|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 3:00 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Rurouni Kenshin (Saga) Публикувано на: Сря Май 02, 2007 7:44 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Заглавие: Rurouni Kenshin Синоними: Rurouni Kenshin - Legend of Kyoto, Rurouni Kenshin - Tales of the Meiji, Rurouni Kenshin - Wandering Samurai, Rurouni Kenshin TV, Rurouni Kenshin: Romance of a Meiji Swordsman, Wanderer Kenshin Жанр: Action / Adventure / Comedy / Historical / Matrial Arts / Romance / Shounen Тип: TV Епизоди: 94 Продукция: Studio Deen, Studio Gallop Година: 1996 Официален сайт: http://www.sonymusic.co.jp/Movie/TV/Kenshin/AniDB / ANNКеншин е едно перфектно аниме с дълбока история, интересни и много добре изградени герои и драматични обрати, които са в състояние да ви докарат до сълзи. (Честно си признавам. Историята за християните, псевдо-месията и сестра му особено ми подейства). Въпреки че анимето не претендира за историческа точност, то се развива през периода Мейджи в Япония и част от събитията и героите са били реално съществуващи. (Хаджиме Сайто и неговия боен стил например са били съвсем реални, въпреки че аниме героят няма нищо общо с реалния. В интерес на истината Кеншин също е базиран на реално съществувал човек, който е бил наемен убиец и е носил прякора "Хитокири Батосай".) Но като изключим имената и историческите препратки към Мейджи революцията, голяма част от историята е напълно измислена, въпреки че според материалите, които четох в някои сайтове, представя много добре усещането за този период от японската история. Всичко започва, когато младия Шинта е продаден в робство. По пътя керванът е избит от разбойници, но Шинта бива спасен от единствения наследник на бойния стил "Хитен Митсуруги Рюу" - Хико Сейжуро. Той решава да направи малкото момче свой ученик и наследник и му дава името Кеншин. След години обучение младият ученик е запленен от идеите на революцията и напуска учителя си против волята му, за да стане наемен убиец за една от страните. По време на войните той си заслужава прякора "Батосай Човекоубиеца" заради стотиците, които избива, но бавно от идеалист става реалист и разбира, че убиването не е правилният начин. След революцията той изчезва, заричайки се да не убива никога повече и че ще намери начин да изкупи греховете си. От тук почва ТВ сериала. 10 години след революцията той продължава да странства по пътищата. Сменил е меча си с друг, чието острие се намира от обратната страна, така че да не може да убива с него докато използва бойния си стил. В малкото градче, през което минава, се навърта опасен разбойник, който използва името "Батосай", за да тероризира хората. Кеншин спасява местното момиче Каору от него и след като разкрива, че той е истинския "Батосай", тя го кани да остане в Дожото и. От тук нататък историята проследява опитите му за нормален живот и изкупление, но духовете на войната и греховете му често го настигат и той е принуден да се бори с тях с помощта на верните си другари. Изобщо Кеншин е перфектен за всички любители на хубавите дуели, самурайските мечове, както и за тези, които си падат по по-романтичните истории за човешки грехове, трагична любов и изкупление. Автор: anime-bg __________________________________ Заглавие: Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Ishinshishi e no Requiem Синоними: Samurai X: The Motion Picture Жанр: Action / Adventure / Comedy / Historical / Matrial Arts / Romance / Shounen Тип: Филм Продукция: Studio Gallop Година: 1997 Официален сайт: http://www.sonymusic.co.jp/Movie/TV/Kenshin/eiga/AniDB / ANNRurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Ishinshishi no Requiem е по-скоро 'side story', която е свързана до някаква степен с миналото на Кеншин. Един ден, докато Кеншин, Каору, Саносуке и Яхико се разхождат из Йокохама, те неочаквано се натъкват на група моряци от Запада, които са нападнали едно момиче. Изведнъж се появява самурай, който побеждава моряците и спасява момичето. Скоро Кеншин разбира, че нападнатото момиче е сестра на човек, който той е убил в края на Токугава шогуната. Оказва се, че самураят, наречен Такими Шигуре, който също е известен на Кеншин от миналото му, се опитва да започне нова революция, с която да премахне правителството на Мейджи (новия император). Дали Кеншин ще успее да предотврати това да се случи? Анимето има добра анимация и хубав саундтрак. Този филм няма чак толкова голямо отношение към историята, както Tsuiokuhen и Seisouhen (OVA1 и OVA2), но за сметка на това е интересна добавка към сериите за Rurouni Kenshin. Автор: Oni_no_ko __________________________________ Заглавие: Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Tsuioku Hen Синоними: Samurai X: Trust & Betrayal, Rurouni Kenshin - Tsuiokuhen OVA, Samurai X: Reminiscence Жанр: Action / Adventure / Comedy / Historical / Matrial Arts / Romance / Shounen Тип: OVA Епизоди: 4 Продукция: Studio Deen Година: 1999 Официален сайт: http://www.sonymusic.co.jp/Movie/TV/Kenshin/tsuiokui/AniDB / ANNSamurai X: Trust and Betrayal разказва историята на момчето Шинта, което се превръща в легендарния Hitokiri Battousai, а по-късно и в странстващия самурай Кеншин Химура. Действието се развива по време на периода Bakumatsu (края на Токугава шогунат). Една нощ група пътуващи роби, сред които е и малкият Шинта, биват нападнати и брутално убити. Оцелява единствено малкото момче, благодарение на непознат самурай (Сейджуро Хико), който решава да вземе Шинта при себе си и да го научи на бойната техника Hiten Mitsurugi Ryuu. Хико дава на момчето името Кеншин. След известно време Кеншин решава да се присъедини към Ishin Shishi (патриоти, борещи се срещу шогуната в името на новата Мейджи ера). Той става изключително умел наемен убиец. Една нощ при поредната поръчка, която Кеншин изпълнява, младо момиче на име Томое става свидетел на неговите действия. От шока, причинен от ужасната гледка, тя припада в ръцете на Кеншин и той няма друг избор освен да я вземе със себе си. Известно време Томое живее и работи в „дома” на Кеншин. Ненадейно обаче човекът, чиито поръчки Кеншин изпълнява, бива предаден и тогава Томое и младият наемен убиец са принудени да избягат заедно. От тук тяхната история тепърва започва... Това е едно изключително драматично аниме, което е впечатляващо не само със своята история, но и с хубавите си арт и саундтрак. Освен това в него се отразява реален период от миналото на Япония и представата за тогавашното положение, която анимето създава, е до голяма степен правдоподобна. Като цяло атмосферата е мрачна и тежка, но това аниме определено си заслужава гледането. Автор: Oni_no_ko __________________________________ Заглавие: Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Seisou Hen Синоними: Samurai X: Reflection, Rurouni Kenshin - Meiji Kenkaku Roumandan - Seisouhen, Rurouni Kenshin - Reflection, Rurouni Kenshin OVA 2, Rurouni Kenshin: Seisou Hen, Rurouni Kenshin: Seisouhen Жанр: Action / Adventure / Comedy / Historical / Matrial Arts / Romance / Shounen Тип: OVA Епизоди: 2 Продукция: Studio Deen Година: 2001 Официален сайт: http://www.sonymusic.co.jp/Movie/TV/Kenshin/seisou/AniDB / ANNRurouni Kenshin: Seisouhen представлява алтернативен край на историята, който се различава много от този в мангата. Тази ОVA е по-скоро продължение на мангата, което не е част от оригиналната история, въпреки че съдържа сцени от неанимирана арка. Известно време след като се ражда Кенджи, синът на Кеншин и Каору, Кеншин решава, че греховете му от миналото все още не са изкупени и той започва да странства отново, за да помага на нуждаещите се. Минават години, откакто Кеншин напуска семейството си и когато Кенджи пораства, той намразва баща си, затова че той е изоставил него и майка му. Момчето решава да отиде при Сейджуро Хико, учителя на Кеншин, за да се научи на Hiten Mitsurugi Ryuu, оставяйки Каору сама. Всеки ден тя ходи на пристанището с надеждата, че Кеншин ще слезе от някой от пристигащите кораби, но всеки път тя отново се прибира сама вкъщи. Един ден Яхико я намира припаднала на пода в доджото. Оказва се, че Каору е болна... Това става повод старите приятели отново да се притекат на помощ и Кенджи да се прибере при майка си. Но дали Кеншин ще успее да се завърне у дома навреме...? Seisouhen се състои от две части, които по-скоро обобщават историята за Rurouni Kenshin, като представят минали случки, както и живота на героите сега. Артът на анимето не е толкова красив, колкото този на първата OVA (Samurai X: Trust and Betrayal), но за сметка на това саундтракът отново не отстъпва. Автор: Oni_no_ko __________________________________
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Май 02, 2007 8:08 pm |
|
Kippei |
OnizukaKun |
Регистриран на: Вто Окт 25, 2005 3:58 pm Мнения: 1111 Местоположение: ~From Out Of Nowhere~
|
Mephisto написа: ОВИ-те са едни от най-яките анимета,които съм гледал - и като история,и като герои,и като графика,и като музика.Сериалът е под средното ниво.
