Дата и час: Чет Мар 13, 2025 3:17 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Odin: Koushi Hansen Starlight (лято 1985)
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 13, 2011 11:25 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Изображение

~ AniDB ~

~ *-* ~ Заглавие Odin: Koushi Hansen Starlight ~ *-* ~

~ *-* ~ Английско заглавие Odin: Photon Space Sailer Starlight ~ *-* ~

~ *-* ~ Тип Филм ~ *-* ~

~ *-* ~ Година 10.08.1985 ~ *-* ~

~ *-* ~ Категории SciFi, Seinen ~ *-* ~

~ *-* ~ Студио Toei Animation ~ *-* ~

Годината е 2099 и човечеството е колонизирало голяма част от Слънчевата Система, чрез еволюция в космическото пътуване.
За да постигнат още повече, космическият кораб "Starlight" е изтрелян. След като екипажа спасява мистериозно момиче от останки, в близост до астероидното поле, те се отправят към системата "Canopus", където се намира планетата "Odin", вероятната причина за създаването на всички живи същества.

~ Връзки ~

===

Търкаляше ми се от адски много време по дисковете и най-накрая реших да го изгледам. Много приятно анименце, което почти ми е набор :3

Профил  

Заглавие: Re: Odin: Koushi Hansen Starlight (лято 1985)
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 13, 2011 11:27 pm 
Аватар

I still remember the glorious bg dub :ave:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 14, 2011 2:19 am 
Аватар

Трябва да го погледна. Та това ми е почти набор. :lol: 10/08/1985 е малко преди 11/15/1985. :mrgreen:
Жалко, че не съм го засичал по каналите едно време. Кой знае какъв е бил този дъб, за който разправя Хел. :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 30, 2020 10:57 am 
Аватар

Odin: Koushi Hansen Starlight - не помня да съм гледал по-задръстен научно фантастичен филм от периода. Опитва се да употреби някакви сериозни sci-fi концепции, но от един момент нататък изпада в techno bubble брътвеж.
Отчаяно се опитва да е новият Uchuu Senkan Yamato, в същото време сериозно се опитва да лансира абсурдната концепцията за комически кораб, който външно наподобява ветроход. Множество елементи и събития са, като взето от въпросната space opera поредица. Персонажите също силно напомнят тези от Yamato, като почти всеки има местна версия с тази разлика, че там поне имаше някакво обяснение за кретенското им поведение, а тук са буквално идиоти. Действията на капитана и на първия помощник са особено подозрителни и без тях нямаше да се случат много от глупостите. Сара е едновременно Юки и Старша.
Друго евентуално място от където са черпени идеи - Macross.
Историята е предадена неравомерно. Някои сцени са прекалено развлачени или съдържат твърде много обяснения, други просто липсват. Смешното е, че след всичките тези събития така и не стигнаха до планетата Один. Може би са били планирали продължение, което никога не се е случило?
Визуалните му аспекти ме оставиха с противоречиви впечатления. От една страна има доста красиво замислени локации и сцени, от друга анимациите са дървени. Не че са пестили кадри и усилия, дори на места някои от персонажите извършват излишни движения, но сторибордирането е някак скучно, семпло и не се случва в 3D пространството. В някои сцени обаче определени модели и персонажи се движат красиво и дори грациозно. Явно няколко души са се занимавали с това и един от тях е бил майстор, а другите не.
Музиката е ужасна и употребена не съвсем на място. И оркестровата част и отвратителният j-rock. Последният има две песни - едната от тях я пускат 3-4 пъти по време на филма, а втората по време на финалните надписи, където има и кадри от концертно изпълнение. Подозирам, че тази промоция на е помогнала нито на едната страна, нито на другата.
Да, донякъде е извинение, че заглавието е старичко, но изглежда неочаквано примитивно в сравнение с друга космическа фантастика от периода, примерно излезлият година по-рано Macross: Do You Remember Love.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 01, 2020 1:11 pm 

Гледал съм го това преди няколко години.

Имам смътен спомен вече, но да доста блудкава работа. И това, че е от старите анимета не го извинява или му помага.

Даже хвърлих един погледа на английския му дублаж в YT. Помня само че имаше 2,3 доста meme worthy моменти.

Гледах го главно защото търся едно старо аниме дето имам само смътен спомен. Главно заради героинята с бялата коса. Тя прилича на подобно момиче от спомена ми. Нали главно бялата коса. От години го търся от кое аниме е тоя спомен. Но нищо.
Не съм задълбал много в Macross, но може това дето помня да е от там.

МнениеПубликувано на: Съб Фев 01, 2020 2:45 pm 
Аватар

DARK MASTER написа:
но може това дето помня да е от там

Няма такъв персонаж там.
Да не търсиш Pirotessa от Lodoss-tou Senki OVA-то?

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 02, 2020 4:36 am 

Record of Lodoss War съм го гледал.

Помня доста по-добре историятя в сравнение с тоя спомен.

Не е от там.

На времето в форума тука имаше тема за анимета давани по нашите телевизии.

Тогава форума имаше още раздел за анимации май. И там някой успя да намери нещо...

100% съм сигурен че съм го гледал това аниме/анимация по ефир 2 едно време(леле колко съм стар).
Това е май най-голямата пречека. Че не съм сигурен дали е аниме или анимация.

Това Ulysses 31 страшно ми нампомняше на него. Но не знам да има такава героиня и там.

На скоро успях да намерия една стара анимация дето имах още по смътен спомен от тоя.
Беше Mighty Max .
Та, съм сигурен че не съм сънувал нещо та чак да ми е останал спомен толкова време.

Мога да дам още подробности ма не е за тая тема.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]