Дата и час: Чет Ное 30, 2023 5:58 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 8 [ 107 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Vinland Saga (лято 2019)
МнениеПубликувано на: Пон Юли 01, 2019 11:08 pm 
Аватар

Изображение

Заглавие: ヴィンランド・サガ / Vinland Saga
Жанр: Екшън, историческо, драма, сейнен
Тип: TV
Епизоди: 24
Продукция: Wit Studio
Година: Юли 2019
Официален сайт: https://vinlandsaga.jp/
AniDB / MAL

Резюме: Based on an action historical seinen manga written and drawn by Yukimura Makoto.

As a child, Thorfinn sat at the feet of the great Leif Ericson and thrilled to wild tales of a land far to the west.
But his youthful fantasies were shattered by a mercenary raid. Raised by the Vikings who murdered his family,
Thorfinn became a terrifying warrior, forever seeking to kill the band's leader, Askeladd, and avenge his father.
Sustaining Throfinn through his ordeal are his pride in his family and his dreams of a fertile westward land,
a land without war or slavery... the land Leif called Vinland.

Заглавие: Re: Vinland Saga (лято 2019)
МнениеПубликувано на: Чет Юли 04, 2019 11:05 pm 
Аватар

МнениеПубликувано на: Съб Юли 06, 2019 7:54 pm 
Аватар

Отдавна се искаше адаптация на тази манга и ето че най-накрая видя бял свят, а днес предпримиерно излъчиха първи епизод, който беше почти 30 минути. Анимето, както и мангата, започва със зрелищна битка, но действието се развива малко по-различно и започват директно с миналото на Торфин, а не както в мангата - с настоящето. Хареса ми атмосферата, по-различно е и по-зряло. Разбира се, на места го има онова дразнещото японско и анимарско държание от страна на героите, но като че ли в адаптацията не се усеща толкова силно, както в мангата например. Утре се очакват още два епизода, но за жалост от Амазон са се насрали и все още няма субтитри за първи епизод. Дано да има субтитри навреме за най-обещаващото аниме от сезона. Жалко, че не го поеха Крънчи.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 06, 2019 8:11 pm 
Аватар

Мангата започва сериализация в шонен списание, после се мести в сейнен, затова особено в началото ги има тези анимарски клишета.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 07, 2019 10:25 pm 
Аватар

Vinland Saga ep. 1-3 - неочаквано гледаем продукт от студио Wit. Обикновено при тях ме дразни интеграцията на персонажите във фоновете и анимациите извън битките. (С изключение на Mahoutsukai no Yome, където всичко си беше наред, прeдположително заради влиянието на Production IG.)
Може би в случая помага решението визията да не е толкова детайлна, а по-символична и изчистена. Тук таме някой 3D CGI обект изпъква грозно, но в наши дни сме свикнали с това. Важното е че разказа тече плавно и няма резки неконсистетности, като при някои други техни заглавия.
Историята ми харесва и единственият крив момент е, че Торс винаги взима странни и силно непопулярни решения. Не е много типично поведение за лидер. Твърде много врагове е натрупал с годините, при това без печалба ...предполагам без тези решения и главната история нямаше да се случи.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 08, 2019 1:10 pm 
Аватар

Със сменения начин на разказване на историята се получава доста по-подредено и ми допада. Кефи ме, че най-накрая някакво студио изрязва, доколкото може, лигавите сцени от мангата и се опитва да предаде малко по-зряла история. Добре че не са подходили като при адаптацията на "Хелсинг", където беше бъкано с комични моменти, които хем че не бяха на място, хем че създателите на анимето искаха да адаптират панел по панел. Жалко че трябва да чакаме чак до края на месеца за другия епизод, но пък беше удоволствие да се изгледат тези три прекрасни епизода накуп.

МнениеПубликувано на: Пон Юли 08, 2019 6:45 pm 
Аватар
Модератор

Много ми хареса. Историята се развива много добре, дано продължава в същия дух. Наистина много подредено. Най-доброто за лятото засега. Анимацията е поносима, въобще не дразни окото, даже на моменти е доста добра.

МнениеПубликувано на: Вто Юли 09, 2019 2:55 am 
Аватар

Сериозно ли режат комичните моменти? В мангата според мен са доста добре поднесени и придават чар. Много по-добре са интегрирани спрямо Хелзинг.

Макар че разбирам защо са го направили, в манга вариант тези моменти може да се панел или максимум страничка, в аниме варинат са някак си по изпъкващи.

МнениеПубликувано на: Сря Юли 17, 2019 12:06 am 
Аватар

Мангата е в пъти по-чаровна от анимето, което засега ми върви поносимо дженерик. :roll:

МнениеПубликувано на: Вто Юли 30, 2019 3:57 pm 
Аватар

Vinland Saga ep. 4 - както вече казах харесва ми темпото и как сякаш никой не бърза за никъде, а историята прогресира стабилно. Харесва ми и как Wit този път са решили заглавието да не го бие толкова на емоции. Не че съвсем няма, но все пак говорим за корави северняци - понасят болката и провала с известен стоицизъм.
Торс загина по-логична причина: в следствие на пацифистките си възгледи, които са леко неадекватни за викингската култура. Абсурден персонаж, но някак демонстрира нагледно, че колкото и невъзможно силен да си не можеш да наложиш мнението си над по-голяма група от хора, ако не играеш тяхната игра. Аскелад е почти негов антипод, въпреки че и сам е доста силен и умел, той е най-вече играч. Интересно дали ще успее да налее поне някакъв акъл в главата на гламавото синче Торфин.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 30, 2019 5:37 pm 
Аватар

Добра серия. Екшънът също беше на ниво. Торс излезе по-добрият и истински воин и точно заради това Аскелад в края на серията се беше вкиснал. Торфин некак си се беше промъкнал на лодката без дядо му Лейф да забележи (явно) и сега ще поеме по пътя на отмъщението. Евала на режисьора за подхода на разказване на историята. Умерено темпо и центрираност към главния герой, което ще допринесе за неговото по-нататъшно изграждане.

МнениеПубликувано на: Нед Авг 04, 2019 9:33 pm 
Аватар
Модератор

5 епизода минаха и историята продължава да върви добре. Малко скучен епизод беше пети, но ги има и такива. Екшън сцените са доста добре направени.

МнениеПубликувано на: Нед Авг 04, 2019 11:59 pm 
Аватар

Излиза, че пета серия е оригинална и я няма в мангата, въпреки това не беше лоша и показва трудностите, през които трябва да премине главният герой. Малко ми дойде странно безсърдечното отношение на Хелга и Илва за смъртта на Торс, още повече че даже не им дремеше за Торфин. Голяма работа, че е изчезнал с някакви си пирати. Нали е викинг, ша са опра'и! :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Авг 05, 2019 10:16 am 
Аватар
Модератор

СНИМКИ
Красота. Браво на УИТ.

МнениеПубликувано на: Пон Авг 05, 2019 10:56 am 
Аватар

ONEPIECEFTW написа:
Красота.

Може да са красиви сами по себе си, но не се връзваха добре с предния план и изглеждаха точно като фототапет, а не като нормален фон. Такива несъответствия съм виждал често в Detective Conan и то е с доста тънък бюджет на епизод, особено филърите.

KoP3Le7o написа:
Малко ми дойде странно безсърдечното отношение на Хелга и Илва за смъртта на Торс, още повече че даже не им дремеше за Торфин

Tough nordic women!

Vinland Saga ep. 5 - не знам защо авторите са решили, че на това място има нужда от пълнежен епизод, но ето един такъв.
По някаква причина всичко в Англия и най-вече фоновете изглеждаха претупани. Сцените в Исландия бяха добре.

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 8 [ 107 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]