Дата и час: Съб Мар 01, 2025 9:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Link: Kamen Rider Fourze [J-drama, tokusatsu]
МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2012 2:59 pm 

Изображение
Kamen Rider Fourze
仮面ライダーフォーゼ

Излъчване: September 4, 2011 - 2012
Хейсей поредица №13
Държава: Япония
Телевизия: TV Asahi
Епизоди: 48 (всеки по 24 мин.)
Субтитри: английски, вградени
Жанр: токусацу (този формат включва истории за супергерои, в които има специални ефекти)
Начална песен: Switch On! на Ана Тсучия
Wiki - http://en.wikipedia.org/wiki/Kamen_Rider_Fourze

Сериите са направени в чест на 40г. от създаването на Камер райдър
През 2011г. се навършиха 50г. от първия космически полет на Юри Гагарин през 1961г.

Герои и актьорски състав
* Сота Фукуши в ролята на Гентаро Кисараги
* Рюки Такахаши в ролята на Кенго Утахоши
* Фумика Шимизу в ролята на Юки Джоджима
* Шихо в ролята на Томока Нозама
* Шион Тсучия в ролята на JK
* Йошизава Рьо вролята на Рюсей Сакута
* Соран Томато в ролята на Натсуджи Киджима

История
"Switch on youth 'cause space on your hand!"
Космосът е във фокуса на прожекторите в тази райдърска история.
Безграничната енергия движи човечеството днес, за да товри бъдещещото утре.
Когато чудовища, наречени Zodiarts, се появяват на територията на колежа Аманокава, там започват да се случват странни неща, Точно тогава в училището идва нов студент на име Гентаро Кисараги (Сота Фукуши). Той е импулсивен и усмихнат, притежава подчертано клоунско поведение и незнайно защо се стреми да се сприятели с всеки ученик в гимназията. Старата му познайница Юки (Фумика Шимизу) се оказва негова съученичка в новия клас. Тя е космически отаку пътешественик и заедно с Кенго Утахоши (Рюки Такахаши), крие странна тайна, свързваща нашия свят с останалата част от Вселената.
Не очаквах новите серии да ми се отразят по толкова креативен начин. Директно ме изстреляха в Космоса! Ако ООО ми стана любимец в първия епизод, тази поредица ме очарова още с началния си кадър.
Сота добре се справя с ролята на смешник. Хубавото е, че героят му понякога може са бъде сериозен, държи на думата си и за него приятелството е най-голямата ценност. Това приземява персонажа му на приемливо равнище.
Рюки е на другата крайност. Той е прилично облечен, не ходи като бивш гангстер, възпитаник на академията на Гаргите и притежава поведение, достойно за възхищение. Въпреки някои предубеждения, които опитът му е наложил, разумът е негов помощник по пътя към правилните решения.
Стахотна аура има това дете, макар и само на 18г! Радвам се, че след Тайто и Рюки получи подобна роля. Още един ценен представител на Д-бойс в тези поредици и за да бъде пълен отбора, прибавям името на Шион Тсучия от Д-2, който е включен също в райдърския каст.

Любопитно
* Училището, в което се снимат сериите, е частен университет в преф. Гумма, наречен Takasaki University of Commerce
Изображение

Снимки
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Линк - http://www.tvnihon.com/tracker/browse.php?cat=101
Henshin!

Последна промяна ukio на Чет Мар 22, 2012 5:03 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие: Re: Link: Kamen Rider Fourze [J-drama, tokusatsu]
МнениеПубликувано на: Чет Мар 22, 2012 5:54 am 
Аватар

Домо аригато! :hat:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 19, 2012 11:34 am 

Свърши!
Ето основните ми впечатления от сериите.
В 32-ра серия стана голямата завръзка, след като Рюсей изигра козовете си по толкова импулсивен начин.