И аз съм на същото мнение!
Сериалът го изгледах до някъде и го зарязах...разочарова ме от всякъде
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Май 02, 2007 8:21 pm |
|
immortal_demon |
|
|
Регистриран на: Нед Авг 20, 2006 2:18 pm Мнения: 760 Местоположение: SLiven
|
Kippei написа: Mephisto написа: ОВИ-те са едни от най-яките анимета,които съм гледал - и като история,и като герои,и като графика,и като музика.Сериалът е под средното ниво. И аз съм на същото мнение! Сериалът го изгледах до някъде и го зарязах...разочарова ме от всякъде
кфооооооо вие лудили сте да овите са яки ама СЕРИАЛА ОУНВА
_________________ How can I make her like me, dude ?
-You should find the clitoris, this is the only way.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Май 02, 2007 8:49 pm |
|
Bars |
|
|
Регистриран на: Чет Апр 06, 2006 6:36 pm Мнения: 157 Местоположение: София
|
Първите 4 ови ми направиха невероятно силно впечатление, бяха просто велики. След това сериалът ме разочарова напълно, просто защото не е на нивото на овите и няма как да бъде - едно е да правиш 4 епизода, друго е 90. Филмът също ме разочарова.
Като цяло нормалните епизоди и филмът сякаш просто са с няколко нива по-долу от овите:
- анимацията изобщо не може да се сравнява, нищо общо няма - все едно, че са правени от различни екипи (а може би наистина е така)
- атмосферата също няма нищо общо - докато и двете ови са предимно драматични, сериите и филма са с подчертан комедиен елемент и са много по-лековати. Което няма лошо, но след като си гледал Rurouni Kenshin: Reminiscence, майтапчетата, малките дечица и хиху-хахото от епизодите не стоят на място.
Последните две ови също бяха силни, но все пак нищо не може да се сравни с първите, това си е моето лично мнение. Между другото именно те (Rurouni Kenshin: Reminiscence) са на първо място в топ 200 нa Аниме класацията на animeinfo.com ( http://www.animenfo.com/statistic/top.php?type=anime) - това изобщо не е случайно.
_________________ You have to be realistic about these things. Logen Ninefingers
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Май 02, 2007 9:28 pm |
|
Karia~chan |
|
|
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1922 Местоположение: GSL~хахахаххаха да дръпнем по още една:P~
|
Mephisto написа: ОВИ-те са едни от най-яките анимета,които съм гледал - и като история,и като герои,и като графика,и като музика.Сериалът е под средното ниво.
Mhm Сериала си беше яко филъри О.х но въпреки това пак много си го обичам ^^ Първите четири ОВИ са ми много много много любими *^^* Филма, той си е като от сериала, нишу интересно А оная пача Каору в последното репи да яде *hatred* Много ме е дразнела винаги >.< И все пак Kenshin си ми е от любимите анимета и винаги ще си бъде ^^
_________________ I love you// I'll think of you always// I'll remember you always// I'll wait for you forever// I'll watch over you forever...// ..Words you can't trust...
TheUnknownOne написа: Ти щот си про~VIP~комерс~AnimeS лице... XD
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Май 02, 2007 9:31 pm |
|
Bars |
|
|
Регистриран на: Чет Апр 06, 2006 6:36 pm Мнения: 157 Местоположение: София
|
Karia~chan написа: Mhm А оная пача Каору в последното репи да яде *hatred* Много ме е дразнела винаги >.< И все пак Kenshin си ми е от любимите анимета и винаги ще си бъде ^^
респект! Каору = кифла. Томое for ever
_________________ You have to be realistic about these things. Logen Ninefingers
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Май 02, 2007 10:40 pm |
|
InuYasha_F |
|
|
|
дам определено Овите ми харесаха повече,там едно че е нарисувано по реалестично.Кенсшин Овата щв си остане за мен една от малкото анимета който харесвам.
