Дата и час: Съб Мар 01, 2025 1:23 am

Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Link: Hirano Aya [Seiyu, j-pop/rock]
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2007 10:11 am 
Аватар
Masaka?!

Изображение
Име: Хирано Айя (平野 綾)
Години: 20
Родена на: 8 октомври, 1987
Зодия: Везни Изображение
Кръвна група: 0
(Кръвната група е важна за японците Изображение, повече инфо @Wikipedia)

Изображение
^ Личният блог на Хирано Айя (пише там доста често).
http://www.hiranoaya.com/ /За знаещите японски... :P

Биография: Хирано Айя е родена в префектурата Аичи, Япония, бла, бла... Живяла е като малка за малко в Щатите. Не е учила за сейю. След като завършва гимназия почва активно да гони кариерата си. Появява се в различни реклами докато не участва за първи път като сейю в анимето Tenshi no Ship (посредствено харемче). Участвала е в озвучаването на анимета, игри, Drama CDs, телевизионни реклами, и т.н.

Големият и пробив е с анимето Suzumiya Haruhi ni Yuutsu :D, където озвучава главната героиня. Анимето става фурор в Япония, че и на запад, заради разчупените епизоди, качеството на анимацията, а също така и OP и ED песничките (най-вече втората).

~_______________________________________________________
Изображение
Hare Hare Yukai @YouTube (ED-а на SHnY) достига пета позиция в Орикон (японските музикални чартове).
/Песента е посредствена, печели овации основно заради видеото, което според вкуса ви може да се сметне от 'тия японци са извратени копеленца' до 'кърти мифкиииии'.
В самото аниме Харухи (Айя) изпълнява част от сингъла God Knows, написан специално за анимето: God Knows from SHnY @YouTube /Гледайти и са кефети, мноу е добро.
Има и още един сингъл, който не бива излъчен в анимето: Lost my Music @YouTube /Лично на мен първият повече ми харесва.

Популярността на Хирано Айя се затвърждава с участието в популярни заглавия като Death Note, където озвучава готик лолитата Миса Амане <3, и Nana, където озвучава Laila (Reira на японски... ^^). Последната и голяма роля засега е озвучаването на Коната Изуми от Lucky ★ Star.

Участието в популярни продукции, многообразните и сложни роли, които изпълнява, както и голямата медийна активност на Айя и донесоха голяма слава, както и омразата на отаквуците, пишещи в 2chan (Futaba channel @Wiki)... -_-''''. Обвиняват я, че 'she sold out'; а и имаше огромен шок сред тях като я видяха на една снимка до едно мъжко сейю (явно дори само една снимка е достатъчна да ги разгневи... Изображение).

В последно време започна да преследва независимата си музикална кариера като j-pop/rock изпълнител и ще издаде 4 самостоятелни сингъла (два от тях вече са на пазара), които са с активно нейно участие (тоест, не само ги пее, а и свири, писала е текстовете, etc.).

Първият и сингъл се казва LOVE★GUN, и дам, ако имате перверзно подсъзнание - знаете за какво става дума. Бъкав е със сексуални препратки; видеото е малко... хммм..., но пък Айя е секси (леекинко е клющавичка, ама какво да се прави ><) :lol:. Сингълът дебютира на 4то място в Орикон.

Изображение
Aya Hirano - LOVE★GUN @YouTube

Изображение
Ето и линк към вторият сингъл, който излезе на 6ти ноември.
Hirano Aya -- Neophilia PV (full) @YouTube
/Много зарибяваща песничка, а и видеото е интересно.

Въобще страшно интересна личност с голям потенциал, хубава визия <3, и т.н.
Изображение
^ Снимка от едно събитие в Акихабара, явно знае как да впечатли хората там :mm: Изображение

Само не знам доколко тя направлява сама живота си... Дали не стои зад нея огромна маркетингова машина, която и казва какво да прави, пише, etc., за да бъде още по-популярна? ;/

Забележете само как и се изменя имиджа с времето:

Изображение >>> Изображение >>> Изображение >>> и т.н.
/Напоследък мени прически и стил твърде често; мързи ме да пускам още 15000 картинки...

