|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 2:16 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Link: My Name Is Kim Sam Soon [K-drama] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 05, 2008 11:25 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3428.jpg) |
caprice06 |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Чет Мар 09, 2006 6:25 am Мнения: 1755 Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
|
Любимо!!! Любимо!! Любимо!!!!
~ MY NAME IS KIM SAM SOON ~
Title: 내 이름은 김삼순 / Nae I-reum-eun Kim Sam-soon
Also known as: My Name is Kim Sam-Soon / My Lovely Sam Soon (KBFD-TV)
Country: South Korea
Year: 2005
Genre: Romance, Comedy
Episodes: 16
Main Cast: Kim Sun Ah, Hyun Bin, Jung Ryu Won, Daniel Henney
Awards:
* 42ND THE PAEKSANG AWARDS for: Best Drama, Best Screenplay, Most Popular Couple, Best Cast
* MBC AWARDS 2005 for: New Actor Award, Popularity Award, Best Couple Award, Excellence Award, Top Excellence Award/ Male, Top Excellence Award/ Female, Greatest Award
* (SDA) SEOUL DRAMA AWARDS 2006 for: Best Mini Series
Synopsis: Ким Сон-а ("She's on Duty") и Хьон Бин ("A Millionaire's First Love") се събират в най-гледаната к-драма за 2005г. с рейтинг 50,5%!!! Тя - устата 30-тина годишна сладкарка с печален личен и професионален живот, чиято най-голяма мечта е да смени името си, повод за толкова много подигравки (гледайте й ще разберете ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) ). Той - млад наперен богаташ с остър език, който вместо семейния бизнес, предпочита да държи собствен ресторант. Тя бива наета от него благодарение на неустоимия вкус на сладкиша, който забива в лицето му ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Взаимоотношенията на работното място са доста обтегнати, да не говорим, че и по неволя стават и "лични", а когато от Щатите пристига и неговата някогашна любов, решена да си го върне, последвана от очарователен лекар , влюбен в нея ( Даниел Хени - "Seducing Mr. Perfect"), нещата тотално се оплитат!
--------------------------------------------------------
Лично мнение:Въпреки че донякъде това е "старата песен на нов глас" (тя е бедна,но с достойнство, той е богат и проклет, майка му иска да го жени, той взима нашата девойка за "гадже под наем", те са постоянно като куче и котка, междувременно прехвърчат искри и т.н.), определено си има своите достойнства, за да постигне такъв успех, а именно: Цитат: First was Sam-Soon (Kim Seon-Ah) in MBC's "My Lovely Sam-Soon", giving a voice to all the women who feel the pressure of always having to look good in a society which often ignores your real talent, to focus on allegedly 'proper' canons of beauty. Sam-Soon was an heroine for all the 노처녀, those women past marriage age, with very little money, unemployed, and daydreaming of a better life. Stripping itself of all the formulae of the Cinderella Drama, 'My Lovely Sam-Soon' became a beacon of light in the obscurity created by the 'Korean Wave', which pushes vapid star vehicles with pretty faces who can't act, lazy writers who only care about jerking a tear or two from the viewer, and way too abstute producers who go for maximum effect with the minimum effort. It brought Kim Seon-Ah's career to new levels of popularity, and became the most popular Drama of the year, with ratings touching the 50%.
~ Директен БГ даунлоуд:
Subtitles 01-16 Episode 01 Episode 02 Episode 03 Episode 04 Episode 05 Episode 06 Episode 07 Episode 08 Episode 09 Episode 10 Episode 11 Episode 12 Episode 13 Episode 14 Episode 15 Episode 16
~ Extras: OST 1 // OST 2
**Две от основните песни в ОСТ-то са на свръхлюбимата ми група Clazziquai ![:love:](./images/smilies/love.gif) , която покрай драмата спечелва огромна популярност, като песните й "Be My Love" и "She Is" стават запазена марка на сериала
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 07, 2008 3:31 am |
caprice06 |
|
Регистриран на: Чет Мар 09, 2006 6:25 am Мнения: 1755 Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
|
Йей, радвам се, че ъплоудът ми се оказа полезен на някого ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Драмичката си е класика и си мислех, че почти всички са я гледали. Особено фенките на Хьон Бин и Даниел Хени
Всъщност като се замисля, в началото нито Хьон Бин , бито Ким Сон-а ме кефеха - той ми приличаше на нещо средно между безизразен бобър и чичко Тревичко (определено предпочитам по-дългокосия му вариант), а тя ми беше като вечно дуднеща намусена лелка с дразнещ глас, ОБАЧЕ след няма две-три серии и двамата ги заобичах безумно!!!^^ Идеята ми е, че това може би е първата филмова двойка, която харесах заради играта им, защото с външност не можаха да ме спечелят. Не че двойките в другите сериали не са добри откъм актинг, а по-скоро ти стават симпатични първо заради визията. Докато тук, нито той (колкото и да е странно), нито тя ме очароваха визуално в началото. Но само да стигнете до втори епизод.....накрая съм се смяла до сълзи!!!^^
Ахаха, пародията...много беше готина^^ Даже си я свалих! Гледам си аз и изведнъж цъфва физиономията на Табло - това момче ме спуква от смях ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Само не разбрах кой беше другия, дето беше заложил пари, страшно ми е познат, да му се не види >.<
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 07, 2008 1:19 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=16555.jpg) |
salsuri |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Сря Сеп 19, 2007 10:57 am Мнения: 171 Местоположение: bishi~world ^^
|
Макар, че съм фенка и на двамата актьори, до момента не го бях гледала. А ти както казваш, че не са те впечатлили главните герои с външност, при мен пък е точно обратното. Хьон Бин си ми е все така хубав ![:love:](./images/smilies/love.gif) и тая таралежа коса, КЯЯЯЯЯ! И как ги хвърля тия ледени погледи.....и саркастични усмивчици, убива рибата (поне в моя басейн ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ).
После мацката, ми не е някаква кльоща, ма чак пък дебела или дебеличка...нормална, като за сладкарка! Има много сладка муцка, прилича ми на прасето, дето си го спечели там в началните епизоди ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif) (това прозвуча особено мило). Обаче и двамата ми харесват страшно много.
За Даниел Хени? Още съм в средата на сериала и той тамън се появи, та тепърва ще видим какво ще стане с него....обаче мацката, по която залита, уф, страшно ме дразни. Такава една лигавка, дето си мисли че света се върти около нея...нещо ми е антипатична. Абе, гррррр
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 08, 2008 6:50 am |
caprice06 |
|
|
Хах, мерси много, ukio ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) А много е възможно и да съм го гледала в X-man и други шоа, като се замисля
salsuri написа: После мацката, ми не е някаква кльоща, ма чак пък дебела или дебеличка.. Да ти кажа и аз се дразнех на моменти от преувеличаването на пълнотата й, защото си беше почти в норма момичето, въпреки че казваха, че била напълняла за ролята. А пък онази Хи-джин имам чувството, че са я подложили на диета, за да увеличат контраста между двете ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Направо ще се скърши >.<
А прасето радва ма макс, какво ли не му се случва на горкото
Бтв, на някой направи ли му впечатление "перфектния" английски, дето вади Хьон Бин? ![:hotl:](./images/smilies/hotl.gif) Хи-джин се справя добре, при него обаче въобще не мога да му разбера на фъфленето >.< Сигурно Даниел Хени се е напикавал от смях на сцените, където милият Хьон Бин се опитва да демонстрира познанията си!
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 21, 2008 4:52 pm |
ukio |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
Lee Jung е много известен певец. Може да си слушала негови песни, или да си гледала клипове. Преди време пееше соло, но миналата година издаде албум с първата си група 7 dayz & Wanted.
И аз смятам, че главната героиня тук си беше напълно нормална по отношение на килограмите.
Вероятно всички са се забавлявали с произношението на английските думи, но сигурно Даниел Хени много им е помагал.
На мен ми направи впечатление това, че в първите две серии Хьон Бин отнесе толкова удари по главата, че не успях да ги преброя.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Фев 14, 2008 5:14 am |
caprice06 |
|
|
Dark Angel написа: Сериала беше много хубав, а песничките на Clazziquai са страхотни влюбих се в тях ![:love:](./images/smilies/love.gif) Че кой не би?!?! ![:love:](./images/smilies/love.gif) Аз и преди ги харесвах, но след като гледах сериала, придобиха по-особено значение за мен. Сега всеки път като ги чуя ми е някакво приятно и странно едновременно, не мога да го определя като усещане... Може да се каже, че вече придобиха образ в съзнанието ми. ukio написа: Lee Jung е много известен певец. Може да си слушала негови песни, или да си гледала клипове. Преди време пееше соло, но миналата година издаде албум с първата си група 7 dayz & Wanted. Господи, колко съм задръстена!!!!!!! ![:chair:](./images/smilies/chair.gif) Аз го знам, даже съм го гледала на живо на един ивент в Сеул!!! Бях на три метра от сцената!!! ![:dancing:](./images/smilies/dancing.gif) Просто не го познах без растите и цайсите.... Както писах в темата за Epik High, през 2004г. той беше много известен с хита си Look at Me http://www.youtube.com/watch?v=MN41hDzRbko
Песничката беше с доста необичайно за K-pop звучене, с инди етно мотиви, ямайски елементи в клипа, а парчeто беше денс и същевременно laid back
Имам му и трите албума, а не можах да го позная...много съм смотана!!!! Т.Т
Както и да е, вече ми е ясно, case closed. Стига оффтопик
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|