|
Дата и час: Чет Ное 30, 2023 5:58 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Vinland Saga (лято 2019)  Публикувано на: Пон Юли 01, 2019 11:08 pm |
 |
KoP3Le7o |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9765 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
 Заглавие: ヴィンランド・サガ / Vinland Saga Жанр: Екшън, историческо, драма, сейнен Тип: TV Епизоди: 24 Продукция: Wit Studio Година: Юли 2019 Официален сайт: https://vinlandsaga.jp/AniDB / MALРезюме: Based on an action historical seinen manga written and drawn by Yukimura Makoto. As a child, Thorfinn sat at the feet of the great Leif Ericson and thrilled to wild tales of a land far to the west. But his youthful fantasies were shattered by a mercenary raid. Raised by the Vikings who murdered his family, Thorfinn became a terrifying warrior, forever seeking to kill the band's leader, Askeladd, and avenge his father. Sustaining Throfinn through his ordeal are his pride in his family and his dreams of a fertile westward land, a land without war or slavery... the land Leif called Vinland.
|
 |
|
Заглавие: Re: Vinland Saga (лято 2019)  Публикувано на: Съб Юли 06, 2019 7:54 pm |
 |
KoP3Le7o |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9765 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Отдавна се искаше адаптация на тази манга и ето че най-накрая видя бял свят, а днес предпримиерно излъчиха първи епизод, който беше почти 30 минути. Анимето, както и мангата, започва със зрелищна битка, но действието се развива малко по-различно и започват директно с миналото на Торфин, а не както в мангата - с настоящето. Хареса ми атмосферата, по-различно е и по-зряло. Разбира се, на места го има онова дразнещото японско и анимарско държание от страна на героите, но като че ли в адаптацията не се усеща толкова силно, както в мангата например. Утре се очакват още два епизода, но за жалост от Амазон са се насрали и все още няма субтитри за първи епизод. Дано да има субтитри навреме за най-обещаващото аниме от сезона. Жалко, че не го поеха Крънчи.
|
 |
|
Заглавие: Re: Vinland Saga (лято 2019)  Публикувано на: Нед Юли 07, 2019 10:25 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Vinland Saga ep. 1-3 - неочаквано гледаем продукт от студио Wit. Обикновено при тях ме дразни интеграцията на персонажите във фоновете и анимациите извън битките. (С изключение на Mahoutsukai no Yome, където всичко си беше наред, прeдположително заради влиянието на Production IG.) Може би в случая помага решението визията да не е толкова детайлна, а по-символична и изчистена. Тук таме някой 3D CGI обект изпъква грозно, но в наши дни сме свикнали с това. Важното е че разказа тече плавно и няма резки неконсистетности, като при някои други техни заглавия. Историята ми харесва и единственият крив момент е, че Торс винаги взима странни и силно непопулярни решения. Не е много типично поведение за лидер. Твърде много врагове е натрупал с годините, при това без печалба ...предполагам без тези решения и главната история нямаше да се случи.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Vinland Saga (лято 2019)  Публикувано на: Пон Юли 08, 2019 6:45 pm |
 |
ONEPIECEFTW |
Модератор |
Регистриран на: Вто Юли 16, 2013 11:44 pm Мнения: 1791 Местоположение: Japan
|
Много ми хареса. Историята се развива много добре, дано продължава в същия дух. Наистина много подредено. Най-доброто за лятото засега. Анимацията е поносима, въобще не дразни окото, даже на моменти е доста добра.
|
 |
|
Заглавие: Re: Vinland Saga (лято 2019)  Публикувано на: Сря Юли 17, 2019 12:06 am |
 |
DiaDora |
|
 |
|
Мангата е в пъти по-чаровна от анимето, което засега ми върви поносимо дженерик.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Vinland Saga (лято 2019)  Публикувано на: Вто Юли 30, 2019 3:57 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Vinland Saga ep. 4 - както вече казах харесва ми темпото и как сякаш никой не бърза за никъде, а историята прогресира стабилно. Харесва ми и как Wit този път са решили заглавието да не го бие толкова на емоции. Не че съвсем няма, но все пак говорим за корави северняци - понасят болката и провала с известен стоицизъм. Торс загина по-логична причина: в следствие на пацифистките си възгледи, които са леко неадекватни за викингската култура. Абсурден персонаж, но някак демонстрира нагледно, че колкото и невъзможно силен да си не можеш да наложиш мнението си над по-голяма група от хора, ако не играеш тяхната игра. Аскелад е почти негов антипод, въпреки че и сам е доста силен и умел, той е най-вече играч. Интересно дали ще успее да налее поне някакъв акъл в главата на гламавото синче Торфин.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Vinland Saga (лято 2019)  Публикувано на: Нед Авг 04, 2019 9:33 pm |
 |
ONEPIECEFTW |
Модератор |
|
5 епизода минаха и историята продължава да върви добре. Малко скучен епизод беше пети, но ги има и такива. Екшън сцените са доста добре направени.
|
 |
|
Заглавие: Re: Vinland Saga (лято 2019)  Публикувано на: Пон Авг 05, 2019 10:16 am |
 |
ONEPIECEFTW |
Модератор |
|
СНИМКИКрасота. Браво на УИТ.
|
 |
|
Заглавие: Re: Vinland Saga (лято 2019)  Публикувано на: Пон Авг 05, 2019 10:56 am |
 |
velush |
|
 |
|
ONEPIECEFTW написа: Красота. Може да са красиви сами по себе си, но не се връзваха добре с предния план и изглеждаха точно като фототапет, а не като нормален фон. Такива несъответствия съм виждал често в Detective Conan и то е с доста тънък бюджет на епизод, особено филърите. KoP3Le7o написа: Малко ми дойде странно безсърдечното отношение на Хелга и Илва за смъртта на Торс, още повече че даже не им дремеше за Торфин Tough nordic women! Vinland Saga ep. 5 - не знам защо авторите са решили, че на това място има нужда от пълнежен епизод, но ето един такъв. По някаква причина всичко в Англия и най-вече фоновете изглеждаха претупани. Сцените в Исландия бяха добре.
BANG!
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|