Дата и час: Сря Фев 12, 2025 7:06 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сериал: Skins
МнениеПубликувано на: Пет Май 27, 2011 2:25 pm 
Аватар

Изображение
Иде реч за британска тийн драма. Този жанр принципно ми е МНОГО противен заради американските бози, но този сериал си заслужава да му се даде шанс. За разлика от американските сериали тук актьорите са тийнейджъри, пият и се друсат бясно но не ги наказва съдбата (сценаристите) за това. Плюс говорят с брутални акценти, псуват много и наистина ти пука за тях. Модела на сериала е във един сезон ни запознават с тийнейджъри във последните две години на гимназията, а втори сезон да ги доразвиват. 1 и 2 сезон са абсолютно задължителни, след това който иска продължава. Аз съм на 4-ти и при все че новите не са гениални, са доста добри. Има и брутален хумор и саундтрак. Давам линкове, но ако не може мод да ги махне, ще давам на лично. 2,3 и 4 сезон ги има в Замунда с ТВРип пише PDTV или HDTV в името на торента. Давам линк за първи защото в Замундата има само ДВДРип а той е е с преебан саундтрак. Сезоните са по 9-10 епизода така че не отнема много време.

Трейлър на първи сезон:
http://www.youtube.com/watch?v=MI_vUPbY8aQ

Линк за първи и втори сезон:
http://thepiratebay.org/torrent/4141859

слагам и мнението на Carnage в първия пост, дал е доста подробна информация
Kisssy

Carnage написа:
Днес ще ви предоставя достатъчно реална и фантастична драма в един сериал, представляващ нещо наречено шедьовър за мен. Става въпрос за сериала на E4 – Skins.

Всички си мислят, че Skins е поредната тийнейджърска драма, от която не може да се извлече нищо полезно. Сигурно си мислите, че хваля нещо от типа The O.C., който всъщност не е никак лош, но колкото и да е еднакъв Skins с него, толкова е и различен. В сериала на E4 ще намерите себе си в един от всичките герои през сезоните. Малко или много ще харесата и 1-2 персонажа от цялата история и ще видите как преминава един техен ден с компанията им. Всичко се развива около не толкова спокойния живот на група тийнейджъри, които им предстои да завършат гимназия и да се насочат към колеж или може би имат други планове. Няма нищо свръхестествено като духове, освен самата оригиналност на реални случки, които друг сериал рядко би предоставил. Това е така, защото вместо да не се псува, тук се. Вместо да не се споменава трева, наркотици и т.н. , тук се и използват. Показват не толкова перфектния живот на днешните тийнейджъри. Секс, наркотици, псувни, коренно различни персонажи, истини, лъжи, любов, интереси и какво ли още не.

Skins се разделя на поколения (generations).

Изображение

Всяко едно се състои от няколко познати за зрителя героя, които бързо ви влизат под кожата. Всяко поколение е на ефир за 2 сезона, като при всеки епизод представят всеки отделен персонаж. Показват неговата гледна точка, неговия всекидневен живот, неговите мисли, неговите разсъждения, неговите постъпки и всичко, което се върти около самия герой. Сякаш гледате различен сериал всеки епизод, толкова уникално чувство, че искате да видите вашия любим персонаж всяка секунда. Така вие се запознавате дълбоко с всеки от главните герои.

1-во Поколение:

Изображение

Anthony “Tony” Stonem – момчето за всичко, което има сестра на име Effy и винаги се подиграва със зърната на приятелката си Michelle. Неговият най-добър приятел е Sid. Tony е толкова вярващ в себе си, че в последния епизод на 1-ви сезон му се случва нещо толкова неочаквано, което променя живота му, докато изживява драми около приятелката си.

Michelle Richardson – приятелката на Tony, която по-късно е тотално объркана след неочакваната случка с брат си в края на 1-ви сезон, че чак започва да върти лъжи и да не е доволна от приятеля си. Тя се сближава с най-добрия приятел на Tony – Sid и нещата не свършват само до сприятеляването им, като той има разни интересни мисли около нея.

