Дата и час: Съб Мар 01, 2025 1:15 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Link: The King and the Clown [K-movie]
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 5:22 am 
Аватар

Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
Един от първите ми азиатски филми (с превод:Р) и може би затова е и един от най-любимите ми :love:

Изображение

THE KING AND THE CLOWN

Also known as: Wang-еui namja, The King's Man
Genre: Drama / History / Thriller
Country: South Korea
Year: 2005
Director: Jun-ik Lee
Cast: Woo-seong Kam, Jin-yeong Jeong, Seong-Yeon Kang, Jun-gi Lee, Hang-Seon Jang, Hae-jin Yu, Seok-yong Jeong, Seung-hun Lee
Imdb: http://imdb.com/title/tt0492835/

Plot summary: Двама клоуни, живеещи по времето на династия Чосон, биват арестувани заради тяхно представление, осмиващо краля. Заплашва ги сигурна екзекуция, като единственият шанс да спасят живота си е да накарат краля да се разсмее.
Много хубав филм, въпреки че не всеки би могъл да го оцени по достойнство. Има интриги, напрежение, неизказана любов. Във филма също така са представени различни традиционни корейски изкуства - кои повече, кои по-малко известни на западната публика. И въпреки че във визуално отношение имаше още какво да се желае, гледането му ми достави огромно удоволствие!!!
Именно този филм превърна Lee Jun-Кi (горе вдясно на картинката) в паназиатска звезда :)

* More info & pics
* Music video (с много хубава песничка ;) )
* Trailer

Директен БГ даунлоуд:
Movie + Sub(data.bg)
или
Movie (BGshare)
Subtitle (BGshare)

Директен даунлоуд:
Part 1 - http://www.megaupload.com/?d=MW7HBBGQ
Part 2 - http://www.megaupload.com/?d=7N9MEJWO
Part 3 - http://www.megaupload.com/?d=WDSFCI0B
(Съединете частите с HJ Split !!! )
Subtitle - http://www.megaupload.com/?d=SUFR7UOS

Торенти:
http://www.mininova.org/tor/330910
http://torrentreactor.net/view.php?id=487122

Съдържа хомосексуални елементи (леки), затова който няма поносимост, по-добре да не гледа, въпреки че ще загуби много :wink:

Последна промяна caprice06 на Пон Мар 10, 2008 5:54 am, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 4:13 pm 
Аватар

Местоположение: In the land where I am surrounded by cute 18 years old japanese schoolgilrs
На мен пък този филм не допадна много много, може би, че имах големи прекалено големи очаквания за него :)
Защо не ми хареса вече не си спомням, че беше отдавна :)
:?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 5:33 pm 
Аватар

Мисля, че филмът е приятен, гледах го отдавна, но доколкото си спомням ми хареса. Приемайки го за просто един филм, а не за хит, какъвто се опитаха да го изкарат, приятен ми беше. Това е, гледайте го. (:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 6:59 pm 

Преди една година, когато си пуснах Ариранг, филмът чупеше рекорди в класациите, а Lee Jun Ki обираше наградите за най-добър нов актьор.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 29, 2007 4:25 pm 
Аватар

Филма беше хубав на някои места ми стана много тъжно :( , а песента към филма е страхотна. :love:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 13, 2007 6:35 pm 
Аватар

Аз пък точно заради това реших да го гледам,не съм впечатлена,но ревах накарая,което значи,че ме е впечатлил по някакъв начин.Който се кефи на юке-то(демек клоуна) ,този актьор играе и в Fly Daddy Fly.

LLL
Stand Up!!
GoongS
Strawberry on the Shortcake
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 01, 2008 8:30 pm 
Аватар

Филмът е страхотен просто:) А за "гейизма" - какво да се прави, като човекът е такава сладуранка, наистина:) Една прекрасна любовна история, какво като е гейска 8) А режисурата няма равни, всяка сцена е произведение на изкуството... Само че от това азиатско кино вече (спойл) зажаднях за хепи-енд, трябва да изкарам терапия на някой тъп американски филм :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 05, 2008 6:01 am 
Аватар

Добре какво лошо има в "гейизма"?О,не мъж обича друг мъж,голямото чудо.Това е нещо нормално,като "мъж обича жена" само,че е от друга перспектива.Любовта има различни "аспекти" и не трябва според мен заради това,че двама мъже се обичат примерно да се пропусне даден филм(Я,си представете, че "Ромео и Жулиета" беше "Ромео и Жулиетин").Та филма ми е много "мъглив",това може би,защото не ми е направил голямо впечатление сигурно(странно),но филма е хубав.Така,че ви го препоръчвам.Запомнете от мене за любовта такова дребно нещо като пола не е пречка.
    Лична оценка:8/10
    Едит:Опсссс,заради късното време ли,заради ентусиазма ли.Аз се усетих(навреме),че никой в темата не е направил забележка по-повод хомосексуални елементи във филма.Нищо, тогава да се има впредвид,че говоря попринцип.Разбира се ако сметнете коментара ми за заядлив или неуместен ми кажете и ще го променя.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 08, 2008 11:47 pm 
Аватар

Преди време го бях свалил и го изтрих поради две причини-нещо не бях доволен от качеството и като го врътнах не ми хвана окото( това защото си мислех,че ще е филм с много екшън и ефекти-което ще рече, че въобще не съм му видял рецензията).

Сега покрай коментарите тук го свалих и съм доволен :) На кристално качество всички тези изкуства във филма изглеждаха доста интересни(по принцип много обичам цветовата наситеност във който и да е филм) и определено успяват да те потопят в света и времето,които се отразяват от филма.Колкото до историята-интересна е,ама всичко е така фино предложено,че вече се чудя дали това не е просто някаква форма на приятелство? :roll: Някои хора ги избива на силни чувства и когато се вписват в ролята на спасител...

Според мен-можеше да направят по-силна драма от това и края да е по-завладяващ :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 11, 2008 4:59 pm 
Аватар

филма е невероятен наистина си заслужаваше отделеното време
доста добре замислен :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 19, 2008 8:42 pm 
Аватар

като цяло идеята е мн добра, филма ме изкефи, само малко не разбрах на края това на въжето, което говореха, но ме изкефи

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 20, 2008 6:32 am 
Аватар

Много добър филм,напълно ме погълна,всичко беше добре замислено.Влиза в личните ми фаворити.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 26, 2008 12:15 am 
Аватар

Изгледах го. Страхотен филм.
Страшно много ми харесаха всички актьори, най-много приятеля на "любимия клоун на краля". Невероятен герой, i must say.

Заглавие: Re: Link: The King and the Clown [K-movie]
МнениеПубликувано на: Съб Яну 10, 2009 8:34 pm 

Готови са българските субтитри към филма. Метнах ги със съответстващото им видео (на един и на два диска) в бг шеър: http://www.bgshare.com/search_ok.html?ime=king+and+clown&raz=all&size_select=&size=&sort_type=data&sort_order=DESC
Позволих си да преведа диалозите по време на представленията в мерена реч, защото страшно ми пасна на атмосферата, тъй че не ме линчувайте :D .

Профил  

Заглавие: Re: Link: The King and the Clown [K-movie]
МнениеПубликувано на: Пет Окт 16, 2009 12:20 am 
Аватар

Филма беше страшен просто! Не съм очаквала, че ще ми хареса толкова, щото не съм много по историческите филми пък и нямам любими герои, които да участват. Джун Ги обаче ме впечатли много с тази си роля. Досега съм го гледала само във Virgin Snow и Time Of Dog & Wolf, обаче тука най ми хареса. Вече ще му обръщам повече внимание... :blush:
Представленията много ме изкефиха, особено първото, щото май беше най-смешно. Заради готските рими го превъртах поне 5-6 пъти. :D
Като цяло много ме трогна филма и даже клип му посветих. :)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]