Takahashi Ryūki
高橋 龍輝Роден на 28 март 1993г. в Сендай, Мияги
Професия: актьор, певец
Височина: 171 см.
Зодия: риби
Кръвна група: А
Агенция: Watanabe Entertainment
Година, в която стартира: 2008
Хоби: танци
Групи: D-boys
ДорамиKamen Rider OOO - Kengo Utahoshi TV Asahi (final episode), cameo
Kamen Rider Fourze - Kengo Utahoshi
ФилмиHigh-Kick Girl! - 2009
Kamen Rider × Kamen Rider Fourze & OOO: Movie War Mega Max - 2011
Mahou Shoujo wo Wasurenai - 2011
Messiah - 2011
Kamen Raidâ × Supâ Sentai Supâ Hîrô Taisen - 2012
Мюзикъли и спектаклиD-boys stage Karasu 04 - 2009
D-BOYS Stage 2010 Trial 2 Last game [Aug 26th~Sep 12nd]
Harudoko 2010
Natsudoko 2010
D-boys stage: The Merchant of Venice - 2011 – Salerio
ТенимюTenimyu (Cast 5 Seigaku) dans le rôle d'Echizen Ryoma
- The Final Match Rikkai Second feat Rival (déc 2009/mars 2010)
- The Final Match Rikkai First feat Shitenhoji (juil/oct 2009)
- Dream Live 6th (mai 2009)
- The treasure Match Shitenhoji feat Hyotei Gakuen (déc 2008/fév 2009)
- Imperial Presence Hyotei Gakuen feat Higa (juil/nov 2008)
Радио:- Invité de quelques D-radio Boys
Списания:Cool Up, Cast prix, Good come, Kindai, Wink up, Neo actor, TV Homme…
Фотокнига/DVD:- D boys – Boy friend serie (DVD – Mars 2010)
- Calendrier Avril 2009/Mars 2010
- D-boys - DASH (2008) Photobook
ИнфоПрез май 2007г. Рюки достига до финалната фаза на Junon Superboy Contest. След по-малко от година, на 6 юли 2008г., се присъединява към Д-бойс, точно когато Ю Широта напуска групата. Той е най-малкият в състава, но ролите, които започна да прави в последно време, разкриват неподозирани способности.
Шашнах се като го видях във Forze. Предварително четох позитивни изказвания за играта му, но е различно, когато човек се убеди лично в това. Още по-невероятно е, как успява да предаде необходимата бледост на персонажа, който страда от заболяване по толкова убедителен начин, при положение че физически не изглежда изпит и слаб?
Зърнах го и в Тенимю. Той се явява пета генерация Рьома Ечизен. Идва на мястото на Шого Сакамото и сам предава щафетата на Огое Юки след това. И там е перфектен.
С Тайто са големи приятели. В началото на 2009г. няколко момчета от Д-бойс се подложиха на изпитание, свързано със спортната синхронна гимнастика. Сред тях бяха и двамата новаци - Тайто и Рюки, за които сложните акробатични упражнения не представляваха особена трудност, имайки предвид крехката им възраст по онова време.
Имам желание да го гледам в Mahou Shoujo wo Wasurenai с Усуи, но нямам парола за филма.
Проследих играта на Рюки и Ацуши в Месия и много ми допадна сътрудничеството им, въпреки че не схванах изцяло идеята на лентата. Нещи ми се губеше, без превода.
Снимки