Страна: Южна Корея Година на излъчване: 2011-Януари-30 до 2011-Март-20 Формат: Drama Special Series Време на излъчване: Неделя 23:15 Жанр: Мистерия, Трилър Канал: KBS2 Епизоди: 8 Режисьор: Kim Yong Soo Субтитри: Английски
Участват: Kim Sang Kyung as Kim Yo Han Baek Sung Hyun as Park Moo Yul Kim Young Kwang as Jo Young Jae Lee Soo Hyuk as Yoon Su Kwak Jung Wook as Yang Kang Mo Hong Jong Hyun as Lee Jae Kyu Esom as Yoon Eun Sung Kim Hyun Joong as Kang Mi Reu Sung Joon (성준) as Choi Chi Hoon Jung Suk Won as Yoon Jong Il
Резюме Останах много доволна от това, което видях в Бялата Коледа. Английското резюме не описва най-точно сюжетната линия, но така е по-интересно. Знайте, че в тази драма има много мистерии и изненадващи обрати, които ни карат най-вече да мислим над случващото се на екрана. По своята същност филмът е една игра, експеримент, в който са поставени на карта доверието и животът на няколко младежи. Въпросът тук е, дали човекът се ражда чудовище, или става такова? Какава е ролята на съдбата в този процес? Поставен в екстремни условия, как всеки от нас би реагирал на свектавично променящите се събития?
Спойлера:
Още с първите кадри камерата ни въвежда в тайнствената обстановка на мястото: училището, в което се разиграва действието, е построено в непристъпна местност, затрупана през зимата от снежни преспи. 8 ученици са готови да прекарат Коледа в пустата сграда, без да подозират, как в един момент тя ще се превърне в своеобразен Алкатраз за тях. Прибавяме още помощни елементи към обстановката: замръзнали снежни статуи, напомнящи на Олимпийски богове и странен часовник в черно и бяло, поставен в двора пред входа на училището. Това, което ми хареса най-вече, беше интелигентният подход на сценаристите към материята. Те не стъписваха зрителя с тонове кървища и неспирни убийства, а действаха много изтънчено по отношение на плашещите елементи. След еп.4 психологическата игра става още по-мъчителна, понеже всичките ни представи за нещата изведнъж рухват и картината се променя до неузнаваемост.
Актьорският състав се справи удивително добре, при положение, че в него имаше не малък брой дебютанти. Страхотно присъствие и изпълнение! Нямаше слаби герои, както и такива, които да са оставени на заден план.
Ост-ът е доста дълъг, като се има предвид, че епизодите са само 8 на брой, но това е голям плюс за продукцията. Изборът на песните е перфектен: от DJ Krush, Herin и Frenzy, през DJ Shadow, AC/DC, Suede, Masive attack, Travie Mccoy, до геният Вивалди и неговото творение Nisi dominus.
Значи ако щете ми вярвайте, но за един ден го изгледах. То и 8 епизода, колко са де.. В крайна сметка съм очарована. Уж е драма, а не е от тия мелодраматични, романтично комедийни истории на които сме се нагледали. Идеята беше хипер яка. Музиката както си я бяха избрали за дадените моменти също съответсваше. Защото го изгледах за един ден ли, или защото е хипер добър, но през цялото време имах чувството че сърцето ми ще изкочи, а всъщност ако беше и по слабо, можеше да спре. J/K J/K Начинът на заснемване е добър, та имах чувството че всичко го преживявам заедно с тях. Обратите бяха неочаквани. Честно казано още в началото тоя психодиспандерик не ми вдъхваше доверие... Края не беше чак толкова предвидим. Абе изобщо, хипер якото сериалче.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 42 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения