Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 35 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Yojouhan Shinwa Taikei (Пролет 2010)
МнениеПубликувано на: Чет Фев 18, 2010 12:49 am 
Аватар

Изображение

Заглавие: Yojouhan Shinwa Taikei / The Tatami Galaxy
Тип: ТВ сериал, 11 епизода
Година: 22.04.2010 до 02.07.2010
Продуцент: Madhouse Studios
Режисьор: Yuasa Masaaki (Mind Game, Kemonozume, Kaiba, Kick-Heart)
Повече информация: AniDB, MAL, ANN

* Based on a novel by Morimi Tomihiko.

The story of The Tatami Galaxy follows an unnamed third year university student in Kyoto, Japan and what he views as his wasted time in a particular club (also called circle) at his university. He meets Ozu, another student, whose encouragement sets him on a mission of dubious morality. He contemplates his affection for a second year engineering student, Akashi, and makes promises to her, usually of and within a romantic subtext. The culmination of his dubious missions often conflict with his interest in her in some way. The story is one of a number that draw on the author's experience in Kyoto University.

Source: Wikipedia

Winner of the Grand Prize of the 15th Japan Media Arts Awards.

_______

From director Yuasa Masaaki :hat: Едно от малкото анимета които ми хванаха окото от пролетния сезон.

Последна промяна Wind_Falcon на Нед Фев 10, 2013 11:37 am, променена общо 28 пъти

Заглавие: Re: Yojouhan Shinwa Taikei (Пролет 2010)
МнениеПубликувано на: Чет Фев 18, 2010 8:39 am 
Аватар

супер, тъкмо щях да правя тема обаче някой ме е преварил :P , та за анимето, с много завишени очакваня съм и определено трябва и да бъде най-доброто за пролетния сезон, естествено последното качествено аниме, ама найстина качествено беше именно Кайба, почти две години от тогава и надявам се отново да се повтори, е да има и повече добри де, ама ...
Новелата не съм я чел и едно нещо ме тревожи дали Yuasa ще запази стилът си и в това шоу.
Годината за момента се очертава поне едно ниво по добра от миналата ..
Очаквам с голямо нетърпение ...

Последна промяна lolikiller на Съб Апр 24, 2010 10:58 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Чет Фев 18, 2010 8:09 pm 

Ще се види. Мисля, че го бях гледал и ми хвана окото.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 26, 2010 6:09 pm 
Аватар

вече има и трейлър :P
цък цък
както и очаквах, много як стил .....

ето и каста със сеютата :

Maaya Sakamoto :mrgreen: as Akashi
Hiroyuki Yoshino as Ozu
Junichi Suwabe as Jōgasaki
Yuko Kaida as Hanuki
Keiji Fujiwara as Higuchi
Shintaro Asunuma as "I" (Watashi)

МнениеПубликувано на: Съб Апр 24, 2010 10:39 pm 
Аватар

1ви еп излезна и анимено не разочарова.

Изглежда ще бъде още един от шедьоврите на Masaaki Yuasa.

Edit: lolikiller Кайба профила ти рулз :thumb:

МнениеПубликувано на: Съб Апр 24, 2010 11:25 pm 

И аз съм фен на по-различните неща, но аниметата помня, че щях да ги гледам и после забравих. Ще видя тия дни Kaiba и Kemonozume и почвам това. :hat:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 24, 2010 11:59 pm 
Аватар

Налазвай, няма да съжаляваш ни най-малко :peace:

МнениеПубликувано на: Нед Апр 25, 2010 7:11 pm 
Аватар

За малко да ми изфръкнат очите, бахти и диалозите болни, дебилни и същевременно страшно идейни и оригинални по някакъв странен начин който пък правят шоуто още по свежо, бахти и начина по който поднасят историята на зрителя, сега скороста с която говорят не знам дали ше я намалят в следващите епизоди ама някак се губи атмосферата постоянно да даваш пауза, пък и от части действа стресиращо на нервната система ..
За анимацията, повече от доволен, направо страхотно са се справили Ito и компания (гледайте го един път без звук и ще имате чуство че получавате халюцинации :lol: ), що се отнася до музиката, изключително стилна и доста добре подбрана къде точно да има и къде да няма.
Малко ми е странно за сега анимето не е като старите оригинални неща на Yuasa и все пак е страшно добро ..

