Title: 家政婦のミタ Format: Renzoku Genre: Mystery, Family Episodes: 11 Broadcast network: NTV Broadcast period: 12-Oct-2011 to TBA Air time: Wednesday 22:00 Wiki:http://wiki.d-addicts.com/Kaseifu_no_Mita Official Website:http://www.ntv.co.jp/kaseifu/ Theme song: “Yasashiku Naritai” by Saito Kazuyoshi
CAST
Matsushima Nanako as Mita Akari Hasegawa Hiroki as Asuda Keiichi Aibu Saki as Yuki Urara Kutsuna Shiori as Asuda Yui Nakagawa Taishi as Asuda Kakeru Ayabe Shuto (綾部守人) as Asuda Kaito Honda Miyu as Asuda Kii Nonami Maho as Kazama Mie Sato Hitomi as Minagawa Mariko Hiraizumi Sei as Yuki Yoshiyuki Shirakawa Yumi as Arumi Akemi
PLOT
In the drama, Matsushima plays a mysterious housekeeper named Mita Akari, whose age is a secret and who is completely unsociable. However, she is perfect in her housework, and through her work she resolves hidden issues among the family members of the homes she is dispatched to. Despite her clients’ eventual wishes to keep her as a permanent housekeeper, she always moves on to the next job, where a fresh set of domestic problems await.
Kamiki plays the eldest son Kazuo, a high school student who helps support the family through part time jobs serving at a gas station and doing newspaper delivery. He clashes with his father (Tanabe Seiichi), an artsy photographer with no real earning power. Mitsuura Yasuko plays the part of an obedient wife, while Kato Seishiro plays the shy youngest child who can see a ghost (the “11th member”) but doesn’t tell the rest of the family.
Абсолютен доминатор беше тази драма. Още с първата секунда ми привлече вниманието. Пустата улица, обагрена в сини цветове и по мъгливия път върви Мита-сан. Някъде наблизо се чува гарван. Тръпки ме побиха от този кадър и куфарчето, което носеше. Това е истинска човешка драма, въпреки мистериозните елементи. Единствено героинята на Айбу Саки има леки комедийни заложби, но при цялата сериозност на ситуацията, това е нищо. Драмата трябва да се види от всеки съвременен човек. Това е история, която може да се случи във всяко семейство. Нанако е смайващо убедителна.
Спойлера:
В началото се чудех, какъв човек може да се държи по този начин и да не проявява никакви емоции? После ми дойде идеята, че Мита-сан е робот - тя знаеше всичко, което я попитат и начинът, по който отговаряше ме порази. Беше същинска машина . После отхвърлих тази мисъл, най-вече след това, което видях в Увеселителния парк. Нещо чудовищно й се е случило, за да захвърли живота си по този начин. Но интересното е, че тя не се самоунищожава, а помага на друго семейство, дори със студенината по отношение на чувствата си. В еп.5 реших за момент, че тя е майката на децата. Мина ми през ума, че самоубиството й е било нагласено. Но кой нормален човек ще причини това на собствените си деца? Рейтингът на последната серия
Хлапетата са изключителни! Шиори като най-голяма показва неподозирани емоции. Но по-малките не й отстъпват. Обожавам всеки момент към края на сериите, който с широко отворени очи ме кара да настръхвам с поуките си. Тогава погледът ми се замъглява и се питам: Какъв човек е Мита-сан? Завършващата песен на Сайто Казуйоши е поредното доказателство за богатите Ост-ове на японските дорами тази година (всйщност, те всяка година са били на висота). Музикалното парче и самата лента действително ни учат, как да станем по-добри.
Догледах и последните серии. Имаше известен спад в сценария след еп. 5, но към края отново засилиха историята. Поучителна. Това е думата за тази дорама. Както подозирах, почти нямаше хорър елементи, въпреки тайнствената музика и държанието на Мита-сан. Определено, тази роля е чудесно завръщане от страна на Нанако. Очаквам появата й през януари в Lucky7. П.П. Включването на Рьо Кацуджи ме изкефи максимално. Особено моментът в църквата. Разсмях се от веселата изненада.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения