Дата и час: Пет Фев 28, 2025 1:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Помощ с избора на монитор.
МнениеПубликувано на: Вто Окт 08, 2013 7:07 pm 
Аватар
AnimeGod

Не ти ги препоръчвам тия хибриди с тунер. Излишно оскъпяват та да даваш толкова пари за TN с по-малък диагонал не си заслужава.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 08, 2013 7:48 pm 
Аватар

Ок. Поръчвам PB-то и края на седмицата и компютъра. Благодаря ти за помоща, спести ми около 300-400 лева XD!

МнениеПубликувано на: Съб Окт 19, 2013 7:20 am 
Аватар

Взех монитора и е уникален, взех компютъра и на 4тия час просто спря да работи и не иска да се включва. Нито вентилатори, нито лампички светват... Пробвах с друг захранващ кабел, но не стана. Трябва да имам уникален късмет за да ми изгори psu или motherboard 4 часа след първото му пускане :D . Само се надявам от sky.bg да уважат гаранцията в понеделник.

МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2013 6:35 pm 
Аватар
AnimeGod

Захранването кое е ако не е тайна? RS-600-ACAB-M2 или RS-600-ACAB-D3?

пс. Ами щом е в гаранция няма къде да ходят. А ако и те са ти го сглобявали директно ходи и им го тръсни на бюрото.
Един приятел така преди време взе по-хубаво без да си доплаща. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2013 7:35 pm 
Аватар

М2 е. Утре ще ходя сутринта до офиса и наистиня няма да имам против по-добро да ми дадът XD. Това го четох че е 564W всъщност, нищо че пише 600 xD. И да, те ми го сглобиха. Дразня се че веднага нещо му стана... Поне да беше изчакало неделя вечерта да се развали xD.

МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2013 7:44 pm 
Аватар
AnimeGod

M2 реално е 400W та ако беше 564W (D3) щеше да си късметлия.

Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2013 7:52 pm 
Аватар

Е добре защо го рекламират като 600W psu в сайта на sky.bg? То всъщност не е ли точно от там проблема? Гледах една от причините да спре така PC-то е точно като няма достатъчно силно захранване и може да вземе и други части с него...

МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2013 7:54 pm 
Аватар
AnimeGod

Захранването е достатъчно силно за компонентите ти. Причината да гърмят частите са токовите удари (съди ЧЕЗ) и спестените защити на евтините захранвания а не колко са мощни.
Също така няма захранвания със 100% ефективност. Тия с над 80% (ама не пикова) се водят качествени и лесно ще ги познаеш по-сертификатите.

Изображение

Най-евтините Бронз:
Стандартно - http://sky.bg/Details.aspx?ID=21105
Качествено - http://sky.bg/Details.aspx?ID=22075

Едит: Ти не им обяснявай за токовите удари а се дръж ядосано и ги питай как може да ти продават неработеща машина която не тръгва. :wink:
Има хора които карат с китайчета по 30 кинта с години та дори такива дето хващат милиони от тотото.
Та всичко се случва например имаш късмет и гори захранването. Нямаш и е заминало и видеото, дъното, паметта а харда са му се образували лоши сектори.
Въпрос на шанс е. Разбира се в случая може просто да е имало дефект я захранване я дъно та още не се знае какъв точно е случаят.

Последна промяна Naruto на Нед Окт 20, 2013 8:20 pm, променена общо 3 пъти

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 20, 2013 8:13 pm 
Аватар

Е добре в гаранцията пише че отпада при повреда от токов удар, значи няма да ми я признаят? И как подяволите толкова години нищо не ми е гърмяло ( и стария настолен който също беше с ужасно евтино захранване), но си купувам нов настолен и след 4 часа токов удар...

МнениеПубликувано на: Пон Окт 21, 2013 10:12 am 
Аватар

:lol: Токови удари има постоянно, сложих UPS и всеки път при токов удар изпищява, защото е с изправител и обира токовите удари. Принудих се да взема след като и аз така се лиших от едно скъпо захранване. Дори да са му умрели батериите и да кара по 5 минути при спиране на ток, пак обира токовите удари и спасява машината от дефекти. Само тази година на двама приятели им изгоряха компютрите от токови удари. На единия отиде само захранване, на втория захранване и дъно. Отиваш и връщаш компютъра както ти каза Наруто. Все едно не знаеш за причината, остави те да я установят. Токов удар трудно се доказва и енергото почти винаги отричат, за да си търсиш правата с тях трябва да си готов за години съдебни дела. С фирмите за компютри е по-лесно. Връщаш дефектна част, проверяват я, "Я, не работи!", пращат я на доставчика си и щом няма видима причина за изгарянето ти пращат нова. И си в правото си, защото направо си е е*ало мамата това назвездичкано захранване, което пада при първия токов удар. Аз поне на петия съжалих моето и взех UPS. :doh:

МнениеПубликувано на: Вто Окт 22, 2013 1:14 pm 
Аватар

Днес ще ходя да си го взимам, само чакам да ми се обадят. За "жалост" не намериха същото захранване, защото не се предлагало отделно и заради това ще ми сложат Fortron захранване което даже било по-добро според тях. Аз нямам нищо против XD. Разгледах им Fortron захранванията в сайта и тези над 500W наистина изглеждат по-добри XD.

Едит: За сега за ups нямам пари, но обмислям да си взема един около коледа и ще се надявам да оцелея с разклонител със защита до тогава ( кой знае дали ще помогне xD). Дано на това Fortron захранване да му е по-добра защитата срещу токови удари. По-късно ще пиша след като го взема и ще ви кажа модела на захранването, интересно ми е дали наистина е по-добро или е същия боклук XD.

МнениеПубликувано на: Вто Окт 22, 2013 5:05 pm 
Аватар

Ами аз съм сега с Fortron Everest 80+ 800W. Да чукна на дърво, засега не ми е създавало проблеми, дано и да продължи все така.

МнениеПубликувано на: Вто Окт 22, 2013 5:10 pm 
Аватар
AnimeGod

IcyTiger написа:
Днес ще ходя да си го взимам, само чакам да ми се обадят. За "жалост" не намериха същото захранване, защото не се предлагало отделно и заради това ще ми сложат Fortron захранване което даже било по-добро според тях.
Аз нямам нищо против XD. Разгледах им Fortron захранванията в сайта и тези над 500W наистина изглеждат по-добри XD.

То и това в кутията доколкото си спомням е на FSP (CM не правят захранвания) та всичко е до модела. Ако кажеш точния ще ти кажем дали е по-добро.
Ако говорим за Hexa 500W (HE-500) или пък FSP500-60APN то те са същата работа. Само дизайна е друг. :jester: RAIDER е по-добро но няма да се излъжат да ти го сложат.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 22, 2013 8:58 pm 
Аватар

FORTRON FSP600-50ARN ми сложиха. По-добро или същия боклук ? :D За жалост не е RAIDER, но е за същата цена горе долу :D.

МнениеПубликувано на: Вто Окт 22, 2013 10:24 pm 
Аватар
AnimeGod

Всъщност ако нещо не си объркал по-символите захранването е по-добро от старото ти.

За това ли става дума? На 12V линия пише 42A? http://sky.bg/Details.aspx?ID=22860

Изображение

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]