|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:49 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 10:20 pm |
|
Recca |
|
|
|
Dypeshnik написа: .... Смяташ, че снимка като тази, която си поустнал е нормално да се излъчват? Ако да, значи си прилично зле. :-0 Определено съм ПРОТИВ нещо подобно да се излъчва. Мястото на инцидента и смачкана таратайка - ок, но кървища и трупове - не, мерси. Като искаш, ходи има такива сайтчета (само съм чувал), дет' са пълни с такива изцепки и се кефи. :-0
_________________ Yin and Yan are one. "Лудите, лудите - те да са живи!" A true man knits his own destiny...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пон Апр 13, 2009 12:22 pm |
|
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Bleed4me написа: Ми те са забранени за деца Иначе по темата: кратко и ясно : Не, не трябва. Тези които подкрепят това да се показват да не би да са израснали под влиянието на подобни материали и да го смятат за изклщчително полезно. Едно на ръка, че това е изключително нехуманно, а и от друга страна неща като 18+ не се слагат напразно. По-млад индивид възприема по силно и не е в състояние да оцени правилно информацията. Не почвайте да се изкарвате като много печени в такива отношения. "Ооо той е безчувствен към такива гледки, смята ги за естествени, какво студено отношение, ма не го ли е страх, аууу колко е готин и сериозен, и зрял, каква силна личност". Ми не е така Наличието на силни емоции е в повечето случаи показател за здрав организъм (психически и физически) Както Саян спомена, мозъка имитира всичко което види с помощта на тн огледални неврони. Колкото по-млад е един организъм, толкова по-силно биват активирани те. Всъщност младото човешко същество няма да изкопира поведението на трупа, а по-скоро отношението което се показва към него. Губи се уважението към смъртта... А криминалните репортери винаги са били баси педерасите, те трябва да са последните да поучават нашите деца на подобни неща. Да подкрепя едно от малкото напълно смислени мнения тук Всъщност половината от вас даже не си дават и малка сметка за подсъзнателното влияние на всички медии върху хората и че всъщност в днешно време то съставлява доста голям процент от изграждането на характера и моралната система на даден индивид. Според мен всичко ,което се дава по телевизията трябва да се преосмисля поне 100 пъти преди да се реши дали да се пусне и как ще повлияе на един нормален човек. Но естествено паричния механизъм няма как да работи така т.е. we r fucked
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Пон Апр 13, 2009 11:07 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Dypeshnik написа: Та сега въпроса е дали искате вашата по-малка сестра,брат или децата ви да видят нещо подобно по телевизията??? Това зависи от това какво е посланието с тази снимка. Например - моите родители са ми казвали, че ми позволяват да гледам абсолютно всичко по телевизията, но на собствена отговорност. Никога не съм им е обиждал (а е имало за какво, все пак малък бях като видях първия филм с доста... кхъм... "впечатляващи" кървави сцени)... Например бих предпочел да показвам снимките, които ни показваше госпожата по Биология - например ако детето ми не спазва хигиена, да му покажа навреме снимката с детето, на което му вадят глисти от гъза. Примерно... А като вземе кола да му покажа снимки от катастрофи. Идеята не е да го ощетиш психически така, че да не се качва повече на кола. Идеята е да го сплашиш достатъчно, че да разбере какво може да се предизвика от една секунда невнимание. А и това което ти си показал като снимка е 100 пъти по-смислено за гледане от 90% от нещата, които заемат времето в ефир. Така че да - ако медията отразява събитията обективно (нещо което едва ли би се случило) - с удоволствие бих дал на детето си да гледа телевизия... но както нашите родители ми казваха... на своя отговорност.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Вто Апр 14, 2009 3:07 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
Да бе, остава да е нормално да ги дават по телевизията.....телевизията се гледа от маса хора, всякакви възрасти, всякви психики...и да видиш размазан и обезобразен труп НЕ ТИ ВЛИЯЕ НОРМАЛНО.....не всеки човек е патолог, дето ги гледа тия гледки всеки ден, или войник, който се е нагледал на кървища, тия неща не е добре да се разпространяват и дават от масовата медия Аз лично съм виждала размазани от коли, докато примерно маршрутката е заобикаляла някаква катастрофа - е определено не е гледка за, да речем, детски очи Неслучайно си има цензура за тия неща
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Вто Апр 14, 2009 9:10 pm |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
snookie добре даваш пример със себе си и снимките от клас,но това е на друга естетика.Как си представяш всеки родител да пуска телевизора,детето му да гледа и той да се обръща с думите към него: -Всичко е на твоя отговорност! Как ще повлияе това върху него?Защо мислиш че като не показваме подобни кадри/снимки на децата си(братя,сестри)ги ощетяваме психически.Това което 1 дете види по телевизията не винаги бива възприемано по този начин по който трябва,а и се съмнявам че има много родители,които имат времето да стоят у тях си да падарят детето(може и да греша).Детска психика е нещо много крехко от което зависи бъдещата му персона.По този начин по който ти мислиш нещата снуки дете ти може да развие някакво психично разтройство(това е просто хипотеза,дано не съм те засегнал).Колкото и обективно да е отразена новината според мене ако съдържа подобен материал аз лично никога не бих позволил на дето си да гледа. Като е дете ти носиш отговорността за него,докато не навърши 18 години,на която възраст се смята че то вече ще може да взема решения само и носи отговорността за действията си.
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Чет Апр 16, 2009 2:40 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
TL;DR Сега сериозно - новините като всяка друго предаване по телевизията гледат рейтинг и пари от реклама... Труповете продават, защото дори да си против кървища, ще ги кликнеш, после ще ги коментираш и много други хора ще кажат 'брей, искам и аз да видя'. Идеята е обаче в интерактивната телевизия - ако искате да видите кадрите (предупреждаваме ви!) - кликнете 'Съгласен съм', ако ли не - не пипайте нищо. + филтри за деца, които дори да кликнат 'Съгласен съм' - сори... Хммм, товаа съм го виждал вече някъде... Та - телевизията като статична форма на забавление е умряла, ако не сега - то след 20 години, все тая. Дори в бъдеще да има ТВ, не виждам как особено ще се различава от Интернет пространството... може би с по-сигурни филтри на съдържанието. Щото Интернет и филтър са несъвместими думи... дори за 'The Great Firewall of China'... Естествено, че национална статична телевизия не бива да показва трупове. Защо - очевадно е, имаше някои добри аргументи в темата. Прави ли го? Дааа... Интересно, че пускаш такава дискусия в Интернет форум, още повече в аниме форум, който е на 2 крачки разстояние от 2 момичета - 1 чаша и 4чан...
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Чет Апр 16, 2009 7:56 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Dypeshnik написа: По този начин по който ти мислиш нещата снуки дете ти може да развие някакво психично разтройство(това е просто хипотеза,дано не съм те засегнал).Колкото и обективно да е отразена новината според мене ако съдържа подобен материал аз лично никога не бих позволил на дето си да гледа.
Аз не ти говоря за ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ранна възраст... нито пък за ИЗКЛЮЧИТЕЛНО краен материал... демек само трупове по телевизията... Казвам ти, че примерно КАТ в някой клас (убий ме не помня кога са го показвали, щото нашия клас го подминаха или бях болен по онова време) са завели съученици и са показвали снимки и клипове на птп-та... Щото ако отглеждаш детето си с "Малкото Пони" и "Улица Сезам" "не дай Боже" като порасне малко да присъства на такова произшествие, то вместо да се контролира и да направи нещо логично, то ще се стресне и тогава общо взето е на "ези-тура"... квото му хрумне - тва стане. Напълно разбирам твоето становище, но колкото повече и колкото по-дълго ограничаваш детето си от реалността, толкова повече ще създадеш проблеми на себе си И на него. Стряскай го от време на време. Не му отнемай жаждата за живот ... просто леко стряскане. За да може после като направи някоя глупост не да му се караш, а само като го погледнеш да те разбере. И не се отнася само за трупове... отнася се за абсолютно всичко, което медията изпуска нарочно или не... Защото е много по-поучително детето да направи нещо и да се почувства гузно, отколкото да му забраняваш да прави разни неща и да не му обясняваш защо или да му казваш некви глупости от сорта на "Ако го направиш, дядо коледа няма да ти остави подаръци под елхата".
|
|
|
|
Заглавие: Re: Трябва ли да се показват трупове и подобни по медиите Публикувано на: Чет Апр 16, 2009 11:24 pm |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
Мога да ти кажа от личен опит,че една снимка почти нищо не може да промени в мисленето на едно дете.Това за което твърдиш ти е вярно,но не е ли да почувстваш да си там да видиш с очи това което медиите с право ограничават от зрителя няма да разбереш.Дори и да ти показват филми,че докато си пил не трябва да шофираш,колко шофьори го правят и при това с компания.След като стане инцидента тогава се осъзнава човек(може да не се отнася за всички,но със сигурност се отнася за нас българите,ние подсъзнателно така расъждаваме,дори и да не казваме на глас,това ни е в главата просто). Не съм родител и не знам как се възпитава едно малко дете,но знам какво правеше майка ми като бях малък.Поне тя не ми е показвала снимки или филми в които се съдържа подобен материал,от собствен интерес гледах. Не знам снооки просто за мене показването на трупове,краиници,разкървъвени,отрязани или нещо от тоя сорт не е допустимо да се предава в пиков час по медиите,дори и вестниците под формата на снимки.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|