Дата и час: Вто Мар 26, 2019 1:17 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
 Страница 1 от 5 [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Как да ползваме share и perfect dark - tutorial
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 11:39 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am
Мнения: 12772
Местоположение: Nekomimi Rakuen
Подготовка
Първо трябва да изтеглите малко файлове. Качил съм ги на датаком така че ако някой има проблеми с него да каже и ще потърся друго място. Файловете са :
Share - Това е основната програма.
Locale - За да ви бъдат менютата на английски трябва да смените версията на този файл, която върви с share с тази.
Node Refresh - Това е един страхотно удобен plugin, за който ще напиша малко по-нататък.

1. Инсталация
Първо разархивирайте Share10_ex2.zip в някоя празна директория. Директорията трябва да ви изглежда горе-долу така :

Изображение

След това трябва да замените locale.txt който е в тази директория с този, който изтеглихте преди малко.

След това създайте в същата директория следните folder-и. Cache, download и upload.

2. Настройки
Време е да включим за първи път share.exe. Това е което ще ви се покаже :

Изображение

Просто трябва да му кажете ok. След това отидете в settings->general settings. Би трябвало да изглежда така :

Изображение

Първия tab ( profile ) може да го игнорирате. Той е на практика без значение.

Втория tab ( network ) е където са най-важните настройки.
Max upstream е колко да ви бъде максималния ъплоад. Минималното което можете да напишете е 50.
Max downstream е колко да ви бъде максималния даунлоад. Препоръчвам да сложите нещо от порядъка на 6000. От това колко сложите зависи колко download връзки може да прави. Естествено няма да теглите на с 6000 kb/s, но поне ще имате достатъчно връзки за да ви се изпълни капацитета за даунлоад.
Port - Сложете на кой порт да работи програмата. Задължително трябва да имате реално ip. Не знам какво е положението с firewall-ите но е възможно да не работи с тях. При всички положения обаче трябва най-малко да кажете на firewall-ите си да разрешат конекциите, които прави share.
Disconnect slow uploads и disconnect slow downloads. Това е някаква простотия сложена в последната версия на share. Задължително си изключете и двете! Иначе няма да можете да теглите.
След като въведете настройките в network би трябвало да ви изглежда горе-долу така :

Изображение

Третия tab ( performance ) е главно за да определи колко да натоварва share компютъра ви. Аз му казвам да има max keys 20000 и му check-вам decrease maximum CPU load on threads.

Четвъртия tab ( action ) и петия ( quota ) ги оставете както са си.

Приключихме с general settings ^^. Кажете му ok на менюто и то ще се затвори.

Време е да отидем при реда с основните tab-ове. Първо трябва да се натисне Folders. Трябва да изглежда така :

Изображение

Там натиснете add folder и ще ви се появи това меню :

Изображение

От там трябва да настроите вашите cache, download и upload folder-и.

Където пише folder type натиснете cache. Където пише folder изберете мястото за вашия cache folder. При точката за инсталация този folder вече го създадохме така че просто трябва да го посочите. Силно препоръчвам там където пише quota в менюто което ползваме в момента да напишете 4. Това означава, че в този folder всичко, което е завършено и надвишава ограничението от 4 gb за този folder ще бъде изтрито. Иначе cache директорията ви ще се пълни безкрайно. Вече завършените файлове са конвертирани и преместени в download folder-а така че няма защо да се притеснявате, че нещо може да се загуби. След като направите тези неща натиснете add и folder-а ще е готов. В този folder се пазят incomplete файловете. Тоест там стоят файловете, които в момента се теглят.

Време е да подготвим upload folder-а. Той е абсолютно без значение, но все пак трябва да присъства така че просто посочете къде е и му кажете add.

Последно остана download folder-а. Това ще е folder-a където ще се прехвърлят вече изтеглените файлове след като бъдат конвертирани. Внимателно проверете дали пише нещо в quota. Ако има някаква цифра я махнете защото иначе ако общата големина на файловете надвишава тази цифра новоизтеглените файлове ще бъдат изтрити.

Къде ще си изберете да бъдат тези три folder-а си е изцяло ваше решение. Това е само примерен вариант. Но е задължително и трите да са избрани.

В крайна сметка резултата трябва да е горе-долу такъв :

Изображение

Ами това е вече приключихме с настройките ^^ Препоръчвам сега да си затворите share-а и след това да го пуснете отново за да е сигурно, че настройките са запаметени.

3. Как работи share
Share е свръх анонимна p2p програма. Пакетите се encrypt-ват и се изпращат не директно към user-ите, а към node-ове. Това прави проследяването им почти невъзможно. За съжаление обаче заради това търсенете на файлове става значително по-трудно. Търсенето протича по следния начин - да речем, че си търсите аниме. Пускате share и след това отивате в settings и след това clusters. Екрана ще изглежда така :

Изображение

В излязлото меню пишете "аниме" на японски - アニメ и след това му давате add. Тогава ще се появи думата в малко по-горе. Трябва да кликнете на кутийката до думата и след това да му кажете ok и то ще почне да търси в node-ове, които включват думата "аниме". Трябва да ви изглежда така :

Изображение

Може да използвате максимум 5 ключови думи в един и същ момент. Най-добре останалите да са на аниметата, които търсите. Силно препоръчвам когато търсите анимета да използвате ключови думи само на анимета. Не примерно на игри или манги или нещо друго.
В общи линии това е начина на работа на share. За да може обаче да търси в node-ове първо трябва да въведете node-oвете. Това може да стане ръчно или автоматично. Аз лично предпочитам автоматичното, но за това трябва да си инсталирате един plugin. В следващата точка ще обясня как става това.

4. Plugins
Plugin-ите са програмки, които улесняват работата с share. Има доста голямо количество от тях, но всички с изключение на node refresh ми се струват абсолютно безполезни. Сега ще обясня как да се инсталират.
Първо разархивирайте някъде [Share Plugin] [PDK10] NodeRefresh_v016.rar. Няма значение къде. В директорията, в която го разархивирате ще видите един .dll файл, един .txt файл и един source.rar файл. Plugin-ът всъщност е .dll файлът. В .txt файла е описано как да си инсталирате privoxy. Това е за да сте 100% сигурни, че не можете да бъдете проследени защото този plugin изтегля информация за node-овете от публични сайтове. Принципно не е изобщо задължително да го инсталирате това privoxy ама аз съм си параноя и го инсталирах. Във файла е обяснено на ангрийски как става. Нищо сложно няма затова няма да се спирам на него.
За да инсталирате plugin-а трябва да отидете в settings->plugins. Трябва да изглежда така :

Изображение

Натискате add и намирате къде е .dll файла на plugin-а. Избирате го и след това му казвате ok.
След това трябва да изберете tools->noderefresh. Трябва да изглежда така :

Изображение

Там натискате [Reset]Node-System и след това [Add]Node from URL. Тогава ще почне да add-ва node-ове. Изчаквате докато напише end of thread и това ще означава, че всички node-ове са add-вани. Трябва да изглежда така :

Изображение

След това може да го затворите с х-чето горе вдясно. Препоръчвам след това от settings->plugins да uncheck-вате кутийката му. То вече си е свършило работата. Имайте предвид, че тази процедура е хубаво да се повтаря всеки един-два месеца.

5а.Търсене на анимета и хентай анимета

Както казах по-горе първо трябва да въведете ключовите думи в clusters. На японски "аниме" се пише アニメ, а "хентай аниме" - 18禁アニメ(което се превежда като "аниме забранено за под 18 годишни ). Ако търсите нецензурирани хентай анимета гледайте дали в името на файла пише 無修正 или 北米版. Първото означава, че е нецензурирано, а второто, че е северно-американската версия ( което на практика означава, че също е нецензурирано ).
След това трябва да сложите в clusters името на анимето пак на японски естествено. Примерно нека пробваме с The melancholy of Haruhi Suzumiya. На японски би изглеждало така - 涼宮ハルヒの憂鬱. Това име също така го въвеждаме и в основния прозорец където пише keyword. Като натиснете nodes tab-а би трябвало да има няколко node-а на които пише test, check и search. Трябва да изглежда горе-долу така :

Изображение

А когато отидем на queries там ще се получат резултатите от search-a и би трябвало да изглежда горе-долу така :

Изображение

Нас ни интересуват файловете, които започват с アニメ, след това е името на анимето и след това има 第(някакъв номер)話. Номерът между тези две канджита показва кой епизод е това. Като си харесате някой епизод натиснете с десния бутон на него и след това add to download. Трябва да изглежда горе-долу така :

Изображение

Стремете се да даунлоадвате файлове, които са в оранжево или имат много голям cache amount ( примерно 2000-3000 ). Ако няма пробвайте с тия с по-малък cache amount, но тогава вероятността файла да го има цял е по-малка. Файловете със страхотно дълги имена са fake. Също така тези, които са написани с червени букви. Но има и fake файлове с вируси, които не са отбелязани с нищо затова винаги като ви свърши download-а проверявайте за вируси.
Файловете на които сложите add to download ще се появят в download tab-а. Когато почнат да се теглят ще се появят в task tab-а.
Същите тези неща важат и за всичко друго, което бихте могли да търсите. Затова по-нататък ще обясня само специфични неща за останалите категории.

5б. Как да намерим имената на аниметата и хентай аниметата на японски
Най-лесно е като ползвате anidb. Там си пише как е името на японски. Просто copy paste след това.

6а. Търсене на манга и хентай манга

За манга трябва да използвате 一般コミック в cluster, а за хентай манга - 成年コミック. Останалото е същото като при аниметата. Манга е много по-трудно да се намери от анимета освен ако не е ongoing.

6б. Как да намерим имената на мангата и хентай мангата на японски

За съжаление лесен начин не съществува. Не съм виждал досега сайт, който да е като anidb, но за манга. Моят съвет е да пробвате google и wikipedia.

7a. Търсене на хентай игри

За хентай игри трябва да въведете 18禁ゲーム в clusters. Останалото е като при аниметата.

7б. Как да намерим имената на хентай аниметата на японски

Това също не е трудно. Просто ползвайте getchu ^^ Или по-точно - http://www.getchu.com/categori/index3.phtml?LIST_GENRE=1&LIST_YEAR=2001&LIST_MONTH=01. Избирате си горе в адреса коя година и кой месец и си разглеждате ^^.

8a. Търсене на доуджини и хентай доуджини

За доуджиншита трябва да въведете в clusters 同人誌. Това в повечето случай се използва за хентай доуджиншитата, но също така и за обикновените доуджиншита.

8б. Как да намерим имената на хентай доуджиншитата на японски

Любимия сайт за хентай доуджиншита е този - http://www.doujinshop.com/doujin/booktop.htm. Има огромно количество доуджиншита и можеш да си ги разделяш по circle и по анимето по което са правени.

9. Общи съвети за търсене и triggers
Понякога да се намери нещо отнема доста време. В някой случаи може да отнеме цял ден. За да не трябва да киснете непрекъснато и да кликате по tab-а на search query-то ( за да се refreshne трябва да му кликнете на tab-a ) може да използвате trigger-и. Как става номера. Отивате на triggers tab-а и натискате add trigger. Трябва да изглежда така :

Изображение

В keyword трябва да напишете част ( или цялото ) от името на файла, който търсите. Min size и max size определят минималната и максимална големина на файла, който trigger-а ще прибави. Препоръчвам ви да ползвате тези ограничения. Примерно ако е аниме епизод ползвайте 100-400 мб минимално и максимално. Така ще намалите вероятността да ви се лепнат нежелани файлове. След това му казвате add и trigger-а вече е активен. И после просто го оставяте и от време на време проверявате дали е прихванал подходящия файл.

Ако имате въпроси, които не са покрити от този туториал питайте. Ако обаче питате неща, които вече съм обяснил тук ще отнесете някоя благословия :lol:


PERFECT DARK

Реших, че вече е време да ви запозная и с най-новата p2p японска програма. Разработването й започна горе-долу по времето когато японското правителство успя да хакне share като съответно получи възможността да проследява юзърите, които я ползват. За момента perfect dark е напълно анонимна, но вероятно все някога ще дойде ден когато и нея я хакнат. Първо искам да изброя плюсовете и минусите на perfect dark спрямо share.

