Дата и час: Чет Сеп 20, 2018 12:09 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
 Страница 1 от 61 [ 904 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 61  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 26, 2007 5:01 am 
Аватар
Цар Алко

Регистриран на: Вто Авг 08, 2006 9:55 pm
Мнения: 9227
Изображение
NARUTO PART 1 TOPIC
Заглавие: Naruto Shippuuden
Епизоди: ---
Vintage: 15.02.2007 до --.--.----
URL: TV-Tokyo
Жанр: Екшън, Приключенски, Супер сили
Производители: Studio Pierrot, TV Tokyo, Aniplex, TV Tokyo Music
Линк: Naruto Shippuuden
Инфо: Действието се развива 2 години и половина след изчезването на Сасуке в търсене на повече сила при Орочимаро (и 2 годишните филъри)... Узумаки Наруто и Харуно Сакура са в търсене на Учиха Сасуке. След като Наруто се провали с мисията за връщането на Сасуке обратно в Коноха той разбира че не е достатъчно силен, за да може да спре Орочимаро и приема предложението на Джираия да го тренира за следващите 3 години. Но също така Орочимаро не е единствената опасност, организацията Акатсуки също е след наруто или по-скоро след звяра вътре в него... В същото време докато Наруто тренира с Джираия, Сакура става ученичка на Тсунаде (петото Хокаге) и учи Heal Jutsu, а Сасуке тренира заедно с Орочимаро. И тримата членове на "оргиналния" Team 7 сега са тренирани от 3-мата Legendary Sannin....


Последна промяна spiralkinda на Чет Ное 11, 2010 6:14 pm, променена общо 1 път


_________________
Изображение
Цитат:
"Това, което не ме убива, ме прави по-малък." Супер Марио
Offline
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 26, 2007 5:05 am 
Аватар
Цар Алко

Регистриран на: Вто Авг 08, 2006 9:55 pm
Мнения: 9227
Ще ме е яд ако тия мнения се погребат....

Eovin12 написа:
Цитат:
Понеже отворихте дума за Итачи и техниките му......
Досега в сериите сме виждали Итачи да показва 2 вида техники със своя Шаринган , Тсукийоми и Аматерасу , и двете силни доуджутсу-та , които изглежда само той може да прави заради своята кръв на Учиха.Имената на тези две техники всъщност са имена на богини от древни легенди на Шинто.

Легенда на Шинто за Сътворението на света
В началото на Света има едно Същество на име Идзанаги. След посещение в Подземните светове той използвал вода за да пречисти очите си , и така , от лявото око , създал Аматерасу , а от дясното око - Тсуки-Йоми. Аматерасу била Богинята на Слънцето , а Тсуки-Йоми била Богинята на Луната. Накрая , Сусаново , Богът на Бурите , бил създаден от носа на Идзанаги.

Аматерасу и Сусаново спорили и се били един с друг за върховна власт. Накрая Сусаново изпаднал в убийствено буйстване за да докаже силата си , а Аматерасу се скрила в пещера в небесата.

Прилики между Легендата и Учиха Итачи
Сусаново – Итачи , като Сусаново , се развилнял за да докаже силата си , въпреки че Сусаново не стигнал дотам да избие семейството си.

Тсуки-Йоми – Лунната богиня. Техниката на Итачи да отведе жертвата си във времево изкривена зона , където винаги има кърваво червена луна. Според Легендата Тсуки-Йоми убила Уке-Мочи , Богинята на Храната (близка приятелка на Аматерасу) след като тя обидила Лунната богиня , което така ядосало Аматерасу , че тя се заклела повече никога да не види Тсуки-Йоми (което обяснява защо има дни и нощи). Актът на насилие на Тсуки-Йоми също може да бъде вдъхновението за червената луна в техниката на Итачи.

Аматерасу – Слънчевата богиня. Техниката на Итачи с черен огън за прогаряне през бариери , още известна като Great Shining Heaven (Велики сияещи небеса)А излезе ли новият епизот рав......

Eovin12 написа:

Цитат:
А да понеже някои беше казал,че мечът на Саске бил много невзрачен......Да този меч бе на Оричмару преди това и носи името Легендарният Меч Кусанаги .

