Име на Филма: Onmyoji - Магьосникът
Държава: Япония
Актьорски състав: Мансай Номура, Хидеаки Ито, Ерико Имаи, Маи Хошо, Кеничи Яджима, Кенйиро Ишимару, Кеничи Иши, Хоука Киношита, Хироюки Санада, Сачико Кокубу, Кенджи Ямаки.
Режисьор : Йоджиро Такита
Жанр: Екшън/ Драма / Фантастика /
Субтитри : Английски, вградени във филма + текстов файл Започвам да правя български субтитри !
Времетраене : 117 минути
Език: Японски
Година: 2001
Инфо : Япония, 10-ти век. В царството на вечното благоденствие, простосмъртните съжителствуват с жестоки демони и призраци, и единствено могъщи магьосници от древен клан са способни да защитят Императора и поданиците му. Алчни заговорници опитват да свалят Владетеля с помощта на черния маг Досон, но не предполагат каква неведома сила притежава чародеят и до какво ще доведе това.
Лично мнение : Отдавна не бях гледал японски филм, в който да ми бъде така интересно случващото се на екрана. Главния герой Сеймей /магьосникът/ е изигран великолепно от Мансай Номура. Мъдър, закачлив и мълчалив човек, притежаващ огромна сила. Заедно с верния си другар Минамото но Хиромаса се изправят срещу злата воля на магьосника Досон, в чийто образ се превъплъщава познатия ни от "Последния Самурай " Хироюки Санада (Юджио - или човекът, който смаза от бой Том Круз) . Историята е разказана увлекателно, специалните ефекти не са крещящи и смея да твърдя че актьорската игра постига много в този филм. Затова той и втората му част, за която ще напиша статия след малко остават завинаги в колекцията ми любими японски филми.
Link + English subs
Направих български субтитри . Изтеглете ги от ТУК