МнениеПубликувано на: Нед Апр 25, 2010 7:26 pm 
Аватар

Eхее, човека е режисирал Mind Game :3
Ще го гледам това .. почти съм сигурен 0.<

Фани ♥
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 26, 2010 9:35 am 
Аватар

И аз ще го гледам задължително, ама... ще чакам добра група. Или можете да препоръчате някоя? То като гледам само Commie са го изкарали, а на тях не знам колко да се доверявам...

МнениеПубликувано на: Пон Апр 26, 2010 5:44 pm 
Аватар

Аз го гледах на Commie и ставаше. Не беше перфектен но няма сми да чакаш, няма да има разлика.

И бързото говорене му е якото на анимето :wink:

МнениеПубликувано на: Пон Апр 26, 2010 6:07 pm 
Аватар

^
ма да бе, връщам си думите назад ( пу пу :lol: ), още един път го гледах и лудница направо, чак сега осъзнах колко е яко това говорене .. непростимо :baby:

МнениеПубликувано на: Пет Апр 30, 2010 1:54 am 
Аватар

о боже... какво гледах току що :shock:

нека си разкажа впечатленията...

значи решавам да го гледам от сайта на Фъни ей така просто, щото така или иначе скрипта е същия. След една минута вече съм се отказал. Защо? Не, не заради качеството. Качеството си бе ок (макар че Коми са се изхвърлили да го направят колкото се може по-добре, даже повечето амвта дето имам не са с такъв битрейт). Това нещо просто не мога да го гледам в някой външен плейър дето не съм си го приспособил да ми е възможно най-удобен. Повече спирания отколкото ШАФТ; не. по-скоро повече превъртания отколкото фрейм по фрейм четенето в Бакемоногатари. Сигурно съм го гледал 3 пъти целия епизод. По едно време имах чувството че не гледам аниме, а чета новела... след това превъртях и си изгледах анимацията без да поглеждам субтитрите, връзвайки значението което помнех с японския който чувах. Но, след като това идва от човека, гледал първите минута и половина на Бакемоногатари точно фрейм по фрейм, както се досещате, супер много се кефя даже на това бързо говорене. А и го описвам толкова подробно и многословно, а и малко преувеличено, под въздействието на току що свършилия епизод и на саундтрака, който върви на фона на браузъра, в който пиша сегашния пост.

Стигаме до оупънинга по някакъв начин, макар и да не е даже споменато учудването ми когато след очакваните пет минути епизода все още не бе свален.

Та значи Madhouse успяха да бият ШАФТ? Завидно, определено завидно, ШАФТ обикновено са хората, направили най-добрия ОП за сезона. Според мен идва от песента донякъде, аз винаги съм бил фен на Asian Kung-fu Generation. Но, разбира се, не е само това. Стила на анимацията също е жесток; макар че не знам доколко мога да кажа дали като видео, не като песен, е по-добре или по-зле от опънинга на Аракава, определено са сравними като качество. Изобщо, влюбен съм в този опънинг. А и ендинга е супер интересен, докато съм на тази тема. И и двата перфектно се връзват с атмосферата на шоуто.

