Дата и час: Чет Фев 06, 2025 2:19 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Sisters of Wellber (пролет 2007; зима 2008)
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2008 8:11 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение
    Заглавие: Wellber no Monogatari: Sisters of Wellber / ウエルベールの物語
    Жанр: Приключение
    Тип: телевизионно
    Епизоди: 13
    Година: 04.04.2007
    Продукция: Production I.G., TransArts
    Инфо: http://anidb.net/a4833

10 години след голямата война, в страната Уелбер настават вълнения поради заплануваната сватба на Принц Герния от Сангатрас и принцесата на Уелбер - Рита, с което войната трябва да спре.
Обаче при посещението на Принца, Рита го намушква, след което избягва със случайно-оказалата се там жена-крадла Тина. Кралят на Сангатрас заплашва с война, ако до 14 дни Рита не бъде намерена и екзекутирана, при което кралят на Уелбер пуска огромна награда за главата й, като в същото време намира начин да й предаде петиция, с която войната може да бъде избегната, ако бъде занесена до неутралната страна Гриидъм.
Един от доверените хора на краля, тежко ранен, поверява принцесата в ръцете на крадлата Тина, която пък е готова на всичко, за да намери определен човек от който търси отмъщение... и така започва пътешествието им от Уелбер до Гриидъм, където евентуално е и "човекът с татуировката на пчела-убиец".

Изображение
    Заглавие: Wellber no Monogatari: Sisters of Wellber Dai Ni Maku / ウエルベールの物語 ~Sisters of Wellber~ 第二幕
    Жанр: Приключение
    Тип: телевизионно
    Епизоди: 13
    Година: 02.01.2008
    Продукция: Production I.G., TransArts
    Инфо: http://anidb.net/a5559

~Един ден по-късно, след като се сдобива с оскъдна, но все пак някаква информация за убиецът на семейството й, Тина уговаря Галахард да тръгне с нея, който пък я уговаря да отвлекат принцесата, за да може отново да са заедно. След като я отвличат изпод носа на Краля на Гриидъм, нашите герои се отправят на ново пътешествие към страната където вероятно е въпросният убиец...

... :hmm:
Еми, първи сезон така и не е още субнат, пък вече втори почна, та викам вече да пуна тема..
Ще започна с общите приказки: Арта на анимето е добър, всъщност на моменти доста ми харесва(главните героини ;Р), чат-пат някое 3Д измацва, но го вписват доста(!) прилично в картината.
Сюжета също е добър, но на моменти е такава яма, че просто ти се виждат на FF... а и ти иде и ти малко да изпуснеш. Някои дупки, дали поради липса на екранно време нз, но са много груби. Цялостния, главния сюжет си върви нормално, ама страничните важни неща чат-пат като ги изнасилят да минат бързо и става мн грозно =/ Ма ако може да си затвориме очите за тия неща е ок...
Атмосферата която създава анимето е на няква gameboy color игра :lol:
Не, сериозно -то дори започва, свършва и продължава по същия начин. Все едно си играете на геймбоя- знаеш, че има един единствен път и трябва да минеш от там ^^ Лошо няма, аз съм си фенче на тия игрички и това аниме ми идва нормално...
Оп/Ед са малко зле, да не говориме, че на 2рата част си е пак същия оп... ма то 2ра 2ра... не е особено 2ра част де, ама айде- разделили са го, 2ра е ^^"

Рита поизрастна на тагадък, но пак умерено де, като за 13 епизодно аниме, добре й протече развитието и за разлика от повечето анимета с бързо-адаптиращи се принцеси, тая си беше Баш :R
Тина е мн секуши с пусната коса, искам фенсървис :(
Галахард си прост военен, как да не те кефи, то още първия път като го види човек и вече му е ясно развитието на тоя герой ^о^
За другите ще коментирам вече маркирано, щото нз до къде е субнато и може да насоля...

