|
Дата и час: Чет Мар 13, 2025 3:17 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] |
|
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Odin: Koushi Hansen Starlight (лято 1985)  Публикувано на: Вто Сеп 13, 2011 11:25 pm |
 |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
~ AniDB ~ ~ *-* ~ Заглавие Odin: Koushi Hansen Starlight ~ *-* ~ ~ *-* ~ Английско заглавие Odin: Photon Space Sailer Starlight ~ *-* ~ ~ *-* ~ Тип Филм ~ *-* ~ ~ *-* ~ Година 10.08.1985 ~ *-* ~ ~ *-* ~ Категории SciFi, Seinen ~ *-* ~ ~ *-* ~ Студио Toei Animation ~ *-* ~ Годината е 2099 и човечеството е колонизирало голяма част от Слънчевата Система, чрез еволюция в космическото пътуване. За да постигнат още повече, космическият кораб "Starlight" е изтрелян. След като екипажа спасява мистериозно момиче от останки, в близост до астероидното поле, те се отправят към системата "Canopus", където се намира планетата "Odin", вероятната причина за създаването на всички живи същества. ~ Връзки ~=== Търкаляше ми се от адски много време по дисковете и най-накрая реших да го изгледам. Много приятно анименце, което почти ми е набор :3
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Odin: Koushi Hansen Starlight (лято 1985)  Публикувано на: Чет Яну 30, 2020 10:57 am |
 |
velush |
|
 |
|
Odin: Koushi Hansen Starlight - не помня да съм гледал по-задръстен научно фантастичен филм от периода. Опитва се да употреби някакви сериозни sci-fi концепции, но от един момент нататък изпада в techno bubble брътвеж. Отчаяно се опитва да е новият Uchuu Senkan Yamato, в същото време сериозно се опитва да лансира абсурдната концепцията за комически кораб, който външно наподобява ветроход. Множество елементи и събития са, като взето от въпросната space opera поредица. Персонажите също силно напомнят тези от Yamato, като почти всеки има местна версия с тази разлика, че там поне имаше някакво обяснение за кретенското им поведение, а тук са буквално идиоти. Действията на капитана и на първия помощник са особено подозрителни и без тях нямаше да се случат много от глупостите. Сара е едновременно Юки и Старша. Друго евентуално място от където са черпени идеи - Macross. Историята е предадена неравомерно. Някои сцени са прекалено развлачени или съдържат твърде много обяснения, други просто липсват. Смешното е, че след всичките тези събития така и не стигнаха до планетата Один. Може би са били планирали продължение, което никога не се е случило? Визуалните му аспекти ме оставиха с противоречиви впечатления. От една страна има доста красиво замислени локации и сцени, от друга анимациите са дървени. Не че са пестили кадри и усилия, дори на места някои от персонажите извършват излишни движения, но сторибордирането е някак скучно, семпло и не се случва в 3D пространството. В някои сцени обаче определени модели и персонажи се движат красиво и дори грациозно. Явно няколко души са се занимавали с това и един от тях е бил майстор, а другите не. Музиката е ужасна и употребена не съвсем на място. И оркестровата част и отвратителният j-rock. Последният има две песни - едната от тях я пускат 3-4 пъти по време на филма, а втората по време на финалните надписи, където има и кадри от концертно изпълнение. Подозирам, че тази промоция на е помогнала нито на едната страна, нито на другата. Да, донякъде е извинение, че заглавието е старичко, но изглежда неочаквано примитивно в сравнение с друга космическа фантастика от периода, примерно излезлият година по-рано Macross: Do You Remember Love.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Odin: Koushi Hansen Starlight (лято 1985)  Публикувано на: Съб Фев 01, 2020 1:11 pm |
DARK MASTER |
|
 |
Регистриран на: Съб Сеп 08, 2007 12:11 am Мнения: 1194 Местоположение: UK
|
Гледал съм го това преди няколко години.
Имам смътен спомен вече, но да доста блудкава работа. И това, че е от старите анимета не го извинява или му помага.
Даже хвърлих един погледа на английския му дублаж в YT. Помня само че имаше 2,3 доста meme worthy моменти.
Гледах го главно защото търся едно старо аниме дето имам само смътен спомен. Главно заради героинята с бялата коса. Тя прилича на подобно момиче от спомена ми. Нали главно бялата коса. От години го търся от кое аниме е тоя спомен. Но нищо. Не съм задълбал много в Macross, но може това дето помня да е от там.
_________________ And wrath shall pour, from mouths of steel, on spawns of Satan!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Odin: Koushi Hansen Starlight (лято 1985)  Публикувано на: Съб Фев 01, 2020 2:45 pm |
 |
velush |
|
 |
|
DARK MASTER написа: но може това дето помня да е от там Няма такъв персонаж там. Да не търсиш Pirotessa от Lodoss-tou Senki OVA-то?
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Odin: Koushi Hansen Starlight (лято 1985)  Публикувано на: Нед Фев 02, 2020 4:36 am |
DARK MASTER |
|
 |
Регистриран на: Съб Сеп 08, 2007 12:11 am Мнения: 1194 Местоположение: UK
|
Record of Lodoss War съм го гледал.
Помня доста по-добре историятя в сравнение с тоя спомен.
Не е от там.
На времето в форума тука имаше тема за анимета давани по нашите телевизии.
Тогава форума имаше още раздел за анимации май. И там някой успя да намери нещо...
100% съм сигурен че съм го гледал това аниме/анимация по ефир 2 едно време(леле колко съм стар). Това е май най-голямата пречека. Че не съм сигурен дали е аниме или анимация.
Това Ulysses 31 страшно ми нампомняше на него. Но не знам да има такава героиня и там.
На скоро успях да намерия една стара анимация дето имах още по смътен спомен от тоя. Беше Mighty Max . Та, съм сигурен че не съм сънувал нещо та чак да ми е останал спомен толкова време.
Мога да дам още подробности ма не е за тая тема.
_________________ And wrath shall pour, from mouths of steel, on spawns of Satan!
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|