Дата и час: Вто Фев 11, 2025 4:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 26 от 40 [ 591 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 40  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме!
МнениеПубликувано на: Вто Мар 15, 2011 11:23 pm 
Аватар
AnimeGod

http://dox.bg/files/dw?a=9ba3d19f85

Това ще ти ъпдейтне директХ. Явно това е проблема.

Едит: Това е настройката за ХП. Но със СССР така или иначе няма да имаш хард. ускорение та
може да пробваш да сложиш System Default вместо VMR-9 (renderless)** и да кажеш какво е станало?

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 15, 2011 11:32 pm 
Аватар

Все още не съм ъпнал директ Х-са .. като сложа на System Default пак закъсняват събсовете...А относно настройката на кодеците те ок ли са ?

МнениеПубликувано на: Вто Мар 15, 2011 11:49 pm 
Аватар
AnimeGod

Както казах никога не съм пипал тези настройки но мисля че х264 би трябвало да е чекнато.
Но нали го оправихме проблема със субтирите не е нужно повече да ровиш?
Иначе виж какво е чекнато за х264 в FFDShow video (щракни на иконката FFv до зелената стрелка).
Ето това ме интересува - http://airmaster.hit.bg/CCCP-FFDShow%20Video.jpg Трябва да е ffmpeg-mt.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 12:01 am 
Аватар

Беше ми на "libavcodec" сега го смених на "ffmpeg-mt" , но пак забавят събовете само на това ... vmr 9 renderless се оправят ..
това ffmpeg-mt не се ли слага като pc-то ти е слабо ?

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 12:29 am 
Аватар
AnimeGod

Нормално е да имаш проблеми при положение че настройката на плеара е грешна.
VMR-9 (renderless)** се ползва за 2000/XP/2003, а EVR Custom Pres.** за Vista/7.
Другата грешка пък е заради стария DirectX. Явно никога не е ъпдейтван а ХП е стара ОС.

Колкото до "libavcodec" той товари повече от "ffmpeg-mt". На него се разчиташе до 2009.
От вер. 2010 вече по подразбиране е чекнат "ffmpeg-mt". Не знам защо при теб не е така.
При положение че се разчита само на процесора и ведиокартата ти не играе роля това е важно.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 12:45 am 
Аватар

Мерси много за помоща ... само немога да разбера ...на 2009 пакета всичко върви добре .. пък на 2010 леки "откати" ..аа относно DirectX на скоро преинсталвах windows-a ,а нали DirectX-са се ъпва с игрите като дръпнеш някоя по тежка игра и нали ти инсталва някви работи върху него ,а аз не съм дърпал скоро игри ... и ся се чудя това дето ми го даде по горе за упдейт да не земе да ми прецака нещо pc-to :D

Благодаря още веднъж за помоща!

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 12:58 am 
Аватар
AnimeGod

Ами в съобщението което си постнал ясно пише че е адски стар ДиректХ-а и трябва да се обнови.
А онова горе е официално програмче от сайта на чичо Бил което проверява с кой ДиректХ си и ако имаш
нужда от по нов те пита искаш ли да го изтегли (отново от офиц. страничка на microsoft) и да го инсталира.
Може да си го запазиш и за бъдеща употреба. По сигурен начин от този не знам да има. :wink:

Ако нещо те съмнява може да си го свалиш от: http://www.microsoft.com/downloads/en/d ... layLang=en

пс. На телевизора ли ги гледаш аниметата? Имам предвид увеличаваш ли им вградените субтитри?

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 1:24 am 
Аватар

Мне на pc-to си гледам...ся експериментирах тука .. сложих к-лите 7 да видя дали и там ще имам същия проблем странно но нямаше проверих и vmr-to беше renderless 9 и странно не ми излизаше онзи странен еррор за директ Х ...за сега всичко върви... остава да реша кво да правя дали да ги оставям тея или да си играя със ссср.
Благодаря ти ! Много ми помогна оценявам го ! Изумен съм много ги разбираш нещата. Мерси още веднъж :cheers:

пс:Иползвах тази програмка , която ми даде ъпнах си директХ-са още не съм сменил кодеците на ссср в момента си разцъквам с к-лите да видя дали има проблеми ... огледах как са настройките на медиа плеъра и са точно както ти ми каза да направя!

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 1:57 am 
Аватар
AnimeGod

Предполагам К-лайн... си карат по старому както беше и при СССР 2009. Но нещата търпят развитие.
Може просто да пренебрегнеш съобщението и да си караш със СССР 2010 и така. Проблема с титрите е решен.
Така или иначе обновяването на тоя ДиректХ ти трябва за да имаш хард. ускорение и да я ползваш тая видеокарта вместо да събира прах.
Но пък с тия пакети кодеци няма да имаш такова та може и да не го правиш. :lol:

Ако имаш желание някой ден да се възползваш от възможностите на видеокартата си направи следното стъпка по стъпка.

1. Ъпдеитваш си DirectX по споменатия начин.
2. Отиваш на "Добавяне или премахване на програми" (Add or Remove Programs) и махаш СССР и въобще всички пакети кодеци които си наслагал.
3. Чистиш със CCleaner включително и регистрите. Правя го постоянно и няма никви проблеми. Все пак програмата пита да запази ли това което триеш за всеки случай.
4. Рестартираш компютъра. Като зареди се увери че папка СССР/K-lite е премахната от C-то.
5. Инсталираш MPC-HC. http://sourceforge.net/projects/mpc-hc/ ... 32%20bits/
а). View, Options, Playback: Чекни Auto-load subtitles.
б). View, Options, Output: VMR-9 (renderless)**. Настройката е за ХП с каквото си сега.
в). Субтитрите и аудиото се сменят като цъкнеш с десен бутон на картината. Като има хард. ускорение се изписва DXVA.
Ето картинка да придобиеш представа за каво говоря. http://prikachi.com/images/466/2953466J.jpg

ps. ВАЖНО!!! Тук също са възможни проблеми. По точно не всяка версия на драйверите на видеокартата
е подходяща а нещата са зависими. Има макар и малък шанс да нацелиш такъв и ще трябва да се смени.

Последна промяна Naruto на Сря Мар 16, 2011 2:12 am, променена общо 2 пъти

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 2:04 am 
Аватар

Охо благодаря ти това ме "образова" доста значи това си имал в предвид "без кодеци" сега ми стана ясно.
поне така мисля... за сега няма да бързам :D да се правя на "разбирач" ще се покефя малко и ако отново ми даде "откат" тогава вече ще постъпя като теб.

Мерси за съветите и инструкциите ще ги запиша някаде да не ми изчезнат когато ми потрябват. :)

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 2:32 am 
Аватар
Цар Алко

devil qk - ако все пак ти се опъне нещо, прочети ми мнението viewtopic.php?f=44&t=446&start=255
Аз лично съм привърженик на кодеци, но инсталирани един по един, в кодек пакетите са по-стари версиите. Все пак нищо не ти пречи да пробваш при проблем :).

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 2:48 am 
Аватар
AnimeGod

spiralkinda интегрирания сплитер в CoreAVC е стар и devilqk ще има проблем със споменатите релийзи на Джокович.
Тъй като избягвам платени решения не помня можеше ли да не се инсталира и да се сложи по нова версия отделно?
Иначе решението е подходящо в неговия случай понеже е с Nvidia.

Но кажи ми какъв е смисъла да му слагам на MPC-HC: CoreAVC (платен), DivX (платен) и XviD + AC3Filter и Haali Spliter?

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 2:56 am 
Аватар
Цар Алко

CoreAVC, не съм ползвал от година и нещо и не знам докъде са я докарали. Ами като му гледам конфигурацията на момъка би трябвало да мине без CoreAVC, освен ако някакво 1080p му се пъне, но и за там трябва да се види на място.

То няма смисъл да слага платени, ffdshow си върши идеална работа

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 3:07 am 
Аватар
AnimeGod

Ами декодера на MPC-HC е много по добър и се ползва и хард. ускорение на видеото.
Просто няма смисъл от ffdshow (които реално също е пакет) и се разчита само на проца.
Напълно излишно ще се товари системата.

Просто се замисли къде е логиката да инсталираш допълнителна програма от която не само няма нужда но и даже вреди?
Става малко като с Флекстъпа и "кирилизацията"... :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 3:32 am 
Аватар

На pc-to имам 1080p ... Highschool of the dead в тракерчето на анимес го намерих и си варвеше докато бях с ссср 2009 пакета и с тези от 2010 също сега и с к-лите си варви ...А и наистина ли тези "неща" товарят толкова машината ? И това натоварване можели да искара извън стороя машината ...?

Оо.. всички тези неща ,които обсъждате ми изгледат толкова трудни ....някой да пусне субтитри :D ..хахах

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 26 от 40 [ 591 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 40  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]