Sidney “Sid” Jenkins – отчаяният девственик и най-добър приятел на Tony. Той не забелязва отначало, че Cassie е обсебена от него, но в последствие смята да и даде шанс. Но през целия път, преди и след шанса той е толкова объркан, че прави неща, които не трябва да прави. Всичко обаче е плот на неговите объркани мисли, защото Cassie не е до него. Аз се оприличавам най-много на този герой.

Cassandra “Cassie” Ainsworth – момичето, което не яде, за да бъде очарователна. Влюбена в Sid, нестабилна, но в последствие нейната персона придобива увереност. Отделя се от Sid за определено време и след като се прибира, разбира много потресаващи факти за него, които я отблъскват. Това обаче не и пречи да действа на своя глава. В крайна сметка тя се озовава в New York.

Christopher “Chris” Miles – лично на мен най-забавния персонаж от първото поколение. Страшен образ, дори и на работа той е ужасно забавен, в последния момент той успява да изпита най-хубавото чувство и дори да обича големи партита, той омеква за Jal. Тъжното в случая е неговата съдба, която го сполетява.

Jalander “Jal” Fazer – момичето, което се интересува от музика и свири на кларинет. Баща и има студио в тях и има братя. Тя е може би най-сериозната в отношение на учене, но в крайна сметка се сприятелява от близко с Chris и в крайна сметка всичко свършва много тъжно за цялата компания.

Maxxie Oliver – това е момчето, което е различно от другите. Не защото обича да танцува, не защото е със светло руса коса, не защото е по-ограничен, не защото не е обичан и харесван от всеки, а защото той обича момчета. Точно така, това е хомосексуалният герой от компанията. Maxxie е най-добрият приятел на Anwar.

Anwar Kharral – мюсюлманин, но пък достатъчно еднакъв по простота и характер, за да е част от компанията. Неговият най-добър приятел е Maxxie, който е гей. Според Корана, гейовете не са нещо нормално и той се придържа към това, макар че е толкова добър приятел с Maxxie. В крайна сметка той успява да го приеме такъв какъвто е.

Elizabeth “Effy” Stonem – сестрата на Tony, която я представят във втория сезон и финалът завършва с нея. Много уникален образ. Момичето е достатъчно натракана за годините си и винаги може да съблазни когото си иска.

Sketch (Lucy) – краткотраен персонаж. Тя се влюбва в Maxxie и го наблюдава нонстоп, но той не я приема, тъй като е и гей. В крайна сметка Anwar се възползва от ситуацията, обаче това го довежда до Maxxie 2.0 без това, че е гей. За какво говоря ли? Ако гледате ще разберете.

2-ро Поколение:

Изображение

Elizabeth “Effy” Stonem – да този път тя е главен герой. Сестрата на Tony, която вече разбираме що за човек е и колко безчувствена може да бъде. Дори да се опитва да бъде влюбена, да не бъде сама, единственото, което успява да направи е да забърка бъркотия между 3-мата най-добри приятели и то огромна.

Pandora Moon – наивната и недорасла Pandora е най-добрата приятелка на Effy. Тя се сблъсква с цветнокожо момче, което скоро е дошло в Англия. Какво става между тях и дали всичко е розово можете да разберете ако се навиете да гледате самия сериал, тъй като не искам да разкривам нищо.

Thomas Tomone – идва от Конго и е много дружелюбен, работлив, истински, честен и вярващ. Отначало има малко проблеми докато се приспособи в средата, но в крайна сметка успява със свои сили да стъпи здраво на краката си.

James Cook – луд, не му пука за последствията, при първа възможност прави каквото може. Не се спира на едно момиче, ще е доволен колкото повече мине. Спира се обаче при Effy и последствията стигат до там, че развалят отношенията между тримата най-добри приятели – Cook, JJ и Freddy. Въпреки всичко, идва един момент, края на 4-ти сезон, където виждаме колко е верен той към приятелите си.

