AnimeS-bg.com
http://forum.animes-bg.com/

Babylon (есен 2019)
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=4&t=75773
Страница 1 от 1

Автор:  velush [ Пон Окт 07, 2019 9:38 pm ]
Заглавие:  Babylon (есен 2019)

Изображение

Заглавие: Babylon | バビロン
Тип: TV
Излъчване: 07.10.2019 до ?
Епизоди: ?
Жанр: Seinen, Thriller, Detective
Производители: Revoroot
Web: AniDB MAL

Резюме:
Zen Seizaki, a public prosecutor at Tokyo District Public Prosecutors Office, is investigating a case of illegal clinical research related to a drug company and a university. During the investigation, he finds a file that Shin Inaba, an anesthesiologist, kept, which includes blood that is mixed with hair, skin, and a paper written with letter F. As he investigates, he realized there's a hidden plot that is connected with a huge election as well as to a certain person who is in charge of it.

-----------------------------------------------------------------

Babylon ep. 1 - детективски сейнен. Диалозите са изтъркани и дори досадни, но аферата която главните надушиха е доста засукана и мрачна, а чистачите на лошковците са доста чевръсти.

Автор:  velush [ Вто Окт 08, 2019 10:38 am ]
Заглавие:  Re: Babylon (есен 2019)

Babylon ep. 2-3 - в началото почва обнадеждаващо.
Да, диалозите са откровено тъпи, но загадките и конспирацията звучат силно интригуващи...докато не ни запознаят с...местната версия на Йохан Либерт? Тази жена ми пресече ентусиазма.
Авторите не крият, че тя е невъзможно добър манипулатор, което би било интересна изненада за по-късно. А е такъв, защото всички се хващат невъзможно лесно на номерата и.
Разкритието за какво е конспирацията също идва твърде рано, само за да покаже, че сюжетът ще се занимава с друго.
Слаб момент е и че главните герои сякаш забравиха разследването на фармацевтичната компания.
Може да се каже, че съм разочарован.

Автор:  velush [ Вто Окт 29, 2019 10:55 am ]
Заглавие:  Re: Babylon (есен 2019)

Babylon ep. 4 - май най-добрата серия досега. Същинското разследване продължи. Лошковците добре са си оплели кошницата, законно никой не може да ги пипне с пръст.
Тази новата мацка, не е ли поредното преображение на Кучката с главно "к"? Ако да, нашият човек го е закъсал яко.

Автор:  velush [ Вто Ное 05, 2019 10:28 am ]
Заглавие:  Re: Babylon (есен 2019)

Babylon ep. 5 -Кучката с главно "к", буквалната вавилонска блудница са оказа просто по-секси имитация на Йохан от Monster. Тя отново е в играта и дори "самоуби" член на разследващия екипа. Главният лошко, който може би е нейна марионетка (при това доста буквално) също е на ход.

Автор:  velush [ Вто Ное 12, 2019 2:45 pm ]
Заглавие:  Re: Babylon (есен 2019)

Babylon ep. 6 - беше ясно, че видеото с хлапето е някаква манипулация, но за изненада на зрителя не е от страната на политикът, от когото би могла да се очаква.

Автор:  velush [ Сря Ное 20, 2019 11:08 am ]
Заглавие:  Re: Babylon (есен 2019)

Babylon ep. 7 - ewww, това стана брутално.
Кучката с главно "к" надцака, уби или инвалидизира всички с изключение на главния герой. Тук малко са крали от Седем. Сюжетно обаче това не е интересно, защото не я демонстрира, като кой знае колко добър играч. Просто има cheat сили, като Льолуш от Code Geass.

Автор:  velush [ Пон Фев 17, 2020 1:26 pm ]
Заглавие:  Re: Babylon (есен 2019)

Babylon ep. 8-12 - пълно разочарование, но предвид предишните творби на автора, това не е голяма изненада.
Самият финал не е толкова лош - главният попадна в поредния капан и не можа да направи нищо друго освен да се жертва, при това без да постигне много. Лош край за протагонистите и каузата им.
Основните глупости се случиха преди това. Идеята лидерите на G7 да седнат и да обсъждат, какво е добро и какво зло...този карикатурен образ тотално не се връзва с значително по-земната и реалистичната картина на японската бюрокрация и политика от началото на сериала.
Точно, като в Kado първоначалната идея е блестяща и оригинална, но после преминаваме сякаш в съвсем различен свят, в който важат различни закони.
Язък им за всичките социални наблюдения и послания в началото, по-късните серии са неразбираем брътвеж. Да, "Как би изглеждал библейският Апокалипсис от съвременна политическа гледна точка?" звучи свежо, но изпълнението е смехотворно.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/