Кусанаги е мечът, който Орочимару изважда от змията в корема си. Този легендарен меч играе важна роля в японските традиции. Кусанаги означава ‘косачка’ , което ще обясни the pun of the sword finally killing Sandaime (тва не го свахах много какво означава). Според Легендата, мечът бил открит в стомаха на Ямата Но Орочи, осмоглвата змия-чудовище.


Легендата за мечът Кусанаги.
Историята на този меч се превръща в легенда, когато японския Бог, Сусано-О-Но-Микото се срещнал със тъжно семейство, оглавено от Аши-На-Зучи. Срещу запитване, Богът им казал че неговото семейство било нападнато от ужасявашата 8-глава змия (Орочи) от Коши, който погълнал 7 от общо осемте дъшери във сеейството, и че съществото се насочвало за последната – Куши-Нада-Химе (или принцеса Киши-Нада).
Сусано продължил да изучава съшеството и след несполучлив зблъсък, той се завърнал, решен да го убие.В замяна, той поискал ръката на Куши-Нада-Химе.Преобразявайки я временно в гребен, за да е с него по време на битката,той започнал да обмисля план.

Той заповядал да се приготвят 8 каци със оризова бира и да бъдат сложени на индивидуални платформи, поставени зад ограда с 8 порти. Чудовичето се хванало на въдицата и промушило всяка от главите си през една от портите. Със успешно приложеното подвеждане, Сусано нападнал и убил звяра. Той отделел всяка една от главите и се насочил към опашките. В четвъртата опашка той открил велик меч, който нарекъл Муракакумо-Но-Тсуруги (Мечът-на-селото-в-купестите-облаци) и го предал на богът Аматерасу, за да разреши стар спор.

Поколения по-късно, по време на царуването на император Кейко, мечът бил даден на великият войн Ямато-Даке, като част от дарове, поднесени му от леля му, Ямато-Химе (Принцеса/Царица Ямато), за да предпазва племеннита и в опасности. Тези дарове се оказали много полезни, когато Ямато-Даке бил примамен на открита поляна по време на ловна експедиция пт предателя Даймьо. Лордът имал огнени стрели, с които възпламенил тревата около Ямато-Даке и да го изгори до смърт. Отчаяно той иползвал Муракакумо-Но-Тсуруги за да разреже пропитата със гориво трева, но вместо това той открил, че с мечът той е способен да контролира вятърът около него, карайки го да се движи в различни посоки, в зависимост накъде е завъртян мечът. Възползвайки се от магията на меча, Ямато-Даке използвал другия си дар, fire strikes (тва не го разбрах какво е) за да увеличи и насочи посоката на огъня към лорда и неговите мъже и използвайки ветровете, контролирани от меча, той помел заобикалящите го пламъци, насочвайки ги в тяхната позиция. Тържествено, Ямато-Даке преименувал меча Муракумо-Но-Тсуруги в Кусанаги ( косач) за да чества своята победа.

По-късно, Ямато-Даке се оженил и бил победен в битка с чудовище, защото не послушал жена си да вземе Кусанаги с него.

В последствие, мечът станал притежание на императора до Битката на Дануора, морска битка, която свършила със загуба над детето императот Антоку в ръцете на Минамото Йошицуме. След разчуването на победата, бабата на императора завела the Emporer (тва си нямам на идея кво е) и свитата му да направят самоубийство във протока, взимайки трите важни артифакта, които включвали и Кусанаги. Въпреки че врагът успял да спре шепа хора от тях и да върне два от артифактите, the Emporer и кусанаги никога не били намерени.

Eovin12 написа:
Цитат:
А оставете четвъртият намира,дето има нещо гнило около смъртта му има,но всички го описвтат като прекрасен човек не може изведнъж толкова да се епроменил или пък да е бил толкова добър артист,че да заблуи всички наред какъв е.А за въпроса за гропировката....Да целта им е да съберат всички девет опашати звяра ,който са един от друг по-силни в зависимост от броят на опашките...То цялото наиме"Наруто се основава върху легендата за тези зверовя,която е (само превода...):


В древна Япония , според легендата всяко божество бивало затворено в духовно светилище.От 9 Бижуу , 5 били стихийни божества - Вятърния Шукаку , Огнения Кюби , Водния Исонаде,Гръмотевичния Райджуу и Земния Каку.
Според легендата за Опашатите зверове Петте стихийни бога били затворени в свитъци , наречени "Силовите средства".Не всички са ни познати и техния превод може да на бъде точен , но всички те напомняли за разнообразни преносители ( котел ,затвор,олтар ..)
След малко проучвания , Открих , че " Силовите средства " произхождат от "Осемте безсмъртни " от Японската митология.Те са божества , които прехвърлят собствената си енергия върху всяко " Силово средство " , способно да дава живот или да унищожава злото.Заедно , осемте средства (инструмента) носят прозвището " Taйнствените Осем Безсмъртни"; Въпреки , че само 5 се появяват в Легендата, това може да е нейна различна версия. БЕЗСМЪРТНИТЕ са : Безсмъртната жена - Хе (Хе ксиангу) , Величествения чичо Као (Као Гуоджи) , Желязната патерица Ли (Ли Тиегуай) , Лан Кайхе,Лу Донгбин, Философа Хан Ксианг ( Хан Ксианг Зи ) , Старейшината Занг Гуо и Зонгли Куан.


В Япония е пълно с уважителни храмове посветени на тези стихийни Бижуу , от които светилището на Огъня е най-могъщо.Въпреки това , храмовете поддържат освобождаването на духовна енергия дори докато Бижуу са затворени в рамките на съня , и тази сила - от 5-те храма отива при Петоопашатия - Хоукоу.След като Ямата но Орочи получил легендарният меч Кусанги но Тсуруги от Клана Кусанаги ,той победил Некома и Хоукоу
След случилото се Ямата но Орочи освободил огромно количество тъмна сила за да освободи Бижуу , които били заключени в 5те светилища, заедно с намерението да сеят хаос между световете.
Всичко се свършило с битката срещу заслужаващия прозвището " Краля на Бижуу-тата " : Кюби но Йоуко.Той притежавал неизчерпаемо количество чакра и поради тази причина Ямата но Орочи бил победен.

Всъщност вместо да си игаря да поствам всичко тук ,ще направя една тема в раздела"Култура........" за тази легенда и съутветнире опашати зверове.Досега Акатсуки са пипнали два звяра(това е вмангата).

За въпроса дали Казакаге е по-силен от Хокаге и за ранговете при тях...ами зави си си от хората коиот са съутветно Казакаге и Хокаге...:

За повечето държави съществуването на село на шиноби е признак за мощ. Между много съществуващи шиноби организации най-силните са тези на Листът,мъглата,Облакът, Пясъкът и Камъкут и понеже са наи-силните често са наричани петте велики шиноби организации като всяка от тях има водач наречен"каге" което в превот означава"сянка".
Петте сенки са:Хокаге,Казакаге,Мизукаге,Райкаге и Цушикаге.....Те оправляват хилядитенинджи в света на"Наруто.
Хокаге-Сянката на огънят
Казкаге-Сянката на вятърът
Мизукаге-Сянката на водата
Райкаге-Сянката на светкавицата
Цушикаге-Сянката на земята

Eovin12 написа:
Цитат:
В своята история Кишимото е вплел и японскта митология.Аз вече писах за итачи и за меча на Оричмару.а за Сенините е вярно наиситна има такава легенда,но не мога и не мога да я намеря цялата знма само за какво става дума в не(в нея Тцунаде е съпруга на Джирая представяте ли си).

Легендата за галантният Джирая
"Джирая(буквално:"Млад и бурен")е бил издънката на силен клан от Кюшу.Когогато е било в труден момент той е отишъл в провинция Ечиго,сегашна Префектура Нийгата,станал разбойник и се издигнал до позицията на шев на рицарска банда крадци.

Бил посветен на магия от безсмъртен,който живеел в планината Мийоко,известен като Ечиго Фуджи.Провалил се в убиването на омразен конкурент,по-възрастен на име Сарашина,който бил причината за разтрогването на семейството.Джирая се влюбил и оженил за Цунаде,красива млада жена,посветена на изкуството с охлюви.По-късно,един от последователите на Джирая-Яшагоро,бил победен от магията на змей и се рзвил в змийско магьосничество.Той си избраи псевдонима Орочимару(чудовищна змия)и нападнал Джирая.Заедно със съпругата си,Джирая се бил с този магьосник,но били от ровени от змийската му отрова,и изгиюубили съзнание.За щастие друг последовател на Джирая,чиито живот веднъж бил спасен,ги спасил.(Възможно и в анимето така да е станало Йондаием да е спасил учителя си по някое време от Оричмару).

А да вметна млако и за животните,които призовават Оричмару,Тсунаде и учителят им третият.

Жабаовата,змийската,птичата,паяковата и охлювова магии станали,практикувани от магьосниците в Япония.Предполагали,че са били нествместими по между си.

Жабата,змията и охлюва
Световната игра:"Камък,ножица,хартия",произхождаща от Япония по време на Източната династия Хан(25-220г.сл.хр.)измислена от вождовете в този поериод.С изключение,че вместо "хартия" използвали символ представящ плат,така че оригиналното и име е:"Камък,ножица,плат".Един вариант на играта бил:"Плужек,Змия,Жаба".

В този й варянт,Жабата се страхува от Змията,Змията-от Плужека,и Плужека-от Жабата.Това е повлиало на начина на мислене на Сансукуми,където се държат 3-те обекта,заключени.Фактът,че Санините използвали тези 3 животни като ги призовавали,вероятно е авторовият намек,че няма по-силен сред тях,и че силите им равни.

За маймуната на Сандаиме Енма:


Легенда за Бога на Маймуните
Повечето нинджи имат различни животни , които призовават , а Сандаиме призовава Маймуната. Той призовава Енма , Старейшината Маймуна , в последната си битка срещу Орочимару , Шодаиме и Нидаиме. Енма се трансформира в Конгоу Ньой , променящият формата си диамантов прът. Описанието на Енма и Конгоу Ньой може би са вдъхновени от Бога на Маймуните , Сун Ууконг , от известната китайска митология „Пътешествие до Запада”.

Ето едно представяне на Сун Ууконг и сравнението му с Енма.

Богът на Маймуните от „Пътешествие до Запада”
Според китайски легенди 500 години преди династията Танг една пакостлива маймуна била родена от скалите край морето. Тази маймуна се сприятелила с куп други маймуни и те живели зад един водопад. Един ден , докато маймуните си вършели маймунските работи , една от тях умряла и маймуната , родена от скалите , напуснала планините в търсене на път към безсмъртието. Тя потърсиал обучение при велик таоистки жрец в един манастир , който я научил на 72-та вида трансформация. Както и да е , маймуната била пакостлива и скоро била изгонена от манастира за неподчинение.

Маймуната се завърнала в своя дом при водопада , перчила се с уменията си пред своите приятели-маймуни и била коронована за Крал на маймуните. Един ден , той посетил Краля на Драконите и откраднал голямото съкровище на Краля , Златния жезъл , и разрушил Драконовия дворец....има още но мился,че ще е излишно д аго пиша.


Пак държа да отбележа,че не съм го превеждала сма,аз смао намерих информацията и ми помогнаха и то доста за превода и понеже си е доста дългичка това ,легендата за зверовете,за Итачи.....

Eovin12 написа:
Цитат:
Тази вечер така и такa не трябва да спя....та да си запълня мaлко времето. За името на Йондаиме,ами както казах когато Наруто подписва договора за призоваване на него се виждат три имена: Джирая,Узамаки Араши и Наруто.....(превода е правен от човека които се претполага , че знае японски).Много възможно е този Узамаки Араши да е бил четвъртият.Ето го и въпроният свитък:
Изображение
Въпреки,че за да съм честна името преди Наруто почти не може да се чете сякаш този на когото е е писъл не с ръцете си,а с краката.А и Наруто би трябвало да е забялязъл,че някои с неговата фамилия се е подписла преди него,но като си знам Наруто той едва ли е убърнал внимание какво пише в свитъкът.
Аз претполагам ,че Джирая е преподал тази техника единствено на любимият си и най-способен ученик Йондаиме,затова и си мисля,че би трябвало след Джирая имено четвъртият да се е подписъл. Но оргиналният kanji за името Араши е това, но някой японци пишат на оделен диалект ,които доста трудно се чете:
Изображение
Самата аз се обърках......
Първата kanji в свитъкът малко прилича на този за"Араши".По-добре да го разгледа този свитък някой които по-добре от мен разбира японски.

А докато издирвах тази картинка на свитъкът попаднах на друга малко д акажем странна идея за роднинска връзка ,а имено,че е възможно Джирая да е от клана хатаке....но това според мен ......та те си приличат само по белите коси._________________
Изображение
Цитат:
"Това, което не ме убива, ме прави по-малък." Супер Марио
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 25, 2011 2:37 am 
Аватар
Модератор

Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am
Мнения: 14913
Местоположение: Сливен
Рестарт на темата._________________
Изображение
PSN ID | Toriko.AnimeS-bg.com | Beelzebub.AnimeS-bg.com | BusterKeel.AnimeS-bg.com
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 2:53 pm 
Аватар
Цар Алко

Регистриран на: Вто Авг 08, 2006 9:55 pm
Мнения: 9227
и филърите продължават с пълна сила, и следващата седмица. :lol:_________________
Изображение
Цитат:
"Това, което не ме убива, ме прави по-малък." Супер Марио
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 3:00 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пет Юни 30, 2006 4:07 pm
Мнения: 12788
Цитат:
и филърите продължават

Това не е restart на темата, това е gritty reboot :kicking: ._________________
The Skipper: I find reason tedious and boring. We'll use force.

MAL-list
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 3:15 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Сря Ное 25, 2009 3:53 am
Мнения: 1132
Местоположение: Catania,Italy
guys, свършиха ли филърите?_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 3:24 pm 
Аватар
TokiSubs

Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 5:36 pm
Мнения: 5005
Местоположение: Нейде из родопското село Пловдив
В предния пост има отговор на въпроса ти..._________________
Изображение
Хората често приемат традициите на техните предци, без да се съмняват,
защото е по-лесно, отколкото да поемеш контрол над собствения си живот.
Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 3:26 pm 
Аватар
Цар Алко

Регистриран на: Вто Авг 08, 2006 9:55 pm
Мнения: 9227
Като гледам имената на епизодите май и октомври месец ще е филърен. :lol:_________________
Изображение
Цитат:
"Това, което не ме убива, ме прави по-малък." Супер Марио
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 3:36 pm 
Аватар
TokiSubs

Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 5:36 pm
Мнения: 5005
Местоположение: Нейде из родопското село Пловдив
Нека се трупат. За момента Naruto ми е в On hold графата, така че ще почакам, докато анимето настигне сегашния момент в мангата и чак тогава ще изгледам всичко наведнъж._________________
Изображение
Хората често приемат традициите на техните предци, без да се съмняват,
защото е по-лесно, отколкото да поемеш контрол над собствения си живот.
Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 4:56 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 11:10 pm
Мнения: 4911
Местоположение: Rome-Berlin-Tokyo
ще ми се изчерпат идеити за "неща които можеш да правиш на кораб" и ще продължат
КОЛКОТО И ДА НЕ ИМ СЕ ИСКА ДА ПРАВЯТ АНИМЕТО ПО МАНГАТА ще се наложи
нека всички запалим свещичка за екипа които анимира наруто, горките_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 5:42 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Окт 06, 2007 12:13 am
Мнения: 765
Местоположение: ~( ̄∇ ̄~)
чакам да стигне до епизодите с капитан немо и рибката е немо и русалката и подводното село на водните нинжи на дъното на морето където със специално джутсо могат да дишат под водата и си праят супер яки битки призовавайки за съмони пингвини и делфинчета и се замерват с морски звездички :mrgreen:_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 5:54 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 11:10 pm
Мнения: 4911
Местоположение: Rome-Berlin-Tokyo
ще трябва да те разочаровам ><

звездичките са всъщност медузи_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 7:22 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Вто Яну 06, 2009 12:13 am
Мнения: 285
Местоположение: София
До кога с тези филъри :shock:_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 29, 2011 7:39 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Нед Яну 03, 2010 12:35 pm
Мнения: 6194
Местоположение: HxH World
^ До края на света :kicking:_________________
Изображение
http://myanimelist.net/profile/SonGohan
/人◕ ‿‿ ◕人\
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ~Naruto Shippuuden~ (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 30, 2011 1:25 am 
Аватар
TokiSubs

Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 5:36 pm
Мнения: 5005
Местоположение: Нейде из родопското село Пловдив
anatoli90 написа:
чакам да стигне до епизодите с капитан немо и рибката е немо и русалката и подводното село на водните нинжи на дъното на морето където със специално джутсо могат да дишат под водата и си праят супер яки битки призовавайки за съмони пингвини и делфинчета и се замерват с морски звездички :mrgreen:

Хей, това звучи добре. :lol:_________________
Изображение
Хората често приемат традициите на техните предци, без да се съмняват,
защото е по-лесно, отколкото да поемеш контрол над собствения си живот.
Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 61 [ 904 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 61  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: SomeBodY и 9 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на: