Дата и час: Пон Фев 10, 2025 10:31 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 5:33 pm 
Аватар

Ами к'во да ти кажа избрал си си дъно "Гигабайт" :o (а.к.а Made in Korea, Finished in China :? )
Един малък съвет : Избери си друго дъно (ако ти позволяват финаните де :? ) по-добре си вземи нещо на MSI или ASUS :wink: .
Иначе какъв е смисъла да си вземаш дъно с Дуъл Чанъл, което не поддържа дуъл чанъл :roll: .
И ако все пак си някакъв върл фен на Гигабайт вземи си дъно на гъгабайт ама с по-хубав чипсет. :D

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 5:39 pm 
Аватар

Аз бих добавил, че не ми харесва рамта, вземи си нещо което не е на A-DATA и V-DATA. Аз съм на пейтриът по скъпа е но вече всеки си знае :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 5:54 pm 
Аватар

Мисля ,че е по-добре да си вземеш нещо от GB-P35 серията.
Би трябвало цента да е близка

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 6:14 pm 
Аватар

незнам колко са верни слуховете, но съм чувал лоши думи за Hitachi :roll:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 6:44 pm 
Аватар

дъното като марка си е добре, чипсета му е скапан, в смисъл по добре е P35, а с рамта няма да имаш проблеми (при положение че си вземеш 2180). предполагам знаеш че хитачитата са бившите IBM-и, за видеокартата - не бих си купил нещо на ati, за момента са много зле, по добре една 8600гт на 512ддр2 или на 256 с ддр3. но ти си знаеш най добре закво ще го ползваш компа и кво ти трябва.....

ps. доколкото знам 2600 като производителност е ~ 8500, ама със сигурност е по зле от 8600гт

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:10 pm 
Аватар

Един приятел има Hitachi хард и не съм го чул да се оплаква, работи малко по безшумно от моите 2 :) Аз съм на Seagate Baracuda 1 хард е 120GB и е на 3 години, , вторият ми е същият но е 200GB той е на 1 година и нямам никави проблеми с тях, давам им почивка за месец най-много 1 вечер :) Просто че като се натоварят малко повече и се чува как работят, леко стържат, докато на Hitachi е по безшумен от моите а е по-стар.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:28 pm 
Аватар

да обаче греят много хитачитата, даже и самсунг са по добър избор от тях

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:39 pm 
Аватар

Аз съм с Hitachi и нямам проблеми.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:58 pm 
Аватар
AnimeGod

victor_1988 написа:
Аз съм с Hitachi и нямам проблеми.

И аз така цял живот съм с Hitachi и съм доволен.
Сега мисля да си взема 320GB. SATA2/7200/16MB че стария вече не ми стига.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 9:27 pm 
Аватар

ами кво да ти кажа, ти си знаеш за дъното, аз не бих правил компромиси с него.... за видеокартата - по зле е от 8600гт и по лошото - по скъпа е. провери пак ценовите листи (тва за евтините производители е сравнението - магик присм/галаьъ/манли/цаптижиа и схаппхире). и както казах зависи за какво я ползваш (надявам се знаеш, че за видеообработка се ползва главно процесора).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 9:43 pm 
Аватар

PB, много ли спешно си решил да го взимаш?
в момента цените са страшно надути - коледа, ала-бала, централите са в почивка, раздават се някакви последни бройки от складове и т.н. (имам позната, която работи в комп фирма та...)
ако имаш възможност, изчакай началото на февруари, ще си струва. стига да имаш възможност де ;)

колкото до харддиска... мога да ти предложа варианта да вземеш два по-малки диска и да ги закачиш в RAID... донякъде ще ти повиши сигурността. това зависи от финансите ти все пак.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 10:22 pm 
Аватар

Само това ще коментирам:
postscriptum написа:
колкото до харддиска... мога да ти предложа варианта да вземеш два по-малки диска и да ги закачиш в RAID... донякъде ще ти повиши сигурността. това зависи от финансите ти все пак.

Първо за райд ако не е хардуерен забрави.
Второ да не е някой виа миа и после да виеш от зор къде ти е инфото.
Трето ще повиши сигурността ако се ползва раид 1. Ако икса повече производителност но за сметка на опасност от загуба на данните ако се счупи някой хард да ползва райд 0. Ако иска и производителност и сигурно тогава ще му трябват 3 харда. За 4 няма да говоря :lol:

А за конфигурацията аз лично бих си направил нещо подобно за лични цели:
Дъно: интел или Асус зависи от това дали ще клокваш. Аз лично не го правя нямам нужда затова интел :)
Прок: Инте Коре 2 Дуо колкото решиш над 4xxx серията (т.е от 6ххх)
Рам: Кингстон (няма производител на дъна който да не си е тествал дънтоо с кингстон)
ХДД: ако е един да е с 16МБ рам, ако са 2 може и с 8 (аз бих си сложил 3 в райд :twisted: )
Видео: до 2500 на ати или 8500 на навидия заради цена/производителност и зависи дали играя (не съм играл игра от 3 месеца пък и 7300 или 1300 ми върши перфектна работа при положение че съм играл NFSPS вградено видео на intel 965Г чипсет )
Захранване и кутия: Някоя кодеген от по-скъпичките и захранванията не им са лоши, може и фокскон, но аз лично си имам UPS с AVR
Не определям конкретни модели заради въпроса с цените не всичко е за всеки.

Както споменаха наистина не е най-подходящия момент да си купуваш пс изчакай да минат празниците, хем и ще заредят нови модели.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 11:56 pm 
Аватар

Perfect-Blue написа:
reformer написа:
дъното като марка си е добре, чипсета му е скапан, в смисъл по добре е P35, а с рамта няма да имаш проблеми (при положение че си вземеш 2180). предполагам знаеш че хитачитата са бившите IBM-и, за видеокартата - не бих си купил нещо на ati, за момента са много зле, по добре една 8600гт на 512ддр2 или на 256 с ддр3. но ти си знаеш най добре закво ще го ползваш компа и кво ти трябва.....

ps. доколкото знам 2600 като производителност е ~ 8500, ама със сигурност е по зле от 8600гт

reformer,за половин час прочетох из нета неща,обратните на които казваш ти.Чипсета му е "скапан" до толкова,ако го сравняваш с X38.Иначе това дъно е много добро отношение цена-качество,и има много добра възможност за клок (която аз няма да ползвам).
А аз не бих си купил нищо на Нвидиа,сега съм с GeForce,бил съм с ати,и за това което ми трябва да на мен - видеообработката - nVidia не могат да си оправят драйверите,а 2600XT е като 8600GT като производителност ,може на някои игри да е по-слаба,на други да е по-добра от ДжиФорса,но най-важното - по-евтина е,а върши съштата работа,плюс по-добра видеообработка.

най-голямото ми колебание сега е за хард-диска,и не мога да реша каква марка да бъде.Температурата не ме притеснява особено,тъй като ще е на отворена кутия и един вентилатор ще го духа постоянно,главното държа на това,да не ми гръмне и да ми замине информацията.А това нещо може да стане при всяка марка HDD,независимо дали 100 човека ползват тази и тази марка,може да се окаже,че аз ще съм 101-вия,на който ще му се случи това.

аве аз нв съм чувал лоши неща за хитачитата (дори точно обратното), но ти препоръчвам сиигейт те са най-добрите, а относно РАМ-а Кингстън са правилния избор според мен.

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2007 12:08 am 
Аватар

За кингстъна съм съгласен и аз само че както един приятел ми каза преди няколко месеца, защото е много популярен и са наизлезли много пиратски памети, така че ще ти трябва само късмет. За сийгейта по горе писах имам един на 3 години и през това време почивка не е видял :) но просто малко стържи :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2007 10:20 am 
Аватар

thewizards написа:
За кингстъна съм съгласен и аз само че както един приятел ми каза преди няколко месеца, защото е много популярен и са наизлезли много пиратски памети, така че ще ти трябва само късмет.

Затова се купува от правилното място, които внасят от който трябва.
На всичко се правят и фалшиви варианти. Затова човек ако знае от къде да купува няма проблем.
Също Кингстон имат доживотна гаранция, ако фирмата я признава пак нямаш проблеми.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]