//Инфо, картинки и т.н. подло крадени от Wikipedia и Hashihime.//
Ще пиша уж в темата, ако нещо интересно се случи около нея. ^^
Извинете за разхвърляните линкове с песни из темата, но Айя няма голяма дискография и много собствени продукции.
Засега е по-интересна като личност, развиващ се music idol, etc., отколкото като стабилен музикант.
/Рано сутрин е, спи ми се, тъй че може да съм объркал нещо... казвайте ако съм направил някаква грешка...

Последна промяна Morri D'in на Сря Ное 07, 2007 2:42 pm, променена общо 2 пъти

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2007 10:44 am 
Аватар
Модератор

О да, О да. Браво за темата. Тя има прекрасен глас. А тея песни от импровизираните концерти в анимето съм ги слушал до прпадък. И не на последно място Аya е много сладка. Sugoku kawaii. :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2007 1:51 pm 
Аватар

Хм, доколкото си спомнам Ая беше родена 5 дни след мен, което ще речеее...чакай да сметнем :lol: .... 8ми октомври :roll:

Тц-тц, Мори, състарил си ...ъъъъ т.е. подмладил си девойката с цели 10 дни, а това си е много :lol:

ПП: И не се оправдавай, че когато си го писал ти се е спяло, и е било рано и не-знам-си-още-к'во-блаблабла ... :lol:

Btw, да, NEOPHILIA ми хареса доста, типично в неин стил си е ^^, такава една "дива" песничка ^-^ Втората нещо не ми допадна, ма явно трябва повече да я слушам ли, що ли ...или просто не харесвам бавните й песни :roll:

Последна промяна Aerith на Сря Ное 07, 2007 2:21 pm, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2007 2:05 pm 
Аватар
Цар Алко

Никъде не видях това, че е била член на Jpop idol group "Springs". Не е зле да се вметне http://www.japansugoi.com/wordpress/aya ... t-springs/ ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2007 3:13 pm 
Аватар
Masaka?!

Оправих рождения ден... :oops:

Цитат:
Не е зле да се вметне

Еми, вметна го вече... :P
Btw, ква е тая teen-idol нещо там си група... Винаги съм ги намирал за *scary*...
Някви 15 годишни, а кат са японки... направо са в pedo-bear категорията...

Друго си е последният и сингъл, просто няма база за сравнение.

@Aerin-чан, нещо се обърках, Love Gun е по-бърза от Neophilia (вторият сингъл)...
На мен първият - Love Gun не ми хареса, твърдее... x_x...

Като става дума за j-pop ще цитирам един сайт, който Wand ми даде:
някъв пич относно j-pop-a написа:
Is anyone even surprised that this kind of stuff would come from Japan? That whole country is like Bizarro world. They do everything we do, just in a really strange way. ... The whole world continuously scratches its head at the far east, then sits back and watches to see what wacky thing the Japanese will do next. I mean, I'm sure the culture is swell once you get past all the incest and pedophilia and giant robots and all, but after that--huh? Japan is super crazy place, 100 PERCENТ!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2007 3:39 pm 
Аватар

Morridin написа:
@Aerin-чан, нещо се обърках, Love Gun е по-бърза от Neophilia (вторият сингъл)...
На мен първият - Love Gun не ми хареса, твърдее... x_x...

Имах предвид втората песен от сингъла на NEOPHILIA ...забравих й името в момента ..която е kind of а ballad :roll: но не ми хареса ...явно не съм й свикнала на по-бавните песни ^^"

Първият й сингъл не съм го слушала все още(май) ^^

Заглавие: Re: Link: Hirano Aya [Seiyu, j-pop/rock]
МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 8:30 pm 
Аватар
Модератор

[PV] Aya Hirano - Speed Star
:arrow: http://dox.bg/files/dw?a=3a5cd29ad8

Изображение

Профил  

Заглавие: Re: Link: Hirano Aya [Seiyu, j-pop/rock]
МнениеПубликувано на: Пон Май 14, 2012 1:04 am 
Аватар