Всичко това нямаше да се случи, ако не се беше появил младежът със способностите на Морфей - Тацумори Ямада, който се оказа важен участник в Хороскопа на злодеите, и по-точно - Aries Zodiarts. Още една епична изненада ми бяха подготвили сценаристите. Как да не ги обича човек, когато връщат от забвение мои стари познайници от Тенимю. Тук обаче не само ми доведоха Казума Кавахара, но той показа нова изумителна промяна във външния си вид. Разпознах го, разбира се, след като известно време го гледах и се питах, как е възможно по-дългата коса да го промени до неузнаваемост? Браво, Казума! Ганбаре!
Двете движещи фигури в еп. 31-32:
Рюсей - Рьо Йошизава
Изображение
и Ямада - Казума Кавахара
Изображение

Като казвам, че човек трябва да си отваря очите на четири, когато се намира в увеселителния парк Ейгамура, изобщо не се шегувам. Оказва се, че епизоди 33 и 34 са снимани в Киото. Накои интересни забележителности от града изпъкнаха сред пейзажа.
Първо, футуристичната сграда на гарата, която се намира точно срещу Киото тауър. След това Фушими инари. Преминаха през прословутите порти, покрай пазителите-лисици и се озоваха във водата, край реката в Киото. Минаха през камъните-костенурки, по които и ние стъпвахме преди месеци. Личеше, че реката е била по-плитка, когато са снимали, вероятно няколко седмици преди нашата поява.
Завършващите битки бяха правени в Ейгамура. Видях, че къщата на нинджите е била впечатляваща. Имало е тайни входове и какви ли не проходи.
Не се учудвам, че със Сота мислим еднакво...

В еп. 38-40. имаше Pureboys представител. Първоначално помислих, че очите ме лъжат, когато видях партньора на Юки при мисията на кандидат астронавтите, но после той пак се появи и вече няма спор. Итоги Кента е в ролята на Юта Сугиура - Таурус Зодиартс. Връщам се назад да си спомня, отколко време не са се мяркали представители на тази група в току серии. Мисля, че в Дикейд беше последната им поява, при все, че в Кива имаше цели двама техни представители (бивши). Важното е, че актьорът се включи в действието и ще заема екранно време поне още 1 епизод (имаше ужасна съдбя - някой ще трябва да го спасява от Дарк Небула).
Още нещо интересно дадоха в еп. 39 - National Museum of Emerging Science and Innovation, съкратено Мираикан. Това е музеят, който не успяхме да посетим в Одайба. Голям пропуск. Мястото е невероятно!

Не знам колко япончета са се разревали на финала, но аз определено го направих в еп. 47. Как можаха да ми причинят това!
Всичко се оказа коренно различно от моите представи.

Благодарности на всички потрудили се актьори в тази епична продукция. Райдърите наистина могат да се нарекат така, заради вечната им борба и финалната развръзка. Песните, които включиха бяха фантастични! Огромната заслуга тук е на Ана Цучия. Тя направи чудесния оупънинг, а преди около месец пусна още едно невероятно парче, наречено Voyagers, в чийто клип участват Кенго и Юки. Чух трогателна мелодия от AKB48 в последната серия.
Когато Ген-чан се разплаче, всички плачат, но истината е, че аз го изпреварих.

Изображение
Със сълзи на очи и лека носталгия изпратих и тези герои. Аригато!
Завършвам с основната фраза на следващия райдър:
It's showtime!

П.П. Обърнахте ли внимание на Куиз шоуто, което вървеше успоредно с последните епизоди? Много смях пада по време на това състезание, в което главните участници в сериите са разделени на отбори и отговарят на въпроси, свързани с първите райдъри. Като си помисля, как са стартирали преди повече от 40г.! Колко примитивни са били облеклата и действията им и как са се променили с течение на времето! Невероятно! Това се нарича еволюция! Ха, аз дори успях да отговоря вярно на трите въпроса в едно от предаванията! Вече могат да ме вземат в райдърския клуб.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 26, 2012 3:10 am 
Аватар

Добре...ама много се искушавам да го почна xD Нищо, че стопирах отдавна Den-O ( ще се поправи!) , но явно по-пресничките си ме влечат бая (Kiva и Озу- ЗАВИНАГИ QwQ !!!! ).
Възможно ли е човек, гледал само гореспоменатите серии, да схване и enjoy-не историята? Хем ми се иска да го видя, хем, ако има 100 препратки към миналото, ме кара да размисля xD.

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 26, 2012 8:13 pm 

Какво минало? Тук говорим за бъдещето. Сериите са посветени на Космоса и със сигурност ще ти хареса.
Аз до такава степен луднах, че чак до Япония ходих, за да видя райдърите. Е, не успях да зърна истинските, но...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]