Продължавайки нататък, от превютата и подобни неща определено бях останал с грешно впечатление за шоуто. Едва ли не очаквах, че ще седят около котатсуто или де да знам и ще си разправят истории; ако бяха българи, щеше да има и ракия и салата някъде в уравнението. Което предполага донякъде лейд-бек и спокойна атмосфера, носталгия и подобни неща. Ставащо за гледане, но не нещо особено. И факта, че е в ноитаминА, правещо го задължително за гледане, не самото описание. Е, не можех да бъда по-далече от истината. Само бързото говорене веднага изключва лейд-бек, анимацията не е особено спокойна, а носталгия.... не, и капчица носталгия не се вижда в тези герои. Лудница. lolikiller добре се изрази. И все пак няма и помен за трилър-подобна атмосфера, което също го броя за плюс. Анимацията е нетипична, което честно казано за мен е щастлива глътка въздух след последните няколко шоута, които съм гледал, всичките от които бяха с типичната напоследък анимация. И Коми рилийза показа, че тя определено е едно много високо качество - да не говорим колко добре създаваше атмосферата на шоуто. И говорейки за това, музиката също имаше своя пръст в това. ОП и ЕД вече ги споменах; сега остава само да кажа, че харесах и саундтракът. Пак на тема за озвучаването, за Асанума Шинтаро, това му е първата роля за мен, която ще си я спомням и ще соча с пръст герои "А, тоя е със същото ВА като главния от Йоджо-хан"; макар че е вярно че харесах гласа му и като главния от Нян Кои. Акаши не каза много, но нея вече си я обожавам като Ни-но-сан, така че грешка там не може да има. Озу ми остави много добро впечатление като Фиро, и тук звучи също перфектно. И като сме на тема за Озу, май че всяко шоу напоследък има трапове *ку ку ку ку ку ку ...* Ииии, въпреки че по някакъв начин успях да се отплесна и да отбележа почти всички останали елементи на анимето, нека се върна на това, за което бях останал с грешно впечатление от превютата: плотът. Въпреки факта, че наистина скача много в миналото, това въобще не възпрепятства развитието на действието в настоящето. И взимайки предвид колко бързо говори в ретроспекциите, те се усещат по-скоро като част от действието отколкото като нещо възпрепятстващо го. Наистина умело са го изиграли. И с това всички мои притеснения от преди да гледам епизода попадат в графата "абсолютно неоправдани".

Не, ще кажа нещо повече: това шоу притежава едно нещо, което няма как да го опиша освен чрез "зинг", което не го притежава нито една друга серия, излъчена тази година. Нещо, което да ми задържа интереса, нещо, което да ме накара да обичам първия епизод, подобно на шоута като Бакемоногатари и Натсу но Араши, нещо, което да му дава предполагаемо място сред моите любими шоута.

tl;dr: ще си изгледам това шоу с огромно удоволствие.

Сега само още две неща и едно обещание:
1) да гледам ли следващия еп от сайта на Фъни или ще се измъча с плейъра? Не, може би този първи епизод ми е достатъчен да си задоволя глада за анимета днес.
2) това накрая дето пишеше "creator's file" със лицата... накратко, WTF? XD
0) няма да пиша толкова дълги писания за всеки епизод ^^;; може би само още едно накрая на шоуто

МнениеПубликувано на: Пет Апр 30, 2010 4:10 am 
Аватар

Хаха erejnion-е, сега остава да погледнеш и сотаналите анимета на Masaaki Yuasa. Мисля че от това което написа ще ти харесат.

Този 1ви епизод е най-добрия 1ви епизод на аниме който съм гледал, евър.

И Озу кърти!

МнениеПубликувано на: Пон Май 03, 2010 5:12 pm 
Аватар

2ри еп не беше добър колкото първия, но все пак беше отличен.

Забелязвате ли как се завръзват нещата с предния епизод - Watashi намира полуизядения сладкиш (предполагам нямам идея кво е всъщност) който сам го беше оставил в такова сустояние предния епизод, също така накрая на 1ви еп Озу беше със женските дрехите в които беше и в 2ри еп в филма на Watasi. И също така в 1ви еп точно накрая показаха главния на филмовия кръг да му вика на Озу че го е пипнал, а реално той не беше представен като геерой и незнаехме защо му е ядосан, а 2ри еп обясни защо - заради филма. Завръзва се като кръг цялото аниме.

Незнам дали усетихте намека в 1ви еп - Neco Ramen се казва мангата по която е правено Cat Soup анимето :wink:

И като за нактая - новелата е разделена на няколко части - movie circle, becoming a disciple of Higuchi, softball circle и secret society. Тенис кръга от 1ви еп не е по новелата, сега видяхме и филмовия кръг, остават още 3 "арки", освен ако не добавят отново свои.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 35 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]