Дата и час: Сря Фев 12, 2025 4:21 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Exception (есен 2022)
МнениеПубликувано на: Пет Окт 14, 2022 9:57 am 
Аватар

Изображение

Заглавие: Exception | エクセプション
Тип: ONA
Излъчване: 13.10.2022
Епизоди: 8
Жанр: Space, Horror
Производители: Bakken Record, 5 Inc.
Web: AniDB MAL

Резюме:
In the distant future, human beings have been forced to leave earth and migrate to another galaxy. An advanced team of spacecraft arrives at a planet that is to be terraformed. Each member of the team is output by a biological 3D printer.

------------------------------------------------

Exception ep. 1 - Netflix са избрали да финансират доста странно шоу. Керъктър дизайнът е грозноват, 80-тарски и някак европейски. Напомня ми български заглавия, като Планетата на съкровищата или книжката Звездните приключения на Нуми и Ники. Някой ще каже "Yoshitaka Amano е легенда, как смееш да го критикуваш?". Е, този пък по изключение не харесвам работата му. Точно заради такъв тип естетика, като малък предпочитах анимета (те пък се брояха на пръстите на едната ръка), пред всичко останало.
Космическият кораб има интересна външност, но интериорът му ми напомня на недодяланите pre-rend-нати дизайни на Full Motion Video куестове от края на 90-те.
Анимацията е, колкото там да има нещо. Японците просто отказват да инвестират време и усилия в 3D CGI.
Въобще подходът е изненадващо ретро.
Сюжетът също напомня на дърт sci-fi разказ, вместо нещо модерно и политически натоварено от рода на Obsolete. Определено има интересни идеи, като биологическото 3D принтване и тераформирането и още героите са поставени пред различни морални дилеми, но историята се влачи, а персонажите се държат малко като аматьори, вместо специално обучени екип готов за всякакви космически изненади и кризи. Хорор елементите са буквално смехотворни.
Та на мени ми е интересно и някак носталгично, но не виждам как съвременната публика, особено тази на Netflix, би го харесала.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Заглавие: Re: Exception (есен 2022)
МнениеПубликувано на: Нед Окт 16, 2022 6:46 pm 
Аватар

Exception ep. 2-8 - някъде към средата става интересно, но цялото нещо идва твърде развлачено и има почти същите типове сюжетни обрати, като друго космическо заглавие от тази година: Chikyuugai Shounen Shoujo. Само дето злодеите бяха една идея по-симпатични и реалистични (а визията значително по-близка до вкусовете ми). Излиза, че японските sci-fi сценаристи ползват една и съща торба с трикове. Още опитът за финала шоуто да се трансформира в екшън беше смехотворен.
Не съжалявам за отделеното време, някак държеше вниманието по-добре от всякаква модерна бълвоч, но мисля със същата история, малко по-различен подход, по-нахайпваща визия и по-бързо темпо, можеше да се получи нещо значително по-добро.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]