Дата и час: Пет Фев 07, 2025 5:16 pm

Страница 1 от 1 [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Link: Casker [K-lounge/jazz/electronica]
МнениеПубликувано на: Съб Мар 01, 2008 3:17 pm 
Аватар

Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
Тази тема е специален подарък за Си-чан - 나의 제일 좋은 친구 !!! :love:

** * * * * * **

ИзображениеИзображениеИзображение

** * * C A S K E R * * * *

CASKER is a Korean duo made up of Yoong-jin Lee (Vocals) and Juno Lee (Produce, Compose, Arrange, Computers, Synth, Samples, Dsp). So far they have released 3 albums: 1st - The Planet Built With Steel (2003), 2nd - Skylab (2005) and 3rd - Between (2006). They have released 3 official music videos for Cat and Me, Nabi Buin and Ela (Bajo De La Luna) and their songs have been featured in dramas such as Coffee Prince.

Official site: http://www.casker.co.kr/ (има много свеж и семпъл дизайн с подводна тематика и много медузки^^ )

♪ ♫ * ♫ * ♪ ♫ * ♪ * ♪ ♫ ♪ ♫ * ♪ ♫ * ♫ * ♪ ♫ * ♪ * ♪ ♫ ♪ ♫ * ♪ ♫ * ♫ * ♪ ♫ * ♪ * ♪ ♫ ♪ ♫ * ♪ ♫ * ♫ * ♪ ♫ * ♪ * ♪ ♫ ♪ ♫ * ♪ ♫ * ♫ * ♪ ♫ *

Попаднах на Casker докато търсех групи с подобно на Clazziquai звучене. Обаче на първо прослушване направих грешката да ги сравнявам с Клаззи и затова не можах да ги оценя по достойнство. Въпреки, че с Clazziquai са "in the same pool" така да се каже, музиката им си има своята специфична красота.За разлика от Clazziquai, които са повече "поп" с и по-голямо присъствие на вокали, Casker залагат по-скоро на инструменталите и имат (както беше се изразил някой) по-абстрактно звучене, изразявано основно чрез елементи на електроника. Във всички случаи, музиката им е много разнообразна, а и в стилът настъпват промени с всеки албум.
Разбира се, всеки може да намери по нещо за себе си в музиката на Casker, но моите лични фаворити са "Vague"(vol.1), "다시 내게"(vol.2) и "가면" (vol.3).
Вокалистката на Casker, И Юн-джин, изпълнява заедно с Epik High една от песните от последния им албум, наречена Love Love Love.

♪ ♫ * ♫ * ♪ ♫ * ♪ * ♪ ♫ ♪ ♫ * ♪ ♫ * ♫ * ♪ ♫ * ♪ * ♪ ♫ ♪ ♫ * ♪ ♫ * ♫ * ♪ ♫ * ♪ * ♪ ♫ ♪ ♫ * ♪ ♫ * ♫ * ♪ ♫ * ♪ * ♪ ♫ ♪ ♫ * ♪ ♫ * ♫ * ♪ ♫ *

♫ DISCOGRAPHY ♫

Изображение

~ 철갑혹성 (THE PLANET BUILT WITH STEEL) (2003) ~

Изображение

~ SKYLAB (2005) ~

Изображение

~ BETWEEN (2006) ~

♫ MUSIC VIDEOS (youtube) ♫

Ela (Bajo De La Luna)
나비부인 (Madam Butterfly)
고양이와 나 (Cat and Me)

(Не разбирам защо най-добрите им песни нямат клипове? Т.Т)

Изображение

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 01, 2008 3:26 pm 
Аватар

KYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! :balloon: :love: :balloon: :love:

いらちゃん、だい好き。
Тези са ми много любими още от Coffee Prince ОСТ, а после и мойта 나의 제일 좋은 친구 като ми ги пусна с други песни и просто се влюбих.....за пореден път!
Та за пореден път започвам да си мисля, че феновете се надушваме някакси, някои повече.
Имам предвид, че като изгледах Coffee Prince и се канех да търся още инфо за групата, ма така си и останах с намерението, въпреки че бая време си го мислех. Е, явно е прехвръкнало това намерение в нечия друга глава :lol: :mrgreen:

Много благодаря за това мило посвещение!!!

Бтв, това което е написала caprice06 като сравнителна характеристика между Casker и Clazziquai е определено доста вярно. Или поне и аз споделям същото мнение.

Еми, ще се радвам още някой да сподели с нас малкото ни щастие. Ако има още инфо или музика да не му се свиди да ни ощастливи с нея....

~~**Отивам да слушкам**~~:dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 01, 2008 4:08 pm 
Аватар

Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
Хаха, аз между другото, като тръгнах да издирвам "Кескър", съвсем бях забравила, че са имали участие в Кофи Принс ОСТ-а :blush: :lol: Просто си търсех Клаззи-подобни групи и това беше една от тях.
Бтв, неслучайно съм ти посветила темата (освен поради 나의 제일 좋은 친구-ски причини :lol: ). Когато ги слушах за пръв път не ми направиха толкова силно впечатление, дали защото бях чела много силни отзиви за тях и очаквах и аз не знам какво или защото се разочаровах, че не са като Клаззи. И тогава си избрах няколко трака от албумите им и си ги цъкнах на мп3-ката. А после ти като ми направи тараш на музиката в нея и впоследствие обави, че те са те харесали най-много, аз се опулих и седнах да ги прослушам наново. Ей тогава ми просветна!!! :D Просто "Кескър" трябва да се слуша като "Кескър", а не като нечие подобие. Най-накрая ги чух с правилното ухо :lol:
Салсурче, смешното в случая е, че аз те зарибих по тях, а после ти - мен! И това е основната причина темата да е посветена на теб!^^

П.С. Още малко инфо за "Кескър": това е "one-person project", състоящ се от трима души, които официално са двама! Е това е! :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 01, 2008 9:05 pm 
Аватар

оуу, определено ще си ги сваля...обичам lounge/jazz музика.... макар че тези с клиповете не бяха точно този тип, който аз предпочитам, но ще видя...мерси :):):)

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 4 мнения ]