Изгледах 9 серии наведнъж и това е максимум, след който трябва да си почина, за да преосмисля това, което видях, да асимилирам нещата и да направя равносметка.
Чудя се, откъде да започна, затова ще карам по ред.
Първият епизод стартира апокалиптично, представяйки картината на разрушените светове, очакващи своя Спасител. Новите персонажи са интересни. Масахиро се включва успешно до момента. Различен е от предходните два райдъра, което е положителен знак. Героят му е самоуверен, и подобно но Шива - непрадвидим, тъй като се оказва, че не е сигурно, дали той ще спаси света, или сам ще го унищожи. Белокосият старец и Хикари също ме радват. За Мурай Рьота смятах, че ще приеме изцяло комедийна роля, но неговият характер се оказа доста разумен. Дава добри съвети и успоредно с това забавлява всички. Мисля, че се справя с пресъздаването на своя Кууга (сега ми е любопитно, как е влязъл в ролятат на Шишидо).
Дотук добре, обаче от 2 еп. започва да става сложно, тъй като идва ред да видим световете на 9те райдъра един по един, с безчетния брой герои, участващи в тях. За човек, който не е гледал всички предходни сезони, е изключително трудно да разбере веднага, кой кой е, защото освен основните райдъри, се появяват и допълнителни, които на свой ред усложняват нещата. На всичко отгоре, актьорския състав също е изцяло сменен и в случая имаме цял куп нови имена.
Това, което прави впечатление в света на Кива, е факта, че Ватару се появава под формата на дете, което ще очакваме да се случи и при Ден-О сегмента.
След първите 5 серии ми се струваше, че се обърках тотално и мислех, че няма да мога да се справя с многото имена и герои, когато машината на времето спря в света на
Камен Райдър Рюуки (6-7 еп.). Двете серии се оказаха много интересни, особено след като в тях беше използван добре познатия подход с пътуването във времето, което позволи да се променят събитията. Много приятна изненада беше включването на
Момоске Мизутани в ролята на Рюуки и на Kitamura Eiki като Kamen Rider Knight. Обаче, големите изненади тепърва предстояха.
Едва дочаках да дойде еп.8, защото знаех, че Рейра ще се появи като
Камен Райдър Блейд. Напоследък той направи някои изключително запомнящи се роли, които ме удивиха неимоверно. Страхотно беше, че и тук показа феноменалните си способности да променя гласа си. Заедно с него в тези епизоди се появиха още 2 райдъра:
Kamen Rider Gyaren, изигран от Йошихико Нариматсу и най-голямата изненада -
Kamen Rider Leangle, в когото се беше превъплътил Казума Кавахара от Роккаку. Истината е, че той беше с уникално изменена визия (с много повече коса на главата и огромни очила) и нямаше да го позная, ако името му не беше в каста.
Равносметката: за 9 серии имаше прилично количество герои, като трябва да се отбележи появата на още две мистериозни фигури, които очевидно ще имат повече екранно време занапред.
* Първото лице е загадъчния мъж с шлифера и шапката, който изглежда има способността да пътува свободно между световете. Неговата цел е да предупреждава останалите райдъри за опасността от появата на Decade (Акума). С вещината на пророк, той е сигурен, че Decade ще унищожи паралелните светове.
* Вторият персонаж е тайнствения младеж, който се появи в еп.9. Името му е
Каито Даики, или Kamen Rider Diend (играе го Тотани Кимито от Гокусен 3). Той също е пътешественик във времето. Въпросът в случая е, дали сам ще стане съюзник на Тсукаса, или ще действа срещу него?...
Това е! Нататък ще става още по-весело, като знам какви имена следва да се появят.
Смятам, че добре са го измислили и при толкова много гостуващи герои, със сигурност няма да скучаем.