Frederick “Freddie” McClair – обича да кара скейт, да се събира с най-добрите си приятели в неговата колиба в тях. Забърква се в любовен триъгълник без да е искал и крайният резултат е фатален. Много повече може да се каже за самия герой, но просто не искам да разкривам нищо за него.

Jonah Jeremiah ‘JJ’ Jones – това е моят любимец, заедно с Cook от 2-рото поколение на Skins. Срамежлив, с проблеми, имащ огромно въображение, много е добър в училище, страда от остър аутизъм и не може да контактува добре в социални среди. Въпреки това е най-добър приятел с Cook и Freddy. Девстен е, но една негова странна възможност му дава шанса да се отърве от тази позиция.

Emily Fitch & Katherine “Katie” Fitch – сестри, близначки и то червенокоси. Какво по-хубаво? Само пропуснах да кажа един факт, който се разбира малко по-късно из първия им сезон. Нека да се сдържа, но да кажа, че едната от сестрите е различна спрямо другата по едно отношение. Те са обаче и много различни, едната много арогатна, другата много мила, но не само това е разликата. Ако искате да разберете повече можете да започнете сериала.

Naomi Campbell – тя е много объркана, но е голям индивидуалист. Не може да прецени каква е, не може да опознае себе си така добре, но една от нейните приятели й помага да открие себе си. Тя успява на по-късен етап, но едва-едва се подсигурява в собствените си мисли.

3-то Поколение:

Изображение

Francesca “Franky” Fitzgerald – тя е много интересен образ. Умна е и е много творителна. Имала е проблеми като малка, тъй като баща й е искал момче и я е третирал като такова. В крайна сметка тя не може да открие себе си и е достатъчно неуверена, но всичко се подрежда по някакъв начин. Но докъде?

Aloysius “Alo” Creevey – селянин, който прекарва повечето си време с неговия най-добър приятел Rich в неговия фургон. Има куче на име Rags. Той е трагедия ако търси приятелка или изобщо ако опита дори да направи добро впечатление на момиче. Alo живее във ферма, както казах – селянин, но това не трябва да ни кара да преценяваме какъв е човека. Той е много интересен персонаж и чрез неговия епизод потвърждавам факта за това как сякаш гледаме различен сериал всеки епизод, но всичко е свързано.

Richard “Rich” Hardbeck – оприличавам се на него от тази генерация. Той е metalhead или за недоразбралите, той слуша metal (метъл, жица, тежки китари = тежки вокали, дране). Много трудно, но опитва да си намери приятелка с помощта на Alo (най-добрия му приятел). Запознава се с The Angel of Death, така нарича момичето, с което се опитваше да се получи нещо, но много бързо всичко се провали. В крайна сметка той среща една противоположност на себе си и успява да се промени малко или много. В края на 5 сезон става най-неочакваното за един металяга.

Minerva “Mini” McGuinness – тя е “кралицата оса”. Красива, има си приятел Nick и вярва в него, че я обича, но нещата не са толкова прости. Най-добрата й приятелка е Liv. Отначало въобще не харесва Franky и й се подиграва по най-гадните начини, но в крайна сметка всичко си идва на мястото. Всичко я довежда все по близо до истината за Nick и нейните приятелки.

Olivia “Liv” Malone – тя е party animal. Обича партита, обича секса и е готова на всичко. Обича да се изправи пред предизвикателства, каквито и да са, и да ги преодолее по най-трудния начин, с усмивка на лицето в края. Съдбата я среща обаче с Matty, след като е станало нещо, което не трябва. Там нещата се задълбочават и от един прост и забавен ден, тя го превръща в деня, когато срещна момчето, на което ще обърне сериозно внимание.

Grace Violet Blood – тя обича балета и актьорство майсторство. Тя, заедно с Liv и Mini имат групичка в училище, но се разпада, след като Grace обръща внимание на Franky и й помага в трудностите. По-късно тя се запознава по-отблизо с the metalhead, познат като Rich. Уж той си търсеше приятелка, но всичко се върти около тези два индивида в крайна сметка. Заедно те прекарват време, мислейки за двамата. Всичко се стига до нещо по-голямо от очакваното.

Nicholas “Nick” Levan – приятелят на Mini и любим син на баща си. Играе в отбора по ръгби в училището. Поради отказването на Mini да прави секс с Nick, той успява да се задоволи по свой начин, но на цената на доверието на добри приятелки.

Matthew “Matty” Levan – с него се запознаваме малко по-късно, но неговата роля не е никак по-маловажна. Разбираме как той се вписва в цялата картина, след една грозна картина. Matty е брат на Nick, който не живее в тях, поради лични причини и решение на бащата. В крайна сметка обаче Matty придобива чувства към момичето, което среща съвсем случайно само. Той тръгва с Liv, но нещата не са толкова прости и един друг се ревнуват, докато третия човек в случая не знае наистина дали го иска.

Това покрива главните герои в сериала Skins и неговите 5 сезона за сега. Както забелязахте всеки е идентичен за себе си и е много различен спрямо останалите. Има толкова чувство, толкова истина и няма никаква цензура. Не съм споменал никъде редовното ползване на наркотици в сериала, освен в началото, защото от изброените не мисля, че някой не го е правил. Сексът не е средище 1 път на 1 сезон, но не е и само секс, а връзки, чувства и мразене един друг, когато дори самите герои не знаят какво искат.

Някъде споменах, че се оприличавам на някои герои, но нека сега да ги подредя в 2 изречения. От 1-вото поколение (Сезон 1,2) се оприличавам на Sid, от 2-рото поколение (Сезон 3,4) се оприличавам на JJ, а от 3-тото поколение (Сезон 5,6[който още не е започнал]) се оприличавам на Rich. Любими герои от всичките поколения – Sid, Cassie, Chris, Michelle, JJ, Cook, Freddy, Effy, Emily, Katie, Alo, Rich, Mini, Grace, Liv.

Надявам се да съм ви бил полезен до някъде, но Skins наистина промени моите представи за тийнейджърска драма. Ако се чудите дали да го пробвате, действайте, а не мислете!

П.П.: Не смейте и да прегледате Skins US. Американската версия е достатъчно зле, въобще не се докосва до оригинала.

Профил  

Заглавие: Re: Сериал: Skins
МнениеПубликувано на: Пет Май 27, 2011 2:49 pm 
Аватар

Мно'о фег.

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 27, 2011 2:53 pm 
Аватар

И го казваш защото си гледал първи епизод и не само трейлъра или за да тролиш ей така?

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 27, 2011 3:42 pm 
Аватар

Има тема >> имам право на мнение. Мнение =/= "наистина мноу яко сериалчи, кефъ му се нъ макс".
Гледал съм 3-4 епизода. Да, мно'о е фег.
Ти май сам си дал обяснение:

Цитат:
актьорите са тийнейджъри, пият и се друсат бясно но не ги наказва съдбата (сценаристите) за това

Цитат:
с брутални акценти, псуват много

* N на степен фейспалм емотиконки*

+ цялостната пед@лщина, жалките персонажи, всички лейм сцени.

Какво очакваш да извлече човек, какво СМИСЛЕНО нещо може да извлече човек от такъв сериал? За какво ми е да гледам набори-пияндета, които се дрогират, пушат и се еб@т наляво-надясно ..

Последна промяна JohnnyQuid на Пет Май 27, 2011 3:45 pm, променена общо 1 път

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 27, 2011 3:45 pm 
Аватар

тая тъпня я даваха по телевизията преди време.ползвах я за чикии

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 27, 2011 6:30 pm 
Аватар

Ти пък си намерил да го гледаш по Дием на БГ. =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 27, 2011 10:05 pm 
Аватар

Значи първите 2 сезона са FAIL ... препоръчвам от 3 нагоре тъй като дават различни истории .. смисъл поучително е .. и да серяла е добър начукайте си го като не ви харесва

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 28, 2011 1:56 am 
Аватар

Бе това го срещам и в разни коментари в други форуми и сайтове, случва се. Мен повече ми харесаха 1 и 2 сезон, на други по-нататък. Аз да си призная още не съм изгледал четвърти. :mrgreen:

JohnnyQuid написа:
Има тема >> имам право на мнение. Мнение =/= "наистина мноу яко сериалчи, кефъ му се нъ макс".
Гледал съм 3-4 епизода. Да, мно'о е фег.
Ти май сам си дал обяснение:

Цитат:
актьорите са тийнейджъри, пият и се друсат бясно но не ги наказва съдбата (сценаристите) за това

Цитат:
с брутални акценти, псуват много

* N на степен фейспалм емотиконки*

+ цялостната пед@лщина, жалките персонажи, всички лейм сцени.

Какво очакваш да извлече човек, какво СМИСЛЕНО нещо може да извлече човек от такъв сериал? За какво ми е да гледам набори-пияндета, които се дрогират, пушат и се еб@т наляво-надясно ..

Е така е по-добре. Гледал си го, не ти е харесал, добре. По двете точки - на мен това ми харесва защото го сравнявам с американските такива сериали които съм гледал. Тийнейджърите псуват и това е факт, като липсата му ме дразни в американските такива сериали, пиенето също. Акцентите просто ме кефят. 3-та точка- ами просто не ти е харесало, само за педалщината не разбрах, Макси ли адресираше, какво? 4-та точка - чакай, ти искаш да извлечеш нещо смислено от лайв-екшън телевизионен сериал?! Такова няма да намериш във болшинството от предаванията, откъдето и да са и каквито и да са. Да оставим че смисъл има, добре, ти не си го усетил. It's not your cup of tea, OK. Благодаря че се аргументира, защото много хора не го правят (относно каквото и да е).

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 28, 2011 3:09 pm 
Аватар

Радвам се, че се разбрахме. :]

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 02, 2011 4:44 am 
Аватар

Хич не ми е попадал в полезрението този сериал, но след като видях коментарите ви, определено ще му хвърля око по някое време. :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 09, 2011 3:23 am 
Аватар

Една дума: СериалЪТ :!: Нищо не е способно да ме накара да го изтрия от компютъра си просто, а там държа само най-стойностните неща принципно ;) Мога да се аргументирам дълго време, но не намирам смисъла просто. Гледайте го и толкова, истински и далеч по-поучителен и зарибяващ от американските бози, като Оушънчета, клюкарки и не знам си що. Колкото до американската версия (да, и тук се намесиха), fuck off =D Не ща да я виждам, нито мисля да я поглеждам, от източници разбрах, че е съвсем различна от оригинала, пък и не искам да се ядосвам ^^

Иначе... 1 и 2 сезон... = 3 и 4 сезон... :lol: Е, не мога да избера, какво да направя xD То, че го почнах заради мацките от подписа ми, тъй е, ама определено по нищо не отстъпват и първите сезони, където въпросните дами липсват :!: И като за край, ще кажа, че има герои дразнители, естествено, но дори те могат да те накарат да ги разбереш и да им влезеш в положението... Щото животът и хората са си такива - ш*бани :wink:

п.с.: 5 сезон още не съм гледала, има време, заета съм с други, не по-малко стойностни продукции в момента... xD

Find me on Faceshit
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 21, 2013 10:42 am 
Аватар

На 01.07.2013г започва последният седми сезон на сериала. Трейлър
Аз лично харесвам първите два сезона най-много, доста неща ме дразнят в следващите два, а последните два са много зле (освен музиката).

МнениеПубликувано на: Нед Юни 23, 2013 3:26 pm 
Аватар

AnimeMetalGirl написа:
На 01.07.2013г започва последният седми сезон на сериала. Трейлър

My body is ready...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]