени с моменти от това предаване, които ще стоят там дълго време.
Силно се надявам да се завърне предаването, Роро да ни води в игрите, а Слави да ни говори за Текен, анимета, АМВ-та и Япония
Публикувано на: Пон Яну 03, 2011 12:06 pm
Talos
Регистриран на: Чет Дек 16, 2010 5:04 pm Мнения: 139 Местоположение: The Temple of the One,guided by The Dragonborn
Историята на това култово предаване започва преди повече от десетилетие и през годините на своето съществуване оставя трайна следа върху неговите зрители.
Въпреки, че първият човек, на който споделя за бъдещото предаване не му дава големи шансове РОРО не се отказва от реализацията му. Самата идея за това уникално по рода си предаване е породена от любимия му жанр компютърни игри – куест и адвенчър, а името му от любимата му игра - МИСТ.
Какво представлява МИСТ? – на този въпрос разбира се най-точен отговор може да даде неговият автор, а той в едно интервю казва следното:
„Това е предаване за неокултурата - за всичко, свързано с Интернет, високите технологии, японската анимация, алтернативното кино, компютърните игри и всичко около тях.”
Предаването стартира в ефира на телевизия ММ като се излъчва всяка събота от 23:00 до 06:00, а след като пада от ефира им се завръща през 2004 в ново по-модерно студио в телевизията BBT този път всеки петък от 22:30 до 04:00 сутринта. Самото предаване е разделено на две части. В първата си част е шоуто МИСТ – където заедно с останалите водещи се представя буквално всичко свързано с неокултурата, Интернет, високите технологии, японската анимация, киното, игрите, музика и каквото се сетите още. Говори се за диджей културата и за партита, като предаването има собствен диджей, който се грижи за добрата атмосфера в студиото. Автентичното представяне на японската анимация на родния и език е още едно от уникалните неща, които трябва да се отбележат. Това, което се прави за първи път не само в България, но и по целия свят е втората част на предаването, а именно интерактивната нощна игра. В най-интересната част от предаването се играе някой куест или адвенчър, като главно действащо лице е зрителя, който по телефона направлява развитието на играта. В продължение на часове РОРО воден от верните зрители разгадават всевъзможни пъзели и загадки. След първата игра в ефира на предаването - Shivers 2 до края на МИСТ се изиграват над 30 заглавия от този жанр, като в България феновете му се увеличават многократно. Близо 2 години след завръщането си в BBT предаването излиза от ефир и повече не се връща, като многобройните му фенове и до ден днешен таят надежда, че отново ще видят РОРО в това култово предаване наречено – МИСТ. Играни игри по ММ Atlantis 2 Atlantis 3 Atlantis:The Lost Tales Black Dahlia Dracula 2:The Last Sanctuary Dracula:Ressurection Faust Gabriel Knight 3 Lighthouse Monkey Island 4 Morpheus Myst Real Myst Myst 3 Pilgrim Ring:Legend Of The Nibelungen Riven Road To Eldorado Road To India Sanitarium Schizm Shivers Shivers 2 The Crystal Key The Longest Journey The Messenger The Watchmaker The X Files : The Game Zork: Nemesis Zork:Grand Inquzitor Играни игри по BBT Aura:Fate Of The Ages The Black Mirror Myst 4:Reveletion Sentinel Schizm 2: Chamelion Sherlock Holmes Still Life
Предаването ме радваше страшно много Беше нещо ново и интересно и сега пак ще ми е интересно - добре че по ММ беше петък вечер че да нямам проблеми на следващия ден Жалко че стана така дано се появи пак някога на екран.
Заглавие: Re: Предаване: Myst
Публикувано на: Вто Яну 04, 2011 11:03 am
Talos
Регистриран на: Чет Дек 16, 2010 5:04 pm Мнения: 139 Местоположение: The Temple of the One,guided by The Dragonborn
да гей е и един път ме сваляше оО ама предаването е яко, говореха за аниме играеха блек мирър (която после си я купих и е една от най-яките игри евър) аз съм печелил игра от там :>
Публикувано на: Сря Яну 05, 2011 9:51 pm
Wind_Falcon
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 127 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения