Дата и час: Пет Фев 07, 2025 1:10 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: HOUSE and DnB - Защо електронната муэика се раэцепи на......
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 26, 2007 2:55 am 
Аватар

на соцялни слоеве?... Ще започна така...имам двама приятели (момче и момиче- те са гаджета, тои е луд маняк на house а тя на DnB) те непрекъсното спорят - ,,Защо в БГ така се изкриви електронната музика,, едно време house не беше толкова модерен но 3-4 години стана много фешан и в клубове като Ялта и Червило (примерно- защото това са наи показателните случаи)в които редовно организират house партита- се макнат емота, фешанки и чичковци с кустюми (и за такъв тип парти има феис контрол) - Тия хора имат ли представа какво е house и как се зародил и от каде е трагнал или аре щото е модерно даите и ние да oтидем на house та да сме модерни, на такива партита можеш да видиш доста смеши хора, в стрмежа си да в крак с модата, тракива хора по скоро биха подхождали на елитно чалга заведение, наи ми стана смешно когато наи лошото house парче ,,електро,, стана толкова популярно и известно и то след година (в сегашното си развитие на HOUSE -едно house парче става ретро веднага след следващото парти)
DnB се смята за ,,циклеш,, дори и от фенове на house което за мен е малко смешно, да не говорим за хора които не са се докосвали до тоя стил(кво искате, в страна където чалгата е наи известния стил ), (аз си падам повече по DnB даже маи повечко) интерсното е че на DnB парти които правят в blackBox не можеш или почти няма да видиш емота и фешани всички там са (както аз и моита френдка им викаме ,,смъкнажи,, даже и ние самите с нея се прицисляваме кам тях -хора които не носят ,, лъскави коланчета и ботушки,,) обикновенно на Д парти хората са наседали кадето може дори и по земята, чанти и дрехи на купчини, обикновенно можеш да видиш толкова надрусани хора които се шматкат савсем спокоино (тва ще е обект на друга тема) ........за сажаление тва е в БГ, дано след всичките приказки дето ви изписах темата да не за кошчето, е кажете вашето мнение..........

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 26, 2007 7:23 am 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

Аз по-рано не съм пропускал парти, но започна прекалено много да ми омръзва картинката с изкривените фейсове по партитата и затова започнах да се ориентирам към друг тип музика и места напоследък..

и все пак продължавам да се кефя на днб, техно, трансове и т.н., но точно защото това е България, масово хората са по партитата не заради музиката :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 26, 2007 12:49 pm 
Аватар

House се комерсиализира (май тай са пише :Р) отвсякъде..
чалга = house :roll: :roll: :roll:
Колко много доказателствааа :lol:

нвм.. нек са фиешан хората, щом искат :)

DnB... въпреки че не ми е любим стил, не отказвам да слушам от време на време.. зарежда ме :P

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 29, 2007 10:15 pm 
Аватар

Личното ми мнение е че и двете сцени умират.

House не умира в смисъл, че не се слуша, точно обратното - по-комерсиален е от всякога.Просто днешния "ае турим джаз вокали на 4/4 бийт, па кво стане стане" house не ми доставя удоволствието като това дето едно време му се е викало house(въпреки това доста добри deep house неща продължават да излизат.)

А за D'n'B-то какво да кажа.Дори в родината Англия нещата са си е*али майката.Най-легендарните лейбъли издават шитня след шитня, а както винаги ние българите прее*ваме работата, когато става въпрос за взаимстване на култура.От всички D'n'B партита, на които съм бил, мога да изброя на едната ръка колко трака различни от "дум дум фрас wanna be gabba dark shit" dnb се е пускало.Поне Solaris все още се опитва да пробие с liquid, загубена кауза, ама какво да се прави.А за тълпата, която посещава надали това е нечия вина.А да, впрочем доста съм доволен, че няма емота по DnB партита. :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 29, 2007 11:40 pm 
Аватар

за теб DnB може да е ,,дум-дум,, , за мене е цяла ария, но всеки има право на вкус и лично мнение, аз си харесвам ДнБ и ще си го слушам още дълго време

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 30, 2007 4:52 am 
Аватар

Местоположение: Somewhere there....Right in the middle of nowhere...
GUNDAM написа:
за теб DnB може да е ,,дум-дум,, , за мене е цяла ария, но всеки има право на вкус и лично мнение, аз си харесвам ДнБ и ще си го слушам още дълго време

Напълно те подкрепям :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 30, 2007 6:24 pm 
Аватар

GUNDAM написа:

Явно не си ме разбрал.DnB от всичките жанрове, които слушат е THE жанрът.Просто това, че се пуска нон-стоп само някои спектруми на този стил ме вбесява.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 30, 2007 6:58 pm 
Аватар
Bass addicted
Bass addicted

Доста интересна тема и найстина има какво да се каже !!!

И така като за начало аз съм забелязала (поне сред моето обкражение),

че големият е спор е кой стил по-готин ...

Но съм забелязала , че някои хора слушат определен тип музика само

заради това как трябва да се обличаш или изглеждаш , държиш и така
нататък ... Така за мен това са пълни глупости , сми

щом слушаш House начи трябва да си с големи очила и розово и т.н

или пък ако слушаш примерно D'n'B трябва през живота си да не докосваш

точкчета , полички и т.н ....

Стила които слушаш не трябва да определя какво да обличаш в смисъл ти трябва сам да решиш , ноооо както и да е , а сега малко по централно към темата !!!

Колкото до хилядите разграничения на електронната музика основно война водят два стила мммм не знам точно как да се изразя...

Един вид Hard срещу не чак толкова Hard музиката ...

Смисъл едните харесват по разнообразна и лека музика , а други харесват хард електронна музика с много бас и по бърз ритъм ....

Не е тайна , че аз си слушам D'n'B , но нямам никакъв проблем с това да слушам примерно хард техно или габа или дори малко хаус , до като има хора които твърдят , че слушат само един стил от изброените или другото за тях е боклук ....
На мен честно казано ми се струва глупаво , сми няма лошо да циклисх на един стил музика по-дълго време а може и до края на живота си , но пък дахраниш другите стилове , само защото не си тотално зарибен по тях е това вече идиотщина.

Ееее както и да е доста дълго се получи :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 01, 2007 1:54 am 
Аватар

аз подкрепям tifa-sama . Слушам и House i D"n"B .
В момента нещата са точно така , разделението е на :

Комерсиал vs Hard style .

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 01, 2007 2:08 am 
Аватар
Цар Алко

Както един от най-добрите ми приятели Zizo каза в предаването "Техно" преди над 5 години относно за БГ електронната сцена: "Нека да си говорим за по-приятни неща". Общо взето нищо не се е променило от тогава, сега само бегло наблюдавам какво се случва, но определено до 2005та си бях доста активен. Имал съм доста контакти със фенове и dj's, и там нагласата за някое парти с електронна музика си е съвсем, съвсем различно. Различаваме се и от другите балкански страни, през 2002ра година имах възможност да прекарам известно време със едно румънско диджейче(който сега е един от най-добрите относно psy в страната си). Та той ми казваше тогава как правили партита из Карпатите- пускат някакъв малък брой флаери и плакати 7-10 дни преди това и по време на партито почти винаги е имало по 2000 души, че и нагоре. Това в БГ май не се е получавало. :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 03, 2007 8:57 pm 
Аватар

жалко наистина , кво да се прави, тва предаване ,,Техно,, ми беше любимо- тия тапаци от канал1 що го спряха, почупих се да го търся, ако някои изкопае от някаде някои брои моля да го постне като тема в ,,забавления,,

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]