Мначчи... първо критиката..
Първо ония гнусен принц, все пак не може да не го уважа, ш****ното к**** гнусно болно гадно... радвам се че стана на сандвич, дано го е боляло много...
Второ - баси, баща му кога ше се разплаче за него?! Тва беше тъпо...
Трето - гаджето на Галахард беше НЕМА-ТАКАВА-ПАТКА смотана, но да се оставиш да ти извадят окото и пак се кланяш КВО черво е това бе?!! Смъртта й беше повече от абсурдна, ебати - толко ли не можа да се самоубие??! Супер ме издразни тая и историята около нея. То бива тъпа патка, ама тва вече нз какво е... и си получи заслуженото - 2 мин скрийнтайм около смъртта й. Толкова претупана смърт няма, яката дупка, направо не можах да повярвам колко тъпо и наивно й претупаха смъртта...
Четвърто - един некъв танк самоделка и един обирджия на дребно нае&аха ЦЯЛ ЗАМЪК за никво време. Замък пълен с войници.. те му #**$#@* мамата, направиха го на нищо, потрошиха го, взривиха го, от кирливата си лодка, направо не можех да мигам от тъпотия по това време.. Ми ония кораб ако не го бяха унищожили щеше континента ли да срине бе =))
Пето(последно) - усещам следващата яка дупка =/ Нали казаха сега в пъри еп от 2ри сезон, че тоя с татуто не е 1 а 3ма. Е гаранция един от тях е по-големият брат на Рита. Е тва ще е тоооооолкова тъпо и 100% истина, че ме боли вече ~_~". Ако Брат й е бил един от 3мата най-мощни воини на онова време, толкова безмилостен и корав, как ше загуби срещу тъпата п(#%(# Герния???!! НЕвъзможно... ~___~""

та.. иначе брат й ме кефи, щеше да си поведе войната без особено да му пука, само защото може сестра му да пострада ^^
Тия търговците...тоест куриерите бяха мн готини хора, Тина и Рита тряя с тях да си движат ^^
Накефи ме чичата как реагира като отмъкнаха племенничката под носа му :lol: Пич е тоя явно... ма анимето има нужда от някой нов герой. Тоя Джин ми е излишен лекинко...
Яко, че Галахард оживя, щото реално погледнато няма кой да се изправи срещу някой от тия с татутата. Къвто и стънт-гън да извади мацката, тия кой знае кви зверове ще са =/
Впрочем през цялото време, а и сега, си мисля, че Барона е жив човек, който се е затворил в тая машина. Не си го обяснявам иначе... ще е поредната дупка ако ми сложат толкова високотехнологичен танк с A.I. в тоя сетинг...

Пф, я стига толко, че нещо мн изписах :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2008 8:32 pm 
Аватар

Доста интересно изглежда :) Ще взема да го прегледам :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2008 9:43 pm 
Аватар

Това съм решил да го гледам като субнат целия първи сезон.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2008 9:49 pm 
Аватар

Цитат:
Арта на анимето е добър, всъщност на моменти доста ми харесва(главните героини ;Р),

О да и на мен също ми харесва. :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2008 10:03 pm 
Аватар

shadowblack написа:
Това съм решил да го гледам като субнат целия първи сезон.

И аз така, но ще е забавно, ако субнат целият втори, а този го забравят ^^'

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2008 11:24 pm 
Аватар

Гледах първия епизод. Да си призная израдва ме, мацката яка са я направили, историята започна интересно (самоче мааалко забързаничко).

Музиката и озвучението обаче са трагични :? :D (което разбирасе няма да е причина да не го следя)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2008 1:48 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Много искам да го гледам, ама като не е събнат 1ви сезон до края, се спирам. Трябва да се учи японски. :crazy: :dontknow:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2008 2:30 am 

Това съм го набелязал отдавна. Обаче мисля да изчакам да излязат всички епизоди и тогава да го гледам. И разбира се, ако се намери група да го субне дотогава....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2008 10:19 pm 
Аватар

Ок сигурно е добро , но защо няма линк за сваляне :? ..... както и да е :lol: http://baka-updates.com от тук става най-бързо!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2008 5:51 pm 
Аватар
Henshin!

