Дата и час: Чет Фев 27, 2025 7:21 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Link: SIGN [J-drama]
МнениеПубликувано на: Вто Май 10, 2011 2:19 pm 

Изображение
SIGN
サイン

Жанр: танци, училище
Телевизия: MBS
Формат: рензоку
Епизоди: 9 (по 25 мин. всеки)
Субтитри: английски, вградени
Излъчване: 19 january 2011 Start, Wednesday night
Участват:
Уехара Такуя - Оое Доуджи
Сакурада Дори - Мизумото Йоримитсу (Ми-чан)
Хирама Соичи - Уатанабе Тсуна
Терада Такуя - Ибараки Тоби
Йошизава Рьо - Юуки Наги
Хашимото Атсуши - Саката Таро
Янагисава Такахико - Оое Шинджи (големият брат на Доуджи)
Гостуващи артисти: Аояги Руйто, Уеки Го, Мизута Коуки
Завършваща песен: SIGN - http://www.youtube.com/watch?v=OGCsM2MJl3M
Танцов хореограф: TETSUHARU

Изображение

Резюме
Оое Доуджи не може да чува гласовете на хората, но умее да усеща вибрациите на музиката и един ден разбира, че по този начин може да танцува. Раздразнителен и необщителен в началото, той се присъединява към отбора по танци, за да открие цял нов свят пред себе си. Доуджи, Ми-чан, Тсуна, Наги и Тоби започват тренировки в клуб на име Кавачи, където работят Таро и Шинджи, за да се подготвят за предстоящото състезание.
Такуя Уехара, Дори и Такахико участваха преди няколко години в сценична постановка, наречена Фрогсу. Там открих страстта им към музиката и танците и бях сигурна, че рано или късно ще се върнат отново към това предизвикателство. Сега с нови приятели и още по-голям хъс, тримата отново вървят напред. Всички участници в драмата са възпитаници на Amuse.
* Доуджи е глух вече 2 години и това не му помага в общуването с останалите хора. Той е арогантен и груб, но танците и музиката го преобразяват до неузнаваемост. Такуя Уехара продължава с изненадващите си изяви. Колко различен е, когато играе Грел в Курошитсуджи и тук! Звученето в гласа му също се променя драстично.
* Ми-чан е любител на танците, стриктен във всяко едно отношение. Перфектен ученик и абсолютен професионалист в работата си, той има леки търкания с Доуджи, но с останалите е дружелюбен.
* Тсуна е весел и усмихнат, въпреки проблемите в семейството си. Баща му страда от болки в гърба и изпитва трудности при работата си.
* Тоби учи в един клас с Ми-чан и Доуджи. Майка му е сериозно загрижена за неговото обучение, затова той трябва да се труди усърдно и да получи високи оценки.
* Наги е най-малък от всички. Той е коухаят в отбора. Винаги носи ярки дрехи под униформата си, което му помага да се откроява сред останалите.
* Таро е големият семпай. Вече не е ученик и работи в музикален клуб. С останалите се държи прекрасно и затова те го уважават. Неговата майка е алкохоличка и той често трябва да се грижи за нея. Какво добро дете!
Свикнах да гледам Атсуши с униформата на нинджа от Нинтама Рантаро и с визията на шинсенгуми Харада Саноске, но и тази роля му отива.
* Шинджи е батко на Доуджи (фрапираща прилика - хаха!) и е истински загрижен за него. Работи в клуба заедно с Таро

Линк 1-9 RAW - http://melianek.livejournal.com/61823.html#cutid1
Линк Hardsubs - http://whiskers3621.livejournal.com/589.html

Последна промяна ukio на Чет Май 12, 2011 12:03 pm, променена общо 2 пъти

Профил  

Заглавие: Re: Link: SIGN [J-drama]
МнениеПубликувано на: Вто Май 10, 2011 8:33 pm 
Аватар

Това задължително ще го гледам!!!! Но за съжаление японския ми е под всякаква критика.... Дали скоро ще излязат субтитри? На английски са ми достатъчни! Много искам да го гледам.... :tv:

МнениеПубликувано на: Сря Май 11, 2011 1:17 pm 
Аватар

o_o bishie-land :P Данo се окаже зарибяващо и го субнат по-бързо xD

Последна промяна PartyMonster на Чет Май 12, 2011 2:17 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Чет Май 12, 2011 9:45 am 

Драмата вървеше по нощните часове в Япония преди 2 месеца и затова почти никой не се е нагърбил да я качва и събва. Добре, че имаше хора в нета, почитатели на мюзикълите, които актьорите правят, за да ни предоставят линкове.
Аз изгледах историята и без превод и смея да твърдя, че не е толкова сложна за разбиране. Затова ви улеснявам със солидно количество информация за героите и сюжета. Има и сайт, където са постнати подробни резюмета на сериите - http://eldoow.livejournal.com/8200.html
Много често си мисля, че талантите на Amuse остават недооценени, понеже не получават роли в сериозни продукции. На сцената имат страхотно присъствие и е голяма загуба, че не използват максимално възможностите им.
Лентата е интересна. Първите 5 епизода най-много ми допаднаха, понеже фокусираха максимало вниание върху танците. Имаше намесени семейни и приятелски отношения, но към края сценаристите обърнаха действието в неподозирана посока и поизоставиха танцовия елемент. Самите актьори в интервютата зад кадър споделяха, че най-много са се забавлявали, когато са снимали тези сцени.

Субтитри има вече на първите 2 серии!
Тук - http://whiskers3621.livejournal.com/589.html

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 15, 2011 3:42 am 
Аватар

Аз също харесвам танци, че и също донякъде умея да танцувам, така че ще е интересно да видя такава драма. :)

Дано преведат повече епизоди. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 13, 2011 10:11 pm 

Драмата е събната вече.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]