Нов брой -
http://animeinn.net/И естествено традиционните ми хапливи забележки.
Статията за DN може би започва излишно философски със Сталин, Хитлер (дето бил недоносче в сравнение), Шекспир и разни известни сентанции.
Цитатът от Сталин според мен беше достатъчен.
Нататък е добре.
Nobless
"Епичност е умението да се нагнети напрежение в сюжета и то да бъде освободено в кулминационния момент"
Това, за което говори автора е умението да се изгради кулминация.
То е вярно и че интернет е изтъркал "епичен" от употреба (и аз я ползвам за щяло и нещяло).
Prince of Stride - мисля, че е доста по-малко BL и от Free, поради което го превръща почти в същинско спортно аниме. Статията действа с презумпцията, че и Free е такова, далиии...
Grimgar
"аниметата, които бих определил като емоционални златни мини"
Е, само ако си си падаш по свръхемоционални изблици.
Dimension W
"Анимето ни представя свят, в който е открит четвърти тип енергия „W“."
Аз пък си мислех, че е открит начин за извличане на енергия от четвъртото измерение.
"Всички бобини взимат енергия от голяма сграда, която има във всяка страна, дело на корпорация New Tesla."
Ми не от самата сграда, а от "намотката" в нея. Голямата намотка черпи енергия от четвъртото измерение, малката черни енергия от голямата.
Нелегалните малки намотки черпят енергия директно от четвъртото измерение, затова са толкова мощни и толкова опасни - могат да изкривят пространството.
Големите намотки са стабилни и безопасни...или поне така твърди New Tesla.
KonoSuba разбивало клишетата...а стига, бе!
"Ajin е много добър екшън" - аз пък си мислех, че е драма.
BokuDake
"Гледайте го. Просто, защото трябва да го гледате."
А, не. Това не добър начин за започване на статия...при това за аниме, което наистина трябва да се гледа.
"напр. Usagi Drop, Nodame Cantabile, Chihayafuru, Amatsuki" - Amatsuki май е шоджо.