|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 5:07 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 16, 2011 4:28 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=40.jpg) |
Naruto |
AnimeGod |
|
На мен също ми вървят 1080p с ffdshow на който реално разчитат всички пакети. Но това не се отнася за всеки. В случая обаче имах предвид и че решението е по елегантно понеже инсталираш един плеар и точка. Не са ти потребни допълнителни приложения от които нямаш полза за сметка на това натоварват допълнително. Не е необходимо да товариш колата с камъни докато клекне понеже виждаш ли то има още място. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) пс. Всъщност не съм фен на такива плеари. ВЛ, Гом, КМ са ми адски противни а до скоро и MPC-HC се му намирах разни кусури. Всъщност все още му намирам но като цяло го намирам за най доброто/практично решение в този момент.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 16, 2011 10:03 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=16270_1357055302.jpg) |
zlobcho |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 11:22 am Мнения: 5597 Местоположение: няма ме
|
Сега, аз понеже ползвам k lite mega, да внеса едно пояснение. Когато инсталираш новите кодеци, поне от пет версии насам, те пита при самата инсталация дали да активира DXVA ли се водеше, или да сложи ffdshow. Направо си го прави самичко и при това свързано с MPC Home cinema, която е част от пакета (мисля, че версия 1.5 беше, но може да бъркам). Та още при самото слагане на пакета ти прави автоматично основните настройки. Аз самият доскоро за гъзарията ползвах услугите на GPU-то, но наскоро установих, че съм се олял при изрязването и не визуализира ефектите на софт караокетата. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Само има една подробност, когато слагаш k lite mega, трябва да си активираш показването на субтитрите, защото по подразбиране е изключено. Това се прави с една отметка в system tray-я. Иначе и с тях се гледат безпроблемно анимета с всичките им екстри.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 16, 2011 8:50 pm |
![Аватар](http://angel4e.homelinux.net/share/profile/avatar.jpg) |
anAngel |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
както казах зависи как се инсталира и какво се чеква или само некст се натиска по време на сетъпа в пакета имаш и хаали и директвобсуб, които при мен винаги са били дефолтните за субовете вместо ффдшола по време на инсталацията но не искам да дискутирам неща, които опират и до лични предпочитания пък и знаеш и можеш и сам да си ги инсталнеш и настроиш (сигурно по-добре и от мен защото не съм отделял много време да се човъркам с аудио/видео програмите и настройките и ако видя проблем с ренда на някой филм го пускам да се прекодира с някой предварително зададен стандартен профил за 5мин или да сваля др. релиис вместо да се занимавам 15мин с настройки и инсталации)
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 16, 2011 8:57 pm |
Naruto |
AnimeGod |
|
anAngel аз доколкото знам директвобсуба преебаваше хард. ускорение? То смисъла на тоя филтър е да ти пуска субтитрите на WMP или др. плеар без поддръжка на субтитри. Поне при мен като съм с него това не се изписва -
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 16, 2011 10:30 pm |
Naruto |
AnimeGod |
|
Тоя Xvid encoder в списъка ти трябва само ако ще преенкодваш нещо...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Мар 17, 2011 12:15 am |
![Аватар](http://angel4e.homelinux.net/share/profile/avatar.jpg) |
anAngel |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
Naruto написа: anAngel аз доколкото знам директвобсуба преебаваше хард. ускорение? То смисъла на тоя филтър е да ти пуска субтитрите на WMP или др. плеар без поддръжка на субтитри. Поне при мен като съм с него това не се изписва - ![Изображение](http://www.prikachi.com/images/275/3100275J.jpg) ще трябва да го дебна да видя дали и при мен е така, защото прока въобще не ги усеща но по памет всички нови х264 видеа дет съм ги пускал ги рендва с dxva подръжка - колко от тях обаче имат субове и какви не мога да кажа
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Апр 20, 2011 8:38 pm |
DARK MASTER |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Съб Сеп 08, 2007 12:11 am Мнения: 1194 Местоположение: UK
|
Искам да питам. Ползвам VLC за снимане щото MPC-HC не прави снимките в реалния им размер при DVDта и даже май MPEG4 компресии. Та това VLC няма ли някакъв auto-zoom да си стои Zoomа на 1:2 Half като не е във Full Screen. Нали като MPC-HC дето в настройките си има audo-zoom 50%. Трябва ми това щото съм все още на 800X600 ![Embarassed :blush:](./images/smilies/icon_redface.gif) . И ме дразни като VLCто ми ги отваря и се разтегля а реалния размер на видеото. И трябва всеки път да го избирам.
_________________ And wrath shall pour, from mouths of steel, on spawns of Satan!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 24, 2011 3:49 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35280_1393568351.png) |
xPsychOx |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пон Юли 06, 2009 1:08 am Мнения: 1786 Местоположение: The Fap Cave
|
Значи, имам следния проблем с VLC Player-а, не знам дали е от драйверите щот аз си сложих едни по-стари заради една игра (Sacred Underworld) щот иначе ми сече много яко, а така като с по-стари драйвери не сече. Иначе ако не беше заради тази игра, винаги си съм с най-новите драйвери на nVIDIA, та въпроса ми на кратко е: От драйверите ли се получва така или е от нещо друго. Ето какво става с картината на някоя сцена: Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен. Извинявам се ако това не е за тук.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|