А иначе дали е имало значение как и къде ще умре,ами разбира се.
От някъде подочух че при японците било прието че когато мъж легнел в скута на жена се приемало за ммого романтично,докато издъхваше в ръцете на любимата си хем си беше много красиво и с чувство хем и много драматично,след изчезването на белега,товара който е носил и чувството за вина изчезват и така си отива с мир.
Но все си мисля че можеби не трябваше да свършва така,поне един лек хепи енд би свършило работа,но така никой нямаше да запомни Кеншин.А и си спомням че и аз доста плаках на Овите...
За серийте,от тях не съм доволна защото си бяха чисто смешно нарисувани,може на места да е бил по мъжествено нарисуван,но са били рядкост.А и мен лично ме дразнеше арта и затова не издържах да го доизгледам.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Май 05, 2007 2:08 pm |
|
extasy |
|
|
|
аз пък съм на мнение, че по-голямата част от народа е останал разочарован от анимето, защото е гледал преди това овите. Напълно вярно си е, че тяхната графика и арт си бяха мноо по-добри, а колкото до историята... Вие кво очаквате от аниме, което е почти 95 епизода? На мен те ми харесаха, защото единственото, което исках и очаквах бе яко пердах в самурайски стил Просто ми бе писнало от разни хай-скул комедии.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Май 05, 2007 10:40 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Много добро аниме. С малко битки, разтоварващо действа. От овите единствено Seisouhen-а не ми хареса. Твърде тъжно свърши .
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Май 05, 2007 10:44 pm |
|
Belgarion написа: Много добро аниме. С малко битки, разтоварващо действа. От овите единствено Seisouhen-а не ми хареса. Твърде тъжно свърши .
В това му е целия чар.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Rurouni Kenshin Публикувано на: Нед Май 06, 2007 12:07 am |
|
Oni_no_ko |
|
|
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 12:06 am Мнения: 625 Местоположение: Bishounen~Land
|
Ооо едно от любимите ми анимета
Такам... Значи от цялата история най-добро за мен си остава Tsuiokuhen, т.е. 4-те ОВИ, описващи началото и живота на Кеншин с Томое. Просто музика, анимация и история са съчетани по уникален начин. Анимето си е много красиво от всяка гледна точка. Сюжетът там е много драматичен и изобщо няма база за сравнение със сериала, а да не говорим за Seisouhen.
Що се отнася до сериалчето, то си беше готино, с изключение на това, че анимацията се менеше на всеки 10 епизода >_<. Значи то си е правено по мангата в общи линии, където си има доста комични моменти. Tsuiokuhen всъщност е разказът за живота на Кеншин преди да тръгне да скитосва, което също си го има в мангата (заедно с всички комични моменти, които са резнати от ОВИте), но там се разказва постепенно... Сериалът като обикновено аниме си беше добър, както и филма Ishinshishi e no Requiem.
Докато Seisouhen е такава бозаааааааааааа
Първо - анимацията sucks на max, второ - краят представен там изобщо ама ИЗОБЩО няма нищо общо с оригиналния край на историята, описан в мангата, а именно:
spoiler написа: Кеншин се събира с Каору и им се ражда дете и си живеят щастливо, Саносуке избягва от Япония, след като е обвинен несправедливо в едно престъпление, което между другото го няма анимирано (life is cruel), Мегуми се връща в родния си град и започва да работи там... в общи линии happy end Абе ако питате мен, няма да сбъркате, ако не го гледате, щото си е пълен боклук extasy написа: За разлика от някои хора не ме разрева факта, че той успя да се събере с Кауру и умря в ръцете й, а по-скоро това, че след величието си като Батосай, като човекът, който успя да убие Шишио, като онзи, който се биеше наравно със Сайто и по време на революцията избива Шинсенгуми, той умря болен, слаб и в пълна мизерия. Кеншин си отиде по един наистина мъчителен начин и очевидно не само с проказа, но и с Аутсхаймер или атрофия. Не съм лекар, но това бяха моите предположения, след като той не успя да разпознае Саноске. Това беше последната капка, която ме докара до сълзи. Просто не можех да си представя, че Химура Батосай, най-известният наемник по време на революцията, умира слаб и безпомощен. Това просто ме разби.
Както казах по-горе, Seisouhen не струва, и затова по-хубаво вземи прочети края на мангата, за да ти стане
по-добре
И между другото болестта е нещо от сорта на проказа.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|