Плюсове :

+ Изключително подобрение при търсенето. Премахнати са ключовите думи за клъстъри както и нуждата от тригъри.
+ Native поддържане на английски език. Няма нужда да се търсят файлове, които да правят интерфейса на английски. В самата програма си има опция, която прави интерфейса на японски или английски. Също така като цяло идеята на програмата е да приветсва юзъри извън Япония.
+ Изключително чести ъпдейти. Откакто е започната всяка седмица има средно по 2-3 ъпдейта.
+ Възможност за гласуване за файлове. Всеки път като изтеглиш някой файл и имаш възможност да избираш дали е правилният файл или е fake/virus. По такъв начин почти напълно са премахнати фейк файловете и тези с вируси, които са огромен проблем при share и winny.
+ Значително по-лесно е да добавяш файлове за разпространение, както и да ги контролираш.
+ Минимална големина на temp фолдъра е 40 гб. Това принуждава хората да share-ват доста голямо количество файлове.
+ За разлика от share при perfect dark почти няма проблеми при конекциите. Share за съжаление си остава доста капризна програма в това отношение и често се случва да дропва нодове без видима причина. Perfect dark няма такива проблеми, което я прави и много по-лесна за използване.


Минуси:

- Файлове по-стари от една година са доста трудни за откриване в perfect dark. Общия брой на юзъри също все още е значително по-малък от този в share. Като цяло има смисъл да се ползва само ако ти трябват файлове, които са пуснати след като perfect dark е започнала да се развива.
- Липсва информация за това какво се тегли в момента и колко още време остава докато започне да се тегли даден файл. Също така не се знае дори дали файла, който теглиш има пълни сорсове.
- Минимална големина на temp фолдъра е 40 гб. Тоест трябва да жертваш 40 гб от харда си само за времененни файлове. Естествено може ръчно да си го почистваш, но така ще затриеш и файловете, които в момента теглиш и не са завършени.

Както се вижда плюсовете са значително повече от минусите и самата програма е абсолютно идеална за даунлоад на онгоинг анимета, за което и предполагам биха я ползвали повечето хора тук. Също така има доволно количество доуджини ^^

Тъй като вече има един готов доста подробен туториал не мисля, че има смисъл да правя нов и затова само ще дам линк към него - http://jcafe.vnmanga.com/index.php/topic,518.0.html/
Единственото важно нещо, което не пише в този туториал е че по default буквите в програмата са много дребнички. За да се оправи това трябва просто да се отиде в директорията mutagen, която се намира в инсталационната директория на perfect dark и да се отвори файла visual.txt. Той отговаря за това как да изглежда интерфейса. Трябва да намерите реда на който пише "eye font" и да изберете какъв фонт да се ползва. Аз съм сложил arial. След това трябва да изберете и font size-а, който е на долния ред. Аз съм го сложил на 18. Тогава вече буквите ще са достатъчно големи ^^
Също така директния линк за нодовете е - http://p2p-db.net/dark/

Ако имате допълнителни въпроси питайте в темата.


Последна промяна Safiir на Пон Мар 03, 2008 1:48 pm, променена общо 11 пъти


_________________
Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^

Изображение

I pity the FOO!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 12:10 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm
Мнения: 13566
Местоположение: Аниме Световете
Topic UP :D :thumbsup:
I'm so happy :(


WOW Изображение

На мене нодовете ми бяха проблема, защото не можех да си намеря свестен, нито от де да го ъпдейтна, обаче с тоя плуг-ин вече :D :D :D


Изображение

Супер супер_________________
Изображение
Изображение
わくわくMy AnimeS Topics List http://www.sayanmk.info ~ помислете и вие!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 12:39 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am
Мнения: 12772
Местоположение: Nekomimi Rakuen
Пффууу остана само вече за самото търсене на файлове да обясня :lol: Между другото тези червените файлове, които ти се появяват означава, че със сигурност са fake или с вируси. Също така файловете с мноооого дълги имена също със сигурност са fake. За съжаление в share бъка от fake файлове :(_________________
Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^

Изображение

I pity the FOO!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 1:57 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am
Мнения: 12772
Местоположение: Nekomimi Rakuen
Наааай-сетне го довърших ^^ Убих се докато го направя ма дано да свърши на някой работа ^^_________________
Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^

Изображение

I pity the FOO!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 2:10 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пет Дек 02, 2005 12:12 pm
Мнения: 335
Местоположение: София
ми салфире аз като гледам тва описание секи които има по здрави нерви и умее да чете ше се опраи без проблеми :D

Мерси много маи и аз ше си я сложа тая джиджавка !_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 2:15 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Апр 02, 2006 3:28 pm
Мнения: 1731
Местоположение: Sector 404
Страхотно !! :clap:
Благодаря за времето което си отделил за нас непросветените в японския език как да работим с тази програма. :ave:


Последна промяна Wanderer на Нед Юли 08, 2007 4:07 pm, променена общо 1 път


_________________
Изображение
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 2:58 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm
Мнения: 10617
Местоположение: Варна
Ми нямам просто думи. :shock:
Велик човек си, мога да кажа само едно голямо БЛАГОДАРЯ от мене._________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 14, 2006 4:15 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Апр 02, 2006 3:28 pm
Мнения: 1731
Местоположение: Sector 404
Хммм, имам един проблем.
След като дам [Add] Node from URL ми пише:
Код за потвърждение: Избери целия код
Before optimization: 0 node(s)
After optimization: 0 node(s)

End of thread.

От какво е това. :o ?А правя всичко както трябва._________________
Изображение
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 14, 2006 4:29 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am
Мнения: 12772
Местоположение: Nekomimi Rakuen
Сложил ли си си TOR-а и privoxy-то? Ако не си трябва да му кажеш да не ползва proxy на noderefresh-а._________________
Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^

Изображение

I pity the FOO!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 14, 2006 5:00 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Апр 02, 2006 3:28 pm
Мнения: 1731
Местоположение: Sector 404
Сложих ги програмите и номера стана. Мерси^^_________________
Изображение
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 15, 2007 11:05 pm 
Аватар
Културовед

Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 2:33 pm
Мнения: 5204
Местоположение: Nemuri no Mori
А как стоят нещата за роутер? Ще бачка ли ако съм зад роутер? Малко ме самнява, ама да питам все пак :?_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 02, 2007 11:42 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am
Мнения: 12772
Местоположение: Nekomimi Rakuen
Тъй като преди известно време защитата на share беше пробита и вече престана да бъде анонимна започна да се разработва нова p2p програма. Казва се perfect dark. Пробвах я, но е все още в много начален стадий и твърде малко хора я използват. Като стане готова за ползване ще махна туториала за share и ще направя за perfect dark._________________
Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^

Изображение

I pity the FOO!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 10, 2007 12:18 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 9:47 pm
Мнения: 668
Местоположение: Хентай Световете
при мен нищо не става търса кеничи 史上最強の弟子 ケンイチ и нищо не става

try to connect: http://moejump.s6.x-beat.com/node.php
URL Host: moejump.s6.x-beat.com, Port: 80
connect failed: http://moejump.s6.x-beat.com/node.php

Before optimization: 0 node(s)
After optimization: 0 node(s)

End of thread.


Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 10, 2007 5:52 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am
Мнения: 12772
Местоположение: Nekomimi Rakuen
Наскоро затвориха няколко сайта за node-ове, но трябва да има още няколко. Сигурен ли си че правиш всичко точно както е показано в туториала? Защото като пуснеш noderefresh-а би трябвало да ти излязат доста сайтове към, които да се опитва да се върже, а не само към moejump._________________
Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^

Изображение

I pity the FOO!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 10, 2007 8:56 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Апр 02, 2006 3:28 pm
Мнения: 1731
Местоположение: Sector 404
...или да не би да си направил както бях направил аз малко по-горе в темата :roll:_________________
Изображение
Изображение
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  

cron