Дата и час: Вто Фев 04, 2025 11:00 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Link: Keizoku 2: SPEC [J-Drama]
МнениеПубликувано на: Пет Мар 11, 2011 9:04 pm 

Keizoku 2: SPEC

Изображение

ケイゾク 2: SPEC
Излъчване: есен 2010
Формат: Renzoku
Жанр: Мистерия
Канал: TBA
Епизоди:10
Режисьор: Tsutsumi Yukihiko, Imai Natsuki, Kaneko Fuminori
Субтитри: Английски
Ost - http://community.livejournal.com/mikilo ... tml#cutid6
Участват: Ерика Тода, Рьо Казе, Саки Фукуда, Ю Широта, Камики Рюноске, Киппей Шиина, Кен Ясуда, Сайней Рюджи

Резюме
Криминална поредица, но не точно от тези, които сме свикнали да гледаме. Един нестандартен поглед върху случващото се на Земята. Уникални персонажи, изпълнени от великолепен актьорски състав. Мистериозните елементи засилват интереса на зрителя още с началната серия.
Първо Рьо Казе и Ерика привлякоха вниманието ми към тази драма. После видях имената на Камики, Саки Фукуда и Сайней Рюджи (той влезе перфектно в образа на Чо Хаккай от мюзикъла Saiyuki).

Link

Благодарности на lazeto!
Subs - http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_89793.htm

Профил  

Заглавие: Re: Keizoku 2: SPEC [J-Drama]
МнениеПубликувано на: Съб Мар 12, 2011 12:28 am 
Аватар

Оооо, мерси! Това ще се гледа. Докато бях в Япония, момичето в приемното ми семейство беше луднало по тази драма, но аз реших да не се спойлвам като започна да я гледам от средата. :D

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 12, 2011 2:11 am 

И аз буквално луднах след изгледани 2 серии. Нищо не разбрах от първия опит, абсолютна мистерия беше случващото се на екрана. За капак към края се появи Камики и ме обърка още повече. Наложи се да започна отначало и под лупа да изследвам всеки кадър. Става страшно, когато физика и психика се съберат на едно място.
Ключовата фраза в драмата са думите на Тома: "Само 10% от човешкия мозък се използват рационално."
Разкажи повече за момичето, което споменаваш. Какво й е допаднало в драмата? Тя не е типична криминална поредица.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 15, 2011 4:43 am 
Аватар

Интересно. И е популярно, така че ще му метна поглед по някое време. :)

:hat:

Профил  

Заглавие: Re: Link: Keizoku 2: SPEC [J-Drama]
МнениеПубликувано на: Сря Мар 16, 2011 3:26 pm 

"Съмнявай се във всяка истина!"
Това беше една от най-фантастичните поредици, криеща в себе си не само криминални елементи, а всичко, каквото не сте си помислили. Тази драма преобърна представите ми за телевизионно кино.
По време на действието открих някои допирни точки с идеи, които се прокрадваха във филми като Матрицата и X-man, само че тук беше включен един много важен фактор - реализмът.
Първо да разтълкуваме заглавието.
ИзображениеИзображение
* Кейзоку обозначава щампа, сложена от полицията на файлове, които са разследвани, но не са закрити, т. нар. неразрeшени случаи.
* СПЕК е спецификация, потенциалът на всеки човек, който го отличава и понякога му дава неограничени възможности. Това могат да бъдат свръхестествени способности, физическа сила и др.
Как бихте се почувствали, ако научите, че някой управлява живота ви? Краде спомените ви и ги заменя с нови.
Хората са странни същества. Крият неподозирани сили в себе си. И все пак притежават слаби страни, които ги правят уязвими.

Пъддържащият екип беше превъзходен. Саки Фукуда, Киппей Шиина, Сайто Такуми, Такуя Камикава, Мано Ерина, Сайней Рюджи, всички се включиха по най-добрия начин в сценария. А Наото от EXILE действително се появи на екрана.
Музиката, както се очаква, е безупречна.
NAMIno YUKUSAKI: THE RICECOOKERS mp3 - http://www.bgshare.com/472209/preview.mp3
Няма такива звуци, които да предават моментът, в който времето спира, но тук те са изтръгнати от какви ли не интрументи.
След като изгледах това заглавие, вече съм сигурна, че някой идва нощем и трие част от спомените ни, когато заспим. Затова понякога имаме усещането, че не знаем, дали сме будни, или сънуваме в даден момент.
Оставиха малка вратичка за продължение.
Интервюто на Камики по повод драмата - http://aimuse.blogspot.com/2010/10/spec ... rview.html

Последна промяна ukio на Пет Апр 15, 2011 3:25 pm, променена общо 2 пъти

Профил  

Заглавие: Re: Link: Keizoku 2: SPEC [J-Drama]
МнениеПубликувано на: Пон Мар 21, 2011 5:10 am 
Аватар
Модератор

Изгледах го. Не беше зле. Имаше си мистерия до самият край, а дори след това. Тома много бой изяде. :lol:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]