|
Дата и час: Чет Ное 30, 2023 11:05 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Сря Авг 26, 2009 12:19 pm |
 |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
 |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Легенда за Галактическите Герои Заглавие:Legend of the Galactic Heroes 銀河英雄伝説 Ginga Eiyū Densetsu Жанр: Action, Military, Novel, SciFi, Seinen, Space Travel, Violence Студио: T.P.O, Kitty Film Mitaka Studio Уеб: [ официална страница (японски) ][ anidb ][ wiki ] Граф на връзките между отделните сезониLegend of the Galactic Heroes OVA, 110 епзиода 01.08.1988 до 17.03.1997 Legend of Galactic Heroes: Golden Wings Legend of Galactic Heroes: My Conquest is the Sea of Stars Legend of Galactic Heroes: Overture to a New War Legend of Galactic Heroes: A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights OVA, 24 епизода 27.02.1998 до ??.??.2000 Legend of Galactic Heroes: Spiral Labyrinth OVA, 28 епизода 24.12.1999 до 27.06.2001 Описание (сорс: анидб) * Based on a series of science-fiction novels by Tanaka Yoshiki. The story is staged in the distant future within our own Milky Way Galaxy, approximately in the 35th century. Unlike many science fiction stories, there are no alien civilisations. A portion of the galaxy is filled with terraformed worlds inhabited by interstellar traveling human beings. For 150 years two mighty space powers have intermittently warred with each other: the Galactic Empire and the Free Planets Alliance. The rivalry between Reinhard von Lohengramm and Yang Wen-Li, two military geniuses one on each side, becomes the main focus of the series. ----------------------------------------------------------------- Епопея си е т'ва аниме, ама само началото съм гледал, или може би само филма му, не съм сигурен... Всеки случаи тия оперни арии в опенингите си говорят за анти-фенбойската нагласа, с която трябва да се гледа. Тъй като тук няма 16 годишни спасяващи света  Някой ден може би ще го догледам..

わくわくMy AnimeS Topics List http://www.sayanmk.info ~ помислете и вие!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Чет Мар 10, 2011 6:55 pm |
 |
erejnion |
|
 |
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
темата е ъпдейтната; а аз лично не бих успял да изгледам 110 епизода ОВА в момента  затова и не съм се и опитвал да го почна.... ще видим какво ще ми даде бъдещето  току виж съм изгледал тази култова (поне за /а/) серия. P.S. >27.02.1998 до ??.??.2000 ще съм признателен ако някой друг се разтърси за тази дата, и ако дадете предложения за съдържанието на първия пост, претрупах си малко работата. ах, да, пишете на ЛС ако ще пишете само за този въпрос за да не спамим тук.
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Чет Мар 10, 2011 9:12 pm |
 |
WrathOfGod |
|
 |
|
Изгледах към 40 епизода и мога да кажа, че е доста готино анимето. Но, както и очаквах, няма покритие този супер хайп, който се лее в нета, едва ли не, че това е анимето на аниметата. Има си и plot holes, има си и недостатъците на старо аниме с много епизоди, драмата фейлва на доста места. Супер сложните бойни планове, които можели да се схванат само от шепа хора, гледали анимето, ги няма. Но, ако се абстрахираме от тези неща, сериалчето си има и доста положителни черти. Като например, добре изградените герой и тяхното разнообразие. Диалозите са добри, все пак идват от новели. Дизайна на корабите, архитектурата на градовете и крепостите, униформите на Империята и Алиансът, е супер. Историята е доста добра, въпреки дупките в сюжета, пък и си има twist-ове, които допринасят за непридвимостта.
Бих му дал 8/10, може би все пак 8.5/10, като тази оценка би се качила, евентуално, като го довърша.
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Чет Мар 10, 2011 9:42 pm |
 |
Ghostbuster |
Sky King |
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 12:36 pm Мнения: 2676 Местоположение: The Sky King Throne
|
Ще ти се качи  до 40ти еп и мен не ме впечатляваше чак толкова, но като се довърши оценката вече е доста по-различна - все едно си преживял целия живот не само на главните, но и на второстепенните герои, както и възхода и падението на цели нации, светове и империи...
_________________ My Favourite Anime Songs *click the pic for direct download*
 Anime Song of the Week: Haikyuu - Above Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Сря Мар 20, 2013 10:59 am |
 |
velush |
|
 |
|
Rewatch-нах филма на Legend Of The Galactic Heroes, но с по-добро качество и по-добър превод. Горе-долу е същия какъвто го помня. Определено тактиката на битките ми изглежда измислена, а екшън сцените - камара от почти несвързани кадри. Но не това е силата на заглавието. Загледах и първите два епизода от сериала. Както се очакваше, графиката е по-елементарна, а анимацията по-дървена, но вършат достатъчно добра работа за да предадат историята. Особено строг реализъм няма, но примерно наглото отношение на висшите военни, интригите им и любимата им игра "прецакай другарчето" ми изглеждат доста истински. Практичните философщини на ветеранът Курт също изглеждат истински.  Тези 9 диска (първото OVA + gaiden-ите) не знам, колко време ще ми трябва да ги изгледам. Явно ще е по принципа "с малки суми, но редовно". Имам и опция, ако ми стане скучно мога да пусна китайския дублаж (релийзът е такъв странен)...тогава ще се получи комедия.  Погледнах датата, когато съм ги писал - 2007. Трябваха ми 5 години и нещо, за да ми дойде кефа за това заглавие.
Последна промяна velush на Чет Мар 21, 2013 3:49 pm, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Сря Мар 20, 2013 1:16 pm |
 |
faye |
|
 |
|
Върна ме в детската градина с тази тема  Ми аз съм гледала само основните серии. Честно казано останах леко разочарована, но въпреки това смятам, че заглавието не е надценено. Политическите интриги, философиите на голяма част от героите, драмата в моментите, когато се опираше до нея(не е прекалено често) ... като цяло всичко беше добре пипнато от към детайлност. Кофтито е, че се прекалява с разказния тон и има сума тягостни диалози, които спокойно можеха да се по съкратят. Според мен това заглавие е за определена и доста ограничена група фенове, които могат да направят всички исторически съпоставки и да извлекат максимално удоволствие от тоновете приказки. Не е аниме за масовия фен в никакъв случай.
_________________ <3
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Сря Мар 20, 2013 2:08 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Цитат: които спокойно можеха да се по съкратят Да, ама така нямаше да ги докарат 110 + 24 + 28 епизода ).gif) .
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Сря Мар 20, 2013 3:26 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Ghostbuster Цитат: свикналите на комерсиалните заглавия Ми зависи как дефинираш "комерсиалните". Феновете на 200+ сериалите ще се чувстват като у дома си. Вярно няма moe blog и момиченца...но пък импертците имат фенсървис излъчване от друг тип...особено двойката Reinhard-Siegfried... ).gif) Явно такива се били тенденциите през 1988. Аз не си представям начин да продадат 162 OVA епизода без някакъв general public appeal. Т.е. проблемът не е в "некомерсиалността", а просто че съвременния зрител е свикнал на други модни тенденции и LOTGH може да ме се стори малко старомодно... Т.е. трябва да си почитател и на ретро заглавията. faye Цитат: Честно казано останах леко разочарована, но въпреки това смятам, че заглавието не е надценено. Ми то това сигурно идва от факта, че феновете му могат да привлекат внимание към него само с преувеличения от сорта на "legendary series, perhaps the best ever created in Japan".
BANG!
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|