Много съм щастлив, че го гледах това аниме. Супер приятно се оказа. Историята беше перфектна като за 13 епизода. Атмосферата е с приказна нотка, но в същото време темите не са никак приказни по сериозността си :) Има и малко фентъзи елементи, които всъщност представлят двамата поддържащи героя - феичка и говорещ танк - как да не ти харесат? Главните героини са достатъчно сладки, за да ме накарат да го гледам на първо време, а после и се оказа, че с всеки епизод получават доста прилично развитие, разбира се, нищо сложно, но напълно достатъчно.(за разлика от едно друго подобно аниме от същата година:) Имаше и няколко доста въздействащи момента, независимо че бяха предвидими и знаех какво ще се случи. Сега отивам да видя втория сезон, защото определено има още какво да се разбере за историята пък и цялостното настроение ми прави кеф ^ ^

SayanMk написа:
Галахард си прост военен, как да не те кефи, то още първия път като го види човек и вече му е ясно развитието на тоя герой ^о^

Колко си прав ;] В двойната нула също има един такъв много кефещ типаж :Д

SayanMk написа:
Атмосферата която създава анимето е на няква gameboy color игра :lol:
Не, сериозно -то дори започва, свършва и продължава по същия начин. Все едно си играете на геймбоя- знаеш, че има един единствен път и трябва да минеш от там ^^ Лошо няма, аз съм си фенче на тия игрички и това аниме ми идва нормално...

Остави на Саян да измисля странни и точни сравнения :Д Историята в по-голямата си част е предвидима, но противно на нормалното, удоволствието се запази напълно и при мен.
Това е то хубав адвенчър ^ ^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2008 7:29 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

А събнаха ли целия 1ви сезон до края щото и аз много искам да го гледам това нещо. :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2008 7:36 pm 
Аватар

Първия сезон целия е субнат и даже го има на торент качен. Сега чакаме втория сезон да субнат.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2008 8:07 pm 
Аватар

Ми нека да се разпиша за 1вия сезон. Общо зето нищо особено, но дори само заради дизайните на Галахард и Гарния си заслужава да се изгледа :love: Някои от епизодите наистина изнервяха до краен предел(сега за втори сезон още повече важи твърдението), но се надявам накрая всеки да отиде с половинката си и да ми се махнат от главата >>

За качеството на продукцията: Ами музиката няква колкото да има, но бях доста учудена от анимацията(нищо по-малко от Production IG)Малко кофти, че точно боините сцени бяха кофти статични картинки, но какво да се прави. Цялото аниме даже ако зависеше от друга компания би изглеждало така(визирам Легендата на Дуо). Приятно РПГ подобно аниме :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 10:27 pm 
Аватар

такам и аз го изгледах признавам си от много време го влача
първи сезон ми хареса не беше лош
напомняше ми на някаква приказка
главните героини ми харесаха как бяха нарисувани,
но Галахад можеше и по-хубав да го направят,но айде от мен да мине става xD
музиката беше готина
аа Рита ми харесваше повече с дълга коса ; )
ще изгледам и втори сезон като го събнат и се надявам вече да се стигне до същинската част,каквато и да е тя xD

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2008 2:41 am 
Аватар

И аз изгледах само 1-ви сезон ^^ Като цяло ми хареса - имаше си от всичко - екшън , романтика , комедия :P.
Очаквам 2-ри да е по-динамичен :)
Косата на Рита прилича малко на метла :lol: Наистина с дълга беше по-яка.
Музиката си беше много добре.
Съгласна съм с Faye - можеха да пораздвижат бойните сцени .
Галахад изглежда добре в броня , но когато беше в онова селце и носеше обикновени дрехи, малко приличаше на слаботелесен :D

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]