Дата и час: Чет Фев 06, 2025 6:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Link: The Haunted Samurai [J-movie]
МнениеПубликувано на: Нед Авг 31, 2008 11:13 am 
Аватар

Изображение
Заглавие: The Haunted Samurai
Жанр: Комедия, Семеен
Година: 2007
Времетраене: 107 мин
Държава : Япония
В ролите :Хидеказу Акаи, Йосуке Егучи, Юко Фуеки

Описание : Ниският по ранг, но образован войн Бешшо Хикоширо открива че не може да пътува по света заради строгата кастова система на периода Бакуматсу. След като бива изгонен от семейството си и отделен от жена си и сина си, той се премества да живее при по-големия си брат и неговата жена. По-късно се запознава с един от старите си съученици Еномото Такеаки, който сега е морски капитан. Според един любезен продавач на юфка, благополучието на Еномото дошло след като се помолил в храм в Мукоджима. Една вечер, докато се прибира пиян, Хикоширо пада в реката и бива отнесен до малко светилище, което той мисли че е свързано с Мукоджима. Сключвайки ръце в молитва той се обръща към боговете на бедността, болестите и смъртта ...

Линк към IMDd :http://www.imdb.com/title/tt0944240/

Субтитрите са в торента и са на английски. По-късно ще ги преведа.

Link

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 31, 2008 6:55 pm 

Сатоши Цумабуки (Дороро) участва в главната роля. Преди известно време гледах същия актьор в друг самурайски филм - Сабу, който много ми хареса. Надявам се, че и този филм ще е хубав.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 10, 2008 10:49 pm 

Филмът беше едно много интересно преживяване. Имаше чудесна музика, разнообразни герои, а пейзажите, както може да се очакво от подобни продукции, бяха изпипани до съвършенство. Голямо внимание беше отделено на дребните детайли като подвижното магазинче на веселия продавач на юфка и чадърчето на Бога на бедността.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 11, 2008 8:02 pm 
Аватар

Subtitle Workshop-а ми показва че има грешка във филма и не ще да работи. Нз какво трее направя за да стане хубав превод.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 13, 2008 12:02 pm 
Аватар

Че не можеш ли да направиш субтитрите без програма?Досега всичките субтитри които съм правил са без използване на програми,поне на мен така ми е по-лесно и бързо :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 13, 2008 2:38 pm 
Аватар

Трябва да гледам самия контекст на думите във филма. Така ще стане качествен превод и няма да изглежда така все едно съм правил субове без да гледам филма.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 13, 2008 2:59 pm 
Аватар

Да,разбира се-аз за качествен превод първо гледам филма и чак след това го превеждам,като по време на превода си пускам филма от време на време/в субтитрите все пак се показва времето на изреченията/,особено като не съм сигурен за рода или нещо в изразите,но това вероятно и сам се досещаш.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]